Февруарки седмици броят, че изминаха половината си път! - Тема 8

• 22 633
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте и от мен мами! И аз пропуснах последните няколко дни, но това беше защото едва намирах време да ви изчета, за да не изоставам.
Алекса ако решиш да идваш в София за преглед, наистина най-добре се ориентирай към "Токуда" или МД. Това са болниците с най-добри неонатологични отделения и екипи. Нямам никакъв опит що се отнася до Майчин Дом, но ме следят в Токуда и до момента мога да изкажа само възхищението си от лекаря, който съм избрала. Казва се Данаил Илиев, избрах го по интернет и след много четене на страхотните отзиви за него, никой не ми го е препоръчвал. По принцип знам, че екипите на Токуда са много добри и няма да сбъркаш, при който и лекар да решиш да отидеш там. Но специално д-р Илиев знам, че е специализирал в областта на рисковата бременност. Отделно за двамата Карагьозови - баща и син, също съм чела че са страшно добри, но май са специалисти по онкогинекология и доколкото знам не се занимават с бременни жени.
Не работят със здравна каса обаче, с изключение на двама лекари от всички в акушеро-гинекологията, и разбира се е малко скъпичко. За МД също съм чувала добри неща, тук 100% има мами, които се следят там и могат да ти предложат добри професионалисти.

Каквото и да решиш, стискам палци всичко с теб и бебче да е наред и да попаднеш на читави лекари.  Hug

# 676
  • Сфия
Нямам никакъв опит що се отнася до Майчин Дом, но ме следят в Токуда и до момента мога да изкажа само възхищението си от лекаря, който съм избрала. Казва се Данаил Илиев, избрах го по интернет и след много четене на страхотните отзиви за него, никой не ми го е препоръчвал. По принцип знам, че екипите на Токуда са много добри и няма да сбъркаш, при който и лекар да решиш да отидеш там. Но специално д-р Илиев знам, че е специализирал в областта на рисковата бременност.
Подкрепям с 2 ръце мнението за Илиев. Наистина е страхотен. Ходила съм при него 2 пъти в началната си бременност и съм страшно доволна, но по финансови причини прекратих прегледите при него. Просто не мога да си позволя раждане там... Аз също веднага си помислих за него, като стана дума, че се търси наистина читав лекар за този особен случай, но не се обадих, защото знам, че той работи само на частно. Но като се замисля, май добри лекари работещи с касата, особено гинеколози и особено в София, май вече няма... Sad but true, който е слушал тази песничка....

# 677
Наближава нова тема давайте предложения за заглавие.....
Може да ползваме някое от предложенията в старата тема. Peace

# 678
Февруари наближава, а корема наедрява!
Бебчо рита силно мама, февруари ще се гушкат двама!
Раздават ритничета, февруарските мъничета!

# 679
аз съм за третото!

# 680
И на мен ми харесва третото!

# 681
  • Сфия
харесаха ми и трите!  Peace

# 682
харесаха ми и трите!  Peace
И на мен.Но първото ще ни свърши чудна работа по-нататък като че ли.Което и да изберете все е добър избор. Peace
Голямо ритане,момичета,откакто се върнах на работа.Дали е нормално пък толкова да е активно? Thinking

# 683
Благодаря ви, момичета! Информацията, която ми  дадохте ще ми бъде полезна! Simple Smile

# 684
  • София
Мацки,днес цял ден НЕ усещам бебето !!!Ами сега???????????? Да звъня ли на лекар??????

# 685
Мацки,днес цял ден НЕ усещам бебето !!!Ами сега???????????? Да звъня ли на лекар??????

Спокооооо, ще  има и такива дни. Виж после като доближим финалната права, може да го сръчкаш, за да те ритне  Wink

# 686
Любче, може да се е кротнало нещо. Обикновено е по-обезпокоително ако са няколко поредни дни. Вярвам, че всичко е наред.

Аз също съм за третото предложение.

Fabianna, не знам дали имате уговорка с Ели, но тя може би няма да има време тези дни да пусне новата тема.

# 687
Уговорка с Ели за следващата тема нямаме, то и аз напоследък не съм редовна Crazy

Направих нов профил тук в БГ мама за да се пускат новите теми от там -  fevruarki2012 паролата е като на албума и пощата.
Понеже тая тема е накрая, а незнам дали ще успея да се вредя на компа довечера, ще помоля ако я изпишете някой само да пусне новата през този профил и да ми пише едно ЛС. Благодаря предварително.

# 688
Любче спокойно, не психясвай, мъничето сигурно си почива. На една позната дъщеря й търчеше на ехограф моментално ако не усети бебето 1 ден. Е няма да ви казвам какви пари потроши за ехографи всеки път, и естествено всеки път бебка просто си дремуцаше малко повечко. Сега има прекрасна дъщеричка на годинка и няколко месеца  Grinning
Просто има такива моменти.

За заглавията за тема, и трите ми харесаха, нямам претенции кое ще изберете, което и да е няма да сбъркате

starlet спор няма, че финансовата страна на нещата си казва думата. Но на мен например самия Илиев ми каза, че мога да запиша някой по здравна каса, колкото да ми пуска изследванията, за да не ги плащам, а пак да ме следи той. Много жени процедирали така и лекарите си знаят и не се обиждат ако разберат, че те следи и друг лекар. Аз съжалявам ужасно, че не послушах съвета му още от самото начало, и маса пари потроших за изследванията там и даже се хванах за главата, та си казах, аз до 9-ти месец как ще издържа финансово така..... Записах по здравна каса чак сега в 5-ти месец и при Илиев плащам само ехографа, който е 30 лв. А апарата е много добър. Виж за самото раждане вече си е скъпо, но пък хората затова казват за "Токуда", че там не се чувстваш като в болница, а като в хотел. Моя избор се основаваше най-вече на много доброто неонатологично отделение и екипа му. Това ми беше приоритет и се чудих доста между Токуда и Майчин дом.

Ох, моето бебче не спира да мърдичка от 30 минути, имам чувството, че ми е свръх активно, ама като му знам родителите щях да се учудя ако е спокоен  Laughing deizy не се шашкай, не си само ти с много шаващо бебче. сигурно е нормално, аз мисля, че си е до плода, явно някои са по лениви, а други по-активни  Hug

# 689
  • Варна
Виж за самото раждане вече си е скъпо, но пък хората затова казват за "Токуда", че там не се чувстваш като в болница, а като в хотел.
колко струва? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт