Февруарки седмици броят, че изминаха половината си път! - Тема 8

• 22 637
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Пепи, дръж се, миличка....
не съм изчела абсолютно всичко, но само искам да кажа, както ти сама знаеш, проблеми може да има при всяка бременност - а кръв мисля, че се губи и в 2та варианта и при секцио и при нормално, яж си месце и червено цвекло колкот можеш и няма да падне....
Ти само си поддържай духа силен и мислите положителни...
Пращам ти малко положителни емоциии  hug

# 661
bibilyana ,благодаря,с месцето съм на вие....но цвеклото и този обед е в салатата ми.

# 662
Fancha, ходя само при двама. Георгиев не води жк, затова ходя при Шопов, той пък не изражда и така няма конфликти. При Георгиев ходих август за гънката на врата и ми каза да отида след 3 месеца, та към средата на ноември чак ще се видя с него.

RS аз също съм с хематом, който ми откриха в 8 г.с. Тогава беше 2 см, преди месец беше се смалил до 1 см. Не знам дали пиенето на повече вода ми помогна или лежането. Миналата седмица още го имаше, но не знам с какви размери. Док каза, че вече не е опасно.

Момичета, извинявайте, но аз съм малко против пращането за всеки по-сериозен случай в София. Миналата година всички ме убеждаваха да отида на ортопед в София, аз обаче отидох в Плевен. И не сгреших. Не само, че не изръсих сума ти пари, а и доктора ми обърна персонално внимание и ми реши голяма част от проблема (напълно няма как да се реши). На мнение съм, че добри лекари гинеколози има и в Пловдив и в Плевен, пък дори и Варна, но за Алекса ще е далеч и няма да са по-добри от тези в Пловдив и Плевен. Не отписвайте лекарите в другите градове с лека ръка. Особено от градове с медицински университети.

# 663
she_moto е права що се отнася до ортопедите, но всеки, който е ходил и патил по ортопеди знае,че добри ортопеди в България има единствено на 2 места - в София и Плевен, просто така се е получило, не знам защо...
След 7 ортопедични операции в България, смея да твърдя,че имам малко опит в тая насока...

Виж за гинеколозите нищо не знам, но предполагам, че има добри почти навсякъде...

# 664
  • Cофия

RS аз също съм с хематом, който ми откриха в 8 г.с. Тогава беше 2 см, преди месец беше се смалил до 1 см. Не знам дали пиенето на повече вода ми помогна или лежането. Миналата седмица още го имаше, но не знам с какви размери. Док каза, че вече не е опасно.

А принципно какви биха могли да бъдат последиците от този хематом?
Аз съм на ФМ в петък, предполагам, че там ще се види и ще ми кажат, дали е намалял

# 665
Докторът не ме е плашил много, но спомена, че в ранните седмици може да предизвика отлепяне  на плацентата, но беше за моя случай, при който не знам дали е позициониран върху плацентата. Можеше и да изтече и да ме изплаши. Последно като ме гледа каза, че не е опасно вече и да не се притеснявам. Дано и твоя да е намалял, за да се успокоиш.

А за ортопедите, знам, че и в Пловдив има добри. Но във Варна са трагедия. Дано не ми се налага нещо спешно.

# 666
  • Сфия
she_moto, малко спам и аз... Та аз съм с 2 гръбначни операции, направени в Горна Баня. Преди това бях добре скопосана от варненски ортопеди. Добре, че все пак ме заведоха в Г. Баня преди да е сатанало късно за мен... В отделението беше пълно със скопосани от Плевен. Това се случва през 88-90г. Така, майка ми си чупи ръката 2004 г. По случайност бях във Варна. Отиваме в окр. болница, където казват, че е пукнато рамото и няма ужда от наместване и гипсиране, само трябваше да си купи един шал ли, как да го нарека, за да и придържа ръката. Положението се влоши. След месец беше подута цялата й ръка,а ортопедът от ОБ продължаваще да настоява, че нищо й няма. Накрая отива в ВМА, където й казват, че трагично положението, ставата е раздробена и трябва да се сложи пирон в рамото, макар, че вече е позакъсняла. Слагат й пирон, седи с него няколко месеца. Ръката не се оправя, сатава все по-обездвижена и все повече я боли. Препоръчват й проф. Аспарухов в Плевен. Хуква при него и той се хваща за главата как е скопосана, че вече от ставата не става нищо и трябва да й се присади нова. Тя се съгласява, а той й препоръчва да си купи някаква бълг. от Етрополе. Купува я, слагат й я и се почват наново мъките. Гной, болки... 5 пъти й отваря раната професора, за да й я чисти. Слагат всякакви антибиотици и нищо. Накрая ставата изгнива. Вадят й я във Варна-ВМА, изчистват уж всичко, 2 месеца ок и след това се почва гноене и болки. Казват й, че е от цимента в костта, който обаче не можел да се извади. Бяхме в пълно отчаяние. Накрая една позната, която работи във ВМА-София ни свързва с 2-ма лекари-травматолози от болницата. Отиде на преглед и те обясниха, че ще извадят цимента и трябва да се постави някаква става с антибиотик. На въпрос може ли да се извади цимента, те мигаха на парцали, защо да не може? Та миналата година й извадиха тук в София цимента и й поставиха тази става. Вече 1 година няма проблеми(да не ме чуе дявола). В отделението-гнойно септична хирургия имаше в момента двама души, бивши пациенти на  клиниката в Плевен. Едната жена се беше наложило да й ампутират ръката... Така, че аз ТВЪРДЯ, че за огромно съжаление най-добрите са в София.

# 667
*starlet* ,вярно е през 2005г майка ми се оперира в Горна Баня,сменяха й тазобедрената става,чакахме 6 месеца,но тя настояваше да е там.Аз бях там през цялото време,като предружител,останах доволна от лекарите.

# 668
уф, щом решихте да задълбаем на темата ортопедия ... нямах желание, ама ще споделя...
мен всичките ми операции са в София - имам си и на гръбнака, имам си и на краката, абе пълна програма... щото както каза Стар - в София а най-добри не щото ми е много удобно и близо....
Та да Горна баня е най-голяма и реномирана.... и само и единствено те в България се наеха да направят гръбначна операция на такова сериозно изкривяване като моето.... беше тежък случай 97ма година, въпреки,че аз си бях добре, организма ми се беше нагодил някак, в Плевен ме гледаха като паднала от луната....
Обаче също така имам и 2 скопосани несполучливи операции на колената пак от прословутата Горна баня в ранната 90та година
за които ми помогна (прави ги наново) много проф. Шойлев - лека му пръст, изключителен специалист По колянна хирургия беше - болницата в Дианабад не е нищо особено, но пък заради него аз я уважавам..., сега не знам как е след смъртта му

тъй оспамих и аз...
давайте сега да продължаваме на бебешка вълна....

# 669
  • Сфия
Биляна и аз съм с изкривяване-сколиоза... И две операции по случая, само, че по-рано правени. Просто аз съм по-голяма от теб. В момента м/у другото ортопедията не е на толкова добро ниво, колкото военната болница. С майка ми бяхме минали и от там - Г. Баня и също вдигаха безпомощно рамене. Чух, че добрите лекари вече са се изнесли от там. Не знам дали все още работи този човек със златни ръце, който ме оперира мен-проф. Танчев. Спирам да спамя!!!

# 670
вероятно е така, Стар
бях чула една нещастна статискика, не помня как беше точно, но нещо от сорта,че всяка седмица по 2ма лекари-специалисти вече напускат страната
а защо не искаха да ме оперират  - беше 97 градуса изкривяването и за това, всички бяха готови просто да ме инвалидизират и да ме сложат на количка, а в това време аз активно спортувах, и ходех по състезания, пък и бях 16 годишна да му се невиди, абсурдизми колкото искаш.... тез в Плевен първия път питали майка ми - понеже тя сама отишла там - ама това дете може ли да ходи?
и тъй де, само един доцент от Г.Баня се нае с мене, и добре че така, и 3 операции свързани със случая, като последната беше само махане на конструкциите де...

Стар, ти знаеш ли нещо дали има връзка изкривяването с бременността, в смисъл да може да стане някакво усложнение от това - щото аз помня само как се вайкаха докторите - ауу ма как ще носиш бебе.... и не знам защо беше това, за сега да чукам на дърво нямам проблем с гърба, ти как си?

# 671
Минавам да Ви кажа здравейте.Не съм писала от няколко дни.Гледам в последните страници говорите за неща,в които няма как да взема отношение,а по-назад не съм чела всичко.Хубав и лек ден на всички..

# 672
  • Сфия
Биляна, отговарям ти на лични, че е сложно за обяснение, да не спамим...

# 673
мерси много, Стар - така ще е най-добре, да...

# 674
Наближава нова тема давайте предложения за заглавие.....

Общи условия

Активация на акаунт