Февруарки седмици броят, че изминаха половината си път! - Тема 8

• 22 707
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Разкошни сте софийски бременлийки. Heart Eyes
Чакам добри новини от ФМ днес и утре.С пълен отчет,моля. Wink

# 601
  • Сфия
ей, много сте сладки дамите от срещичката. Представям си каква гледка сте били- 4 тумбака на едно място.  Grinning
Аз сега се върнах от гастроентеролог. За мое учудване ми изписа таблетки Емил. Аз мислех, че са за гадене, ама тя каза, че били точно за моя проблем-рефлукс. Убеждава ме, че, като започна да ги пия ще ми изчезнат нощните киселини. Оф, да видим...

# 602
  • Варна
Цитат
quote author=she_moto link=topic=611017.msg19806940#msg19806940 date=1316965078]
Аз мисля към ноември да се позаинтересувам за ден на отворените врати в АГ-то и да разгледам на кой етаж точно искам да лежа.
Варна

МБАЛ "Света Анна-Варна" АД, бул. Цар Освободител 100
 За записване: Силвия Русева, ст. акушерка – тел. 052/ 692 65 97
 29 септември, четвъртък 15:30 ч.

СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов – Варна” ЕООД, бул. “Цар Освободител” № 150
 За записване: Стефанова, ст. акушерка Родилно отделение – тел. 052/ 613 792
 14, 28 октомври, сряда 13.00 ч.

Извинявай мисля че имаш грешка за 14, 28 - в сайта го пише че е септември, просто да не се обърка някой  Simple Smile  а то е сега в сряда Simple Smile

She_moto бих искала и аз да дойда , тъкмо тоя проблем ме засягаше много аз мисля да се запиша и за окръжна да видим какво ще  кажат.  Значи нямате 2 дни за размисъл а на 28 септ. трябва да се запишете Simple Smile

Дано да не бъркам но това май са дати само за септ.

Колкото до мен днеска отидохме с таткото на консултация , всичко е наред с бебо за втори път докторката даде предположение че ще е момченце Simple Smile , 400гр е - малко повече от обичайното, единствения проблем е че мама е наддала доста  Cry 

# 603
Хм, ако наистина е септември аз няма да мога..... Дано да има за октомври или ноември

# 604
  • Варна
Цитат
Извинявай мисля че имаш грешка за 14, 28 - в сайта го пише че е септември, просто да не се обърка някой  Simple Smile  а то е сега в сряда Simple Smile

Ужас, ако искаш ми вярвай, но го копирах директно от сайта на списанието, сега като вляза и на мен ми излиза септември  Thinking , много странно ще звъня сега да видя

# 605
  • Варна
какво стана момичета за септ или окт е! newsm78
днес пишеше октомври

# 606
Пишеше, ама и аз рефрешнах и са го оправили, че е септември.... аз ще го оставя за другия или по-другия месец

# 607
  • София
Момичета ,много ми е зле.Днес повръщах 3 пъти,накрая вече и вода-дайте някакви съвети.Аз съм при наште на гости в провинцията,а трябваше да ида до Плевен за едно изследване и от пътя ми стана така.Заболява ме и стомаха горе,не корема.Спазми някакви имам.Може и да настинах по пътя,не знам Rolling Eyes Пия чай от мента и ми е по-добре.Да ям ли поне солети се чудя или не.В началото не повръщах и затова си нямам идея какво да правя. Лимона ще ми раздразни ли допълнително?

# 608
  • Където морето целува небето...
Здравейте и от мен.

Аз съм болна и си се лекувам с разни бабешки лекове и се моля да минава по-бързо.

Нимфичка, като много повръщаща мога да ти кажа, че е индивидуално. На мен лимонът ми помагаше, но щом се е раздразнил толкова стомахът, не ти го препоръчвам. На мен не ми помагаше ни Деган, ни нищо. Само с Натриев цитрат имах подобрение. Иначе за яденето - хапни си нещо. Дори и да го върнеш, поне ще е храната, а не сокове. Солети, бисквити, препечена филийка...
Ако е настинка взимай мерки. Момичетата от нашата тема ми препоръчаха "Прополки" за гърло. С много чайчета и мед пробвай. Ако не пий Парацетамакс (нали и бременните могат да му се доверят). Моят АГ каза, че няма проблем.

# 609
  • Варна
момичета аз повръщах и ми беше лошо по ЦЯЛ ден през трите месеца просто беше някакъв ужас станах от 55кг 49кг и направо не знаех къде се намирам Sick
това лошото дето ти е не можеш да ли да го определиш дали е от бременността или от това че може да си болна-според мен иди на лекар най скоро защото чувам че почнали есенните настинки -2 приятелки идецата им са болни.Недей с лимони-може да пробваш кисело млако и мед много силен натурален прдукт-меда ще те засили,а нлякото ще те изчисти ако е бацил в стомаха,преди повръщала ли си,не е ли вече отшумял проблем в петия месец newsm78

# 610
Болните да оздравяват!
Приятна среща  е била в София.
Незнам до колко раб.дни е изплащането на болнични,но аз още нямам преведени пари,а болничния ми започна от 04.08.2011г.
Сега да споделя пак  моя проблем,ще извинявате,но нямам на кого да се оплача.
Та така,повторихме изследванията за серумно желязо,днес отново бях при хематоложката.Нямам желязо дефицитна анемия,а докторката заключи-Таласемия!!!
Но нищо  друго не каза за сега,само да пия фолиева 2х1,и да пуснем кръвни изследвания на мъжът ми и пак да отидем, за да се увери ,че при него няма проблем/и да се успокоим за бебето/.Мале казвам ви мъжът ми като се ядоса.......той бил добре,постоянно си правел изследвания/на работа/,давам е толкова много кръв/0-  кр. група е/.До сега щяха да кажат нещо лекарите ако имало притеснение....Имали сме вече едно дете,което е добре......и т.н.
Оф и той ме ядоса.........ама какво да направя аз ,лекари са ,притесняват се ,че съм бременна.
Каза ми лекарката сега на всеки 2 месеца да се изследвам,и чак като родя,да ходя другаде,но следващия път ще ми  обясни къде и какво ще се прави.Но засега само това....фолиева киселина.....
Почти на 30 г. съм,добре съм- сега ме изкараха със такова заболяване.......ужас.......

# 611
  • Варна
извинявайте за невежеството,ама какво е таласемия-кръвна болест дефицит желязо ли newsm78

# 612
  • Варна
Момичета ,много ми е зле.Днес повръщах 3 пъти
в момента има такъв вирус  Confused дано не си го прихванала, а е нещо инцидентно Hug
иначе и моя синковец е болен, цяла седмица сополи, два дни кашлица, и от снощи - 40 градуса температура Rolling Eyes според джипито все още нямало такъв вирус. питам я възможно ли е да е от двата зъба, които му растат в момента едновременно, тя се смее, не бил бебе ooooh! та знам ли какво е.  предполагам е от училище, в понеделник го преместиха до прозореца, и вечерта се върна със сополи Rolling Eyes на обед ги изкарват да играят футбол, и после ги прибират изпотени да пишат ченгели на 3-4 отворени прозореца... Rolling Eyes
ще проуча някакви имуностимулатори да давам след като оздравее, да го подготвя за зимата. от биозина съм много доволна, ама не знам дали става за деца Rolling Eyes ако сте доволни от някакви детски, помагайте  Simple Smile

# 613
Ей, момичета, страхотни сте! Толкова усмихнати... как ме заредиха снимките  Simple Smile Дано да се включа и аз следващия път  Simple Smile

Misence /jenny/, да разкажеш подробно как мина при Томова, чакам с нетърпение новини, надявам се са повече от добри, аз съм утре от 14,30.
Качих снимки от нашата мини среща в София, който иска може да ги види във ФБ, както и в албума. Качвах за първи път в снимка.бг и нещо не се ориентирах, исках да направя нов албум, в който да качваме срещите по градове, ама пляснах всичко в общия Simple Smile
Аз и преди съм ходила при доц. Томова, но беше на друго място. Сега ме приеха веднага, не се наложи да чакам.Има асистентка, която те посреща. Питах за телефона, казаха, че си е валиден стационарния номер, просто не стоят там постоянно, а само в часовете, в които приемат за прегледи. Затова... на мобилния.И двете са много позитивни, страхотно отношение.
Започнаха с изследване на главата, тя през цялото време обяснява какво гледа, а асистентката й стана да ми покаже на няколко пъти на монитора срещу мен къде е това, което доц.Томова обяснява. Прегледа е на 2D през повечето време, но превключва и на 4D, за да се огледа външно плода дали не се виждат някакви повърхностни аномалии. Включва Доплер на няколко пъти, мери пулса не бебето, на плацентата, на сърцето отдели също повече време. Тя обяснява много неща, но не запомних всичко. Брои пръстите на ръцете и краката, даже ми обясняваше, че на кутрето пръста ако е с две костици/които забравих как се казват/  е признак за хромозомна аномалия, а при здравите хора пръста се състои от три костици. Пикочния мехур, бъбреци, гръбнак, забравих... толкова много неща бяха. Дадоха ми и диск, довечера ще го пусна на мъжа ми, че не можа да дойде. Прегледа струва 100 лв, смятам, че това са най-добре похарчените пари до момента от началото на бремеността ми.
Ако имате изследване на кръвта от биохим.скрининг е добре да се носи, или поне да си знаете резултата за Даун.

Това е.. желая на всички добри резултати от прегледите! Който отиде при нея, ще се увери сам в позитивното, което струи от тази жена.

# 614
извинявайте за невежеството,ама какво е таласемия-кръвна болест дефицит желязо ли newsm78

Ето тук има информация....
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=669

Общи условия

Активация на акаунт