Както при вас, и Евгения има доста добър пасивен речник. Разбира неща, с които чак ме изненадва и не мисля, че има място за притеснение. Някои проговарят чак на три, всяко дете е различно и бля- бля клишета, но вероятно истинни. Все пак и на мен ми е интересно да си сверя часовника по тази тема.
и вече не разбирам откъде и как ни идва на главата буквално за секунди
ще се връщате назад и ще си спомняте с умиление за времето, когато не са можели да го правят
В този ред на мисли една прителка ми разказва за нейното хлапе (4г.6м.), казала му да направи нещо, а то се обърнало и отговорило:"Мечтай си, сестро!" - жената занемяла
И това е 4-годишен келеш дето да се чудиш да му врътнеш ли един шамар или друго да го правиш... та не бързайте да ви говорят
Нат, смях се с глас на поста ти! 

В Джъмбо си имаше порядъчно много хора, незнам какво ще е след седмица
. В МОЛ-а се видяхме най-случайно с Elche и Саня
. Много е пораснала сладурката, ама нещо мама я беше разсърдила и се беше намръщила и не ни обърна много внимание
.
,само дето вечер заспивам в 21ч. заедно с Бери.
.Госпожите ми разказват,че единия ден си вдигала блузката и си показвала пъпчето,а въпросното момче й правело"боц" и наЩа мома умирала от смях.После се хващали за ръчичка и обикаляли стаите
.Да ви е жива и здрава малката буболечка.Голяма красавица като майка си :love.
.Първата адашка на "моето" Бери

Дано не боледуваме повече. 

да ви се чуват имената, момичета, само с добро и да ви носят много радост и щастие! И да сте много здрави, и вие, и любимите ви хора!!!
), пак, тао (чао), коа (кола), дуга (друга - това познайте покрай кое... само сменя гърдите като цока с дуга, дуга, дуга
),
бея (беля), абъла (ябълка), ла (ела), айде, ало, мое
много често използвано (а ако не разбереш, че е нейно вика: Габи), моля (до скоро беше моня, но вече е правилно, че и ръчичите събира милата
), ми (мерси - интересното е, че всички я разбират), бък (боклук), дай гооо
Казва се бебе Габи Габи
(знае и няколко имена на дечица и като си легнем ми казва име и чака да й разкажа нещо, напр. как еди кой си вече спи
)

,само тати,бати,айди ,деди и разни други
бебешки си бърбори.Бойко проговори към 3 години,че не се впечатлявам,когато стане,тогава. 

от моята хубосница, не и спира човката за минутка, повече от майка си говори.Каквото кажа аз ,след мен веднага се повтаря, е разбира се не в точност ,но доста близко до думата.Много е сладка особено когато вземе да дърдори нещо и както повечето дечица говори на "ти"примерно сега сме на вълна "това е на баба ти"," това на майка ти "даже ако не използва предните думички се получава някой път "мама ти".Аз й се скарвам за нещо "ще ядеш шамари аааа", а след мен се чува "мари а"като папагал е както казва тя "багал".Ракия (кия ),бира(бира),вино(ино) на баща си питиетата всичко се знае ,кое какво е .От ваксината имаше топче "тука боц леля" използва много точно и "тук и там",къде е дудата "дуда тук"
Препоръчани теми