Боя за коса - blond 24 - есенно злато ;)

• 65 136
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Още веднъж благодаря на всички, които се включиха по темата!    bouquet

Перлен балсам на Престиж имам у дома. Купих го преди 2 месеца, но така си стои в шкафа.   Blush

След малко ще се боядисам и и междувременно ще мъдря кога/как да добавя гореспоменатия балсам.   Peace    Може да не го добавя днес, а след време - за да "омекотя" разликата с порасналия корен, като същевременно разнеса и надолу.    Peace

Feeling , внимавай много с коректорите....  по-силни са , косата ти е доста светла и ако не си сигурна пробвай първо на отделен вътрешен кичур.... а иначе няма проблем да смесваш.

Може да пробваш с Перления балсам , като го нанесеш както боя - кичур по кичур , от корените по дължините / където жълтее /.... върховете ти ми се видяха доста светли ,не нанасяй по тях ... и наблюдавай.
Друг изпитан от мен вариант е в маската да сложа от оцветяващия шампоан на Престиж /мъничко / и да си направя матираща маска .... както писах преди време от шампоана съм слагала и в боята / колкото за цвят /  . Simple Smile 

dachita   Hug 
Наистина са една идея по-светли върховете макар, че цялата коса не е боядисвана от март насам, с изключение на боядисването с Иноа миналия месец, но снимката е от преди 2,5 месеца.   Peace   Hug
Това така и не успях да си го обясня   newsm78  - не мажа връхчетата, но все са по-светли, макар и много малко. И другото - боядисвам се равномерно, но все имам по-светли кичури и на въпросите трябва да обяснявам, че всъщност никога не съм си правила кичури.   newsm78

# 466
Естественият цвят на косата ми е 6-ца. Имам желание да я направя нещо средно м/у слънчево и пшенично русо, но без да я обезцветявам. Всички фризьори, с които говорих, ми казаха, че е невъзможно да постигна такъв цвят без обезцветяване, но аз инат- реших да експрериментирам вкъщи, за да докажа, че мога да го постигна сама Laughing В момента положението е следното: никога не бях боядисвала косата, така че на напълно естествена коса нанесох http://static1.framar.bg/product/20100611121630rem.jpg , като резултатът беше съвсем леко изсветляване на няколко кичура и около челото. 3-4 дни по- късно отидох магазина, от който си купих боята, показах им какво се е получило, показах какъв цвят искам и ми препоръчаха да взема Maiandra 8.3. В момента косата ми е нещо средно между рижаво-медено-жълтеникаво-кестеняво- дори аз не мога да определя какъв точно е цветът, но в корените ми е по- светъл, а в краищата няма почти никаква промяна. С две думи- приличам на нищо  Crazy
Посъветвайте ме кога най- скоро мога отново да боядисам косата и как да постигна слънчево- пшенично рус цвят, без да бъда жълта, оранжева и т.н. цветове, с които изглеждам ужасно Sad
Благодаря Ви Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 18:50 от new_zealand

# 467
Аз съм с естествен цвят 6 и смятам, че съм доказателство, че може без обезцветяване.   Grinning  Peace   Ох, фризьори...   ooooh!

Боята, която си избрала(Маяндра 8.3) е със златист отенък.

Не е трябвало, защото косата ти не е изсветлена, а си добавила още златисто. От там идва проблемът.

Отделно -  как се боядиса? Започна ли от дължините и после в корена или обратно?

В темата има много опитни дами, които, сигурна съм, ще ти дадат правилните насоки.   Hug 

# 468
Момичета,имам нужда от съвет.   bouquet
Последния път се правих с Лореал мус 70 номер http://www.lorealparisbulgaria.com/img/l10n/products/305x262/HCo25_10.jpg  Стана по-тъмно,но аз така и исках,в него момент. Peace
Сега естествено боята се поотми и на мен отново ми се иска светло рус цвят. Blush
Идеята ми е,ако си взема Колестон 10/8   http://www.betinabarty.ru/katalog/katalog-tovarov/kraska-dlja-vo … lla-koleston-3438  с 9% оксидант,дали ще стане хубав светъл перлен цвят или ще жълтее?
 В момента цветът ми е такъв http://www.betinabarty.ru/katalog/katalog-tovarov/kraska-dlja-vo … lla-koleston-3423

# 469
Здравей, feelingSimple Smile
Боядисването започна от корените към дължините. Предполагам, че заради това в краищата косата е с почти непроменен цвят. Ето за какво става въпрос:
http://prikachi.com/images/413/4011413H.png
Снимката в дясно е със светкавица, в ляво- без. И аз не мога да определя какъв цвят съм- в зависимост от светлината изглеждам огнено оранжево- червена или кестеняво- червеникава. При всички положения не ми харесват тези цветове! Sad
Забравих да кажа, че имам няколко обезцветени кичура (по- скоро воали), които станаха хубав цвят, но пак са тъмни, като се има предвид какъв искам да е крайният резултат.
Какво да предприема сега? Дали мога да пробвам с друга боя още утре?  Twisted Evil Или е прекалено рано?

# 470
Аня♥♥ естествения ми цвят е средно кафява Simple Smile
Мхм.. еми ще си взема другия път както казваш тоя номер и да пробвам да видим какво ще стане , ще наслоявам повечко по дължините и така Simple Smile Дано да има вече хубав резултат..

# 471
dachita затова и не съм си взела безамонячна , първо искам да си докарам желания цвят и после вече с безамонячна Simple Smile
Айде утре ще кача снимка на естествената ми коса , на цвета , който беше преди да се изсветля и в момента след последното боядисване Simple Smile

# 472
new_zealand, на моя монитор, косата ти изглежда доста червена и тъмничка. Въобще не вярвам да стане слънчево рус цвят с боя от супер маркета до вас, с безамонячна пък въобще. Маяндрата си я взела тъмничка, според мен. 8-цата не е чак толкова светла, та да получиш пшенично русо.
Ако нямаш никакъв опит, потърси фризьор.
Аз бих пробвала професионална супер изсветляваща боя, но на това червено не знам, не ми се вярва да стане, или поне няма да е лесно и от един път.
Успех
 Peace

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 19:48 от JLo

# 473
new_zealand, на моя монитор, косата ти изглежда доста червена и тъмничка. Въобще не вярвам да стане слънчево рус цвят с боя от супер маркета до вас, с безамонячна пък въобще. Маяндрата си я взела тъмничка, според мен. 8-цата не е чак толкова светла, та да получиш пшенично русо.
Ако нямаш никакъв опит, потърси фризьор.
Аз бих пробвала професионална супер изсветляваща боя, но на това червено не знам, не ми се вярва да стане, или поне няма да е лесно и от един път.
Успех
 Peace

Да, ужасно оранжево- червеникава е Sad Ако взема някакъв матиращ балсам, който да убие червения цвят- дали би се получило нещо по- нормално? Сега ме е срам да излизам в този вид от вкъщи, дори си помислих да си купя една кестенява боя и да убия в зародиш опитите да стана руса Close 
А сега като се замисля много се ядосах, защото подходих с пълно доверие към жената, която ми продаде боята- много наивно от моя страна Banghead Тя ме посъветва да взема Маяндра 8.3, иначе аз исках 9.3, но доводите й бяха, че боята ще ме хване в корените, а в краищата няма да има промяна и затова да започна да изсветлявам малко по малко, а не изведнъж. Пфу.
Четох и за маската с кисело мляко, сода, мед, зехтин... освен да се намажа с нещо такова и да се моля падне този червеникав цвят?

# 474
Моето мнение е такова, може и да не е правилно, не знам. Избягвам да давам съвети, понеже не съм професионалист.
Съчувствам ти, но не знам какво да те посъветвам.
Матиращ балсам, не знам, нямам голям опит с тях.
Пробвай известно време с разни маски с масла и други работи. Червеното не вярвам да падне, но можеш малко да подхраниш косата за следващо боядисване.
Ако ще се боядисваш през ден и ще си гориш косата, по-добре отиди да те обезцветят, поне ще е еднократно.
Знам, че блондорите са отврат, но понякога са наложителни.
Аз бях 6 месеца кестенява, така хубаво наслоих боята  ooooh!, че като пожелах пак руси коси не ме хвана никаква боя, ама никаква. Пробвах 4-5 на различни кичурчета- нищо.
Обезцветиха ме с блондор и се получи много хубаво, не стоях много време и не станах бяла. Сега мажа корените само със суперизсветяваща и съм доволна. Като резултат съм нещо като 10-ка.
Наблягам на подхранване на косата и се моля да не съм я съсипала с поредните ми мераци да ставам брюнетка  ooooh!
Естествената не знам кой номер е, но е светла с доста меден оттенък в нея.

# 475
И на моя монитор червенее доста.   Embarassed

Ако не бъркам, имаше правило изсветляването - когато харесаш цвят, взимаш един тон по-светло. Т.е. - ако искаш 8, при процеса на изсветляване трябва да вземеш 9.   Peace
Отенъка трябва да е студен, за да неутрализира червеното, жълтото. На предишната страница има схема на неутрализиращите се нюанси, погледни я.   Peace

Последващо боядисване на този етап не знам дали е решение.   newsm78

Мисля, че е по-добре за момента да наблегнеш маслени маски - хем ще хидратираш косъма и ще му дадеш почивка, хем нежелания отенък(жълтия) ще падне.   Peace
Изчакай поне 2 седмици, преди следващо боядисване.  Знам, че едва ли ти е приятно, но се съгласи, че е по-малкото зло, пред това да съсипеш косата и да се наложи да я отрежеш. А тя е много хубава.   Peace   Hug

# 476
Направих си маска за коса със зелена хума, сусамово олио, лимонов сок и малко вода, намазах цялата коса, сложох найлон и мисля да стоя така няколко часа  Crazy Ако има резултат ще се похваля Simple Smile
Feeling, благодаря за комплимента за косата  Hug Преди 1 месец беше с 20-ина сантиметра по- дълга, но я отрязах. Съща така до преди година косата ми беше по- къдрава, но изведнъж започна да се изправя- не знам защо  Rolling Eyes

# 477
  • в 1001-та нощ
Feeling - веднъж сложих маска, после балсама и минах с термо-активатора, е ... доста матира .... и трайно  Peace но не бих повторила  Peace

# 478
Feeling, благодаря за комплимента за косата  Hug Преди 1 месец беше с 20-ина сантиметра по- дълга, но я отрязах.
И още ще я отрежеш ако продължаваш в същият дух!  Rolling Eyes Confused
На моят монитор виждам червен цвят и неравномерно боядисана коса. Започнала си от корените, а е трябвало да започнеш да мажеш от краищата. При такъв цвят, балсам не помага. Хубаво е да си правиш маски, но не разчитай, че те ще ти променят цвета на косата. При теб не трябва да пада нищо, а трябва да се премахне пигмент. Не е трябвало изобщо да се мажеш с безамонячната боя на Loreal. Тази боя е подходяща единствено за естествено руси коси или когато косата вече е изрусена. Също не е трябвало да се мажеш и с 8.3 - Feeling  ти е обяснила защо.
Моят съвет е да отидеш на фризьор да те оправят или другият път преди да си купиш нещо и да се намажеш, доста да помислиш и да се информираш.
Сама ли се маза? Ако си се мазала сама, другият път не е лошо някой да ти помогне при мазането, някой с опит.

# 479
  • София
Момичета, аз не мисля, че с домашни маски ще падне медния цвят, защото не е боя, а пигмент (+боя май newsm78). Всяко едно боядисване в по-светъл цвят си е обезцветяване, като естествено не е задължително да е с блондор, въпреки че забелязвам, че фризьорките масово все още го предпочитат. Може със суперизсветляваща боя, може и с 10-ка професионална боя, когато косата е по-светла и целта не е платинено русо.

new_zealand, матиращ балсам ще помогне да се убие жълто-червеното (сребристо-платинения на Пресиж мисля, че е най-сивия), но няма да изсветли и изравни цвета.

Sassie, 10/8 на Вела и Лонда са студени перлени цветове, на мен дори ми сивеят, така че не би  трябвало да жълтее. Ако ти е много златиста основата можеш 10/1 да вземеш. 10-ката на Лонда със сигурност изсветлява малко (от опит), предполагам и Вела е така.

Общи условия

Активация на акаунт