Боя за коса - blond 24 - есенно злато ;)

• 65 153
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Аз съм смесвала и не е имало никакъв проблем. Ти защо искаш да добавяш коректор? Не става ли с балсам при теб? С коректора трябва доста да внимаваш.

# 451
Не съм пробвала с балсам, но мисля, че ефектът с коректор ще е по-дълготраен.   newsm78   Или греша?   newsm78  С тониращ балсам съм намислила да освежавам корена между 10-14 ден, но дали е решение и за дължините?
Харесва ми много цвета, но по дължините сякаш жълтее малко повече след определено време. Дали коректорът ще се справи с това?
Отделен въпрос е, че не мажа дължините - само емулсирам преди да отмия боята и така постоявам 2-3 минутки.

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 13:51 от Feeling

# 452
  • в 1001-та нощ
аз съм също за балсам  Peace по-безопасно е и се минимизира риска от грешка - с оглед "концентрацията" в коректора  Hug активното в-во, което матира - трябва да е едно и също, като принцип на д-е, просто е в различна база и концентрация  Peace

моята фризьрка преди ме правеше с боя кюн и оксидант на БЕС, после ползва боя мажиблонд и оксидант на Алфапарф, тонира с черна боя на Лореал, а преди тонираше с такъв шампана на БЕС .... изобщо големи смески стават ..... да не говорим, че винаги смесва на око  Mr. Green в началото, каот исках по-слаб оксидант  добавяше вода, после започна да ползва опаковка от 6% - без да разрежда  Mr. Green

# 453
С балсам при мен резултатът не е много дълготраен, но хубавото на балсамът е, че може да се използва често. С коректор цветът става много по-студен и  е много по-траен, но ако стане грешка е доста неприятно.  

# 454
Добре   Hug  доводите ви наистина "звучат" разумно.    Hug

Ще се вслушам в съветите, за да не стане грешка.   Peace  Ще пробвам да намажа закратко с тониращ балсам дължините днес, понеже ще се боядисвам. Ако се получи, така ще действам при нужда занапред.   Hug

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 13:50 от Feeling

# 455
  • в 1001-та нощ
при мен ефектът от тонирането с балсам идва с времето с натрупване, примерно през измиване - между боядисванията ползвам балсам (върху маската) и някак цветът се поддържа златист и с блясък, дори корените не контрастират  Peace

при ползване на балсам редовно - мога да задържа следващо третиране доста

иначе от 1 ползване - преди боядисване - при мен нямаше особен ефект - дори останах разочарована  Peace

# 456
при мен ефектът от тонирането с балсам идва с времето с натрупване, примерно през измиване - между боядисванията ползвам балсам (върху маската) и някак цветът се поддържа златист и с блясък, дори корените не контрастират  Peace

при ползване на балсам редовно - мога да задържа следващо третиране доста

иначе от 1 ползване - преди боядисване - при мен нямаше особен ефект - дори останах разочарована  Peace

Важно уточнение. Ще го имам предвид.   Peace

# 457
Аз съм ползвала от този евтиния балсам, който е широко разпространен в България и при мен резултатът беше добър още при първото ползване. Не съм го слагала върху маска, а директно и го държах доста. Според мен не ми пресуши косата и я направи много лъскава.  Simple Smile Определено предпочитам този балсам пред шампоана на Лореал, който не ми матираше добре косата, но за сметка на това я пресушаваше ужасно много.
Друг вариант за матиране е прибавянето на коректор към някоя маска или шампоан. Аз не винаги съм имала възможност да ползвам балсама от България и доста често съм си забърквала сама някоя смес с коректора.  Simple Smile

# 458
Мхм добре.. значи трябва да си взема само боя с пепелен отенък. И после вече да си я направя с без амонячна боя така ли ?

Дай актуална снимка преди боядисване , за да се даде адекватен съвет  Peace... на тази , която си качила преди , краищата на косата ми изглеждат по-червеникави от корените .... което пък ще рече , че трябва да се изсветлят още малко ...поради тази причина ,трябва да се спази и определена техника на боядисване.
Имай впредвид и че с безамонячна боя няма да се изсветли косата , с такава боя само се тонира и засилва цвета/нюанса/.

Feeling , внимавай много с коректорите....  по-силни са , косата ти е доста светла и ако не си сигурна пробвай първо на отделен вътрешен кичур.... а иначе няма проблем да смесваш.

Може да пробваш с Перления балсам , като го нанесеш както боя - кичур по кичур , от корените по дължините / където жълтее /.... върховете ти ми се видяха доста светли ,не нанасяй по тях ... и наблюдавай.
Друг изпитан от мен вариант е в маската да сложа от оцветяващия шампоан на Престиж /мъничко / и да си направя матираща маска .... както писах преди време от шампоана съм слагала и в боята / колкото за цвят /  . Simple Smile 

# 459
  • София
За смесването на продукти от различна марка - редовно го правя и няма проблем.

Обаче, Feeling, много внимавай с този виолетовия коректор. Аз си бях взела преди време виолетов на Лонда, е, все не можех да му улуча дозата, или без ефект (само оксиданта ми гори косата), веднъж пък станах мастилено лилава, че много бях сложила... Накрая го подарих на приятелката ми, която е фризьорка. Сега, ако ползвам коректор, е пепелив, ако искам нещо по-слабо - споменатия балсам на Престиж. Wink

М/у другото, преди перленият балсам на Престиж беше светло син (цвета на сместта вътре в тубичката) и на косата даваше по-студен цвят, а сега е лилав и коригира по-скоро виолетово; харесва ми, но ми се струва по-слаб за много жълт оттенък.
Жалко само, че вече не произвеждат любимия ми тъмно рус, правеше много приятен бежаво-рус цвят.

rosencity, щом не искаш изсветляване и си си харесала Велатон, вземи си 8/1. Аз имам 8/03 и е топъл цвят, води се натурално-златисто, а при теб целта е да премахнеш жълтото, няма смисъл да добавяш отново. Но и аз като dachita смятам, че дължините ти имат нужда малко да се изсветлят, нагоре изглежда по-светла косата ти. А за поддръжката по-натам зависи естественият ти цвят какъв е.

# 460
А аз наскоро с виолетов коректор станах розова  Mr. Green, но предполагам грешката е в мен, понеже ползвам за първи път. С всекидневни маски, розовото падна и сега има много лек оттенък само, който ми харесва.
Сложих 1.5см. Другия месец ще сложа 0.5см и предполагам ще се получи приятен оттентък само.

# 461
При коректора спазвайте винаги упътването и имайте предвид, че количеството е съобразено с количеството на боята от дадена марка. Винаги е по-добре да се почне с по-малко количество и да се увеличава при нужда.

# 462
  • София
на коя марка е коректора?

# 463
Аз ползвах коректор и боя на Виталитис, ако питаш мен  Peace

# 464

Общи условия

Активация на акаунт