Не може ли в болниците да работят хора

• 12 471
  • 173
  •   1
Отговори
# 30
Преди малко години присъствах  на случай как доктор се моли на сестра. 

# 31
Ако ми се явиш в кабинета със стила, който показваш из форума,  бих те изгонила, без угризения. Няма ирония.  Така устройва ли те? Simple Smile
А, ако ти плясна 10 кинта на ..масата?  Wink
За да не прекалявам не употребих челото.  

# 32
  • София
Преди малко години присъствах  на случай как доктор се моли на сестра.  

Еха.
Да не би да се притеснява, че сестрата ще цъфне на вратата, да информира жена му какво правят в манипулационната.

# 33
Да се моли Някой на Някой и аз съм виждала, на много места.Що да не и по болниците? Crazy

# 34
Не.  И двете бяха жени. Сестрата си беше полегнала  и на гишето имаше надпис Не чукайге. А докторката се побъркваше и обикаляше наоколо. Време - около 4 ч. в Пирогов.

# 35
Най-близката ми приятелка е медицинска сестра в голяма столична болница, в натоварено и натоварващо персонала отделение. От независими източници съм чула, че тя и още две сестри са единствените хора там. Обикновено я е срам да споделя какво работи, сама вижда какво е отношението на сестрите и лекарите към пациентите. Човешкото обаче й коства много, видно е от посещенията й при психолог.
Повечето с поведението си прикриват незнание и невежество. Моите уважение към професията, но ако не ги ошлайфа отделението, в което попаднат, за нищо не стават. Инжекции и печати на направления може да бие всеки втори.

# 36
# 37
Не съм попадала на груби сестри.
Уморени, напрегнати, забързани, а може и вкиснати, но са се държали човешки с мен.
И те са хора, не може все усмихнати да ходят.
С лекари съм имала недоразумения.
Та, всяко стадо с овцете си- кои бели, кои черни.

# 38
Моите впечатления от болници, спешни отделения, бърза помощ са прекрасни. Като започнеш от този, дето ти слага катетъра, минеш през хирурзи, анестезиолози, сестри и санитарки - всичките бяха хора. Рецептата? Без воюване, без истерии, с добронамереност и с благодарност за това, което всички тези хора правят за теб. Не финансово-бонбонена благодарност а "благодаря ти, че ми смени чаршафите", например. Не боли.
Подкрепям Дренка, с две думи.

# 39
Моите впечатления от болници, спешни отделения, бърза помощ са прекрасни. Като започнеш от този, дето ти слага катетъра, минеш през хирурзи, анестезиолози, сестри и санитарки - всичките бяха хора. Рецептата? Без воюване, без истерии, с добронамереност и с благодарност за това, което всички тези хора правят за теб. Не финансово-бонбонена благодарност а "благодаря ти, че ми смени чаршафите", например. Не боли.
Подкрепям Дренка, с две думи.

И моите бяха такива. До преди  3 дена.  Извинявам се на всички, които не съм разбирала.  Не боли и да се отнесеш човешки към безкрайно притеснен човек.

# 40
  • София
В интерес на истината, на едно много престижна, всъщност най-престижната болница бях завела майка ми след някакъв топлинен удар, високо кръвно и нещо от този род.
В кабинета на спешното имаше някакви роднини от село на лекаря, които си водеха лек светски разговор за леля Гана и вуйчо Ваньо, аз търпеливо ги изчаках близо час, след което им случи случка.
Връхлетях и стана страшно. Грандиозен скандал.

Имайте предвид, че аз дължа живота си на тази болница, след същото чакане в Пироков пред спешния кабинет, майка ми не издържа и отидохме във Военна тогава. И хората за десет минути ми бяха пуснали изследванията, бяха се облекли за операция, подготвили операционната и мен ме бяха съблекли и проснали на масата. 9 часа беше операцията.
Да са живи и здрави.

В Пирогов пък, майка ми я вдигнаха на крака ортопедите. И те да са живи и здрави. Рязаха, дялкаха, струваха, правиха, накрая припка като зайче, а я бяха натрошили от една катастрофа много лошо.
Мога и още да разказвам.

Какво да ви кажа, дами.
Работата им е да лекуват като хората, пък, ако понякога са малко кисели, аз лично съм склонна да им го простя.

# 41

Работата им е да лекуват като хората, пък, ако понякога са малко кисели, аз лично съм склонна да им го простя.

Измести фокусът. Не иде реч за лекарите, а за сестрите. Да, да сестри, медицински, но сестри. Не напразно така се наричат. Те не лекуват. В най-общи линии те би следвало да са медиаторът, човешкият фактор в болничното завдение, освен помощник на лекаря.

# 42
Засичала съм едни и същи мед. сестри в държавна, а след това в частна клиника.Еми различно се държат в частната.До заплащане ли е, до шефове ли, не знам, но се превръщат в други хора.

# 43
Как няма да са вкиснати докторите, като вършат работата и на сестрите.
И мен ме приеха по  спешност, хакнаха ми две системи.
Като попитах сестрата какво има в тях, тя ми отговори, че им е забранено да дават такава информация.
Та си лежа аз 1 час и се чудя.
След това питах доктора, обясни ми, не само какво е, а и за какво.
На следващия ден отивам пак за системи, питам сестрата какво има в системите, ей така, нарочно, беше друга на смяна, а тя ми отговаря: "Спокойно, нали си по-добре!" Shocked

# 44
  • София

Измести фокусът. Не иде реч за лекарите, а за сестрите. Да, да сестри, медицински, но сестри. Не напразно така се наричат. Те не лекуват. В най-общи линии те би следвало да са медиаторът, човешкият фактор в болничното завдение, освен помощник на лекаря.

Изобщо не омаловажавам сестрите.
Напротив, мнението ми се отнася изцяло за болничния персонал.
Когато майка ми лежеше в ортопедията в Пирогов, в стаята имаше възрастни хора от провинцията, сами, абсолютно безпомощни и видимо в лошо материално състояние. Гледаха ги като писани яйца. С лъжичка ги хранеха. И те плачат, като деца.
Хапне лъжичката и се разплаче. И казва "Господ да те благослови, чедо" на сестрата.

нова, не са ли длъжни да информират?
Аз на сестрите в болницата след раждането им напомнях да ми слагат хепарин.
Не съм медицинско лице, но съм прекарала достатъчно време на системи.

Общи условия

Активация на акаунт