Фотография за начнаещи - DSLR - устройство и принцип на работа

• 96 251
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив

elfi4ka ако се опиташ да обработиш кофти снимка, с лоша светлина, без фокус примерно, ще я помъчиш,помъчиш, може и да я пооправиш , ама не съвсем, може и никак. Ако вземеш една добра снимка, с малко работа ще я направиш страхотна. 

Толкова ясно и кратко!

Моята голяма любов (за сега) е 50 мм 1.8  Heart Eyes

# 691
И аз съм на мнение, че побутване си трябва. Просто някои от снимките на линка ми харесаха без фотошоп, моделите си имат и бръчици и всичко, приличат си на хора. Не го казах като критика.
И аз преди се чудех защо мъжа ми все снима в raw формат, но след кат озапочнах и аз да се позаглеждам във фотоапарата, открих огромна разлика.

# 692
  • София/Варна
Откак снимам в raw формат се родих - много по-малко време ми отнема обработката на кадрите след това във Фотошопа. И определено има качествен скок в нещата ми Simple Smile (което не ми пречи все още да се стеснявам да ги покажа тук във форума Wink)

# 693
  • Ловеч
Здравейте, току що открих темата и се записвам да ви следя Simple Smile. Скоро си купих Canon EOS1100D + EF-s 18-55ISII (толкова ми позволиха финансовите възможности), имам да уча невроятно много, затова се връщам назад да ви чета.

# 694
от доста време не съм навестявала темичката,  Embarassed то и доста времи мина от както музата ме навестява.Ето ви един "пресен "  Стилиян . от вчера сниман.

[/url]
30 by Summer Princes, on Flickr

sillvy83, добре дошла и само хубави момента да улавяш   bouquet

# 695
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
VENI ANGELOVA, много свежа и нежна снимка

бих искала да предложа - когато постваме тук снимки, искате ли да пишем как сме направили снимката - с каква бленда, ИСО, скорост и какво точно сме бутнали после при обработката, на мен такава информация ми е много полезна, предполагам и на всички, които се учат, а който е по-опитен и открие, че снимката е можела да стане и по-ефектна, да сподели при какви настройки е можело да се постигне по-добър ефект

# 696
  • Mostly in my mind
много добре предложение.  Simple Smile
аз даже веднага се включвам с въпрос  Blush VENI ANGELOVA , как правиш очичките да са така като кристални?

# 697

бих искала да предложа - когато постваме тук снимки, искате ли да пишем как сме направили снимката - с каква бленда, ИСО, скорост и какво точно сме бутнали после при обработката, на мен такава информация ми е много полезна, предполагам и на всички, които се учат, а който е по-опитен и открие, че снимката е можела да стане и по-ефектна, да сподели при какви настройки е можело да се постигне по-добър ефект

И аз апелирам към подобно нещо  Praynig Мисля,че ще е много полезно за всички начинаещи  Heart Eyes

# 698
# 699
  • Варна
И аз да питам нещичко.  Rolling Eyes Иска ми се да си купя обектив 50мм 1.8 / то всъщност желанието ми е за 1.4, но доста скъпичък ми идва  Cry/ и ми се иска по-запознатите да кажат разумно ли е да направя такава покупка от ибей? Или бихте препоръчали друг сайт? Не съм в България, така че фотопавилион и пр. не са ми опция.

Аз си купих такъв от Амазон, преди 10-тина месеца. Peace Ако има някакъв проблем, с Амазон съм сигурна, че ще ми приемат рекламацията, така че смятам, че е по-удачно от там да се купи, вместо от е-Bay. Peace

# 700
Мерси!   bouquet Ще се ориентирам и аз към амазон тогава.  И друг въпрос имам - при конвертиране от РОУ в Джипег забелязвам понижение на качеството, не е много, но се усеща като сравнявам двата файла, джипега е с малко намалена рязкост. Дали може нещо да се направи по въпроса?

# 701
И аз да питам нещичко.  Rolling Eyes Иска ми се да си купя обектив 50мм 1.8 / то всъщност желанието ми е за 1.4, но доста скъпичък ми идва  Cry/ и ми се иска по-запознатите да кажат разумно ли е да направя такава покупка от ибей? Или бихте препоръчали друг сайт? Не съм в България, така че фотопавилион и пр. не са ми опция.

Аз си купих такъв от Амазон, преди 10-тина месеца. Peace Ако има някакъв проблем, с Амазон съм сигурна, че ще ми приемат рекламацията, така че смятам, че е по-удачно от там да се купи, вместо от е-Bay. Peace
забравих да добавя, че първо  ги маркирвам Simple Smile

Аз си купух същият от Ибей, мн точен продавач, дойде за 15 дни някъде.Ако искаш на лични ще ти дам координатите му в Ибей .
Обработката е със filter-Sharpe-smart sharp- малко на изуст ги казвам, но мисля че така бяха наименованията, че и аз съм още новак.

# 702

бих искала да предложа - когато постваме тук снимки, искате ли да пишем как сме направили снимката - с каква бленда, ИСО, скорост
Това се вижда от екзифа на снимката Peace.

# 703
  • София/Осло
VENI ANGELOVA, не искам да звуча като зла влъхва  Laughing, но да ти кажа... стреми се на първо място да имаш фокус. На голям размер снимката дори няма компромисен такъв. Светлината ти е добра , както и обработката, но си преработила ужасно очите. Трябва да пипаш с мярка.  Peace
Научете се да се критикувате , това ще ви е само от полза.
С най-добри чувства   bouquet

# 704
да, да фокуса ми е най-големия проблем при такова движение Sad
Очите ми харесват как стоят, доста снимки има такива и се опитах и моята да изглежда по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт