Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....

• 42 746
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • До хладилника, който обичам
Racecadotril е активната съставка на Хидрасек-а. В http://e-lactancia.org/ingles/inicio.asp е с посочено ниво на риск 0, най-ниското, така че може би наистина е въпрос на концентрация на препарата в дозата за възрастни и може да се пита лекаря дали детската е ОК. И ако лекарят е наясно с лекарството и го предписва, може да става дума не за концентрация, а за презастраховане от страна на производителя.
Случвало ми се е педиатъра да предписва лекарство на детето, за което пише, че не бива да се дава на тази възраст. Като съм питала изрично, ми е потвърждавала, че всичко е ОК и го е изписала умишлено, т.е. листовката е информативна, но не е всичко.

# 61
Здравейте.
Имам един такъв въпрос..
Малката е на 1,5г и се кърмим 3 пъти през деня и през ноща поне още веднъж в най-добрия случай.Главно за преспиване.Хубаво обаче няма да ме има 2 дни.През това време мислех докато ме няма да си взема помпата (която всъщност не съм ползвала вече 1г)Crazy.
НО въпроса ми е :има ли вероятност кърмата ми да намалее значително и да спре за тези 2дни.Защото малката е много пристрастена към този хубав миг с мен. Crazy Wink
Мерси предварително.  bouquet

# 62
Надали, особено щом имаш помпа под ръка, която да ползваш при нужда и препълване Simple Smile

# 63
Мерси Бу.  bouquet Hug

# 64
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Мерси, Бу, аз за момента съм добре, но ако има нужда ще пия от детския и така.

# 65
  • Пловдив
Не знам тук ли му е мястото, но ще питам... Ако има кой да отговори - добре, ако ли не - здраве да е...
Правих на малкия задължителните изследвания за годинката и хемоглобина му е 102. Педиатърката беше категорична, че ”веднага трябва да започне прием на Малтофер”
Аз съм малко против това и и обясних, че допреди седмица малкия е бил основно на кърма и че от няколко дни насам значително увеличи порциите си храна (месо включително), но тя беше категорична - Малтофер и да го отбивам вече, че бил голям...
Въпроса ми е, наистина ли е толкова ниска стойността и наистина ли не може да се изчака месец-два и тогава, АКО Е НУЖНО, да се предприеме нещо?!?

# 66
  • София

sweet_maniche  може да прочетеш малко повече, след като е увеличил приема на твърда храна и особено желязо може да изчакаш и да пуснеш пак след месец. Плюс това ако е взета проба от пръстчето резултатите често варират сериозно. Ето една статия по въпроса с още полезни идеи и съвети

# 67
  • Пловдив
Aila, благодаря отново  bouquet

# 68
# 69
  • Пловдив
Благодаря Таня Hug

# 70
  • варна
Здравейте Simple Smile
Родих на 1.10 с малката се кърмим приблизително на 3 часа ,но усещам лека болка в гърдите ,но не са напрегнати и твърди -това нормално ли е .Малката суче по 20 -30 мин на хранене ,нужно ли е да се изчеждам след като не са ми напрегнати и твърди гърдите?

# 71
Можеш ли да опишеш леката болка по-подробно Simple Smile би ли я нарекла незначителна и временна или по-скоро не? Преди, след, по време на кърмене? В зърната, в гърдите, и в двете?
Ако гърдите не са напрегнати и препълнени, обичайно няма причина да се доизцеждат след кърмене Simple Smile

# 72
 newsm78 И аз с въпрос...
 Не кърмя директно, а се цедя и давам от шише. Проблем там нямам. Въпроса ми е с друго.
 Имам големи, дълбоки и болезени стрии по корема и най-горната предна част на бедрата. Прочетох много положителни отзиви за "Мумио"-то. В листовката му пише обаче, че е противопоказно при кърмачки и бременни. Аз не искам и няма да го използвам върху гърдите си /нямам нужда просто/, а в областта под пъпчето.
 Може ли да го използвам или да изчакам още време? То кое му е противопоказно-самата съставка или острата миризма /разбрах, че мирише лошо/? Не знам дали знаете нещо по въпроса, но по-добре да питам...

# 73
Незнам дали е за тук въпросът ми: Колко дни е нормално да не се изхожда бебе кърмено на поискване?

Кърмим се колкото и когато поиска, има една по-голяма пауза от 4 часа. От почти месец започна да разрежда изхожданията и днес вече му е 8 ден. Определено не е от недохранване, защото има достатъчно напишкани памперси, обикновенно се задоволява само с едната гърда.

# 74
Мист, виж това: Запек при бебето - симптоми, причини, лечение
Запек при бебето и твърди храни

"Ходене по нужда при бебето

...Щом мекониумът се изчисти, акото на бебето, което получава само майчино мляко, се различава доста от това на детето, хранено с изкуствено мляко. Акото на кърменото бебе обикновено е кашаво и безформено, често с консистенция на грахова супа, и може да е жълтеникаво до жълтозелено на цвят. Миризмата, за разлика от акото на бебето на адаптирано мляко, е мека и не е неприятна.
Честотата на изхождане варира от бебе до бебе и дори често от седмица до седмица при едно и също бебе. Някои бебета могат да се изхождат много начесто, като акото да е малко повече от петно на памперса. В началото бебето ви може да ака на всяко ядене. Това определено не е диария при кърмено бебе. Това е знак, че получава изобилно мляко. Като поотрасне, след първите шест седмици, може да има само две или три по-значителни изхождания на седмица, понякога само веднъж седмично; дори по-рядко е нормално за някои бебета. Щом изхожданията намалят броя си, се увеличава обема им. Има значителни вариации между съвършено нормални кърмени бебета. Дори някое воднисто, зеленикато ако от време на време не е причина за тревога за иначе здравото бебе. Изпражненията могат също така да променят цвета си след излагане на въздух.
За щастие, тъй като човешкото мляко съдържа достатъчно вода за да задоволи нуждите му, кърменото ви бебе не се запича. Запекът (твърди, сухи изпражнения) няма нищо общо с интервалът между изхожданията. Някои по-големи бебета правят пауза от пет до седем дена между изхожданията и имат съвършено нормални, макар и много изобилни изпражнения...

Превод от The Womanly Art of Breastfeeding, Ла Лече Лига"

Общи условия

Активация на акаунт