Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....

• 42 506
  • 754
  •   1
Отговори
# 750
Слагам го на другата гърда, когато стане нервен. От това съдя че вече я е "пресушил".
Относто педиатърката-не смятам, че го познава добре.За сега давам само сок. Тя е на същото мнение, но не заради това така съм решила. Пюрета ще въведа след 4-я мес. наистина.
Относно храненето, старя се да ям всички тези неща, но относно почивката-мисля че там е проблема. Не само че няма кой да ми помага, ами имам и друго дете. Освен това работя от вкъщи. Гледам да отделям максимално внимание на детето и за това се налага да работя докато той спи. Та така не ми осатва време за сън. Съпругът ми се старе да помага, но не е достатъчно. За това опитвам с всички други методи. Гледам да увеличавам и течностите. Подобрение все още няма и много се страхувам че кърмата ще намалее. Или може би вече е намаляла.
Освен това съм в цикъл-първия след раждането. Може ли това да е повлияло??
Имам чувстото, че изпускам много ценно в живота си, ей така ми изплъзва, виждам как става и не мога да спася нещата!?
Не съм благодаря ти много за съдействието
Направо ме е срам да кажа , че няма вече достатъчно кърма.

# 751
  • UK
Като свърши цикълът, нещата ще са значително по-добре. Да, много влияе, всички кърмещи ще ти кажат същото, на мен също много ми намалява кърмата всеки месец, като съм в цикъл. И аз ще те посъветвам да не даваш сокчета, прочети малко повече по въпроса със сокчетата, течностите и захранването преди 4-6-ти месец (даването на сокчета е захранване). Успех. И намери някакъв начин някой да ти помага малко поне, някоя баба за известно време, или поне работата намали/спри. С 2 деца, едното бебе и работа от вкъщи... без помощ сама знаеш, че няма да изкараш много дълго. Успех ти пожелавам, всичко ще се нареди.

# 752
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Бва, да цикълът много често влияе на лактацията, освен, че може малко да намалее количеството е възможно също кърмата леко да промени вкуса си и това допълнително да издразни бебето!  Peace В общия случай няколко дни след началото на менструацията нещата се нормализират. Все пак при вас ми се струва, че не само идването на цикъла е повлияло, тъй като доколкото разбрах проблемите ви са от по-отдавна. Хубаво ще е да кърмиш възможно най-често, да цедиш колкото имаш възможност за да видим накъде ще потръгнат нещата.
 Относно сокчетата мненията за тях са доста негативни, освен това даването на сокче е захранване. Проблемът при тях е, че освен, че са твърде агресивни за нежното бебешко стомахче и че е възможно да предизвикат колики и алергични реакции те запълват излишно стомахчето на бебето и така то получава по-малко кърма. В същото време в сокчетата няма нищо, от което бебето на този етап да има нужда, което да го няма в кърмата, в нея се съдържа всичко необходимо за бебето и то до 6ия си месец няма нужда от нищо друго. В някои случаи когато кърмата не е в достатъчни количества се започва захранването (обикновено с каша или пюре) по-рано (след навършени 4 месеца) за да се избегне/спре даването на добавка от мляко за кърмачета. В повечето случаи се препоръчва даването на сок да започне след навършването на годинка, а понякога и след 2 годинки.  Peace

За почивката, както е писала преди мен и Деже, би било хубаво ако успееш да намериш малко повече време за нея. Знам, че е много трудно с 2 деца, особено когато едното е бебе, но ако ти е възможно можеш да намалиш до минимум домакинската работа и през това време да си почиваш, можеш да помолиш мъжа ти да ти помага с нея, като например да ви носи храна от вън (ако не може да сготви той), да пуска прахосмукачка и тн.  Можеш стига да ти е възможно да намалиш работата до минимум, както и ако работиш на компютър да слагаш бебето в слинг в теб и да работиш така докато то се самообслужва на гърдите ти, така би могла когато то спи да полягваш и ти, вярвам, че ще намериш подходящия за вас вариант!  Peace Не знам колко е голямо по-голямото ти дете, но за да не се чувства пренебрегнато можеш докато кърмиш и то си е в къщи да му четеш приказка или да играете на нещо, което не изисква много движение (карти, подаване на количка или топка през масата и тн).  Grinning

Надявам се, че до няколко дни ще започнеш да виждаш резултат от услилията си и лека-полека нещата ще потръгнат!  Hug
  Бва, няма от какво да се срамуваш, съвсем нормално е при това положение и при усилията, които полагаш да се чувстваш обезсърчена, важното е да не губиш надежда и да продължиш с усилията докато имаш сили за това, най-важното е, че правиш всичко по силите си за детето си и можеш да си горда с това!  Hug

Ще очаквам да споделиш как вървят нещата при вас! Чудесно е, че имаш такова желание да кърмиш и чче толкова се стараеш!   bouquet

# 753
  • ул. "Мечтание"
Моля, заповядайте в новата тема!

ЦЪК!

# 754
Ще направя всичко възможно. Кърмим се вече доста често. И в краен случай дохранвам. След дохранването пак суче. А сокчето го започнах, за да имам време да се напълнят гърдите. Явно няма да мога да кърмя изцяло вече и трябва да започна захранване. личната ми предложи такава схема на захранване.

Общи условия

Активация на акаунт