Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....

• 42 524
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,

Имам бърз въпрос - колко време е нормално да суче бебето. Има дъщеричка на 11 дни. Днес е будна от 12 часа до сега. Яде два пъти от гърда по един час. След втория път изцедих около 40 грама и и дадох от шише. Сега се е кротнала, но още не заспива. Сигурна съм, че е сукала, чувах я и и виждах млякото в устата. Мерси предварително!

# 721
Здравейте. От няколко дни се храним на 2,5 часа с цел стимулиране на кърмата но засега без ефект ( правим нощна пауза ) . Опитах и без нощна пауза, с фенугриик, с чай , жито и пр. Не ми достига малко, за да се храни както препоръчват по 850-900 мл за възраст 3 месеца.  Късно ли е вече за някакаква стимулация предвид възрастта на бебето и какво още бих могла да направя?
извнявам се за толкова тривиалния и обсъждан вече въпрос, просто очаквах с по-честото кърмене нещата да си дойдат на мястото и се чудя къде бъркам

цветка, по какво съдиш, че кърмата не стига и как разбираш колко изсуква, за да знаеш, че е по-малко от 900 мл?

# 722
  • София
Алексче, меря го всеки път преди и след хранене   Embarassed Знам, че съм параноична, но ми е първо детенце и съм много неуверена. За 2,5 часа хапва 100-120 и след това добавям или от изцедената кърма от нощната пауза или ако е свършила сухо мляко. Искаше ми се да има още мъничко, за да не давам АМ.

# 723
Цветка, аз грам не вярвам в тези кантари, защото и аз теглех моя син между 3 и 4м. и много често ми отчиташе по-ниска стойност след кърмене, от колкото е измерил кантара преди цокане. А канрата беше скъп, марков...
Давам ти за пример моя случай, за да си помислиш дали наистина имаш вяра на метода с тегленето.

За стимулиране - поне 2 цокания на нощ или изцеждане с помпа и по-често кърмене - това ми помогна на мен ( гледах на всеки час да го слагам да цока) , в комбинация с чая за кърмачки на Тийкан и вода от сварено жито.

# 724
]Имам въпрос към ЛЛЛ
Имам бебе на 1 месец и още в началото започнахме да се кърмим като кърменето е на поискване. Понякога суче веднъж на 2 часа, понякога по 5 мин.  на час  /така нареченото клъстерно кърмене/ и прави една 4-5 часова пауза вечер, мисля че наддава добре, имаме 4-5 наакани памперса и още поне толкова напишани. В началото ми бяха много пълни гърдите, а след 2-рата седмица изглеждат по-празни.
Не живея в БГ и ми предстои скоро да се върна на работа, та затова бих искала да стимулирам лактацията с цел по-голямо производство на кърма, за да има за времето, когато няма да съм с детето. В момента се изцеждам след кърмене, пия хранителна добавка за кърма, лактогонен чай, вода, хапвам овесени ядки, ядки, млечни... Кърмим се и се гушкаме с бебето колкото то поиска.
Има ли още нещо, което да направя за увеличаване на кърмата?
Искам да съм направила всичко възможно до времето, когато ще ми се регулира кърмата /ако това се случва на 6 седмици, то имам още поне 2 седмици, в които да се опитам да го направя/.
Благодаря предварително!

# 725
  • Малта
Привет кърмещи мами,

Имам спешен въпрос:
Бременна съм в 37 г.с. с близнаци, които мнооогооо искам да кърмя, НО имам бета срептокок заради който от 7 дена съм на 10 дневен курс с АБ Зинат.

Лекарката която ще ни прави секциото другата седмица иска да ми влива венозно и някакъв друг АБ пет дена докато сме в болницата...у като поради тази причина ми заяви че въпросните пет дена не трябва да кърмя  #Cussing out

Има ли сред вас мами с подобен опит, които са кърмили при приев на АБ за лечение на Бета СТРЕПТОКОКИ, и какъв беше антибиотика?

Въобще какво да правя в тази ситуация, кое да е с предимство ... кърменето ... лечението ... и двете ...  ooooh!

# 726
  • София
Привет кърмещи мами,

Има ли сред вас мами с подобен опит, които са кърмили при приев на АБ за лечение на Бета СТРЕПТОКОКИ, и какъв беше антибиотика?

Въобще какво да правя в тази ситуация, кое да е с предимство ... кърменето ... лечението ... и двете ...  ooooh!

Предполагам, че са ти направили антибиограма и лечението е съобразено с нея. Може да помолиш да потърсят друг вариант на антибиотик, който да е съвместим с кърменето. Аз в момента пия Аугментин (съдържа Amoxicillin), които не пречи на кърменето.

# 727
  • Малта
Да имам антибиограма ...  и мисля точно това да направя - а помоля за АБ, който да е съвместим ...

пък и за някакво еднократно вливане на АБ чета, което се прави по време на секциото ...   ама не знам дали го прилагат в БГ (аз ще раждам в клиника Щерев) ?!?  newsm78

# 728
Здравейте!

Не знам дали тук е мястото за моя въпрос. Искам да попитам дали кремовете с отслабващ ефект и срещу целулит са съвместими с кърменето.

# 729
Здравейте!

Не знам дали тук е мястото за моя въпрос. Искам да попитам дали кремовете с отслабващ ефект и срещу целулит са съвместими с кърменето.

Не, защото така се освобождават токсини, които преминават в кърмата.

# 730
  • Berlin
Здравейте!
Аз имам следната ситуация - от около 4 месеца нямам кърма. Видях по сутиена си петънца и като стиснах зърното и се появиха малки белезникави капчици. Shocked Това нормално ли е или да ходя на лекар?
цветка, сухо мляко вместо АМ?  newsm78 Това ли се препоръчва вече ...

# 731
  • UK
Здравейте!
Аз имам следната ситуация - от около 4 месеца нямам кърма. Видях по сутиена си петънца и като стиснах зърното и се появиха малки белезникави капчици. Shocked Това нормално ли е или да ходя на лекар?
цветка, сухо мляко вместо АМ?  newsm78 Това ли се препоръчва вече ...

Abs, срещала съм въпроса ти няколко пъти из форума, има отговори на консултанти, като в общи линии казват, че  е напълно нормално, стига да не е повече количеството, да няма напрежение и т.н. Ако не си ходила на рутинния преглед при мамолог след приключване на кърменето, това е добър повод. Казвам само какво съм прочела, ще се разровя да ти намеря линк, докато някой друг по-запознат ти отговори.

Ето виж това, например - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623385.0
И това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=439240

Това са само примери, за които се сещам, надявам се и някой по-компетентен да се включи да ти отговори.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 11:06 от dejie

# 732
Здравейте! Имам въпрос към консултантите по кърмене.
Преди време се оплаках от запушени каналчета в дясната гърда и ми прпоръчахте лецитин. Пия го, вече не така редовно, като в началото, правя си и горещи душове и масажи, ставах да се цедя нощем, когато бебка прескочи хранене. Освен това започваме почти всяко хранене от нея. Отдавна не е така болезнена гърдата, както в началото на проблема, обаче ме притеснява, че дори когато е напълно изпразнена, усещам една бучка, която си остава.
Искам да отида на преглед - моля ви, препоръчайте ми мамолог с опит при кърмачки.

# 733
  • Berlin
dejie, благодаря!

# 734
hailie,благодаря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт