Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....

• 42 871
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета,

Кърмих дъщеря си година и 11 месеца, отбих я на 15 октомври без проблеми. Имах 1,2 протичания първите дни без напрежение в гърдите или други неудобства. Вчера обаче реших да се стисна леко и си имаше капчици мляко.
Въпросът ми е нормално ли е това?

# 481
  • До хладилника, който обичам
Нормално е - до година след кърменето при стискане може да излизат капчици или в периоди на хормонални промени (цикъл, овулация) да се усеща известно напрежение в гърдите.
Около 6 месеца след отбиването планирай един рутинен преглед при мамолог Simple Smile по това време гърдите вече са се върнали в пред-бременното си състояние обичайно.

# 482
Бу, благодаря за бързия отговор!

Ех, ако можеше гърдите ми наистина си върнат пред-бременното състояние мъжът ми ще черпи:))

Усмихнат ден на всички кърмещи мами!

# 483
  • До хладилника, който обичам
Състояние, не форма Laughing
Но и формата се възстановява донякъде, когато в месеците след отбиването жлезистата тъкан се преобразува обратно в мастна. За съжаление, бременността и промените в гърдите по това време, егенето и гена си казват тежката дума.

# 484
Здравейте,искам да попитам нещо и моля за съвет най-вече консултантите по кърмене.Налага ми се да се върна на работа когато малката навърши годинка.Досега (вече 9 месеца),се кърмим на поискване,като общо взето откакто яде друга храна ,останаха нощтни кърмения(всеки път различен брой) ,сутрин м/у 6.30 и 8 часа и понякога през деня ако не може да заспи.(сигурно е грешка,но при мен почти не заспива по друг начин-при други няма проблем...).Само че....работя във вредна среда-по точно на замърсен въздух.И сега се чудя какво да правя-да я отбивам ли или да оставя сутрешните и  нощтните кърмения ? Може ли да и навредя чрез кърмата? (работила съм там до средата на 4-ти месец и след това резултатите ми-кръвни и т.н бяха добри.)И още нещо...тя вода почти не пие.Лятото спасявахме положението с често кърмене....а ако я отбия...дали няма да се обезводни?

# 485
  • Пловдив
Здравей, lizi_beti !
За съвместяването на кърмене и работа - сигурна съм, че ще се справите - много жени ходят на работа и успешно кърмят децата си.
За заспиването - опитвал ли е някой друг да приспива дъщеричката ти, когато ти не си наоколо. Повечето кърмени дечица заспиват само с кърмене, когато мама е налице, но ако ги приспива някой друг заспиват с друг ритуал  Laughing Примерно майка ми приспива моята дъщеря с песни, а ако аз опитам да я приспя по този начин ми се отвръща с рев  Wink
За водата - според мен с намаляването на броя на кърменията тя сама ще иска да приема повече течности,
За вредната среда ми е трудно да отговоря - за какво замърсяване конкретно става въпрос

# 486
Здравейте!Днес разбрах,че отново съм бременна,а все още кърмя момченцето си.Трябва ли задължително да го отбия?Той суче само вечер,когато заспива и през нощта по1-2 пъти(повече ако никне някое зъбче).Преди малко му дадох за първи път откакто се е родил адаптирано мляко,търси гърдата,плака,а на мен сърцето ми се къса....Трябва ли сега да се изцеждам ,ще се преустанови ли произвеждането на млякото от само себе си?Гърдите ми иначе са доста меки,но напрегнати и ме наболяват.Моля ви,кажете ми какво да правя?Благодаря предварително!

# 487
  • UK
Здравейте!Днес разбрах,че отново съм бременна,а все още кърмя момченцето си.Трябва ли задължително да го отбия?

Не Simple Smile Заповядай: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5600
И гледай сега какво става тук Laughing - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=186428.0

Честито и лека и успешна бременност! bouquet

# 488
  • Sofia
tolinka, ако бременността протича без проблеми, кърменето не е притивопоказано.
Производството на мляко зависи от търсенето. Няма изведнъж да спре.... ако не даваш на детето, ще трябва да поизцеждаш по малко за облекчаване на напрежението, така гърдите ще произвеждат все по малко.
Моя съвет е ако нямаш проблем с бременността да оставиш детето да цока, кърмата и без това ще намалее по някое време в следващите месеци и ако искаш категорично да го отбиеш, да предприемеш и стъпки за това като отбиваш исканията когато е възможно, залисвайки го с други неща.

# 489
tolinka онзи ден имаше в едно предаване майки, които кърмят и двете си деца, породени или с малка разлика. Не се отказвай, ако всичко е наред, кърми малчо. А после можеш да кърмиш и двете.

# 490
Здравейте, имам един бърз въпрос относно кърменето. Родих втората си дъщеричка преди седмица, кърмим се на поискаване. Но при всяко кърмене получавам ужасно главоболие. Почвам да кърмя, почва една пулсираща болка в главата, спирам да кърмя - болката изчезва. Определено има някаква връзка между двете, но не знам на какво може да се дължи и с какво мога да си помогна? Питах педиатърката - каза ми, че най-вероятно се дължи на ниско/високо кръвно. Но си мерих кръвното и си е съвсем нормално. Някой да има идеи?

# 491
  • Mediterraneo
Мен също често ме заболяваше главата, докато кърмя. установих си обаче някаква връзка с пиенето на вода и не започвахме кърмене без да съм изпила поне 1 чаша вода. Така успях да избегна главоболието година и 9 месеца  Grinning

# 492
  • Варна
Майчета мойто бебе се роди 4кг изписаха ни 3.700 в момента е 4.600 до сега ядеше на около 3 часа понякога и по често но от няколко дена почна да яде на 4-4.5 часа кърмя го на поискване но ме притеснява не е ли много голям интервала все още кара жълтеница но е по малко да го будя ли да го храня на 3 часа какво ще ме посъветвате ?   bouquet

# 493
  • Пловдив
Майчета мойто бебе се роди 4кг изписаха ни 3.700 в момента е 4.600 до сега ядеше на около 3 часа понякога и по често но от няколко дена почна да яде на 4-4.5 часа кърмя го на поискване но ме притеснява не е ли много голям интервала все още кара жълтеница но е по малко да го будя ли да го храня на 3 часа какво ще ме посъветвате ?   bouquet

Честито бебче!
Наддавате чудесно - за 20-ина дни 900 гр е супер  Hug
Толкова малко бебче е добре да има между 8 и 10 хранения на денонощие, за да поема достатъчно храна и да стимулира добре гърдите. Възможно е да е сънлив от жълтеницата и затова да пропуска хранения. Никак не обичам да будя бебета, но е хубаво да има повече кърмения  Peace

# 494
Разболявам се - имам Т  - пих един парацетамол ... Да спирам ли да кърмя Sad  - Ема е на един месец Sad

Общи условия

Активация на акаунт