Болничен по време на бременност-2

• 99 059
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив

Благодаря ти Елфита, това искам, нали по някакъв начин не вредя на гинеколога от София-не,не му вредиш.просто няма да си негова пациентка вече и няма да получава пари за теб от касата . И това означава ли че обменната карта, направлението за хоспитализация и болничния от 45 дни преди термин -ще трябва да ми го издаде вече новия лекар водещ ЖК от Пловдив. да  И още един въпрос-нужно ли да си сменям и личната лекарка да е в Пловдив? не

# 496
А след като живот и здраве родя, личната лекарка издава ли ми някакъв документ?

# 497
  • Пловдив
А след като живот и здраве родя, личната лекарка издава ли ми някакъв документ?

Твоята лична лекарка не ти издава документ никакъв.Но личната лекарка на бебето трябва да ти издаде последния болничен лист

# 498
аз мислех, че и личната лекарка също трябва да издаде.. може би аз съм в грешка

# 499
искам  да питам , ако 45- дневният болничен съм го дала на работодател средата на юни / заплати превеждат към 20 -ти/ , кога да го чакам?
защото четох ,че ги бавели , точно тези болнични..... или зависи от подаването им /работодателят/
засега останалите болнични ги носех краят на месеца, а парите получавах към 15 ти.

# 500
  • Пловдив

защото четох ,че ги бавели , точно тези болнични..... .

защо да ги бавят точно тези болнични.може би,за да се ядосва майката и да роди по-бързо  Laughing
тези болнични са като останалите.зависи от работодателят.плащането им ще е като на другите,които си ползвала
за този от юни чакаш превод юли месец за дните от юни /ако болничния е с начална дата юни/

# 501

защото четох ,че ги бавели , точно тези болнични..... .

защо да ги бавят точно тези болнични.може би,за да се ядосва майката и да роди по-бързо  Laughing
тези болнични са като останалите.зависи от работодателят.плащането им ще е като на другите,които си ползвала
за този от юни чакаш превод юли месец за дните от юни /ако болничния е с начална дата юни/

ами така си и предполагах, ама като започнат едни - "на моя приятелка едва като роди й го платиха ", или  "още не са го изплатили ,пък бебето било видиш ли на 2 мес ".......
И аз така  Shocked
Затова да "пия от извора"  - ♥Elfita♥  Hug

# 502
  • Пловдив

ами така си и предполагах, ама като започнат едни - "на моя приятелка едва като роди й го платиха ", или  "още не са го изплатили ,пък бебето било видиш ли на 2 мес ".......
И аз така  Shocked

Всеки случай си е индивидуален,знаеш.Като не им представят болничните НОИ няма как да ги плати.Аз имам приятелка,която получи първи болничен,когато детето беше на 2 г и половина.Но от работата й просто я мотаха яката и затова така.

# 503
ок! аз исках да съм сигурна, че щом работодателят ми е бил коректен до сега ,ще си получа навреме 45-дневният /щом зависи от него срокът за подаването му/ Wink

# 504
Здравейте,
дано не се повтарям но не можах да си намеря отговор на въпроса ми, а той е следния:
Знам че за да получавам майчинство трябва да имам осигурителен стаж 12 месеца, тях обаче ще ги натрупам след като изтече и август месец, а аз ще изляза болничен на  27.07.2012, термина ми е на 10.09.2012, въпроса ми е дали ще ми се изплати този болничен (45 дена преди раждане) след като няма да имам все още натрупан 12 месеца стаж, дано да съм обяснила добре за да ме разберете и да ми помогнете. Предварително благодаря!

# 505
  • варна
трябва да имаш осиг. стаж 24 месеца на зад

# 506
  • София-Младост
трябва да имаш осиг. стаж 24 месеца на зад
Това как го измисли?!

Здравейте,
дано не се повтарям но не можах да си намеря отговор на въпроса ми, а той е следния:
Знам че за да получавам майчинство трябва да имам осигурителен стаж 12 месеца, тях обаче ще ги натрупам след като изтече и август месец, а аз ще изляза болничен на  27.07.2012, термина ми е на 10.09.2012, въпроса ми е дали ще ми се изплати този болничен (45 дена преди раждане) след като няма да имам все още натрупан 12 месеца стаж, дано да съм обяснила добре за да ме разберете и да ми помогнете. Предварително благодаря!
Изплащане на обезщетение ще започне след като придобиеш необходимият стаж. Времето на отпуск за бременост и раждане се признава за осигурителен стаж.

# 507
  • варна
е колко месеца според вас е?

# 508
  • София-Младост
е колко месеца според вас е?
12 месеца

# 509
  • варна
от кога е 12 м.?

Общи условия

Активация на акаунт