Болничен по време на бременност-2

• 98 979
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте искам да попитам нещо. Счетоводителката на фирмата в която работя от 4 години ми каза, че ако си пускам болнични до края на бремеността много щяло да ми падне майчинството. Излизам по майчинство от ноември месец. От началото на юли излязох в болнични защото не бях добре и го продължиха до края на август. Вчера счетоводителката ми каза, че болничния ми бил 80%  от брутното, а майчинството после 90% от тези 80%. Това така ли се смята. Осигуряват ме на реална заплата? Дали ще е голяма разликата заради тези болнични?

# 601
Здравейте искам да попитам нещо. Счетоводителката на фирмата в която работя от 4 години ми каза, че ако си пускам болнични до края на бремеността много щяло да ми падне майчинството. Излизам по майчинство от ноември месец. От началото на юли излязох в болнични защото не бях добре и го продължиха до края на август. Вчера счетоводителката ми каза, че болничния ми бил 80%  от брутното, а майчинството после 90% от тези 80%. Това така ли се смята. Осигуряват ме на реална заплата? Дали ще е голяма разликата заради тези болнични?
Всеки месец еднакви пари ли взимаш?

# 602
Да предположим че ме осигуряват на 1000 лв. и последните 2 години е бил толкова дохода ми. Сега първия болничен от юли още не съм го получила и незнам колко е, но досега заплатата ми е била една и съща.

# 603
  • Пловдив

Счетоводителката греши.Болничния няма да ти намали обезщетението щом си осигурена последните 2 г на едно и също

# 604
  • Пловдив
Момичета за миналия месец имам 2 болнични - от 13.07 до 05.08, като втория е продължение на първия. От 06.08 съм в 45 дневен преди раждане. Проверих в сайта на НОЙ осигуровките за юли са ми внесени на 02.08, а кога се носят болничните. Смених си и сметката за болничните, но като проверявам  по ЕГН и ПИК, има само стара инфармация - предишни болнични и предишната ми сметка.

# 605
  • Пловдив
Момичета за миналия месец имам 2 болнични - от 13.07 до 05.08, като втория е продължение на първия. От 06.08 съм в 45 дневен преди раждане. Проверих в сайта на НОЙ осигуровките за юли са ми внесени на 02.08, а кога се носят болничните. Смених си и сметката за болничните, но като проверявам  по ЕГН и ПИК, има само стара инфармация - предишни болнични и предишната ми сметка.

Как разбра кога са внесли осигуровките за юли?
Принципно болничните се носят два дни след осигуровките.Но могат да ги бавят целия август.
Ти попълни ли нова декларация за банковата ти сметка?

# 606
  • варна
А дали мога да направя справка по тел. в ной дали има някакъв проблем с болничният, защото го бавят ( смених си фамилията, на болничният съм със старата фамилия, а когато би трябвало да ми го изплатят вече съм с новата

# 607
  • Пловдив
А дали мога да направя справка по тел. в ной дали има някакъв проблем с болничният, защото го бавят ( смених си фамилията, на болничният съм със старата фамилия, а когато би трябвало да ми го изплатят вече съм с новата

Щом в момента на издаването на болничния си била със старата фамилия не би трябвало да  е проблем.Пиши мейл до поделението на НОИ,в което си.По телефона едва ли ще стане
Ако имаш пик,там също ще ти изпише,ако има проблем

# 608
  • Пловдив

Принципно болничните се носят два дни след осигуровките.Но могат да ги бавят целия август.
За осигуровките пак по ЕГН и ПИК видях, че са внесени. Декларацията я занесох с първия болничен и документ от банката с новата сметка.

# 609
  • Пловдив

За осигуровките пак по ЕГН и ПИК видях, че са внесени. Декларацията я занесох с първия болничен и документ от банката с новата сметка.

Чакаш да ти се появи болничния на сайта.В справката за внесени документи в началото на страницата,под имената ти е ЕГН то,фигурира сметката ти и после дата на последно представяне..Първо се променя тази дата,когато има нещо представено.Сега каква дата има там?

# 610
  • Пловдив
За тази година ми излиза само, че липсват данни. Нямам предишни болнични за тази година.

# 611
Моят болничен дето е от 20 юни пише в НОИ че още се обработвал ...... така като гледам чак декември ще започнат да ми ги изплащат?

# 612
Здравейте искам да попитам нещо. Счетоводителката на фирмата в която работя от 4 години ми каза, че ако си пускам болнични до края на бремеността много щяло да ми падне майчинството. Излизам по майчинство от ноември месец. От началото на юли излязох в болнични защото не бях добре и го продължиха до края на август. Вчера счетоводителката ми каза, че болничния ми бил 80%  от брутното, а майчинството после 90% от тези 80%. Това така ли се смята. Не не се смята така. Болничния за бременност и раждане и след това до 410 дни се изчислява въз основа на дохода, от който е изчислен болничния за общо заболяване. Осигуряват ме на реална заплата? Дали ще е голяма разликата заради тези болнични? Както е казала Елфита - няма да има щом си на една и съща заплата поне 18 мес. назад.

# 613
  • Пловдив

Момичета, сега видях, че вчера са ми внесени и двата болнични, но банковата сметка си ми стой старата. Да изчакам ли или да звъна на счетоводителката или в НОЙ? Какво да правя? Искам да я закрия тази сметка.

# 614
Здравейте,момичета.Искам да попитам:има проблем с моя болничен-издаден е без номер на ЛКК и без дата.Съответно очаквам да ми го върнат от НОИ.Според вас има ли някакъв срок,в който болничния трябва да се коригира и да се занесе отново в НОИ?Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт