Вече есента ни стига, Януарче на крака се вдига!

• 30 488
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Пазарджик
Добро утро!!!
Тази нощ моята шушулка ме разби,след като заспа в21,15ч. се събуди в 1ч.удари една игра до 2ч. и поиска да яде,спа до 7ч.яде и сега пак заспа.
Бенджолина ,аз сменям бибите през три месеца,като влезе в следващата номерация(нашите са 0-3,3-6 и тук са със различни дупки 2,3,+за каша)По този повод ,вчера реших да сменя на Нели шишето,че в наше село много трудно намирам на tommee tippee ,взех и на Чико ,лапна бибата два-три пъти и само като го види и го бута
Бебеш ,браво на малката Тея  Hug
Чопи и аз вчера се замислих за ново столче,че това и е отесняло,в момента съм в чуденка какво да взема -9-18кг.или 9-36кг.
Еления на нас безотказно ни действа тиквата и прасковата,крушата въобще ,а сините сливи не ги харесва.
MelindaD ,Нели ми ги прави тези номера от време на време,слагам и каша(2мерителни лъжички от млякото)или 30-40мл.плодово пюре,така няколко дена и пак предлагам само АМ

# 616
Добро утро!

Сега съм в чуденка. Понеже мойта кипра пропи от скоро от шишенцето, а съм го купила преди около 3 месеца, но като не е ползвано дали сега трябва да сменя бибата или може да изчакам още малко? Иначе съм купила нова. На това шишенце размерите са на S( за новородено),М (за мляко вече за по-отраснало бебче) и Л ( за каши и по-гъсти напитки).Ние сме с М в момента, със следващото Л мисля, че ще се дави щом е за каши и най-вероятно е доста голяма дупката.

Чопи, аз ходих в един магазин да разпитвам за столчета в следващата категория, защото бях решила, че това вече и е малко, защото и се опират крачетата в седалката. След разговори с човека се установи, че може да издърпаме наглавника на нашето столче ( имам упътване, ама кой да види  Embarassed) и наистина в крайна сметка се оказа, че става. Крачетата не са проблем да са по свити, ако детето не протестира било добре да се вози колкото се може по- дълго обратно на движението. Човека вика " С радост бих ви взел парите, но вашето столче още става"  Joy

За разхлабването ми казаха нещо, което може и да има резон, специално за сините сливи става на въпрос. Разхлабвали сушените сини сливи, каквито били на Герберските пюрета, забележете, че на картинката са сбръчкани, докато на Хип-ските например не били със сушени сини сливи и не разхлабвали толкова.

Мале колко зъби имат вашите бебчовци, а ние още беззъби баби Crazy

# 617
  • София
Добро утро Hug

от вчера вече пие вода от бебешка чаша със сламка.много е сладка-смуче като помпа Heart Eyes

Може ли да покажеш каква е чашката,аз си мислех че са малки да пият от сламка newsm78

Биберони не сменяме,защото ен ползваме шишета ooooh!

Столчето за кола,което е до 9кг още ни е добре,защото Мони няма още и 8кг. даже,така че ще поизчакаме със смяната.

# 618
  • София
Привет!

Инка, ще ти кажа аз как въведох глутена. Взех овесена каша на Хип. Започнах да давам по малко и всеки ден увеличавах количеството. Това за около седмица. След това започнах да давам попара с ръжен сухар (сухар+малко обезсолено сирене+чай гранулиран, не слагам захар). Почнах да й давам и каша от спелта, взела съм и 3 зърна на Babylove. Гледам всеки ден да й дам нещо с глутен, нали уж трябва да се дава поне месец като се започне.

За привързването - предпочитам детето ми да не е залепено за полата ми. Тя ще има нужда да общува с други хора - баща си, баби, дядовци, братовчеди, приятели.

Лек ден от мен!

# 619
Привет  Hug
Кафенце Flutter

Инка - аз съм купила на Хип в бурканче пълнозърнена каша ябълки с овес и на Сънвал круши и ябълки с овес. Давам от тях двете вече една седмица. От утре мисля да дам ръжено сухарче в обедното зеленчуково или месно пюре Peace Започвам първия ден с по 5 лъжички и след това постепенно увеличавам количеството за всяка нова въведена храна. Когато се вкарва глутен трябва да се дава всеки ден без прекъсване в рамките на един месец Peace

Бенджи - аз нашите биби не съм ги кменяла вече повече три месеца Embarassed Ще трябва да го направя в най-скоро време Peace

Хубав ден на всички Hug

# 620
Добро утро, момичета!

Аз вече съм в къщи.

Връщам се да чета и после ще пиша.

# 621
  • София
Добро утро!!

Ние продължаваме серията неспане... Ако така ще вади всеки зъб, не знам какво ще правим.
За столчето - сложихме следващото, защото тя се беше научила да се измъква от коланите и да се завърта така, че да гледа и напред. Сега е щастлива.

Глутен въведох ударно с обикновени бисквити.

Днес отивам да нося документите и бурканчетата за детска кухня. Много съм впечатлена - чисто, леличките с мрежи на главата, управителката уникално любезна, а как вкусно миришееееееее...

Биберони купувам на около 4-5 месеца, защото имам много и не ползвам непрекъснато едни и същи.

Пепи, добре дошла! Бързо възстановяване  Hug

# 622
  • sofia
Ети, мила, как издържаш!?

Бибите- добре, че ме подсетихте, моите са 7 на брой и са ползвани 5 мес.

Столчето за кола още не съм го сменила, но бебето не протестира

# 623
Добро утро!

Калина мина през сополи и Бейбивак и искам да ви кажа, че от прословутата помпа съм истински впечатлена  Shocked Никога досега хрема не ни е минавала за 2 дена!

Инка, и аз подобно на Анабела въведох глутена, но без попарата (не давам още), а след 3-те зърна на Бейбилов сега давам пшенична с плод на Лактана. Като продължителност на въвеждане: овеса - 10 дена, другите две каши - по 7 и един месец задължително веднъж на ден храна с глутен.

Биберони още не съм сменяла. Започнахме да ползваме такива лятото с водата, т.е. май е време вече  newsm78 да купя нови или да караме само с чашка.

Кошчето за кола още не сме сменили, но купихме вече седалка. На височина още не го е израснала, още няма 9 кг, но като захладнее и облечем нещо по-дебело със сигурноост ще й е тесен.

Зъби още няма. Наспана нощ - също, но мъжът започна да я взима с него в хола към 6 и до 9 часа се наспивам.

Пепи добре дошла и бързо възстановяване!

П.П. Как не съм се сетила досега за сухари в пюрето... а обикновено ми става малко по-редичко, а и за въвеждането на ръжта така и не измислих нищо и я пропуснахме.

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 10:09 от МииМаа

# 624
  • sofia
Бебеш, как е Мила и децата.

# 625
Еййй, да се включа и аз набързо по разискваните теми, че от няколко дена нещо не мога да смогна...  Blush
За попарата взимам сухари на Чичи бейби (турски са), които са на цената на Голдис-а, но поне се водят бебешки... Грамажа и цената почти съвпадат...  Peace
Попарата ни се състои от 110мл. вода с чай от копър  Crazy, 3 сухара, малко сирене и малко масло. Ако стане рядка не се кефи, че му тече от устата, та това ни е оптималното съчетание. Чудя се след като свърши копъра какъв чай (пак инстантен) да купя...  Thinking
На нас вече ни се показва горния ляв зъб  Peace И като стана на въпрос за зъби, купих силиконов накрайник за почистване на зъбки. Още на втория път свикна и даже се кефи, давам му го и сам си го гризка със зъбките  Flutter
Вечерното хранене ни е 200мл. АМ с 1 бишкота на Плазмон. Сутрин нядем най-рано в 9.
Вчера следобед дадох плодово пюре, ама нещо ми замириса на канела... И чак след това имах възможността да видя, че всъщност съм дала млечна каша ябълки и круши, със съдържание на канела....  Crazy Не е ли рано?  ooooh! А пише за след 4м. Някой да е давал??

Ети, имат ли специално изискване за бурканчетата? Ти какви взе?

И да ви се похваля, почнах да ходя на народни танци. Обаче се появи една кофти болка в костите под колената...  ooooh! Ми много е гадно...  Tired

# 626
  • sofia
Бире, рано е, но от веднъж нищо няма да му стане на детето( надявам се).

# 627
  • София
Пепита,добре дошла HugКак си?

Бебеш, как е Мила и децата.

# 628
Пепита, добре завърнала се. Чакаме да разкажеш как е минало  Hug

За канелата - слагам на Дани в бисквитките. Няма проблем.

Стол- отдавна сме със следващата категория, но защото на Алекс му умаля и го сменихме.А и на по-дълъг път беше ужасно.Сега има по-голяма видимост и всичко е ок.  Grinning

# 629
  • София
Момичета от Сф, които ще ползвате частна детска кухня, към коя сте се ориентирали?
Аз не, че съм я докарала със захранването до детска кухня, но тъкмо докато се ориентирам ще дойде време. Аз мисля към годинка да го запиша
Аз мисля да пробвам Ози. Но те са от годинка, а на мен ми се иска да започна с ДК още от 10 мес.  Blush Четох добри отзиви за Беборани http://www.dkbeborani.hit.bg/price.html
За държавна кухня нямам нерви да чакам, а и нямам чак толкова наблизо пункт.

Тази нощ беше мноооооого дълга. Вико заспа в 20 ч.  и в 2 ч. вече се беше наспал и готов за игра  ooooh! Та си поиграхме 2 ч. и към 4 ч. заспа, ама продължи да се буди на два часа и след това  Tired

Пепита  Hug, добре дошла и чакаме разказ!
lyuba84, как си?  Hug

Чопи и аз вчера се замислих за ново столче,че това и е отесняло,в момента съм в чуденка какво да взема -9-18кг.или 9-36кг.
И аз бях в чуденка, но взехме 9-18, защото има три позиции за гръбчето и става и за сън. След 18 кг направо ще преминем към седалка.

Общи условия

Активация на акаунт