Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 37 939
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • Стара Загора
Честит рожден ден,мама Веси и jozyy!Бъдете много щастливи,обичани и всеотдайни в обичта и грижите към любимите хора   bouquet Hug Hug  bouquet nbirthday newsm67

# 661
  • Пловдив
Честит рожден ден на Мама Веси и Jozzy!!! Много щастие и любов ви желая и много да ви радват сладките бебчовци!!!  smile3525 newsm51 smile3525

Благодаря за отговорите за кашите Simple Smile Аз ще карам по лесното и съм купила направо брашно. Ако имах мелачка, можеше и сама да си правя брашното, но сега честно казано не ми се занимава  Embarassed Просто искам да избягам от готовите каши с добавените витамини и консерванти в тях.

Лилинчо, я кажи как точно комбинираш БЛВ с кашите. Спомням си, че беше писала, че сутрин даваш парчета, а следобед каша, или се бъркам нещо? Свикна ли Ивана с кашите? Мисля и аз по твоя начин да процедирам.

Г-жа Стихийно Бедствие, ти почна ли да даваш и пюрета? Помня, че беше казала, че ще комбинираш методите и консервираше храни.

# 662
  • Кукуландия
Честит Рожден Ден на Мама Веси и Джоузи!

Да си повторя въпроса от преди време, който е към мамите, които приготвят домашни пюрета и не пасират, а мачкат с вилица: Забелязвали ли сте в акото на детето почти цели парченца от това, което е яло?

За кашите - мисля да варя зърната и да не ги пасирам, а така да му ги давам. Малчо не харесва дори намачканата с вилица храна, предпочита си цели парченца.

Преди забравих да пиша за темп в стаята - във всекидневната е 20-21, а през ноща спим на 19-20.

Обувам му терлички с вързанки, за да не ги събува (е, успява, но не толкова често Wink ) и за да му държат ританките, които без терлици винаги са събути  hahaha

За баня използвам Тео бебе шампоан веднъж на 3-4 седмици, защото ми мирише много хубаво, а и таткото настоява от време на време поне да го мием с него.
За дупето Судокрем, ако е зачервено, ако не е - с нищо не мажа. Забелязах, че се зачервява само ако престои наакан (ако не съм разбрала, че си е свършил работата) и то при определени храни, като гроздето онзи ден  ooooh!

Тук какво е слънце грейналооо, така се бях наточила да излизаме на разходка, но като излязох на терасата веднага се отказах - такъв гаден студен вятър духа  #Cussing out

# 663
  • гр.София
 Simple Smile

Ще  давате ли допълнително коластра на бебчетата  newsm78

Мама Веси http://www.youtube.com/watch?v=lo9u88U4wwo   bouquet

# 664
Честит рожден ден на jozyy и mama_vessi!!!
Много любов и слънчево настроение !!!

Моят разбойник иска непрекъсната да се изправя. През деня е само по земята и като му омръзне да опознава какво има наоколо, се привлачва до мен и започва да се напъва да се изправя. Не мога да го спра, пък и не мисля, че е необходимо при положение, че той иска, не го насилвам аз. Още обаче не се е усетил, че може да използва табуретките и диваните за опора  Wink

# 665
Честит рожден ден на Мама Веси и Jozzy! newsm59
Бъдете много щастливи и обичани жени! newsm51
Отчет след вчерашната консултация-8100  и 67см.Петя е качила 600гр и 1см. е пораснала на дължина доки е доволна.Попитах я за направление за ортопед и тя каза,че няма притеснения,но щом искам ми даде да я заведа.Признавам си че си замълчах за това че нямаме белег от БЦЖ-то и тя може би забрави да провери та засега ни се размина,но ще видим другия път,тогава каза че и ваксина има да ни слага хепатитна.Освен това относно храненето трябвало да минем на 5 хранения за деня(в момента Петя се храни 6 пъти)като и махна сутрешното мляко в 6-да ама тя се буди като по часовник и такъв вой надава,че не млъква докато не си го получи.Затова ще си карам като до сега,а по късно ако тя сама си го махне добре ако ли не ще видим.
Днес дадох попара-малко.Детето си хапна но определено и беше странно,защото от сухара си имаше трохички и се опитваше да ги премята с език и определено не знаеше как да дъвче,но затова пък мляскаше шумно,доста се посмях-мисля че и хареса.
Снощи я изкъпах с душ олиото на нахткерцен за пръв път и рева през цялото време мисля че и влезе в очите и люти-моля ако някой знае да каже!Иначе си я къпя със себамед до сега.Не мажа след баня тялото само дупето с бочко и ако се зачерви със судокрем.
Харесаха ми държачите за чорапки и ще си взема,защото постоянно си ги събува и дано  това я спре поне малко.
Мисля да излезем на въздух след малко.Хубав ден на всички. newsm03

# 666
  • София
mama_vessy, jozzy, Magica, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН (на някои с малко закънсение)!!! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, И МНОГО ОБИЧАНИ И ОБГРИЖВАНИ ОТ ЛЮБИМИТЕ СИ ХОРА!!!

Simple Smile

mistela, аз да, чакам да ми я донесат в неделя и от понеделник започвам.

# 667
  • гр.София
mama_vessy, jozzy, Magica, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН (на някои с малко закънсение)!!! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, И МНОГО ОБИЧАНИ И ОБГРИЖВАНИ ОТ ЛЮБИМИТЕ СИ ХОРА!!!

Simple Smile

mistela, аз да, чакам да ми я донесат в неделя и от понеделник започвам.

а с педиатърката посъветвали се
и от къде я поръча

аз мисля от тук https://www.lrworld.com/lrweb/index.php?id=13183

# 668
Здравейте на всички Simple Smile Не пиша, че няма време покрай малкия и допълнителните задачи, с които съм се нагърбила  (това е друга тема), но попрочитам от време на време по малко...
Честит празник, мили рожденнички! Бъдете ни все така хубави, усмихнати и готини!
don4o71, заради теб се включвам, мила! За Нахткерцен-а да кажа. Ползваме го от самото начало. По едно време бях решила, че много лошо ми мирише и взех на Чико шампоан, после на Мустела. Както и да е, нали моят е с чувствителна кожа и все му се появяваха разни обриви, които не се повлияваха добре от другите неща, та се върнахме на Др. Тайс  Mr. Green Мисля, че не му люти, защото редовно му влиза в очите. Не знам сега, ако е свикнала Петя на нещо по-нежно, може и да и дразни  newsm78, може и аромата да не и допада (като на мен), знам ли...
Айде, че след малко и за нашата разходка настава час!

# 669
  bouquet

Аз не съм ви чела, само влизам да ви почерпя по случай Рождения ми Ден, който беше вчера  Blush Ама тогаз не можах  Hug

Хубав ден!

# 670
Извинявам се, ако съм уплашила някой с разказа ми за рахита. Не съм искала да плаша никого, просто споделих моето мнение. Колкото до това, че няма нищо вярно в това, което съм написала не съм съгласна. Все пак майка ми ми е разказвала, че съм имала рахит, а и са ме водили на доктор. На снимките, които имам също много добре си личи как краката са ми изкривени. Все пак важното е, че съм се оправила. Докторът е казал, че това се е получило точно заради това, че съм била много подвижна и много рано съм се изправяла, а костите ми още не са били готови за това, ако се изразих правилно. Това не означава, че и при другите деца ще се получи така. Според мен има и нещо наследствено, защото първата ми дъщеря стъпва с крачетата навътре и професорът, при който я водих ми каза, че е с твърде еластични връзки като мен или както там се казва. Поради тази причина сега втората ми дъщеря почти не я слагам в проходилка и предпочитам по- късно да се изправя.

# 671
Честито на Jozyy и Мама Веси! Само здраве и любов ви пожелавам и за всичко друго една добре заредена кредитна карта  Laughing
Много хубаво време, направо не очаквах. Направихме страхотна разходка с децата. Решила съм да си купувам за количката кош за голямото дете, някой случайно няма ли Пег Перего Скейт да каже доволен ли е. Бяхме в магазина да го пробваме баткото отказа да седне даже, но ако е вкъщи, а не на чуждо място, може пък да го хареса.
Eна, какво си се шашнала с този ортопед. И на мен личния лекар всеки път ми повтаря, че е рано и не трябва да й давам да стои права, ама Ади си има нейно мнение. И ако трябва да спазвам препоръките на твоя ортопед ще й докарам някоя психо- травма още в бебешка възраст. Как ще я държа по цял ден в кошарата, че да не пълзи  Shocked Или пък да изнеса всички мебели и на баткото играчките, че да не се изправя по тях  Stop
Е и аз си харесвах Бобо,но като гледам как напредва с материала.....,май не е за моята Петя тя милата с нейното търкаляне наляво и на дясно скоро даже и да пропълзи няма изгледи,а Бобо направо ще и избяга.Миленче много е готин пича! newsm10
А, Дончо, не си права. Той Господ ги събира различни - да се допълват. Че ако са и двамата едни чевръсти, само ще си пречат, пък и никой не може да изпъкне  Wink Та на моята Ади, ако все така я кара някой мързел ще й се падне, само да може да я хвали колко е чевръста hahaha
Жени, сиренце  Hug
За памперсите и ние сме с Pampers Active Baby и досега нямам издънки с него, не ми мирише на химия, чак се чудя като споделяте обонянието ли съм си изгубила.
За мамите, които ползват Веледа, пускам пак един сайт, за който говорихме и преди, ако са пропуснали. Доставката до БГ е безплатна, а цените на козметиката са доста по-приемливи.
Коластра давам само на баткото. За Ади ми се струва излишно, след като е на кърма още. Взимам я от Аквасорс.

# 672
Наистина е индивидуално. Както на Стихията малкия му порасна първия зъб на 3 месеца ли беше ( извинявай ако бъркам, просто като пример), така Бобо пропълзя и се изправи. Децата са различни.
Точно така, нищо че сега децата имат по 6 зъба ние още сме с два Joy Joy
Консервите не съм ги отваряла още, засега има достатъчно зеленчуци, аз консервите най вече за супи съм затваряла, иначе зеленчуците ги давам на резенчета.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 18:24 от г-жа Стихийно бедствие

# 673
Ей ниблера който го е измислил е велик,хем си яде плодове в суров вид,хем си кротува на столчето и си смуче и за около половин час мога да свърша нещо  Peace
Момичета,честит рожден ден   bouquet

# 674
  • София
mistela, аз бях решила и без мнението на педи, но все пак реших да я питам, за да чуя и тя какво мисли. Тя ми каза, че не работи с тези продукт и няма наблюдения върху тях, и както си реша аз така. Ще я взема от една приятелка, която е дистрибутор на Аквасорс.

Общи условия

Активация на акаунт