Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 37 945
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
За мнението на този ортопед-ами няма как да му повярвам.Първо,че изказването му е много крайно-бъдещ инвалид  #Crazy ,второ как да спреш дете,което иска да се изправя?По тази логига всички деца,които прохождат на 9,10 месеца са бъдещи инвалиди.То си има етапи и при различните деца идват по различно време.На мен Ади и Бобо не ми приличат на бъдещи инвалиди.Я,какви са си хубави  GrinningТо ако всички се развиваха както пише в неговите книги по медицина....
Дано да си права, че взех да се шашкам. Не давам на Ева да се изправя много-много, че все се сещам за ортопеда. Tired Face
Стига де,той е постигнал това което е искал-уплашил те е.Няма как да ми повярваш,но съм убедена на 1000% и практиката го доказва.Ако иска,някой да направи анкета.Да видим колко мартенчета се опитват да се изправят.Ако са даже и 10%,то те ще са приблизително толкова и при февруарчетата и при априлчетата.Значи колко бъдещи инвалидчета си отглеждаме? Laughing
Колко инвалиди са с диагноза,по скоро причина "изправили са се твърде рано"  Grinning
Малко лаишко обяснение,ама надявам се се разбра какво исках да кажа  Party

# 646
Крум към Анастасия
Моля, моля майка ми е със стари разбирания, ако ходиш с Бобо на по пюренце, хич не ми идвай
Ей тоя Бобо, и тук е първи Crossing Arms

Commelina, каши правя от елда, кафяв ориз, царевица, амарант и киноа. Както и преди съм писала ги купувам от магазин за здравословни храни - мия ги, суша ги във фурната около час на 80' и после ми ги смилат на най-дребно на блендер пак в магазина / аз си нямам  Embarassed/. Но колкото и ситно да са смлени не са като брашно, а стоят малко по-едро. Кисна ги във вода няколко часа преди самото варене - така се усвояват най-добре полезностите. За готово количество от около 150 гр. слагам 1 супена лъжица с връх на около 200- 220 мл. вода. Самото варене е различно за различния продукт. Елдата ври най-дълго, оризът и царевицата стават готови най-бързо. Преценявам по плътността.  Wink
По лесния начин да си купиш грис или брашно от тези зърнени култури и да ги вариш.
Мога да дам още една идея, вариш си ориз с повечко вода, като стане готов си го пасираш.
Същото правиш и с другите елдата, киноа или каквото решиш.

За изправеното бих казала така, детето трябва да се стимулира. Няма как да проходи на време ако по цял ден се вози в проходилката. Няма стимул за да ходи, той с проходилката може да се придвижи там където има нужда. По същия начин няма как да пропълзи ако по цял ден го носиш на ръце. Така разумната стимулация и разумното използване на уредите които подпомагат детето и родителя, това е начина.
Същото се отнася за изправянето, ако на определено дете му е дошло времето, няма как да го спреш и не е правилно, в същото време не трябва да забравяме "думите на Бобо", той тогава много добре напомни на Крум, че за да започне да пълзи, майка му време от време трябва да го оставя на земята.  

# 647
lilincho  Hug
За мнението на този ортопед-ами няма как да му повярвам.Първо,че изказването му е много крайно-бъдещ инвалид  #Crazy ,второ как да спреш дете,което иска да се изправя?По тази логига всички деца,които прохождат на 9,10 месеца са бъдещи инвалиди.То си има етапи и при различните деца идват по различно време.На мен Ади и Бобо не ми приличат на бъдещи инвалиди.Я,какви са си хубави  GrinningТо ако всички се развиваха както пише в неговите книги по медицина....
Дано да си права, че взех да се шашкам. Не давам на Ева да се изправя много-много, че все се сещам за ортопеда. Tired Face
Стига де,той е постигнал това което е искал-уплашил те е.Няма как да ми повярваш,но съм убедена на 1000% и практиката го доказва.Ако иска,някой да направи анкета.Да видим колко мартенчета се опитват да се изправят.Ако са даже и 10%,то те ще са приблизително толкова и при февруарчетата и при априлчетата.Значи колко бъдещи инвалидчета си отглеждаме? Laughing
Колко инвалиди са с диагноза,по скоро причина "изправили са се твърде рано"  Grinning
Малко лаишко обяснение,ама надявам се се разбра какво исках да кажа  Party
Може да е лаишко,но е логично  Naughty ,аз не знам какво е научното обяснение в този случай.Двете ми деца съм ги водила при един и същ ортопед Драганов.Той каза оставяш детето на земята да лази,никакви проходилки и други екстри,на земята  Naughty да трупа мускули,лазенето натоварва голям комплекс мускули,развива гърба и в момента в който е готово,то ще намери начин да се изправи само,без никаква намеса.Така направих и с дъщеря ми,тя много лазеше,но проходи на 1г. и 20дни сама,много стабилно и без да пада  Peace

Та и аз му казвам на Бобо недей да стоиш прав,че ще станеш инвалид или най-малкото рахит ще получиш,ама той не ме отразява  ooooh! от сега е своенравен,не слуша и не слуша  Thinking

г-жа Стихийно бедствие Hug сега прочетох,точно така е  Peace
Цитат
За изправеното бих казала така, детето трябва да се стимулира. Няма как да проходи на време ако по цял ден се вози в проходилката. Няма стимул за да ходи, той с проходилката може да се придвижи там където има нужда. По същия начин няма как да пропълзи ако по цял ден го носиш на ръце. Така разумната стимулация и разумното използване на уредите които подпомагат детето и родителя, това е начина.
Същото се отнася за изправянето, ако на определено дете му е дошло времето, няма как да го спреш и не е правилно, в същото време не трябва да забравяме "думите на Бобо", той тогава много добре напомни на Крум, че за да започне да пълзи, майка му време от време трябва да го оставя на земята

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 23:17 от migeio_

# 648
Благодаря много на всички за пожеланията  Hug Hug Hug

Отчет след вчерашната консултация: 7300гр 65см. Всичко ни е екстра. За сополите и доки като мен след като я преслуша каза-нищо й няма. Физ. разтвор и baby vac и ще е супер.

за екстрите  ooooh! страшно е !!! Стрии- много, корема виси- много, краката дебели- много, целулит- средно. Единствения плюс е че за пръв път в живота си мога спокойно да заявя, че имам с какво да напълня сутиена. Все ми е било проблем... сега да ви кажа не ги ща !!! Искам си дупето и хубавото коремче и слабите крачета и празния сутиен  bowuu

за чорапите и Кати като останелите е видна чорапена ценителка, не спира да ги опитва ли опитва... Поръчах sock ons от тук : http://www.ibebe.bg/sock-ons.html# цената им е доста добра.

за козметиката за пореден път Weleda. Мога да стана вече дистрибутор, само я хваля на познати и приятели. То си е за хвалене-посичане никога, не я мажа с крем против подсичане, само с млякото след къпане. Къпя с http://www.ibebe.bg/kozmetika/dush-gel-i-shampoan-weleda.html

за мнението на ортопеда вече нямам думи #2gunfire

за кашите безмлечна оризова на Милупа със плодове както ми дойде - асорти   chef Ще търся някаква бананова тези дни.

Пипиллота и на мен така да ми се ходи на кино. Завидях и аз - не благородно  Embarassed

Жени конкретно тиква не съм пробвала, но тиквичка, ябълка, морков, круша и тн. ето така:
Стерилизирам бурканчетата, плодовете/зеленчуците : мия, беля, режа, варя на пара, пасирам. Пълня бурканчетата и после за 5 мин варя.

витамин Д не давам

mama_vessy ЧРД !!!
Зима идва, а на мен ми е пролетно. Нека и на теб все да ти е пролетно. Все да ти е цъфнало и цветно на душата   bouquet

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 23:37 от Magica_de_Spell

# 649
Цитат
Та и аз му казвам на Бобо недей да стоиш прав,че ще станеш инвалид или най-малкото рахит ще получиш,ама той не ме отразява  ooooh! от сега е своенравен,не слуша и не слуша  Thinking
  Joy hahaha Joy Joy Joy

# 650
  • Варна
Имам молба към ЛЛЛ консултантите: явно не съм се излекувала от ангината, сега имам малко по-различни оплаквания от преди и личната ми лекарка днес ми изписа Зиртек 10 и Изопринозин 500 мг. Казах и, че кърмя, тя все пак това ми изписа... Може ли справка за възможността за кърмене? Зиртека няма да го пия засега, листовката си казва, че преминава в кърмата, а четох и че отслабва имунитета. Пък и с какво ли ще ми помогне... За Изопринозина има две мнения, затова най-вече за него питам. Витамин А предполагам, че няма проблем да се взема.

Много благодаря  Hug

# 651
Наистина е индивидуално. Както на Стихията малкия му порасна първия зъб на 3 месеца ли беше ( извинявай ако бъркам, просто като пример), така Бобо пропълзя и се изправи. Децата са различни.

Мегио и ние ходим при Драганов и аз я изслушах хубаво цялата лекция и я запомних. Остана ми направо като постулат. "Като почне да седи го слагаш на земята детето , там то ще прекара  следващата година Simple Smile Ама че ще се изправи и ти няма да си в стаята , няма значение. То само ще се развива. Нашие грижи за моториката са били дотук, от този момент то само"

М82 малко ме притесни с твоя разказ. Моята маймуна иска да е права от третия месец. Като я държа все е на крака опъната като струя. Sad

# 652
направо сте като фурии!

да кажа аз как ги правя кашите - купувам си направо брашно (досега сме яли от елда и оризово) и във фурната препичам за няколко минути количество за 3-4 дни, после не го варя, просто кипвам вода и добавям брашното (Комелинка, хич не знам в каква пропорция, едно към гьотере както му се вика), след това добавям плод - ябълка, круша, грозде, квото имам под ръка. Имам и един крем от киноа, ще го пробваме другата седмица.

Пелените - ползвах пуфис, но ми пропуснаха няколко пъти, взех един памрес, пфууу, егати смръдта. Май пак ще се върна на пуфиса, но ще купувам 4-ката вече.

Козметиката - за дупе ползвам Судокрем, ако е започнало да се подсича - вечер мажа със Себамед и на сутринта е чисто нов. Къпя с Клоран, лосионът е Себамед - харесва ми.

Пипиллота, много хубави новини.

Ена, я кажи този Липикар на каква цена го намираш, че мъжът ми го купува за себе си.

И да кажа на мамите, които сами приготвят каши и пюрета, че направо им се възхищавам-колко работа си е това, но наистина знаете какво яде бебето ви. 
Помня, че когато се говореше за оная прословута попара (съжалявам, че пак я споменавам), та една мама каза, че я отвращавала попарата. Е, мен пък ме отвращават тези пюрета в бурканчета, които стоят по няколко месеца по рафтовете по магазините. Та, колкото и време да ми отнема, докато мога ще ги приготвям сама. Сега цялото ми време е само за Него. А и ми прави удоволствие да "готвя" за малчо. Няма да ви казвам как ми капе мед от сърцето като го гледам как с апетит яде моите пюрета, а на тези от магазина се мръщи и едва-едва преглъща.  Heart Eyes

Не знам защо така бързате децата ви да се изправят, да пълзят, да имат зъбки, да... ... Въпреки че Марти няма зъби, не пълзи, не яде още месо, нито глутен, нито жълтък, сравнително дребничък е (на кг) и на мен пак ми се струва, че се развива адски бързо и не мога да му се нарадвам. Как искам да се позабави това време значи, да се кикотим по цял ден, ей така голички, да се гушим, да се душим, да се гледаме в очите....

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора. Ееееее Twisted Evil

# 653
Имам молба към ЛЛЛ консултантите: явно не съм се излекувала от ангината, сега имам малко по-различни оплаквания от преди и личната ми лекарка днес ми изписа Зиртек 10 и Изопринозин 500 мг. Казах и, че кърмя, тя все пак това ми изписа... Може ли справка за възможността за кърмене? Зиртека няма да го пия засега, листовката си казва, че преминава в кърмата, а четох и че отслабва имунитета. Пък и с какво ли ще ми помогне... За Изопринозина има две мнения, затова най-вече за него питам. Витамин А предполагам, че няма проблем да се взема.

Много благодаря  Hug

VSD, за Витамин А (Ретинол) – не се препоръчва предозиране (повече от 5000 единици дневно); в справочника на д-р Томас Хейл е с ниво на риск L3 при кърмене (т.е. „умерено безопасно”), а в e-lactancia (сайт за лекарства и влиянието им върху майчината кърма, създаден от Педиатричния екип към испанската болница Marina Alta, Denia - Alicante, Испания), е с ниво на риск L1 (също умерено безопасно).

Що се отнася до Зиртек, за него в e-lactancia е посочено ниво на риск L0 (т.е. се счита за безопасен), а в справочника на д-р Хейл – L2.

За Изопринозин или за активната му съставка Inosine Pranobex (още познато като Inosiplex; Methisoprinol; Imunovir; Isoprinosin; Isoprinosine; Methysoprinol; Metisoprinol; NPT-10381; NPT 10381; NPT10381; Pranobex, Inosine) няма данни за действието му при кърмещи жени и потенциалните въздействия върху кърмачето.
Според по-горе споменатия д-р Томас Хейл, съставител на най-често ползвания и най-подробния справочник за лекарства по време на бременност и кърмене обаче, въпреки че няма данни, според Micromedex лекарството е буквално нетоксично.
Използва се и при лечение на бебета и деца, т.е. по пътя на логиката ако се ползва за лечение на бебета, и за тях е безопасно да приемат дадено лекарство, излъчената в пъти по-ниска концентрация на лекарството в кърмата ще е потенциално с още по-нисък риск.
Лекарството се изписва под лекарско наблюдение по време на бременноси и кърмене, така че лекарката ти вероятно е преценила потенциалните ползи и вреди.

Успешно лечение. Hug

# 654
Оф, тези ортопеди могат да ни побъркат. Добре, че мамите казаха, че друг ортопед е на друго мнение-поуспокоих се. То сравнението с инвалида едва ли толкова на сериовно го е казал, вероятно е имал предвид възможни проблеми с изкривяване на ставичките. newsm78
Но наистина и аз мисля, че не трябва да се бърза. Майка ми разказва, че едно време се надпреварвали на коя бебето ще проходи най-рано. И аз съм виждала майки в парка да влачат бебето си по земята/то даже не знае какво да прави с краката си/, само и само да проходело. Rolling EyesАко не стъпва стабилно какъв е смисъла да го насилваме? За мен упражнението с изгърбената мама и ходещото дете трябва да става, когато на детето му е нужна лека опора/за пръстчетата на ръчичките/, а не да се е отпуснало и едва-едва да сурка крачета/на такива съм се нагледала/. ooooh! Така че-прави сте, мами-всичко трябва да си идва естествено. Ако пък проходи на 10 месеца-явно е готово за това. Simple Smile
Лилироуз, 22 лв. това, с което я къпя и 31-това, с което я мажа. Грамажът забравих да видя.

# 655
  • Пловдив
Добро утро! Днес си поспахме добре - от 21.30 - до 8  Heart Eyes.
Кашите реших да ги правя от цели ядки, защото знам точно какво слагам после на малката. Белият ориз е полиран и няма нищо ценно в състава му, кафявият е по-полезен  Peace
От другия месец ще въвеждам и глутен. По същия начин ще процедирам с ядките от овес, ръж, ечемик и пшеница.  Blush
VSD, много неприятно с това нескопосано шиене   Confused. Четох за подобен случай и направо съм изумена как е възможно такива некадърници да практикуват  #2gunfire?
весето, най-добре иди да те прегледат заради тази челюст.  Peace
Ена, и за мен приготвянето на каши и пюрета за малката не ми представлява трудност  Blush.
мама веси, честито!   bouquet Да си жива и здрава, много щастлива и обичана!  nbirthday   Gift Ама къде си? Един бонбон да не почерпиш  Mr. Green.

# 656
О, имали сме си рожденичка и си мълчи? LaughingЧестито Мама Веси!Здраве и сили ти желая, за да се радваш на прекрасните си дечица! smile3525 newsm59

# 657
Добро утро!

Днес почерпката е от мен - кафенце и любимите ми курабийки с шоколад. Повода - една година по-умна и по-красива Mr. Green

Отчет от вчерашната консултация +50гр и +1см Thinking струва ми се ми се твърде малко, но доки каза, че е нормално, защото дребчо вече хаби повече енергия, така че няма да го мисля. Днес ще му дам жълтък, да видим дали ще му хареса.

За пелените аз купувам Babylove, но вчера ме застреляха в ДМ с информацията, че кашоните ги спират, защото били промоционален артикул до изчерпване на количествата. Та сега се замислих дали да не пробвам Молфикс, че излизат малко по-евтино от единичните пакети на Бейбилав, а съм чувала добри отзиви за тях. Пробвах инцидентно пелените марка на Била, твърди са и са доста дебели, но не пропускат и нямах проблем с мокро дупе или обриви.

Връщам се да ви чета, че то голямо писане е било тези дни  ooooh!

Ооо имало още една рожденничка Grinning Мама Веси Честит рожден ден! Много здраве, късмет и усмивки   bouquet

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 10:06 от jozyy

# 658
Добро утро на всички!

Честит рожден ден на мама Веси! Само хубави мигове и желаем!  newsm51

А сега да си постна едно кафенце с мляко защото обожавам, но тази сутрин не трябва да пия

Снощи като ме сви корема и едно разстройство - УЖАС. И посред нощ температура вдигнах. Сега като че ли съм по добре с изключение на това, че ме болят мускулите, но за кафе с мляко и дума не може да става  Laughing

А да ви кажа от какво мисля че е , да си имате едно наум. Нали правих на малката един царевичен грис, който тя така и не хареса. Та в него бях добавила малко АМ. Вечерта си го направих за мен с краве мляко, масълце и сирене. Хапнах си - всичко ток и жица. И вчера си доядох каквото беше останало , понеже на мен си ми хареса.  Та след дълго мислене смятам , че стомашните ми проблеми идват от това АМ. нали уж не трябва да стои повече от час, а са мъ се събрали повече от 15 часа. Sad Ама пък да съм толкова кекава ...........

# 659
Jozyy,честито и на теб! nbirthday  party023  bouquet С всяка година все по-хубава и по-щастлива!
Днес не е ли Петковден? Честито и на тези, които празнуват, ако има такива мужду нас.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт