Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 37 986
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
racholina-бързо оправяне,дано скоро и ти си по паркове и градинки,че то май от сега нататък времето по-добро няма да става.
Аз съм се захванала днес най-накрая да спусна кошарата на Петя на долното ниво,че снощи като я оставих да заспива и отидох да я погледна след малко я намерих да се катери от едната страна на леглото с прехвърлени един крак и ръка и упорито се опитваше да се преметне.Освен това взех да прибирам и летните дрехи,че като гледам за потници и роклички с презрамки вече не е и изважам бодитата с дълъг ръкав и някои големи ританки които съм купила от преди.
ЗА нашето хранене бях писала и преди-колкото и да са шокирани някои мами е следното:
Захранване започнахме на 4м.и 20дни-зеленчуци в сладния ред-морков 3-4дни,картоф-също,тиква,тиквичка и после започнах да ги смесвам като през цялото време съм си додавала АМ около120 -130гр.-така около месец,после заместих едно млечно хранене изцяло със зеленчуково пюре и въведох около 5,5м каша.
Сега сме на следния режим:
6-6,30 АМ
10ч.зеленчуково пюре-160-190гр.
14ч.АМ
18ч.каша-150-160гр.
21,30АМ
Плодови пюрета давам между храненията,но не всеки ден ,а също и от скоро давам и сокове,защото ПЕтя не ми пие вода.
В общи линии така се храним ние.

# 106
Здравейте досега не съм писала само ви чете, бебчо е роден на 10.03. Мислех да не пиша, но ме провокираха няколко поста относно захранването и заместването на хранене. Забелязах, че ако някоя мама се похвали, че е заместила повече хранения тук веднага няколко съфорумки почват да пишат и едва ли не да вменяват , как може да се прави така да се заместват толкова хранения, колко вредно е това, извинявайте мили дами, но щом имаме интернет и влизаме в този форум сме достатъчно интелигентни да прочетем и във форума за захранването. Всяка от нас може да прецени кое е добро за нейното дете. Чета и в отчетната ема на февруарките и там има доста момичето, който са заместили повечко хранения и споделят, разменят си рецепти какво приготвят за бебчовците, но там никой не скача срещу тях , да ги критикува затова. Повече нямам намерения да пиша в тази отчетна, лек ден на всички

# 107
1.Как започнахте захранването (моля избройте реда на плодовете/зеленчуците които сте въвели)?-На 5 м. и половина започнах с картоф,морков, после тиква. В началото не ги харесваше особено, но сега си изяжда малко пюре без много претенции. Пробвала е и ориз, защото го имаше в едно пюре/ползвам готови/.Преди няколко дни започнах да варя тиква, защото се беше запекла и прибавям малко мляко и си я хапва.Така че сега сме на тиква.
2.Кога заместихте цяло хранене и с какво го заместихте?- На обяд яде 125 гр. пюре, но не съм заместила, защото давам и ам допълнително 30 или 60 мл. Давам и го цялото бурканче, защото й харесва, не защото държа да изяде определено количество.
3.Какво е дневното меню в момента на вашите бебчета?-6:00- 170 мл АМ, 9:00-оризова каша с плод. Опитали сме банан, ябълка, круша. На обяд хапва зеленчуково пюре. 15:00- 150 мл АМ, 18:00-130 мл АМ, 21:00- 130 мл АМ, 2:00-100 мл АМ.
4.Давате ли сокчета и ако да какви,по колко мл. и по кое време на деня?-Не, мисля към 11-12 мес.

# 108
racholina бързо да се оправяш  Hug
Нашата настинка май ще се окаже вирус,защото вече всички в къщи сме болни.Каката не е на училище,защото не и е добре,Бобо вече кашля,сега отиваме да му чуят гърдите  Tired и дано да са чисти  Praynig.
Аз съм се захванала днес най-накрая да спусна кошарата на Петя на долното ниво,че снощи като я оставих да заспива и отидох да я погледна след малко я намерих да се катери от едната страна на леглото с прехвърлени един крак и ръка и упорито се опитваше да се преметне.
Joy hahaha представям си я Петя,ама си е и страшно  Shocked
И аз свалих нивото на креватчето,не че спи в него,но поради същата причина като Петя,по някога го оставям в него за 5мин.и веднага се опитва да се прехвърли  Simple Smile
Здравейте досега не съм писала само ви чете, бебчо е роден на 10.03. Мислех да не пиша, но ме провокираха няколко поста относно захранването и заместването на хранене. Забелязах, че ако някоя мама се похвали, че е заместила повече хранения тук веднага няколко съфорумки почват да пишат и едва ли не да вменяват , как може да се прави така да се заместват толкова хранения, колко вредно е това, извинявайте мили дами, но щом имаме интернет и влизаме в този форум сме достатъчно интелигентни да прочетем и във форума за захранването. Всяка от нас може да прецени кое е добро за нейното дете. Чета и в отчетната ема на февруарките и там има доста момичето, който са заместили повечко хранения и споделят, разменят си рецепти какво приготвят за бебчовците, но там никой не скача срещу тях , да ги критикува затова. Повече нямам намерения да пиша в тази отчетна, лек ден на всички
elenaa30 то май и за това много малко съфорумнички останахме да пишем в тази отчетна,дано да се лъжа де.Анкетата показва,че са гласували около 60 и повече,а пишем 12-15 човека  Thinking,като съм повече от изненадана от резултатите за кърменето(положително де),чак не ми се вярва,ако е така значи има резултат от вменяването  Wink

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 13:34 от migeio_

# 109
здравейте и от мен ! Аз не пиша много редовно, защото дъщеря ми е почти най-малкото на възраст бебе тук и , общо взето всичко, което правим, на вас вече ви се е случило:) Ще попълня и аз последната анкета.
 1.Как започнахте захранването (моля избройте реда на плодовете/зеленчуците които сте въвели)? Започнахме малко по-рано от моето желание, но Белослава не наддаваше добре- първо захраних с оризова безмлечна каша на Милупа, прие я с ентусиазъм, след около 10ина дена и дадох и зеленчуци, започнах със сладък картоф от биомаркета, пасиран с кърма, след това тиква, пащърнак, картофи, моркови, броколи, тиквички, карфиол. Понякога и правя домашни, просто сварявам на пара и пасирам, не добавям кърма или АМ. Харесват й всички пюрета, на моркова и картофа малко се мръщи.
2.Кога заместихте цяло хранене и с какво го заместихте? Не съм заместила хранене, кърмим се преди всяко пюре или каша. Не знам колко суче, пщре повече от 60-70 мл не изяжда, ако успея да натъпча, после повръща, така че вече не опитвам  Laughing
3.Какво е дневното меню в момента на вашите бебчета? Понякога спи цяла нощ, понякога се буди на 3-4 часа, но по правило суче в 5.00, после пак към 9.00, към 12 суче и яде зеленчук след 20ина минути, кърма към 16.00, после пак в 18.30, от седмица започнах да й давам каша (оризова ) с намачкан плод(банан или ябълка) или плодово пюре (опитвали сме круши и сини сливи на Гербер) или пък само пюре, както дойде, и накрая към 21.00 суче и й давам малко добавка кърма или АМ. Вечер на масата иска да пипа и опитва, смукала е коричка хляб, краставица, домат...
4.Давате ли сокчета Не, не съм й давала, май ще ми е по-лесно да й давам самите плодове намачкани, не е голям фен на водата и течностите май...
 Мамите, които кърмите още, намаля ли ви кърмата? Моята рязко намалява преди и по време на цикъл, ама май и не само тогава вече... Какво предприемате в такива случаи?
И...elenaa30 , мацка, щом те дразнят, не чети , бе! Февруарската тема щом ти е по-ок и си по-спокойна там, що се дразниш тук? Има майки, които са пълни с инфо и искат да го предложат на някои, който има нужда, а има и момичета с първи бебета, които имат нужда от съвети и насоки. Не е нормално на всеки да му харесва тона на всеки, различни сме, както и децата ни. Нищо лично, просто такива постове са абсолютно безсмислени. Хубав ден от нас!

# 110
1.Как започнахте захранването (моля избройте реда на плодовете/зеленчуците които сте въвели)?- На 5м и 6 дни започнахме с морков за 3 дни, след това морков с картоф, тиква с картоф, пащърнак, тиквички с картоф, в някое пюре съм виждала грах, зелен фасул, карфиол, царевица. Почти всички зеленчуци е пробвал. Каша на 6м и 4 дни - безмлечна ориз с банан на Топфер и безмлечна елда на Хип. Месни пюрета - на 6м и 11 дни - досега сме пробвали заешко и пуешко. Плодове е пробвал пъпеш, диня, банан, сини сливи.
2.Кога заместихте цяло хранене и с какво го заместихте? - Не сме заместили хранене. Яде не повече от 90-100гр пюре за обяд и после си иска да си цока Simple Smile Вечер го разбрах, че си иска кашичка и като си хапне се успокоява.
3.Какво е дневното меню в момента на вашите бебчета?-Кърмене на поискване, на обяд 90-100 гр зеленчуково или месно пюре, в късния следобед пак толкова каша. През останалото време сме си на гърда Simple Smile
4.Давате ли сокчета и ако да какви,по колко мл. и по кое време на деня? - Не
5. Имате ли вече зъбки (моля напишете и възрастта на детето). Как се справяте със зъбоникненето - гелчета, гризалки, дентокинд или други прийоми? - Да, на 5м и 13дни избиха 2 долни наведнъж. С нищо не мажа и не давам.

Да споделя за пишлето - от около 5-ти месец започнах всяка вечер лекичко да го придърпвам и от снощи вече напълно е забелено. Много се радвам,че успях сама безболезнено и неусетно за бебчо да се справя Simple Smile
Стискам палци бързо да оздравяват малките душички Praynig Hug
Хубав ден на всички  bouquet

# 111
  • Бургас
Писах, писах и тока спря  #2gunfire
Момичета, откакто захранвам нямам време да пиша, но чета  Mr. Green
Вчера Преслав стана на половин годинка  dancing С таткото пихме по чаша червено вино  Wink
Моите отговори
1.Как започнахте захранването (моля избройте реда на плодовете/зеленчуците които сте въвели)?- На 5 м. и половина започнах с картоф, морков, пащърнак, тиквичка. След два дни ще въведа тиква.
2.Кога заместихте цяло хранене и с какво го заместихте?Не съм. Водя се по детето - не бързам.

3.Какво е дневното меню в момента на вашите бебчета?-Кърмене на поискване -  горе долу на 3 часа, включително и през нощта. В 10 ч.сутринта или на обяд хапва около 30-40 мл зеленчуково пюре.
4.Давате ли сокчета и ако да какви,по колко мл. и по кое време на деня? - Не
5. Имате ли вече зъбки (моля напишете и възрастта на детето). Как се справяте със зъбоникненето - гелчета, гризалки, дентокинд или други прийоми?Да , подват се четири на долната челюст. Нищо не давам.

Още няма цикъл и като ви чета как намалява кърмата се моля да не ми идва поне още  3месеца.
Забелязвам, че количката ми е поизбеляла от слънцето  Confused Беше готин син цвят... Вие забелязвате ли нещо такова? Не че е болка за умиране, де  Grinning
Аз още държа горното ниво на кошарата, но детето отдавна не спи вечер там - свикна при мен и това е.
Относно попарите - харесва ми от време на време, но не всеки ден.
И филия не мога да ям всеки ден за закуска  Naughty Мисля, че разнообразието е най-добрия вариант, за да не омръва и опротивява на хлапето.
elenaa30 , не е лошо да има различни мнения, света е шарен. Естествено, че все нещо ще те подразни - и с мен е така, но свикнах да го подминавам с усмивка.   bouquet

# 112
Еленаа30, права си за това,че форумът е да се споделят мнения,да се обменя опит...Вярно е,че понякога се случва някоя от нас да отвърне на друга мама по леко груб начин,но ние тука се познаваме от повече от година и както каза catwalk, подминаваме го в повечето случаи с усмивка...Пууу,аз ако започвах веднага да споря и да се карам...да си бяхме изподърпали косите(образно казано  Mr. Green ) Има остри изказвания,ама ние сме си свикнали...Може би всяка от нас смята,че прави най-доброто и то е така,но за собствените ни деца....Просто споделяме,че ТОВА и ТОВА не бихме направили.... Аз  като се замисля съм една от най-критикуваните тука...някои остри критики всъщност много ми помогнаха ,но пък други съм ги подминавала...в крайна сметка си решаваме ние дали ще послушаме даден съвет или не... Не сме толкоз лоши бе жена:) Идвай,споделяй,давай севети,коментирай...не ни мисли така с лошото:)))
Еййй... излезе ни име на Лошата мартенска дружинка Close Close Close    hahaha

# 113
  • София
Еййй... излезе ни име на Лошата мартенска дружинка Close Close Close    hahaha
Joy

# 114

Елена много правилно си преценила  Wink
Да ти кажа честно и на мен много от мнения те не ми допадат, но гледам да не им обръщам внимание - просто ги подминавам бързо
А си много права за това, че всяка майка преценява кое е най - правилно за нейното дете, но понякога като изразиш мнение по някой въпрос и скачат отгоре ти, че чак да съжалиш че си писал

veset0 май наистина много от мамите тук те критикуваха за какво ли не
Аз пък като те четях си казвах - Ами така си е преценила, така прави

И накрая да кажа, че днес бяхме на консултация - 6350 гр., 69 см.
Лекарката ми каза, че мога да започна с местните пюрета, щом така добре усвояваме зеленчуковите, а и съм вкарала май всички зеленчуци
И от другата седмица смятам да започвам - пиле, пуйка, заек

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 15:55 от Tasha

# 115
  • София
Tasha, не ще да сте 3 кг и 350 гр Thinking Сигурно сте повече. Hug

# 116
Tasha, не ще да сте 3 кг и 350 гр Thinking Сигурно сте повече. Hug

Ох благодаря ти  Laughing
6350 сме

# 117
Tasha, и при мене е имало случаи,дето съм съжалявала,че съм писала....Аз съм като магнит за критикиии  Whistling щом и за грешнописа ми се бяха хванали  hahaha ама както правиш ти,така и аз правя...подминавам бързо,бързо:))) Та...Еленче , ако наминаваш по-често и си общуваме всички тук,ще разбереш,че не сме злобарки:)  bouquet

# 118
  • В Космоса
Здравейте!
Аз захранвам от 6 м. и 1 ден. Grinning До тогава бяхме плътно на кърма, но изцедена, понеже не засука. Започнах, обаче да и давам по малко адаптирано мляко, че искам да намаля цеденетата. Шест месеца се побърках да се доя по час и половина - два на всяко. И най-неприятното в ситуацията, че съм под напрежение докато се цедя, защото не мога аз да се занимавам с бебето, а мъжът ми не върши нещата точно както аз бих искала. Постоянно му правя забележки или пък си мълча като усетя ,че прекалявам, но съм под пара. Та така...
Иначе вече е яла картоф и морков (био производство) и тиква от пюре. Не е особено ентусиазирана, но хапва по 90 гр. После 70-80 гр. кърма. Аз искам обаче да заместя по-бързо млечното хранене поради гореизложената причина. И тук ми възниква въпрос. Зеленчуковото пюре може да замести изцяло храненето, нали? Само плодовото не може и трябва да е смесено с каша примерно, за да може доколкото знам. Така ли е? А каква е точно идеята на безлмлечните и млечните каши? Знам, че безмлечните са за алергични бебета. Но може ли да правя такава с кърма или АМ вместо вода? Аз съм взела една безмлечна оризова и мисля така да процидирам на следобедното хранене и после да слагам и по малко плодово пюре.
Друг въпрос - не желае да пие вода, смуква по малко но съвсем малко - проблем ли е това? Какво се прави в такъв случай? Да и давам ли сок вместо вода? Не мислех още да и давам сок, но като не пие вода...
Зъбчета имаме избили 2 бели връхчета. Мазах и венеца с гелче когато се раздразни повече. Доста повръщаше заради зъбките - много неприятно.

За мамите с категорични мнения - и аз се старая да не им обръщам внимание, но Весето ме кефи на макс как с усмивка приема упреците. Ако бях на нейно място щях много да се издразня.

# 119

veset0 май наистина много от мамите тук те критикуваха за какво ли не
Аз пък като те четях си казвах - Ами така си е преценила, така прави
Ми тя ВесетоHug обираше критиките,защото не и пукаше да изрази свободно мнението си,а много др.момичета за разлика от нея се притесняват да изразят мнение,опасявайки се че ще бъдат охулени.Или пък се почва с предварително презастраховане "с риск да бъда...... или не ме яжте..... или тн.т",то това май е нормално за бълг.форуми да те "ядат",имаше и такъв лаф ако не се лъжа  Wink.
Ето намерих го:Германски форум- задаваш въпрос-отговарят ти;
Руски форум - задаваш въпрос, и на теб ти задават;
Български форум - задаваш въпрос-всички ти обясняват колко си тъп.

Бяхме до белодробния диспансер да преслушат Бобо,чисти са му гърдите,но докторът се опасява от възпаление на дихателните пътища,защото секретите са му много гнойни и предписа антибиотик.Вече пие Аугментин,много ми е тъжно,мислех си,че щом кърмя няма да се разболее,но...ето факт е вече пием първият антибиотик на 6м. Cry
matza83 поздравления,че си се справила сама Peace,няма да ви се налага някаква груба намеса по нататък.При Бобо нещата не се получават.И аз и татко му го придърпваме по малко докато е във ваната,но ефект няма, въобще не се е забелило.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 17:28 от migeio_

Общи условия

Активация на акаунт