Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 018
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
  • В Космоса
mama_vessy, благодаря за коментара. Със сигурност ще оставя едно цедене поне до 1 година, т.е. ще имам за 2 хранения с кърма. Не бих я лишила при положение, че имам. Не е проблемът, че не ми се цеди, все пак 6 месеца не са малко. Проблемът е, че съм под напрежение, че не си гледам аз детето през това време. На таткото съм му много благодарна и оценям това, че я гледа. Но е трудно и самия той предложи да намаля цеденетата. Все пак ходи на работа, има и други неща да върши, а трябва с нея да се занимава. Добре, че му е такава работата, че има възможност да си е вкъщи когато се налага и да помага. Та така...
А кога се въвежда жълтък?

# 136
Явно на чужд гръб и 100 тояги са малко, както казва една поговорка. Като на мен никой не ми е скачал да ми се кара за нещо и не ми е направило впечатление да е толкова войнствена темата ни  newsm78 Чак пък да е имало толкова много крайни изказвания, ама щом казвате явно е било така.
Маринелс, аз пък ти се кефех колко си открита и как споделяш неща за себе си с напълно непознати хора. И понеже бавно загрявам реших, че си заета напоследък с учене и затова не се "отчиташ". Аз пък по природа съм много потайна и бях взела пример от теб да се уча да споделям, да питам, да моля за помощ - това определено ми куца в общуването.
Здравейте, може ли някой да ми даде идея за спиране на кашлица, че вече няколко дни се борим с нея, но без резултат? Сополи не виждам, освен ако не са задни, защото като кашля, все едно се дави. Според педи гърдичките са чисти  newsm78 Честно казано съм в чуденка, помагайте!!
Звезда, за кашлицата съм казвала и преди едно "бабешко" чайче - вариш няколко ореха с черупките във вода, ако имаш добавяш дюля и индрише. Страхотно е за кашлица. Иначе хусталгил е билков сироп, но мисля, че е над 1 г., също и на Д-р Тайс "Мукоплант", на нас са ни го изписвали за Ади, въпреки че го дават за по-големи деца.

# 137
Здравейте, лооооши лооооооши мартенки  Naughty  Joy

1.Как започнахте захранването (моля избройте реда на плодовете/зеленчуците които сте въвели)? Започнахме на 6м без 9дни. Картоф, пащърнак, морков, круша, тиква, тиквичка, ябълка сега сме на с.слива.
2.Кога заместихте цяло хранене и с какво го заместихте? Хапваме по около 1/3 бурканче от тези някогашните пюрета (сама ги правя). Те са 210гр. значи 70-80гр. Целта ми не е заместване на хранене и нямя да го правя скоро.
3.Какво е дневното меню в момента на вашите бебчета? Кърмим се на поискване през около 2 часа. И ние си върнахме нощното хранене, даже са две-три. Зъбите я тормозят, ама лекарства не съм й давала.
Та кърмим се и на обяд й давам пюрето.
4.Давате ли сокчета и ако да какви,по колко мл. и по кое време на деня? Не, няма да давам поне до януари.

Въпрос: Малката не ще да пие вода. От шише е пила (кърма), но вода не иска. Нито с биба, нито с преходен накрайник. Пробвах с "чашка" пак не иска. Държи устата отворена и чака водата да изтече от вън и тогава затваря. Всеки ден й предлагам и е едно цупене и погнуса чак. Не искам да слагам захар, сокче за цвят и други такива. Дайте идея как да я пропие пустата вода  newsm78

# 138
Пробвах с "чашка" пак не иска.
Magica_de_Spell, моята принцеса е същата, обаче с чаша с накрайник пие, естествено и много се полива. Не иска от никакъв друг вид накрайници, а само от този тип

# 139
  • София
Добро утро мами и бебоци!

Сиренце, мисля да въведа първо жълтък, но не по-рано от седмица преди навършване на 7 месеца. Необходими са 10 дни след първото даване на жълтъка без нови храни. А както е известно започват и месните пюрета та искам да има време между двете неща. Сиренето (попарата) ще предложа на 7,5 месеца и ако я хареса- супер. Не мисля да се ограничавам с нея дори и да я яде. Аз не ям всяка сутрин едно и също  Peace

Мама Веси, благодаря, че ми отговори  Peace

# 140
За зъбите - и ние нямаме още,но като знам че на мен са ми пробили на 1г и 4м не се притеснявам.... Иначе имаме много чесалки,защото "зверски" дъвче всичко

Сиренце - от както тичам на лекции в София малката по три дни не яде нищо друго освен мляко (с малки изключения може би) та и с двете мисля да изчакам поне още месец и половина, но може би жълтъка ще е първо.

И сега да ви споделя една мъка около бебчето ми- това е втората седмица,в която отсъствам,а вече се появиха проблемите - Вчера баба ми имала работа целия ден и без да каже на никой се уговорила с братовчедка ми да гледа малката,при което като разбрахме с майка ми побесняхме и двете,защото е можела поне да ни попита какво да измислим заедно. После облякла малката и забравила да й сложи памперс  Shocked Не знам как да го съчетая,мислихме да вземем бавачка,но така ще обидим много баба,а как да й кажа,че вече не може да се справя newsm78 Инат съм че ще завърша,все пак ми е последната година,но ...

# 141
  • София
Маринелке, защо не прекъсна следването си, бе душко. То не е толкова спешно. И след 1 г. можеш да го завършиш и то доста по-спокойно. Бебка ще е по-голяма и няма да я мислиш толкова. Сега се разкъсваш и само се притесняваш. Тази 1 г. на Анастасия няма да се върне, докато образованието можеш да си го довършиш винаги.  Имаш достатъчно време. Направо ти се чудя, защо се измъчваш така. Мисли първо за себе си и детето! Peace

# 142
Xaйде и аз като една от лошите  Mr. Green ,да се пооплача.
Ивана ми вдигна 39 градуса от зъби.Поне няма никакви други признаци на разболяване.Малко ми е нелогично как така като излизаха 3 наведнъж и нямаше нищо,а сега..Дадох обезболяващо,заспа чак в 12 и след един час се събуди с такъв рев,че косата ми се изправи.Днес вече е по-добре,но все още не виждам пробило зъбче.Ако след тоя зор не излязат 3те които белеят ще се гръмна  Crazy
elenaa30 подозирам,че визираш и мой пост,но няма да се оправдавам.Ако мислиш друго яче,аз пък приемам критики  Wink
Имате ли вече зъбки (моля напишете и възрастта на детето). Как се справяте със зъбоникненето - гелчета, гризалки, дентокинд или други прийоми? Имаме 5 зъба  Crazy ,6ти и 7ми прозират,не знам дали ще се окажат верни подозренията ми,че и кучешките са тръгнали.Да излизат,та да се знае.Давам хомеопатични,май ги няма в БГ и мажа с гел при голям зор.Ивана е на почти 7 месеца,първия зъб излезе когато беше на 4.
Акаша все се каня да ти кажа,че много ти харесвам ника.Не знам дали си вложила същия смисъл,който аз влагам,ама много е як  Peace
Кърмените бебета пропиват вода обикновено след годинка.Иначе би било хубаво да се научат,но щом не искат значи нямат нужда.
marinels аз обичам драма куин истории  Hug
sirence май жълтъка първо.Много ги обичам тези млечни,а напоследък не ми понасят. На Ивана също не се отразяват добре когато прекаля.Иска ми се да ги отложа максимално,а не знам дали е добра идея.Пускам една статиика за тези,които им се чете
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=245&aid=5969
mama_i_bebe Добре дошла!

# 143
  • България моята родина
Добър ден на всички.
sirence видях,че и ти си минала през мамите в гърция.За това не си и намерих жени,с които да общувам,защото те са женени за гърци и единственото,което ги интересува е какво ще правят сега след като мъжете им нямат пари за таверни,екскурзиики и всички други удобства и сега се обсъжда темата как ще се плащат данъци.Ами честно да си кажа радвам се,че мъжа ми е българин.Пък и съвсем скоро даваха по БТВ как нашенки от малцинствата продават бебетата си в гърция повече от 40 години.Ами колко всички те са гърци само един бог знае,но всички мислят,че са много по-добри и умни от нас.

И нас зъбите ни побъркват голям плач пада и не иска да избие и това е.

Маринелке според мен също трябва позабавиш ученето заради малката.Е аз не съм най-добрия пример,защото нямам и средно,но точно заради бебо не завърших.Знам,че като се прибера в Ловеч ще взема изпитите и ще завърша,но бебчо сега има нужда от мен както и твоята бебка.А и виждам,че си доста упорита и след година също ще успееш да зажършиш без проблем.

# 144
mama_vessy, цялата главичка се вижда, докрай е забелено. А от няколко дни откри, че има пишок и щом му сваля памперса и ръката му е веднага там и мачка ли мачка Laughing

migeio, миличкия Бобо Sad Hug Бързо да оздравява Praynig Много гуш Hug
ена4, как сте вие?

Утре е Кръщенето на Вики и сега се подготвям Simple Smile
Хубав ден Hug

# 145
marinels, не че ни питаш, но да си кажа, че според мен пък е по-добре да си завършиш, особено след като ти остава 1 година. Нали знаеш приказката "малки деца-малки проблеми, големи деца-големи проблеми". Та по-лесно едва ли ще става догодина, последващата и т.н.

mama_vessy, малко инфо за адаптирано и обезмаслено мляко в кашите (източник http://zahranvane.wordpress.com/)

Какво представлява обезмасленото мляко на прах и защо го има във всички готови млечни каши?
Ако липсва изрично означение и/или млякото не е описано подобно на АМ (с дългите обяснения за съставките на едно АМ), значи е обикновено краве мляко.
Има каши, които съдържат едновременно АМ и обикновено обезмаслено мляко.
Разумният вариант е кашите с неадаптирано мляко да се дават от 8 м. най-рано.
Обикновеното мляко в бебешките храни може да е:
 1) Обезмаслено – счита се за по-лесносмилаемо и по-полезно заради добавените ненаситени мазнини, но самият белтък не е преработен.
 2) Пълномаслено – по-близо е до естествения състав на самото мляко, тъй като не преминава през преоцеса на частично премахване на животинските мазнини и добавяне на растителни такива, но белтъкът не е преработен и не отговаря на нуждите от конретен вид мазнини за дете под 1 год.

Разлика между обезмаслено мляко и АМ – в полза на АМ:
 1) От гледна точка на алергията и поносимостта от организма:
 - белтъкът е обработен (най-проблемният и алергизиращ белтък, казеинът, е в пъти по-малко)
 - белтъчините и солите са по-малко (не товари бъбреците)
 2) От гледна точка на хранителната ценност:
 - обогатено е с важни минерали
 - обогатено е важни мазнини
 - обогатено е с млечна захар
 - обогатено е с допълнителни витамини

# 146
Привет! Simple Smile
Сиренце, по-добре е Ева, хомеопатията помогна  и вече успява да суче. HugБлагодаря, че попита. Въпреки, че кърмата ми е намаляла от притеснение, че Ева се мъчеше/ второ дете ми е и с едно нещо не мога да свикна-има ли болно дете вкъщи-разболявам се от мъка Tired/.По този повод да отговоря и на Пипилота-пия лактогенен чай, повече течности, хапвам добре, макар че не ми се яде, едно хомеопатично лекарство вземам също и най-вече слагам беба на гърда на всеки час. Peace Но това с намалялата кърма ми се случва 2 пъти този месец и явно се е отразило на Ева-качила е само 200 гр и 1 см. Сега е 8600, 68 см.
Мама Веси, пак си хапваме нощем по няколко пъти, но не от глад, а от зор. Плачеше често , заради запушения нос, а и преди това пак започна да си ме търси, та не смея да и отказвам. Снощи ставах 3 пъти, предната вечер 5-6, а по-предната, когато беше най-зле не съм лягала почти. Спа ми в ръцете, че само се давеше от секретите, които се стичат в гърлото. Sick Надявам се да се успокои и пак да се залъгва с татко си. Wink
Мигейо, бързо да оздравявате. Hug
Маринелс, аз пък те подкрепям за ученето. То дали сега или след 1 година пак ще оставяш Анастасия на други хора, та едва ли тогава ще ти е по-малко мъчно или по-лесно. Peace И да кажа, че и на мен ми е приятно, когато споделяме разни по-лични неща. Понякога писва само за мерки и теглилки да пишем.  bouquet
Сиренце, май жълтъкът беше първо. newsm78
Маца, мерси и на теб, че се сети за нас. Подобряваме се. Браво за пишлето. На баткото още сме по-средата, но това не ме притеснява. Явно при някои става бързичко.

# 147
В крайна сметка се оказа, че еленааа30 поразмърда темата Simple Smile Съгласна съм с tasha, че трябва да се подминават крайно категоричните изказвания, иначе рискуваме да се хванем за косите виртуално  Twisted Evil
marinels, и аз бих ти казала да завършиш , ако питаш  Wink И аз имах подобна дилема, когато родих сина си, макар че само дипломна работа ми беше останала. Не отложих, колкото и да ми беше нанагорно, и не съжалявам. Сега си набрала инерция, стегни си дупето и ги вземай останалите изпити. После ще ти стане все по-трудно , повярвай ми, от към време и желание.
Имам въпрос - смятате ли, че е нужно зимно чувалче за количката? Предполагам, всички сте вече с летните кошове, мислите ли че ще можем да ползваме чувалчета за зимата? Струва ми се, че са за по-малки бебета, които изобщо не шават вътре , но може и да греша. Аз понеже имам доста открита количка zapp xtra  на Quinny, та се чудя дали космонавт и вълнено одеало ще я пазят достатъчно о т пустите варненски ветрове... Не ми се дават излишни 120 кинта за нещо, което няма да ми трябва, та ще се радвам да ви чуя (прочета) мненията!
ena4 каква хомеопатия пиеш? Чайове и течности и аз пия, бира всяка вечер също beer

# 148
lilincho и Лъки благодаря ви  Hug
Не ми е драма, че не пие защото сме съвсем в началото на захранването и пюрето не е за сметка на кърменето. Лошото е че тя не просто не иска - някаква погнуса е чак  hahaha

Пипиллота аз съм взела и космонавт и зимно чувалче. Тези като пашкулче са вече малки май за нашите гоооолеми деца  Joy , но отворените от горе са си екстра.
Виж тук : http://www.mytoys.de/Fu%C3%9Fs%C3%A4cke/Zubeh%C3%B6r/Kinderwagen … ba.ca02.07.07.01/ в момента има намалени доста прилични чували за по 20Е.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 12:19 от Magica_de_Spell

# 149
  • В Космоса

Акаша все се каня да ти кажа,че много ти харесвам ника.Не знам дали си вложила същия смисъл,който аз влагам,ама много е як  Peace
Кърмените бебета пропиват вода обикновено след годинка.Иначе би било хубаво да се научат,но щом не искат значи нямат нужда.

lilincho, благодаря! Влагам смисъла, който си има самото наименование. Предполагам, че и ти него имаш предвид.
Кърмените бебета знам, че нямат нужда от вода и ако не пият не е притеснително, но при положение, че и намалям кърмата и внасям АД, както и пюрета, си мисля, че би трябвало да пие вече. А пие съвсем малко...

По въпроса за чувалчетата - мисля, че в количката с космонавт ще е по-удобно. Иначе как ще прекараш коланите.

Аз също подкрепям Маринелс за завършване на образованието си сега. После ще става по-трудно според мен.

Общи условия

Активация на акаунт