Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 082
  • 733
  •   1
Отговори
# 255

redreny2000   честита придобивка,Виктор с кеф да си я ползва, а той е много сладък  Simple Smile

Лъки Ади толкова голяма изглежда,истинска госпожица  Simple Smile естествено че ще иска да ходи вече  Wink

Таша честито ви зъбче

Мами, някоя от вас поръчвала ли  електрически Бейби Вак? Току-що направих поръчка от Пакостник, ама не знам дали съм направила по-добрия избор-електрически ,или онзи, който се слага на прахосмукачката? newsm78
ena4 аз ползвам този който се слага на прахосмукачката,ама и той не може да изсмуче всички секрети,а и накрая му се бяха разранили капилярите от толкова изсмукване и имаше кървави секрети и спрях и почнах само да промивам със Стеримар.

Лоши мами Heart Eyes радвам се че Бобо ви е  харесал  Blush
Бобо още е болен,кава е тая хрема бе,вече осми ден.Каката цялата е нахапана от нещо и кашля ларинксово,дадох и Зиртек,да не ми направи някоя беля през нощта.Мъжът ми ми реве че кашлицата му слизала в гърдите,а той всяка година си кара плевмонии,направо съм  #Crazy
Сега да не ме обявите за драма куин2  Mr. Green

На другите болнички да оздравяват бързо  Hug

Виктор е станал ужасен, непрекъснато вика и бърбори и не иска да седи сам, само в ръцете. Но и в ръцете ми само мрънка и се върти  ooooh!  вече и без ръце останах  ooooh!
Мама Веси защо не му постелиш на земята и там да си лази

Ivelina9292 Какви локви  Shocked,какви подплънки,от мен капка не потича,аз се чудя това дете от какво наддава.Най се дразня на обяд като се опитвам да му разредя пюрето с кърма,е половин час цедя,стискам,няма и няма.Няколко дни усещах,че имам в повече,но сега като цока по-често пак няма нищо  ooooh!

Много слаба активност тази вечер...петъчно, нормално. Личи си , че мъжа ми е нощна смяна, само аз съм тук .Ми... лека, дано само на мен да ми е скучно!

wavey и аз и аз ,чакам да стане 24.00 да давам АБ

Мерси за мненията за чувалчетата, в крайна сметка поръчах на една приятелка в Лондон агнешка кожа, и на един приятел със склад за дрехи втора употреба да гледа за чувалче запазено. Каза , че редовно излизат почти нови. Сега не ме нападайте за втората употреба, нямам драма за това, хоби ми е да ровя в подобни магазини.

Що да те нападаме,аз съм сигурна,че повечето мами се ровичкат в такива магазини,но едва ли ще си го признаят  Wink

# 256
уфф как се оправяте с тия промивки,госпожицата от месец насам някъде се изхитри и не мога нито Стеримар да пръсна,нито да издърпам - върти се,бута ме с ръце,а ако я "приклещя" се почва едно пищене направо ужас....

marinels, какво стана с твоите цици? bombs (хахах, има икона за цици)

Днес не успях,ще пробвам вторник в София като съм,да знаете някой мамолог в Токуда?

lilyrose аз още не съм го видяла,че не ми остава време да отида до РЕП,хубави ли сме  Joy  Blush

ще взема и аз да си направя за успокоение....
дано няма изненади че аз съм категорична че ще го махна

# 257
Момичета, в края на месеца влизам в темата, за да ви дам информация за предстоящите събития, организирани с подкрепата на Ла Лече Лига. Ако имате желание и възможност, заповядайте на ЛЛЛ безплатни лекции за кърмене и захранване и на кърмачески срещи и бебешки кафета за бъдещи и настоящи майки. Програмата за месец октомври по градове можете да видите тук. Ако имате въпроси – може да пишете освен тук, също и в подфорума за консултации с Ла Лече Лига, или да се обадите на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385.
Хубав и слънчев уикенд на всички.
Hug

# 258
Мамиии, записвам днес в дневничето на малкия шестото пробило зъбче Simple Smile Лилинчо, оздравявате ли? Гоним ви с пълна скорост Simple Smile Вашите зъбчета колко станаха - 7, 8 .. ?  Hug Ама тука сме се събрали едни състезателки Wink)))) Чакаме клипчето на Лъки с пълзящата мома !

Дончо, 8 % е месото в готовите пюрета на почти всики марки, та толкова горе-долу и ти да сложиш е добре. Твърде много е половината, недей толкова. Гледам, че все пак в някои рибни на Семпер е повече - 12%, 15%.

Весе, ама толкова ли чак е зле вашата лекарка, та да обърка белег от варицела с БЦЖ?  newsm78 Simple Smile
Ена4, да им минава хремата на вашите дечица  Hug
Браво на Ивелина за кърмата  Hug  Дай насам малко на горките ни АМ-чета Wink
Маринелс, как са гърдите? Аз бях на мамолог в Люлинмед при една докторка от Токуда, но й забравих името. Минах по Дженерали, а те работят и с няколко други допълнителни фондове, но не и по касата. Иначе 35 лв е ехографът, а 50 лв май е комплексен преглед+ехограф http://liulinmed.com/index.html. Внимателна беше, не мога да кажа нещо повече, защото за профилактика отидох. Какво, Лилироуз за нови публични ваши изяви ни светва, а ти си траеш, така ли? Wink И не се заричай за такива жизненоважни решения
("дано няма изненади че аз съм категорична че ще го махна ").

Мама Веси   Wink  Hug

# 259
Мами, не съм ви чела, и си мислех да не споделям, ама не се сдържам ...

Днес на консултацията Дали я изкараха 6700 (+250) и 68 см (+1), и лекарката няколко пъти ми повтори, че детето било гладно, един вид не съм го хранила достатъчно!!!! Та и за това така трудно заспивало - цитирам "и аз да съм гладна, и аз няма да искам да заспя". И това изказване много ме провокира, защото детенцето е такова весело, жизнено и енергично, че цялата му енергия отива да се движи и щура. А на мен мерките й ми се виждат ОК.

А да не пропусна, че още като я видя заяви, че има конюнктивит, а тя просто беше плакала и оченцата и бяха зачервени. Казвам аз доста учудено и категорично, че няма конюнктивит, а лекарката ме пита "Ама как, няма ли гурели?" Казвам, че няма и тя заявява "Аааа, значи съм сбъркала диагнозата!"  Shocked Shocked Shocked Е много несериозно ми се видя и крайно непрофесионално ... и май, май ще я сменям тая доФторица  Thinking

Маринелка, сега видях за проблема с гърдите ти. Имах същия преди 2-3 години и отидох на мамолог. Откриха ми 3 бучици и ми бяха казали, че дълго кърмене ще оправи нещата. Не искам да те шашкам, но отиди на лекар, макар че казват щом боли нямало страшно. Стискам палци  Peace

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 23:58 от Бишкота

# 260
Благодаря ви за пожеланията мами! Hug Сега се върнахме от педи.Нямало и нищо освен зачервено гърло,но каза,че няма нужда от никакви лекарства.Успокоих се,че гърдичките(поздрав за Катилиас  Heart Eyes ) са чисти.Снощи пратих мъжо да дири хомеопатични,дадох и поне спа по-спокойно.Предната вечер не искаше да спи легнала,явно се е стичал секрет в това положение,та спах седнала и тя полу седнала в мен.Отделно на всяко събуждане трябваше да ставам и да я кърмя люлеейки  #Crazy Уфф дано не се повтаря.
migeio_ Бобо шампион! newsm18 Пуснах го на мъжо,че той все си мисли,че неговото гардже е номер едно  hahaha ,аз не съм чак толкова заблудена hahaha .Изгледа го и веднага започна да я юрка да лазела  Party
Лъки да не би твоята принцеса да е по височка?Ама наистина изглежда като детенце,а не като бебе  Simple Smile Душичка тя  Simple Smile
mama_vessy и аз мисля да разкарам ваничката.Нашата не е на стойка,но не иска и 5 мин да седи вътре.Глада да ме докопа за блузата и иска да се изправя.Ще купя от тези постелки за вана,че може ад се подхлъзне иначе.Така ще трябва да я поливам директно с душа,а пък тя хич не го обича  newsm78 ,абе то едно ли е  ooooh! Мис каприз
Ivelina9292 и аз съм така с кърмата.Не че шурти чааак толкова,но е абсурд да спя гола.Тече колкото да стане всичко на петна.Със сутиен също ми е абсурд.Ползвам потник за кърмачки и не мога и минута без него+подплънки.Иначе може и пет капки да има,но си седи влажно и ме е страх от разни гъби.Даже и за навън избягвам сутиените,много неудобни ми станаха откакто нося потници.
Иначе и аз си имам прани чорапчета на сутринта  Laughing
Пипиллота то така за хормоните и кърменето,но въпреки това тук правят цитонамазка 6 месеца след раждането и после след година.Питаха ме дали кърмя,казах да и въпреки това я направиха.
За магазините втора употреба,хи хи и аз им бях фен докато живеех в Бг.Признавам си без бой  Mr. GreenНаправо си ми беше хоби  Grinning Сега тук вече не е същото и няма смисъл.
marinels и аз я приклещвам и тя пищи,ама няма друг начин.Вече се е научила и само като ме види с кърпичката да се приближавам и почва да мрънка.
sirence верно ни гоните  Simple Smile Аз хич не бях мераклийка да излизат така бързо,че бял ден не съм видяла от 4 ти месец насам.Тъкмо спряха коликите и я погнаха зъбите.Пък и нали казват,че колкото по-рано излизат толкова по-слаба е минерализацията.Няма гаранция де.Нали си е до ген.Разпитах за децата от към страната на мъжо,ами всичките и братовчедки са имали по две зъбчета на 3 месеца.
За сега има 6 зъба,двата странични резеца отдолу прозират и кучешките все повече белеят.Педи каза,че явно и от там идва зора,не само от настинката.
Странно е да видиш бебе на 7 месеца с пълна със зъби уста  newsm47  hahaha
Ена4, хайде и при вас бързо да минава,че твойта мъка е по две  Hug
Бишкота ако не ти се занимава да я сменяш,не и се вързвай  Naughty Все пак тя не ти гледа детето,ти си го знаеш най-добре.
драма куин2   Heart Eyes  Laughing да не се изпотръшкате болни цялото семейство сега  Hug

# 261
Кой писа , че не е усетил как се е появило зъбчето. При нас е кошмар. По седмица две не спим Sad Сега избива втория Sad
Оххх какво ще правя с цели 20, то ще дойде време да тръгна на работа и май никога няма да се наспя в тоя живот  Stuck Out Tongue

Аз писах. Наистина не сме разбрали кога е излязло. Преди два дни заръфа пръста на баща си и той така разбра. Силно се надявам и с другите да е така
С баткото само аз си знам какъв ужас изживях. Всяко никнене на зъб го заболяваше ушенце - а то как боли. На никого не препоръчвам да разбира какво е

Маринелс отивай на гръден и не го отлагай. Дано всичко да е наред.
Аз имам две операции на едната гърда и по тази причина и не успях да кърмя въобще второто си дете
Но не пропускам да посетя лекарката си веднъж в годината.
Момичета всички отидете на едни профилактичен преглед като спрете да кърмите /за кърмещите/ даже и да нямате притеснения.  По добре да ви кажат че сте здрава, от колкото да се ходи на такъв специалист, когато вече имаме притеснения

За къпането и аз се прививам на две, колкото и да не ми е удобно, но Алекс така шава и се върти, че ме е страх със стойка

Да не пропусна да поздравя бебе Бобо
Голям сладур
Всички в къщи му се порадвахме

Пипилота аз не съм писала нищо за чувалчетата, но ние си имаме такова към количката
От вън с някаква материя да спира вятъра, а от вътре е поларено
Дебеличко миизглежда и се надявам да му топли на Алекс

На който му и интересно да види как Алекс се забавлява в бънджито
http://vbox7.com/play:eb0fd04ab5

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 08:16 от Tasha

# 262
mama_vessy, за червените бузки съм чувала, че и при никнене на зъбче може да се появят Simple Smile
Само моето ли педи е готино! Казах и на консултацията, че малчо суче на час и половина- два и че си е възобновил нощното хранене, а тя и дума не отвори за адаптирано мляко! За кашата ми каза да давам вечер( за да е сит през нощта), но не повече от 2-3 пъти седмично, защото са излишни въглехидрати, а иначе добре си наддава детето... Т.е. мъките ми с нощните кърмения продължават. Щом е добре за детето, значи е добре и за мен  Peace

# 263
  • Кукуландия
през минута тичам да го оправям, защото се изправя върху възглавниците, за да наднича по земята и като нищо може да тупне върху глава някой път  
Приятелски съвет - не разчитай на възглавници, моля те  Praynig Нищо че са бебета, доста сила имат, особено ако решат, че нещо ги привлича, а това сега е целият свят!

Аз разчитам на възглавниците дотолкова доколкото да го забави и да стигна до него. Той не ги избутва, а ги използва, за да се покатери и изправи на колене - това му е любимо от няколко дни. И по мен се катери като легна на една страна, много е забавен - изправен на колене с едната ръка се държи, а другата размятва във въздуха клатушкайки се - все едно се е качил на бик  hahaha

И Димитър лази. Досега само по 2-3 крачки, но го пробвах на земята и се оказа, че може и повече, явно на леглото просто няма място от играчки  Mr. Green Май се е метнал на мен - на 7 месеца съм обикаляла права кошарата  ooooh!

Днес ще взема да купя Стеримар и Бейби вак (ако намеря), че май заради нослето се буди толкова често напоследък  Sad Дано като се оправи оченцето да спрат и тези сополки, според дофтора може да е от бактериите в окото, с които още се борим  Confused

Хубав ден на всички!

# 264
Бишкотка, не й се връзвай на педи!
Ние тази седмица бяхме на консултация, Марти е наддал пак 200 гр. и сега е 6800 (което значи, че не си е удвоил рожденото тегло - 3500). Аз си бях казала, че ако не го удвои до 6 м. взимам АМ. И почнах да се кося, че много е кльощав (макар че в никакъв случай не изглежда недохранен и безжизнен, тъкмо обратното  ooooh!). И сестрата като ме емна, никакво АМ няма да взимаш, много си е добре детето, стига си чела интернет  hahaha
Та ако това ще те успокои, и ние сме със същите мерки и теглилки като вас.
Пък "Аааа, значи съм сбъркала диагнозата!" ме изкефи максимално

Сега ще кажа нещо, което наистина много ме впечатли.
Пак докато бяхме на консултация имаше и едно мъничко бебенце на 40 дни, бяха на първа консултация. Педиатърът на бебока пита майката: Така, по коя система ще го гледаме - по нашенската или по американската  hahaha  И тя: хи-хи-хи, ми, не знам, както вие кажете
И той: Ами тогава, почваме сокчетата, по 2 лъжички сок. Тя: да, добре
По нататък няма да разказвам как протече разговора

Ена, за Бейби вака и аз имам за прахосмукачка, когато го купувах мисля, че нямаше електрически, но аз от този, който имам съм много доволна. Така че ако е голяма разликата в цената, този за прахосмукачка ще ти свърши идеална работа.

Нещо рано сутрин много се разбъробих
Айде със здраве

# 265
  • София
lilyrose, marinels, migeio, благодаря!

sirence, честито ви поредно зъбче!

# 266
  • Варна
Аз тази сутрин се събудих болна  newsm45 От две години не бях боледувала нищо и така се радвах, а сега с пълна сила си имам от всичко: болно гърло, температура, болка в мускулите, отпадналост. Знам, че е грип, винаги такива са симптимите при мен. Паникьосвам се, че ако не започна да вземам нещо инфекцията ще слезе до дробовете (аз нямам сливици и това улеснява усложненията от грипа), а тогава ще се наложи да пия антибиотик... Всичките ми опасения са за бебчо-не искам да спирам да го кърмя!  Weary Сили да отида на лекар нямам, но сигурно ще се наложи да отида днес, за да не става по-лошо. Добре, че таткото е у дома, че да ме обгрижва, а и бебо гледа. Няма да викам още майка ми, макар че тя само това чака  hahaha
Вие днес ще извеждате ли бебовци във Варна? Аз се чудя дали да кажа на таткото да го изведе за малко, че времето е много променливо, да не вземе сега и бебо да се разболее...
Хубав уикенд на всички Simple Smile

Таша, Алекс е усвоил движението "пружина", много е сладък,  и очевдино се забавлява  Peace

# 267
  • България моята родина
Като гледам малко сме тези с многото кърма.Майка ми все казва ми то от къде я вземаш с "големи" цици  Laughing .Аз поне мисля,че жени с големи гърди нямат толкова кърма колкото тези с малък размер.Може и да си въобразявам не знам.

Да ви се оплача от докторите тук.Всеки път,в който отидем да запазим час за имунизация на малкия все се има часове за повече от месец,този път обаче вече е върха няма чсове с 2 месеца напред.Е как да сме в график с това дете какви са тези доктори това нещо незнам  #2gunfire
ама той мъжа правилно казваше да си беше родила в България то тук нито доктори нито нищо.
Пък изследванията,за които говорите постоянно ами да ви кажа ми е тъмна Индия.Ние нито изследвания,нито дявол от както е излязъл от родилното започвам да се притеснявам вече последния път дори не споменаха нищо за захранване.На консултация поогледа го дали се люлее седнал и го мерят и теглят без въпроси без обяснение нищичко.

# 268
Привет и от нас Hug
Да се запишем в отбора на болничките Confused Вики тая нощ ме изненада с лаеща кашлица и сутринта педи идва в нас да го прегледа. Чисти гърдички и съвсем леко зачервено гърло. Всичко идва от хремата. Овладях вече кашлицата с хомеопатия, дано бързичко да се оправи, че баткото 3 дни ходи на градина и после цяла седмица го лекувах от хрема и кашлица. Много е кофти, че всичко пренася на бебчо, но явно така ще е Confused
Бързо оздравяване на всички Hug
marinels, и аз го притискам здраво към мен и му пръскам Стеримар и после като пусна прахосмукачката за Бейбивака знае какво следва и почва да реве. Кофти е, но няма начин.
Tasha, много е сладичък Алекс Hug

# 269
  • гр.София
 Simple Smile
Здравейте,
първо на всички болни -   bouquet оздравявайте!!!

Таша - страхотен е  Laughing като пружинка  Laughing ние правим същото движение в проходилката  Laughing

http://cangaroo-bg.com/?act=inside_product&product_id=194
 ние сме с такъв модел, много се забавлява с нея

Да споделя, за който не е разбрал - в момента има 50% намаление на доста неща в Мадъркер, дрешки, обувки, пантофки, играчки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт