Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 130
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
Аз слагах такава кожа на количката през зимата на баткото и съм много доволна, но като стане по-студено пак си ползвах чувал. Така мисля да процедирам и с Ади.
Mur, migeio ме е изпреварила с референтните стойности докато се включа. Според тази табличка излиза, че сме в норма  newsm78
Лъки,твойто педи не ти ли предложи да започнете месни пюрета,вместо да приемате желязосъдържащ препарат,а 110 съвсем не е ниска стойност.
migeio, Ади може да е една от "каките" в мартенската темичка, но за захранването сме на опашката. Досега е опитвала само тиква, морков и картоф. Подчертавам опитвала, защото само ближе и плюе, едва ли повече от половин лъжичка дневно приема. Така че месните пюрета може и след месец чак да са на дневен ред.
А и относно изследванията на кръвта нормално ли е според вас хемоглобина на 6м.бебе да е 127,защото на Петя е такъв и според доки е нормален? newsm78
Дончо, супер е. На баткото му беше 126 на 6 месеца и педи беше във възторг.
migeio, страхотен е Бобо! Май трябва да го добавим на първа страничка, като първо пролазило бебе!
Да кача и аз материал тогава, да се съревноваваме за първото място. Ние лазим доста отдавна, при нас е на дневен ред да се подпираме по диваните  ooooh! Ето и една снимка как се чекне принцесата. Ще кача и клипче как лази, доста добре се справя  Peace
Здравейте и от нас! Белослава тези дни навършва и тя половин година, четох напред вашите постове и се опитвах да сравнявам, ами... слабичка върви май, къмто 7 кила е
Пипиллота, Ади на 7 месеца и половина е към 7 кила (скочи от кантара  Shocked и не можахме да я премерим с точност), така че има и по-големи манекени от вас  Mr. Green

# 241
 newsm78 Здравейте,вчера купих от месните пюрета на плазмон пуйка и заек,защото искам да си добавя месо към домашно сготвено пюре,но не зная дали трябва да го добавя цялото или половината вижда ми се много около 80гр. е бурканчето,ако някой знае да пише моля?

# 242
  • Варна
Добро утро, майчета. Аз да споделя моята болка-когато започнахме захранването всичко вървеше много добре-Аслан си хапваше от пюретата, които му купувах. После заминахме за около месец за Турция и там всичките пюрета бяха с повече от 2 съставки, с които той не беше захранен и реших да правя домашни пюрета. Бабата имат градинка и от там вземах страхотни тиквички, а останалото (моркови и картофи) купувах от доверен човек. И въпреки това Аслан повръщаше много след такова пюре.  Sick До вечерта беше повърнал поне 9-10 пъти (приготвях ги на пара, после ги чистих и пасирах). А иначе не беше така. Като се върнах педито ми каза, че по всяка вероятност стомахът му не е понесъл домашно приготвените, защото там влакънцата и семенцата не са напълно премахнати, та продължих с купешки пюрета. Обаче Аслан вече не иска да яде такива, любимото му от тиква с картоф вече не го близва даже. Та реших от днес да започна пак с домашно приготвените пюренца, ама ме е страх от зеленчуците по пазарите... На Аслан най-много му хареса бананово-оризовата каша на Молипа, която за жалост е със захар и аз я спрях. Сега му правя оризова с пасиран банан, но не я харесва ooooh! Та бавно, но славно се надявам всичко да се нормализира.

Маринелка, магазинът наистина е малък, но пък имат всичко, от което лично аз имах нужда. Само бодита с дълъг ръкав нямаха, но продавачката каза, че ще получат другия месец.

# 243
Добро утро!
Тия моите и двамата още са хремави. Confused ooooh! Гледам не са единствените. Лилинчо, дано не е нещо сериозно. Минахме и ние през това-гадно е , особено за бебетата, защото не могат да си издухат нослетата. Sad Бързо да оздравявате вие и всички болнички. Hug
Дончо, мисля, че, ако месото е новост за бебето, трябва да го въведеш пак постепенно. Peace
Таша, честито зъбче!  bouquet
Редрени и Лъки-много са сладки малките! Лъки, чакаме клипче да се порадваме на още едно напреднало бебе. Wink Така си е , то хубост и прелест се е събрала в нашата дружинка. От сега си харесвам зет, ама с тези лоши майки какви ли ще са ни децата... hahaha hahaha hahaha

# 244
Здравейте. Браво на Бобо. Голям сладур е. Моето момиченце също лази, а от вчера вече казва мама и баба.
 Да ви се оплача каква глупост направих преди няколко дни. Накърмих я и след това й дадох цяла купичка с домашно пюре от картофи с моркови. Детето си го изяде с удоволствие и аз бях много доволна, но след около час получи силни колики, започна много да плаче и силно да повръща. Доста се уплаших и я заведох на педиатър. Нямаше признаци да е вирус, според мен  се получи  от прехранване. Това да ми е за урок. Вече й давам по- малко пюре и гледам да не я прехранвам, че и това е доста вредно.

# 245
Ох ние с този отит ще откачим  Sad няколко нощи не е спал, а аз си мислех, че е от зъбите. Един път да съм доволна от джипито - направо ме изпрати при УНГ. За съжаление не можахме тоя път да избегнем антибиотиците - до сега три пъти са ни изписвали за зачервено гърло.
Иначе да се отчета след консултацията 8200 гр и 68 см.
Зъбки все още нямаме.
Слагам го на проходилка от края на 6 месец. Вече е толкова бърз  Laughing Обикаля навсякъде, отваря шкафове и бута всичко, но и това взе да му образва сега му е много интересно да го държа за ръчичките и да прави крачки.
Все още не пълзим и незнам дали изобщо ще го направи - даже и опити не прави.
Незнам как да публикувам снимка  Embarassed но се смятайте за почерпени - на 24 септември кръстихме Димитър вече си имаме християнче!

# 246
Мами, някоя от вас поръчвала ли  електрически Бейби Вак? Току-що направих поръчка от Пакостник, ама не знам дали съм направила по-добрия избор-електрически ,или онзи, който се слага на прахосмукачката? newsm78
Лилироуз, днес цял ден си тананикам песничката от клипчето на мартенските ни сладури. Heart Eyes Много е хубава, браво! Hug

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 12:50 от ena4

# 247
  • Варна
Здравейте. Браво на Бобо. Голям сладур е. Моето момиченце също лази, а от вчера вече казва мама и баба.
 Да ви се оплача каква глупост направих преди няколко дни. Накърмих я и след това й дадох цяла купичка с домашно пюре от картофи с моркови. Детето си го изяде с удоволствие и аз бях много доволна, но след около час получи силни колики, започна много да плаче и силно да повръща. Доста се уплаших и я заведох на педиатър. Нямаше признаци да е вирус, според мен  се получи  от прехранване. Това да ми е за урок. Вече й давам по- малко пюре и гледам да не я прехранвам, че и това е доста вредно.

И аз направих подобна глупост, само че с АМ преди няколко месеца. Беше вечерта, та ходих в неотложен кабинет. От тогава не искам и да виждам АМ, а сигурно след време ще ми се наложи да му давам малко... Всички се учим в движение, добре, че бебенцата ни са добрички и ни прощават бързо baby_neutral

# 248
малеййй Бобо какви ги върши само  Shocked Mr. Green браво на хубавеца:)))
За БЦЖ-то ще има голееми спороше с докито,щото тя няма и съм 100% сигурна в това,ама тооочно там има белези от Варицелата и ще го обърка с белега 100% сигурна съм....
Маринелче, и мене ми закъснчва тамън с толкова,колкото и на тебе,ама тестове не съм правила...надявам се да няма изненади,че уЖ няма за какво да се притеснявам...милото с тая варицела не му беше много много го цуни-гуни,ама нищо сигурно няма...ще взема и аз да си направя за успокоение....

# 249
Здравейте момичета  Peace
Миналата вечер толкова се хилих на коментарите ви,че забравих да пиша, че моя юнак за малко да падне от ваничката си  ooooh! Тя е на стойка и той реши че ще се изправя  Shocked в стремежа си да го хвана преди да си е забил главата в плочките го одрах  ooooh! И сега вече съм превита на 2, защото го къпя вече на пода  Whistling
Благодаря за отговорите  Hug  За съжаление, май е така, и моите подозрения бяха такива то за това и Виктор суче често  ooooh! сега ще си купувам пак чайове и т.н. пък дано има подобрение  Tired  Стихия и аз спя така ама полза никаква  ooooh!
За червените бузки не е от това че не излизаме навън, напротив всеки ден сме навън  Thinking ще питам дерматоложката, да видим какво ще ми каже.  Peace
Виктор е станал ужасен, непрекъснато вика и бърбори и не иска да седи сам, само в ръцете. Но и в ръцете ми само мрънка и се върти  ooooh!  вече и без ръце останах  ooooh!

Пенмар вие май водите с кг-те  Mr. Green

migeio Браво на Бобо  Hug много е пъргав  Peace

Лъки На Виктор хемоглобина е 111 и доки нищо не каза, много странно че са дали желязо на Ади  newsm78  а за повишените левкоцити, каза че при бебетата е било нормално да са завишени, и не значи вирусна инфекция. Имане ниски гранулати но каза че не е нищо страшно  Peace Ади и тя не отстъпва първото място  Hug Браво и на нея  Hug

Пипиллота има и по финни от вас  Peace важното е да са здравички  Praynig А за чувалчето аз с каката не съм ползвала, но не е толкова защитено с одеялото  Peace и в по студено време и измръзваха краката и трябваше да се прибираме. А с чувалчето си мисля че няма да го имаме този проблем  Peace

Илияна, Лилинчо бързо оздравяване  Hug Илияна Честито ви християнче  Hug

Таша честито ви озъбване и на вас  Peace Дано и ние скоро се озъбим, че вече не се трае  ooooh!

redreny2000  Hug Другата седмица   Peace И честита придобивка  Hug дано да и се радва и забавлява  Hug Много сте хубави  Hug

sirence Хи хи бързам, бързам ама съм позакъсняла  hahaha Може, може  Joy

Ена4
Цитат
От сега си харесвам зет, ама с тези лоши майки какви ли ще са ни децата...
нямаш късмет и това е  hahaha   Joy  Joy   Joy  все лоши ти се падат

veset0 Останаха ли и белези на Васена от варицелата  newsm78 На Димана само 1 и остана на брадичката отдолу, че беше по голяма и се чешеше. Но тя беше на 1г. и половина  newsm78

Хайде лека ви вечер.

# 250
  • София
ena4, mama_vessy, благодаря!

# 251
Драма куин, похвали се бе Wink Видях ви в Моето бебе и аз  Heart Eyes

Tasha честито  newsm47

Все още не пълзим и незнам дали изобщо ще го направи - даже и опити не прави.
ехеее, ще пропълзи бе, не бъди припряна, наслаждавай се на моментите, в които все още не пълзи  Peace
И честито християнче  bishop

mama_vessy, допускаш ли че червените бузки могат да са от храна в следствие на захранването?

Ама до 1 часа тази нощ, иначе повече няма да пиша в темата Wink)))))) И само Стихията да смее да ми се скара, че сега не е време за рибата, съвсем тогава няма да ме има вече Wink)))   Шегичка, мами Wink   Дайте да гледаме веселяшки на живота ни в темата - вижте колко сте готини всички, еле пък бебоците   Hug
кис-кис smile3532

за цитонамазката - когато ходих на контролен след раждане, доки ме пита дали кърмя, като му отговорих утвърдително, той ми каза да отида след 6 месеца  newsm78 (каква е връзката?)

lilincho, оздравявайте бързо

РедРени, честита придобивка

малчовците (и Виктор и Ади) са прекрасни. А Ади не можеш да кажеш, че е 7-месечно бебенце, направо си е като детенце  Heart Eyes

Към уредничките на нашия музей Simple Smile , засилих се да кача малко снимки в албума, рових досега пароли и.. в кой албум да сложа снимки? Или да правя нов?
както ти душа сака - ако ти е по-удобно направи нов албум

# 252
  • България моята родина
Влизам и аз да попиша.Сашо го мъчи един зъб и не иска да пробие.Той също още не пълзи,но за сметка на това тича като луд в паяка.В този ред на мисли да се оплача как ме оплаши тази вечер.Както си тича из паяка имаше сгъваем стол от тези металните и той му се радва взе,че го бутна и той падна връз главицата му.Докато скоча такъв писък нададе милия чак се разтреперах.И сега сме с цицина на главицата дано няма нищо друго.Мъжа от страх започна да се чуди как да махне всичко от балкона.

Чудех се как така спите голи,защото и на мен ми се искаше поне сутиена да го няма нощем,но ако съм без него и подплънки за кърмачки какви локви ще станат много кърма изтича от мен постоянно,а малкия докато яде винаги се дави,защото шурва изведнъж на силна струя.

# 253
Леле дойде ли време да лазят Simple Smile

Суперски е тоя Бобо Simple Smile)) Герой голям.

Кой писа , че не е усетил как се е появило зъбчето. При нас е кошмар. По седмица две не спим Sad Сега избива втория Sad
Оххх какво ще правя с цели 20, то ще дойде време да тръгна на работа и май никога няма да се наспя в тоя живот  Stuck Out Tongue

# 254
 Много слаба активност тази вечер...петъчно, нормално. Личи си , че мъжа ми е нощна смяна, само аз съм тук .
 Ivelina9292 , какво шуртене, какви локви, какви пет лева ? Браво , бе , жена! Аз не само че не шуртя, ами и капка не капва от другата гърда , докато кърмя от едната... Добре, че ми отминава цикъла, че почна малко да се възстановява. Както добре го каза стихийното бедствие, като чорапчета ми стават циците вече. Майната им, поне не си променят много формата.
 Ние вече сме записали 2-3 падания от леглото, с дупето назад, и едно зловещо захлюпване с шезлонга от леглото с главата напред. Стрес голям, гледам да не рева с нея, да не я шашкам, ама сърцето ми кърви. Няма свикване с това, големия докато навърши 3 имаше 2 пуквания на главата, шевове, лепени устни и пробита с ледена висулка буза... Сега с дребната пак наново.
 За цитонамазката и кърменето мога да обесня- докато се кърми, докторите считат че яйчниците и матката не са в нормални хормонални условия. Дори и при наличието на менструация, било тя и редовна, няма никакви кисти, образувания, камо ли нещо различно от ПАП 1. Затова изчакват да минат няколко нормални цикъла след края на кърменето, и тогава считат резултата за достоверен. Поне моят доктор така ми обясни, аз нали съм в уж рисковата вече възраст над 35, та цитонамазката и мамографията ги редувам през година, полагат се от ЗК. За майките , които кърмят още- задължителен преглед на гърдите месец след края му. В този ред мисли , marinels, какво стана с твоите цици? bombs (хахах, има икона за цици)
 Мерси за мненията за чувалчетата, в крайна сметка поръчах на една приятелка в Лондон агнешка кожа, и на един приятел със склад за дрехи втора употреба да гледа за чувалче запазено. Каза , че редовно излизат почти нови. Сега не ме нападайте за втората употреба, нямам драма за това, хоби ми е да ровя в подобни магазини.
 Ми... лека, дано само на мен да ми е скучно!

Общи условия

Активация на акаунт