Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 128
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Ей,момичета,супер сте днес Hug !
Вие сте любимата ми Лоша мартенска дружина Heart Eyes   

sirence,добре дошла Hug
matza83,честит празник,много щастие,радост и само хубави неща да ви се случват!Честито христянче!
mama_vessy честити 7м. на Виктор Hug
racholina страхотни мерки има нашият приятел Ники Hug ето от къде са  тези сладки бузки

# 196
Женичка,Бобо преди два дни изяде почти цял банан с ниблера.Е от тогава е с едно зелено ако,първият ден имаше много конци или влакънца в него.Като четох реших,че повече няма да му давам банан в суров вид.Първо че ги обработват с някакви химикали за по-голяма трайност и второ защото отделя антихистамини.Това е единствената твърда храна от въведените на която ми реагира,а и е с разтройство,което може да е и от антибиотика де Sad

# 197
  • Пловдив
Женичка, и при нас има конци от банана. И аз четох, че е нормално. То всъщност тия конци си ги има в суров вид в банана, просто си минават през храносмилателния тракт и така си излизат.

Мен ме кефят всичките "лоши" заглавия  Wink

# 198
Само последният ред не разбирам към мен ли е и защо  newsm78  Mr. Green[/color]
Uinen, изобщо не беше насочено към теб, а по-скоро към Елена и там другата мама, която се направи на обидена, че не и отговарят.
Женичка, и при София наблюдавам кафеникави конци, като и давам банан. Май е нормално.
Маца, честито ви християнче!
Мама Веси, честито на Виктор!

# 199
Хи хи ето ме пак  Laughing  

migeio_, Mur, Женичка, ena4, lilyrose, katilias Благодаря за пожеланията   bouquet

lilyrose Аз не съм  от чувствителните  Mr. Green  Ама ти за всеки случай си се презастраховаш от де да ме знаеш  hahaha

Женичка  bowuu  Аз ли пиша най дългите постове  hahaha  Но пък ти ме успокои за пишката. Както и аз си мислех, ако си трябва интервенция, то е по добре по късно, когато разбира т.е. след 10г. за да може сам да се оправя, отколкото да го травмирам сега и после всичко отначало  Naughty

migeio_, Женичка бързо да се оправят малките сладури  Praynig  Praynig Praynig Аз банан още не съм дала  newsm78 мисля като дойде зимата тогава  Peace

VSD де тоз късмет и при нас  Whistling Дано и така да си останете при вас Peace

Sabrina1 по принцип май до сега трябва да се  е проявил, ти пита ли доки, мисля че се прави реимунизация, ако не се е появила реакция  Peace

А за лошите Мартенки  Mr. Green то вече ни излезе името и не е нужно да си го лепваме и на заглавието те всички си знаят, ама поне да не плашим предварително някоя мама ако случайно реши да се включи  hahaha  Иначе заглавия са страШни  Wink

Да ви питам, как сте с кърмата нощем /тези дето кърмят де  Mr. Green/  На мен взе все по трудно да ми слиза  ooooh! и преди го имах този проблем, но поне беше само през деня, а сега и нощем че даже и по зле е  #Crazy не стига че се храним по 3 пъти ами и с рев и гушкане. Всеки път трябва да стана и да го гушкам и люшкам, за да го успокоя докато дойде млякото  Tired направо ми иде да се гръмна. Умряла съм за сън. Лягам си късно за да свърша каквото мога, и като се започне в 12:30-1ч. после в 3-3:30ч. след това в 5-5:30ч. таман заспа и идва следващото хранене. Поне да не се налагаше да ставам и да го дундуркам, но май ни мъчат зъби и положението е   doh щом ме и хапе  Tired а няма още нищо имам предвид зъби де   Mr. Green

Оххх лека нощ и дано тази вечер е по лека, както моята така и вашата  Hug

# 200
На мен нещо не ми се пише тези дни, но да отговоря, че някои много нетърпеливи има тука  Mr. Green
Да не забравя да кажа, че все си мисля и пропускам да напиша Люба Ризова да се разпише, че ми се изгуби от хоризонта от доста време.
Е, Катилиас - напълно ми идва отвътре това говорене от първо лице множествено число ("Ние") - на мен ми допада, сладичко е. А помня, че ти и умалителните не ги харесваше - ама различни сме си, какво да се прави  Hug
Важен въпрос сега да повдигна: излезе ли ви на рамото белегът от БЦЖ ваксината до седем месеца на бебока , или ще ходите да ви тестват? На нас - не е излязъл.
Сиренце, и аз съм от мамите, които говорят като Нейно Величество на Ние  Laughing И умалителни си ползваме с голям кеф  Wink А пък твоите постове ме кефят, защото всеки път казваш по нещо и от "мое име", така хубаво обясняваш, все едно ми четеш мислите. А за белега - имаме. Точно днес бяхме на ваксина и доки отбеляза.
Лъки [/b0] нали ти се притесняваше за изследванията на Ади, какво стана?
Да ви питам, как сте с кърмата нощем
Мама Веси, аз за едно се притеснявах, доки пък на друго обърна внимание. Ще й направим другия месец пак за левкоцитите изследване, но не му хареса хемоглобин 110 и ни изписа лЮкарство.
А за кърмата сигурно е ок, защото Ади не протестира. Аз вече толкова на сън правя всичко, че нищо не помня на другия ден. Преди 2-3 дни се смяхме с мъжа ми, защото ме пита дали се е събуждала много през нощта и аз му обяснявам, че съм я взела към 3 и оттогава спи при мен и не знам колко още е яла. Той се хили и ми обяснява, че понеже ме видял да я взимам към 6 и затова питал, да не би да не се е будила дотогава. Та не разбрах кога съм си я върнала в леглото...
Майчето, хич не траеш. Човек да не изпусне форума за ден-два и какви кавги стават. За забелването нищо не правя. Баткото вече само като му сваля памперса и сам се грижи за достойнството си. Като му дойде времето ще свърши сам работата  Wink
За "лошите" заглавия и на мен всички ми харесаха  Mr. Green

# 201
  • Стара Загора
Добро утро  Hug

Моята ревла едва сега заспа-събуди се в 5 и досега се кокори и разглежда,слуша музика,папка и откърти.Нормалните хора сега стават,а тя  Tired Аз естествено се разсъних и сега ще чакам баткото да се събуди.Пак ще бъде дълъг ден Whistling
Благодаря на всички за отговорите за банана.Аз ги виждам нишките по банана и разбирам,че е нормално да се появят в акото,но защо излизат кафяви,не мога да проумея newsm78 Скоро така или иначе няма да и дам,въпреки че го обича,нека първо оздравее...
Аз вече толкова на сън правя всичко, че нищо не помня на другия ден. Преди 2-3 дни се смяхме с мъжа ми, защото ме пита дали се е събуждала много през нощта и аз му обяснявам, че съм я взела към 3 и оттогава спи при мен и не знам колко още е яла. Той се хили и ми обяснява, че понеже ме видял да я взимам към 6 и затова питал, да не би да не се е будила дотогава. Та не разбрах кога съм си я върнала в леглото...
Laughing
И аз се хванах да сомнамбулствам.Вечерта си лягам и малката е в кошарата-сутринта се събуждам,а тя до мен в леглото.Почудих се как е станало това чудо,но освен ако не е намерила начин сама да излезе и да се намърда при мен Joy друго обяснение освен механични действия по време на сън нямам.Но то се очаква при толкова безсъние.
мама_весси,аз имам такива нощи(че и дни) само,когато ми намалява кърмата заради цикъл или изкаран вирус.Иначе тя малката по цяла нощ е при мен в леглото и все търси да суче-къде за успокоение,къде наистина от глад...Аз започвам да си мисля,че това нервно спане през нощта е заради мен newsm78 През деня,когато не спим заедно,детето си спи дълго и спокойно,а вечер като спя при нея и се започва едно мрънкане,търсене на цица...дали миризмата на мляко не я възбужда нещо newsm78

# 202
Вчера много набързо влязох, та пропуснах да поздравя Мама Веси за седеммесечното юначе и Катилиас за нейната Софи, както и Маца за християнчето Simple Smile
Гледам днес седем месеца правят и на П.Атанасова бебето, а също и на Миш - а тя много пишеше по време на бременността ни (когато аз изобщо не пишех), а сега я няма нещо. Живи-здрави да са и всички други бебоци закръглящи месечинки тези дни Simple Smile
РедРени, снимки много и различни обещавам да покажа на софийска среща след 10-ти октомври, защото дотогава пиша едни неща и ми е натоварено.
Благодаря на всички за отговорите за БЦЖ-то. Както писах, ние засега нямаме и следа, и явно ще ходим в диспансера за тестване. Лекарката ще каже тези дни.
Лъки  Hug
На болничките слънчовци - да им минава много скоро  Hug

# 203
  • Пловдив
Здравейте, мами!  Hug
И аз съм от тези, дето не пишат много, но редовно четат!  Peace
Честити месечинки и  християнче!   bouquet
За БЦЖ - при нас си личи от самото поставяне още. В момента е едно червено петънце. Направихме изследванията кръв и урина. Хемоглобинът е 105, но няма да давам допълнително нищо. Другата семица правим 7 месеца и мисля да започна въвеждане на месо и да си се регулира от самосебе си.
На 17-ти беше Нощта на музеите и галериите, заради което имахме гости и тогава за пръв път оставих Дара да я гледа свекърва ми, но след като я приспах. Така и не се беше будила докато се приберем. Мисля още някоя вечер да и я поверя, че нещо много ми се ходи на кино  Embarassed. И накрая да похваля детето - тази седмица като заспи към 21.30 - 22ч. се буди чак в 6.30 - 7ч.  Grinning. Всички успяваме да се наспим добре.  Party
От банана е нормално да има кафяви нишки в акото и въпреки това се дава суров.
lilincho, как приготвяш авокадото за детето? Иска ми се да опитаме, но не знам как Blush.
И на мен ми харесват новите заглавия, а и малко самоирония не е излишна  Wink.
Пловдивчанки, да вземем да се видим преди да е паднал сняг, какво ще кажете ? Wink Следобед времето все още е много приятно за разходки.
Хайде, хубав ден на всички, че взе да става дълго Whistling.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 10:05 от sunflower

# 204
Добро утро на ранобудните  Hug

не му хареса хемоглобин 110 и ни изписа лЮкарство.
Лъки, а какви са референтните стойности?
Нашият хемоглобин беше 109 (реф. 90-187) и педи беше доволна от стойността, защото от 2 месеца ме предупреждава, че кърмените бебета и правели проблем с хемоглобина, защото в АМ имало добавено желязо. Аз пък си мисля до каква ли степен се усвоява това добавеното, но това е друг въпрос. По скоро съм на мнение, че ако майката е нямала проблеми с хемоглобина по време на бременността, то и бебето би трябвало да има достаъчно запаси.

Аз ги виждам нишките по банана и разбирам,че е нормално да се появят в акото,но защо излизат кафяви,не мога да проумея newsm78
Заради окислението. Банана, ако го оставиш за малко обелен, веднага покафенява  Peace Както и повечето плодове по принцип. Та и тези несмлени нишки от банана по същия начин се окисляват.

mama_vessy, и ние имахме проблем със слизането на кърмата около цикъла. А и беше намаляла като цяло. Доста неприятно изживяване и за двама ни  Tired Аз ядях овесени ядки и пиех чаша вода преди кърмене. Не знам дали имаше ефект, но поне се опитвах нещо да направя.

Мен ме кефят всичките "лоши" заглавия  Wink
И мен. И ако ще сме лоши, хайде да не е под прикритие  Mr. Green, че пък да не станем и лицемерни, че това вече не ми е по вкуса  Crossing Arms

# 205
Добро утро! Simple Smile Снощи Ева се смили над мен и ме вдигна само 3 пъти. Беше започнала на час и половина да ме вика и щях да врътна скоро. Tired Отдавам го на дискомфорта от запушеното носле и иска успокоение. Мъжо ме агитира пак да започне да я друса на ръчички и да не идвам, ама тя реве и събужда баткото. ConfusedКоментарът  беше:" После като изпушиш да не се чудиш от къде ти е дошло. То  1 седмица без сън може, ама колко ще издържиш още?!" Tired
Мама Веси,кърмата вечер ми слизаше бавно, когато бях болна или притеснена. Даже една вечер на едно от ставанията изобщо не потече. Shocked При което аз още повече се панирах, беше много гадно и за мен , и за Еви.
Женичка,бързо да оздравявате! Praynig Hug
Сега се сещам , че някой питаше каква хомеопатия пия за кърмата. Пия ricinus communis 5 CH. Задължително 5-ца, защото при друго разреждане може да има обратен ефект.  Peace 2-3 пъти на ден по 3 зрънца. Но не я пия постоянно, а само като усетя , че намалява кърмата. Извинявам се, че не помня кой беше питал. Embarassed И , че чак сега отговарям, но ето затова не бива да се сърдим. Понякога съм прочела нещо и тъкмо да пиша-Ева ме извика. И през следващият път, когато имам възможност да седна пред компа, вече съм забравила за въпроса. Е, пак се сетих, де. Laughing
Да ви кажа явно всички караме на автопилот вече. Crazy Оня ден храня баткото в устата с филийка/той беше много зает да оцветява Wink/ и извеснъж , както съм се заприказвала с мъжо, не се усещам и бутам залъка в устата на Ева, която ми беше в ръцете. Shocked И се чудя защо това дете не отваря уста. Thinking Като погледнах-тя ближе ли ближе от саламчето и масълцето ooooh! За убиване съм. Mr. Green
 И накрая-дайте да гласуваме за и против "лошо" заглавие. И аз мисля, че да се шегуваме е ок, ама не прекаляваме ли? newsm78

# 206
Добър ден!

Кирил заспа и сега да се разпиша малко. Сиренце, благодаря за честитката, навършихме 6 и започваме 7- мия месец....как се търкалят тези месеци. Мама Веси беше питала за червени бузки, и при нас го имаше началото на лятото, не знаех от какво са, но на слънце и въздух изчезнаха(преди това мазах с кремчета, но нищо не стана, чух в едно предаване и реших да пробвам и то стана).
Мър, права си за желязото и аз мисля така. Една колежка беше бременна година преди аз да забременея, та тя имаше ниско желязо, не е кърмила и детето си беше с ниско желязо, лекарката й била казала, че е още от бременността. Те нали лекарите, които са за ранно захранване и с този предтекст излизат, че кърмата нямала достатачно желязо...дрън дрън.
Ние не сме ходили за изследвания, утре сме го насрочили....дано мине добре  Praynig

За сега толкова от мен, приятен ден   Nature Sun With Face

# 207
Мама Веси и Крум цока по сто пъти през ноща, така че сутринта гърдите ми като чорапи Mr. Green
Ама аз горе долу се наспивам щото не се събуждам, спя без сутиен, Крум спи подмишницата ми и като му се цока са самообслужва, ееееееееее понякога като зацока не там където трябва подскачам до тавана Grinning даже преди седмица се събудих от това че някой ме ближе по гърба, познай кой Mr. Green търси цица детето.

Лъки и аз вчера се чудих за Люба Ризова, ама понеже понякога чета по диагонал, та мислих че съм изпуснала.

# 208
Ама ВИЕ ме разбихте!

Mr. Green  Лоша мартенска дружина, понатупа двама, трима.  Mr. Green

Гу !!!!!!!

Първо да се ОПЛАЧА ... "drama queen" ли беше?  Embarassed
Вчера баба ми направила грис за ДЕНИС и ми го дава и таман да му дам първата лъжичка и ми светна? Бабо ти с какво го прави ? - С вода. Само ли? НЕ, и млако ОТ КУТИЯ  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Няма да дам повече обяснения. Диалога стига.

Ама аз пък му направих кисел с плодове, по - отвратително нещо не съм вкусвала  Sick Sick Sick
После му направих супа - грах , морков , картоф, чушка, броколи , ориз и малко пилешко месо. Прецедих и с малко от бульона който остана го пасирах. Много вкусно стана! Чак аз си хапнах  Blush

Със захранването след зеленчуци и плодове и ориз,глутен,  започнах месата в този ред пилешко, пуешко, сега сме на заешко.

Чакайте сега да кажа за консултацията вчера. Кантара който е двупотопен НЕ ГО ХВАНА   Mr. Green Добре ,че го бях притеглила вкъщи - 10, 200 гр и 72 см. Добре си върви детето, понеже знам,че като започнат да пълзят и да ходят може да се очаква , че повече от 100 - 200 гр няма да качват, а дори може и да свалят. Няма да се учудя ако на годинка е около 11 кг.

За оставянето на децата - разделяла съм се с него най - много за една вечер. Дядо му ме помоли да спи при тях , иначе аз сама няма да го оставя  Naughty

migeio_ дано бързо да се оправи детенцето!  Hug

Оф .. да ви кажа аз май след първата година ще започвам работа  ooooh! тези 240 .. сега 270 лв ми се струват направо нелепи ... и 35 лв детски то това си е подигравка.
Майките на по - големите деца - знаете ли как се прехвърля майчинство и точно на кого може да се прехвърли то ... Първо да попитам вас лошотии такива, а после в Майчинството счетоводно!

Имаше една анкета не съм отговорила .... чакайте да я намеря !
...а ето я  ooooh!

1.Как започнахте захранването (моля избройте реда на плодовете/зеленчуците които сте въвели)?
- Започнах на 5 месец! Основните зеленчуци - картоф, морков и т.н. После добавях някой друг спешъл  Crazy
2.Кога заместихте цяло хранене и с какво го заместихте?
- Беше на 6 месеца и нещо. Със зеленчуково пюре.
3.Какво е дневното меню в момента на вашите бебчета?
- 8:00 - мляко
- 12:00 - зеленчуково / месно пюре. (днес съм му направила супа) ще видим как е.
- 16:00 - мляко , от 2 дни е на кисел , каша , а от утре ще пробвам грис.
- 20:00 - мляко
А между яденията хапва различни плодове.
4.Давате ли сокчета и ако да какви,по колко мл. и по кое време на деня?
- Не, не мисля,че има нужда от това, след като яде пресни плодове през целия ден ,между храненията.

Това е засега...  Whistling
За справка пиша това цяяял час  bowuu

# 209
 Здрасти,дружинка     love001
Женичка,мерси за закуската   bouquet
Честито на всички навършили 6 и 7м.   bouquet

Мама Веси много е неприятно това с кърмата.При нас за сега нещата са много добре,имам кърма повече от всякога.Може би това е защото Бобо,поразреди цокането,преди ме изцеждаше и се залъгваше по цял ден и цяла нощ без да има кой знае колко,а сега си осещам гърдите пълни и разбирам че се е наял  Naughty.Не знам на какво се дължи,дали на въвеждането на твърда храна,дали на това,че е болен и му е запушен носа и по трудно цока  newsm78.Сега като цокне в 22.00ч. и после чак в 6.00ч.,даже се замислям дали да не си го върна в неговото креватче Thinking

Мър,а пук на мен ми е приятно да чета твойте постове,както и тези на сиренцето де  HugВинаги има нещо полезно,което да науча.Та в този ред,Лъки,твойто педи не ти ли предложи да започнете месни пюрета,вместо да приемате желязосъдържащ препарат,а 110 съвсем не е ниска стойност.Това са референтните стойности на хемоглобина при деца:
Хемоглобин: g/L
до 1 седмица: 154 – 240
от 1 седмица до 1 месец: 127 – 187
от 1 до 3 месеца: 92 – 150
от 3 до 6 месеца: 101 – 129
от 6 до 12 месеца: 107 – 131
от 1 до 3 години: 108 – 128
от 3 до 6 години: 111 – 143
от 6 до 14 години: 118 – 150
над 14 години:
момчета: 140 – 180
момичета: 120 – 169