Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 158
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Майчето, на сина ми не сме го забелвали насилствено. Само колкото да почистим по време на баня. Сега е на 4 и половина и до средата на главичката сме забелили. като порасне да се справя сам. Wink
Между другото видях веднага въпроса ти, но понеже съвсем скоро бях писала същото по повод на Маца бебечето, което вече е със забелен препуциум, реших, че няма смисъл да се повтарям. Не ми пречи да го напиша отново, но да не стана досадна на останалите мами, които четат редовно. Wink Hug
Някой питаше за БЦЖ-то. Ева има червен белег и е добре. Peace

# 181
Здравейте, Лоша Дружинка! Как е хавата? (Имаше такъв израз, нали?)
Аз да се отчета- май, май за първи път! Бях ви писала, че заради едни изследвания консултациите и ваксините ни се разминаваха и от там се претегляхме по 2 пъти на месец, което пък се разминаваше с навършените месеци...(бла бла бла) На 6 месеца и 7 дни Николай е 8, 500кг и 69см. Излиза, че за месец и половина е наддал 900г (7,600кг началото на август) и е пораснал с 3 см!
Новата мода при нас (айде и аз в множествено число Simple Smile) е придвижване с избутване назад, т.е. движим се с дупето напред, без да знаем на къде! Важното е калорий да се изразходват!

# 182
Здравейте и от нас Simple Smile
redreny2000, ние сме с Кръщенето днес Grinning Вече си имам християнче Виктор. Всичко мина перфектно, малкия герой се държа страхотно като пееше почти през цялото време, но и Отеца беше много готин Simple Smile Днес имаме и годишнина - 10 години от запознанството ни и 4г. от подписването и 3г. от Кръщенето на баткото Laughing, всичко правим на тази дата Grinning
sirence, Вики има доста изразен белег, от който лятото тече и гной, и кръв. Педи каза, че било нормално и го отрази в картона.
Mur, и ние доста се забaвляваме пред огледалото, като се види отсреща е голяма радост Heart Eyes
Вики вчера каза първата си думичка - ба-ба и веднага извадих тефтера да си запиша. Тъкмо го прибрах и той каза ма-ма Heart Eyes, та пак го вадих Laughing
veset0, бързо да оздравява малката кукла Praynig Hug

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 18:14 от matza83

# 183
Явно ставаме много чувствителни след по дълго седене в къщи  Hug  
Червени бузи- имате ли такъв проблем, от няколко дни му се зачервяват бузите и брадичката и не мога да разбера от какво  newsm78

Да почерпя, днес ставаме на 7 месеца  Hug Взеха му кръв и човека не гъкна, много беше внимателна лаборантката  Peace

Честито и на София на katilias, Нина на bzepic, Борис на bobi***, Давид на KATRIN_24
Честито и на навършилия 6 месеца Данаил на Ina78

Весет0  hahaha вярно. А за килата, то вече по толкова е нормално да се наддава  Peace

~divina~ и ние сме така с яденето, ама не се тревожа  Peace

За чувалчетата за количките щях да пиша преди  и забравих Whistling та сега да пиша докато не съм  hahaha Чувалчетата си имат прорези в които се вкарват коланите, така че няма никаква драма около тяхното ползване и обезопасяването на бебето  Peace

За БЦЖ-то нашето се вижда и доки го отчете. При Виктор даже беше с гнойно връхче и аз се бях притеснила, но доки каза че всичко е наред  Peace

Mur И Виктор така много се забавлява пред огледалото, но и аз си мислех, че по рано осъзнават че това са те  newsm78

VSD Не се тормози толкова  Hug аз съм с второ и пак не разбирам, а ти искаш първото да го четеш като отворена книга  hahaha
А за Гала А бе да ви кажа, то съвети много добре се дават, ама не виждам как ще се случат някои от тях на практика. Например нощем след кърмене трябвало да се почиства устата на детето  #Crazy или с вода или с едни специални кърпички  Thinking е как за бога ще се получи това, аз някак си не мога да го разбера, нали ще го събудя и после  Shocked а като това упражнение го правим 2-3 пъти  Tired . Аз така и така не мога да си събера съня, а ако и го дундуркам да заспива то направо няма смисъл да си лягам   Tired  ooooh!
Иначе показаха една чесалка във формата на четка, която се слага на пръста и се дава на детето да я дъвчи, та да му се почистват зъбките. Аз му купих такава, но с дръжка и той сам си я държи  Peace
Другото което за мен беше полезно как да разберем, че трябва да се заведе детето на зъбар. повдига се горната устна и се гледат зъбите / правя асоциация с конете  Mr. Green / и се гледа дали са с блясък, ако не са и се забелязва някакво наслоение то е време за посещение при него.
Повече не мога да дам инфо че излязох.
За насилието много ми е болна тема  ooooh! като ги виждам какви са им отношенията на децата. Най лошото е че повечето родители са горди, когато отрочетата им са груби  #Crazy

Лъки [/b0] нали ти се притесняваше за изследванията на Ади, какво стана? сори ако бъркам  Praynig  На Виктор лимфоцитите са му по високи, гранулоцитите - му са ниски  и като чета, май по добре да не чета, че.....  Crazy

racholina
Цитат
Новата мода при нас (айде и аз в множествено число ) е придвижване с избутване назад, т.е. движим се с дупето напред, без да знаем на къде! Важното е калорий да се изразходват!
 hahaha сладур, А нещо много сте наддали, верно е бузан Mr. Green

Олеееее май се олях  Embarassed сори,  май никой не ще го прочете, ама няма да трия  Mr. Green

matza83 Е няма начин да не ви отразим  Mr. Green Честито ви християнче и честити един куп годишнини.   bouquet Браво на адаша  Hug

# 184
хай банда,

първо честитките
matza83, много поводи, много нЯщо, честито християнче и честита ви годишнина   party006
mama_vessy, честита месечинка на Виктор
Mur, това че не се разпознават в огледалото до толкова късен период и мен ме зачуди (явно четем едни и същи статии, ама аз имам навика да не помня източника  ooooh!)
Трябва да направим списък на по-чувствителните мами и към тях да се обръщат мамите тук мааалко по-внимателно...че много станаха вече:)
кефиш ме  smile3521
в този ред на мисли и аз съм за заглавието на следващата тема да е Лошата мартенска дружина, като ena4 ще го напудри малко   Wink
Сега ми идва на ум: (Лошата) мартенска дружина начена втората половина от първата година

А от няколко дни откри, че има пишок и щом му сваля памперса и ръката му е веднага там и мачка ли мачка Laughing
Joy Joy Joy

за пишока - отварям го, колкото да го почистя, обикновено 1-2 пъти дневно, засега се е позабелил мъничко, не ме притеснява, мисля че всичко си е в реда на нещата

Magica_de_Spell какво се кахъриш за водата, ще пропие, не слагай каруцата пред коня

VSD На кафе от днес

elenaa30, струваш ми се  някакъв таен агент-провокатор, чиято цел така и не се разбра. Регистрираш се, заклеймяваш ни и изчезваш. Ами не може на всички ни мнението да е еднакво! Сред нас има доста неопитни мами (вкл. и аз) и когато някоя сподели, че в пюрето на детето е сложила малко солчица, малко масълце, малко сиренце и т.н. и т.н. и останалите да и кажат Браво бе, мацка! И хареса ли се обяда от детето? - Ами да, много (някак си е доста лицемерно!)
Честно казано много добро ми се струва решението ти, повече да не пишеш в отчетната, че доста негативизъм има в единствения ти пост, но поне ни пораздвижи темичката (оф, малко злобничко стана  Hug)

айде да се отчета от днешната консултация - 6800 гр. и 66 см.

оф, скоро не бях писала и постът ми стана в стил мама_веси (да не ми се обидиш миличка, много харесвам твоя стил - в един пост си пишеш всичко синтезирано)  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 19:50 от lilyrose

# 185
И аз да се отчета макар и малко късно, на 6 месеца сме 7,900 и 67 см, надявам се това са добри показатели за развитието на малкото човече. А днес ни взеха кръв и урина, но не ми харесаха нещо резултатите, макар че не съм ги обсъдила все още с лекарката, пише, че в урината има 3-4 левкоцита, което май е нормално, но пишеше и че има кристали Са оксалат,кристали пик.к-на. Това ме интересува какво ли ще е и дали не е опасна и на какво се дължи естествено. Искам да ви питам кога се проверява за белег от БЦЖ и кога забелязахте да ви личи на вашите дечица. Ние сме на 6 месеца и 5 дни, но все още нищо не съм забелязала.

# 186
Ей ме пак. Grinning
Маца, честито ви християнче! Heart EyesИ честитки за многото ви годишнини!Все по-щастливи да сте с всяка изминала година!
Мама Веси, честито на Вики!  Hug Също и на другите бебечета-да растат здрави, закачливи и щастливи!
За огледалото-не си спомням кога Емо осъзна , че е той , но знам, че , когато видят отражението ни в огледалото и се обърнат към нас, са поумняли и се сещат, че това е само огледало. Simple Smile
Лека вечер и дано да поспя и аз, че снощи дежурях на час и половина. Tired

# 187
в този ред на мисли и аз съм за заглавието на следващата тема да е Лошата мартенска дружина, като ena4 ще го напудри малко   Wink
1."Лошата мартенска дружина" всичко със земята срина.
2. Елате в "Лошата мартенска дружина", ама яка да ви е гърбина.
3. "Лошата мартенска дружина" вдига пара/хвърля жупел за двамина.

Ама вие сериозно ли...???

# 188
  • Бургас
Лошата мартенска дружина с МАРТенчетата е във комбина  Wink

# 189
  • София
Sirence, благодаря ти за топлото отношение, мила, но аз отдавна съм завършила. Даже преподавам в учебното заведение на Маринелка и от тази си позиция исках да я посъветвам, че сега най-важна й е Анастасия. Образованието няма да й избяга. Но това си е въпрос на лично виждане. Понеже съм вътре в нещата и съм учила, учила, учила.....та затова такива съвети давам Mr. Green

Ох, хайде, че Теди пак се събуди....Ще ви оставям.

# 190
Недейте така, мами. Хубаво си се шегуваме, ама да не си наричаме чак темичката така. Дайте нещо по-позитивно, да не се поддаваме на провокации Wink
Stacked, нещо не сме се разбрали -  нищо към тебе нямаше в поста ми - само подкрепих с две ръце твоето мнение, че не е толкова страшно Маринелс да прекъсне ("...аз мисля като Stacked - по-удачно е да прекъснеш, "  Моля те, прочети още веднъж поста ми. А сега и това, което написа току-що, важи напълно и за мен (само дето не преподавам на Маринелс Wink)) , та споделям още веднъж мнението ти.  Hug

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 22:18 от sirence

# 191
1."Лошата мартенска дружина" всичко със земята срина.
2. Елате в "Лошата мартенска дружина", ама яка да ви е гърбина.
3. "Лошата мартенска дружина" вдига пара/хвърля жупел за двамина.

Ама вие сериозно ли...???

Лошата мартенска дружина с МАРТенчетата е във комбина  Wink

Супер сте, така ще стигнат още за 4-5 мес напред заглавията newsm68 newsm68, ние нали няма да ставаме добрички smile3533

# 192
  • Стара Загора
Хопала,привет дружинка  Hug

Аз съм от рядко пишещите,но редовно четящите  Whistling
Маца,честито ви християнче!Господ да го закриля   bouquet и честити годишнини  Hug
За чурчето,аз бях писала по-подробно преди,та сега ще опитам накратко.Наш братовчед хирург реши самоволно да го резне,и посъветва след операцията да продължа да заголвам,но малкия беше толкова стресиран,че година след това не ми даде да пипам.Едва тази година(вече е на 3г) го научих сам да си я заголва,защото пак се беше сраснала и имаме огромен напредък.Просто търпение му е майката и никакво насилие. Peace
Мама_Весси,честита ви месечинка. HugХубаво,че са твоите постове,че ако забравя тема,по която съм искала да пиша,само поглеждам твоя пост-и веднага ме подсеща-нали все се опитваш на всеки да отговориш Hug
Нашия батко ни донесе бацили от яслата миналата седмица и сега и двамата са на антибиотик ooooh!Малката го кара по-тежко от него,по цяла нощ не спим и двете,тъкмо да заспи,като се разбуха с тази магарешка кашлица и пак се буди и рев,рев...И така един омагьосан кръг цяла нощ.Милото много се измъчи #CrazyПрез деня успява да поспи,но нали баткото си е в къщи,се занимавам с него през това време и за мама сън нЕмааааа.Давам си още два,най-много три дни с такъв график, преди доброволно да отида да ме освидетелстват Crazy А бчх толкова спокойна,че като е изцяло на кърма ще и се разминават антибиотиците Sad
Този месец пропуснахме ваксината,на 8-ми става на 6 м,но май скоро няма да се захранва.Като оздравее,ще бием ваксина,а нали след това не трябва да се захранва,че ще видим до кога ще откараме само на кърмица breastfeeding До сега само банан е смукала-3 пъти съм и давала, доста лакомо го смуче-реве като и го измъкна от ръцете.Иска да ми докопа чиниите докато се храня,и на няколко пъти едва не ги обръща отгоре ми.Та любопитно е вече детето да опита нови вкусове,но ще почака.Я да ви питам,който е давал банан забелязал ли е в акото едни кафеникави кончета след това?Аз съм сигурна,че е от банана,и из нета четох,че е нормално,но ми  е интересно дали при всички бебета е така newsm78 Изобщо нямам спомен как е било с баткото newsm78
За оставянето на баби-баткото за първи път отиде в Ямбол само с баща си като беше на 2г.Преди това не сме се разделяли двамата.Отидоха в събота и в неделя се прибраха,за да си направя почистване.Като слязох да ги посрещна и отворих вратата на колата,изобщо не ме отрази,не ми говореше,супер гадно ми стана.Сега вече сам иска да ходи при баба и дядо.Малката дори и за кафе вечер не съм я оставяла да ми я гледат.Нали я кърмя на поискване и не сме спрели нощното кърмене,та ми е невъзможно да мръдна на вън след 20ч.Но не ми тежи-ходила съм достатъчно,а и като пораснат и "излетят",пак ще имам време за себе си.Е,от време на време ми се приисква да отида на едно кино,на козметик,даже на гинеколог още не съм ходила след раждането,но като намалим кърменето и на тези неща ще им дойде реда.За оставяне не детегледачка-аз самата преди години бях такава и бях меко казано шокирана колко доверчиво чужденците пускат непознати да живеят в дома им и да се грижат за децата им.Приеха ме изключително топло и добронамерено,и до днес си поддържаме връзка,което много ме радва.Аз лично нямам резерви да наема детегледачка,но не и докато малката не стане поне на 3,но мъжа ми със сигурност ще е против.И накрая да кажа,че другия месец най-накрая и аз ще намажа "почивка"тази година.Няма да е почивка в пълния смисъл,но поне ще сменя обстановката.Харесах едно хотелче в с.Баня С мин.басейн заради малките,планински въздух заради малките,риболов заради татето,спа процедури заради мамето(на които няма как да се насладя,заради кърменето  Joy),но все пак и за мен има нещо-ще си гледам римската баня,масажите и ароматерапията от разстояние hahaha Хайде пак надскочих мама_весси.Може рядко да пиша,но започна ли спиране нямам Joy
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора. Shocked
Хайде сега да ви изчитам  Hug

# 193
А днес ни взеха кръв и урина, но не ми харесаха нещо резултатите, макар че не съм ги обсъдила все още с лекарката, пише, че в урината има 3-4 левкоцита, което май е нормално, но пишеше и че има кристали Са оксалат,кристали пик.к-на. Това ме интересува какво ли ще е и дали не е опасна и на какво се дължи естествено.
В нашите изследваняи имаше кристали пикочна киселина и педи каза, че е нормално и почти винаги имало в сутрешната урина, а се получавало и ако пробата престои повече време преди да се обработи.

Искам да ви питам кога се проверява за белег от БЦЖ и кога забелязахте да ви личи на вашите дечица.
Белега от БЦЖ се появи преди около 2 месеца.

mama_vessy, мерси за почерпката. Цунки на Виктор  Grinning

# 194
  • Варна
А за Гала А бе да ви кажа, то съвети много добре се дават, ама не виждам как ще се случат някои от тях на практика. Например нощем след кърмене трябвало да се почиства устата на детето  #Crazy или с вода или с едни специални кърпички  Thinking е как за бога ще се получи това, аз някак си не мога да го разбера, нали ще го събудя и после  Shocked а като това упражнение го правим 2-3 пъти  Tired . Аз така и така не мога да си събера съня, а ако и го дундуркам да заспива то направо няма смисъл да си лягам   Tired  ooooh!
Мда, те и гостите на предаването гледаха скептично, защото те си знаят какво им е през нощта Simple Smile Слава Богу засега нямаме такъв проблем, но никога не се знае.
lilyrose, благодаря ти за линка-изгледах цялото предаване.

Аз не пишех много и преди, не защото не ви чета или нямам какво да кажа, а защото свободното време, което ми остава, го ползвам за други неща, не винаги приятни и разпускащи  Tired. Затова може и да не приемете моето мнение, но лично на мен не ми харесва такова заглавие на новата тема (с "Лошата мартенска дружина" в него). Но ще си дам гласа когато анкетата е готова Simple Smile

Спокойна нощ на всички майки и дечица  1countingsheep

Общи условия

Активация на акаунт