Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 150
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Маринелка, аз уж като Катилиас искам да гледам спокойно на нещата, и в повечето случаи - успявам, ама при разказа ти за гледането на Анастасия от баба ти  - е да ти кажа,  не бих била спокойна на твое място. Ясно е, че тя го обича това дете, и нищо крайно лошо няма да му се случи при нея, ама излиза, че го гледа както някога са отглеждали поредното най-малко бебе в голямо семейство. Не, че е лошо, ама като знам ти колко напредничава си за всичко и отворена за новостите, ти се чудя, че можеш да си затваряш очите и да го приемаш.  В този смисъл, аз мисля като Stacked - по-удачно е да прекъснеш, не е толкова страшно. Ти си инатлива, амбициозна - и още много млада - въобще не се съмнявам, че още и няколко магистратурки ще изкараш напред в годините, защото си любознателна и практична. Японците много умно казват "Върни се, за да отидеш". Помисли си кой ти е приоритетът точно сега - един трябва да е, двете дини удрят по качеството. Ти няма да се откажеш, но все пак да си кажа мнението.
Майчето, ние забелваме откакто малчо беше на 1 месец - постепенно, без никакво насилие и болка - сега се оголва някъде сантиметър и половина всяка вечер при забелването. Е, Катилиас - напълно ми идва отвътре това говорене от първо лице множествено число ("Ние") - на мен ми допада, сладичко е. А помня, че ти и умалителните не ги харесваше - ама различни сме си, какво да се прави  Hug
Мигио, как е малкия? Да се оправяте много скоро! Hug
Важен въпрос сега да повдигна: излезе ли ви на рамото белегът от БЦЖ ваксината до седем месеца на бебока , или ще ходите да ви тестват? На нас - не е излязъл.

Форумът е като една приятелска или колегиална (който както иска да я чувства и нарече) компания - които мами пишат повече и съдържателно  и / или четат редовно и осмислено, е нормално и естествено да имат повече  комуникативни линии с другите, както и някакъв изграден авторитет. Нали се сещате, че ако нашата Стихия изведнъж напише нещо в неин стил при февруарките, изобщо няма да има същия отклик, както при нас. Но не съм забелязала тук да се игнорират рядко пишещи мами, напротив - аз винаги се радвам да има и нови гледни точки, или въпросителни.

# 166
  • Пловдив
Майче, питала си в 1 следобед, а в 10 вечерта вече влизаш обидена, че никой не ти е отговорил. Няма и 1 страница изписана м-у двете ти мнения. Ще кажеш, че си си изчакала чакането и никой не те е отразил  ooooh! Какво толкова, като не ти е отговорено, питай пак, ама не така на нож  Whistling

На който нещо не му е интересно или не му харесва да не чете. Аз преди четях при февруарки, ама спрях  Peace и не съм влизала оттогава да им държа сметка, защо не пишат угодни на мен неща Wink

# 167
  • В Космоса
~divina~, благодаря ти!

mai4eto28, принципно си права за ироничните коментари и че рядко се отговаря на нередовните в темата. И аз в началото като питах нещо бях разочарована, че малко бяха тези, които обръщаха внимание. Но все пак се намират и отзивчиви мами. Hug
Приеми, че никой не е длъжен да ти дава смляна информация. Това се прави от добра воля. Така, че не се ядосвай, ами прочети и някоя друга статийка.

# 168
Ох, писах един дълъг пост за забелване и накрая ми изчезна, така че сега на кратко!
Майчето 28, аз съм майка на син, той ми е първо дете и нямам кой знае колко голям опит, но с което мога ще ти помогна. На Кирил му се е оголила до средата на главичката, дърпала съм колкото да почистя (даже в една статия четох, че и това не било нужно), предполагам при всяко бебе е различно и ако при нас се вижда половината главичка, при други е по-макло или повече. Не съм насилствала, защото смегмата я виждам през кожичката и предполагам скоро сама ще се отлепи. Нашето Джипи каза до 3, 4 годишна възраст не се пипа. Аз не си давам зор и не пипам, не се панирай излишно, на братовчедка ми детето само се е забелило, когато си е дърпало пишлето, за да се опознава  Laughing .
Надявам се съм била полезна.

# 169
 Ето едно кафе за добро начало  Peace

mai4eto28 Не си права мила  Hug Първо се обръщаш към майките с по голямо момче  Peace а тук не са чак толкова много, да не говорим че на повечето им е 1-во. А и този ден много малко мами са писали. Не мисля че тези които имат момиченца трябва да ти пишат само за да се почустваш отразена  Peace До следващото ти писане са ти отговорили 5 мами.  Peace И мен по някога не са ме отразявали и съм си повтаряла въпроса, не съм го правила на драма. Мисля че си повлияна от изказването на Елена, която както много правилно отбеляза redreny2000 влезе с рогата напред.  Mr. Green

redreny2000 мерси за инфото  Hug

чао ние излизаме

ПП слушам при Гала и тази дето говори, все едно никога не е имала деца, как ще будя детето нощем да му давам вода за да му изплаквам устата след кърмене и да му почиствам устата с марля или специални кърпички  #Crazy та аз искам само да заспи  ooooh!

# 170
  • Кукуландия
Добро утро!

Да се включа и аз по анкетите най-накрая  Simple Smile
1. Каква марка каша ползвате или ще ползвате? - Все още никаква, но възнамерявам да правя вкъщи като му дойде времето.
2. Пълзят ли вече бебоците ви? - Няколко пъти го видяхме да се придвижва на 4 крака, но само по няколко "крачки"... не знам колко трябва да измине, за да се брои, че вече пълзи  newsm78
3. Пускате ли ги по земята и обезопасихте ли вече вкъщи?  -Досега веднъж, още не сме му отделили място за игра на земята, но в най-скоро време трябва да го направим, че е опасен. Още не сме обезопасили.
4. Стоят ли вече стабилно седнали бебоците? -Не, но аз не го насилвам - нито го подпирам нито нищо. Едва снощи разбрахме, че може да се набира и да сяда, но не го прави, защото няма къде да се хване  Laughing Вчера баща му му подаде пръсти и той сам започна да се набира до седнало положение и така поне 5-6 пъти  Shocked Е, след това и аз го проверих дали наистина сам го прави  Mr. Green
5. За тези, които имат домашни любимци. - нямаме
6. Ще водите ли бебетата на ортопед профилактично след 6-тия месец?  - не
7. Купихте ли вече есенно-зимни дрешки? Откъде? - Подариха му якенце, грейка, имам и някакви дрешки подарени от преди, но не помня какви, защото още не съм ги извадила. НО имам нужда от бодита с дълъг ръкав. Поръчала съм буйки за голям студ и си ги чакам. Пазарувам основно от ибей и майка ми от един магазин в родния ми град.
8. Вече някои споделиха, че позлват бънджи. Моля споделете и какъв модел и дали сте доволни. - Няма да взимаме такава екстра.
9. Забеляавате ли разлика в поведението на бебето, ако ви е нямало известно време вкъщи? - За 2-3 часа няма проблем (уикенда като ходим по гората със свекъра го оставям на свекървата и понеже е свикнал с нея не съм забелязала по-различно поведение като се прибера. НО на 4ти септември ходихме на сватба и не го взехме, защото беше в София, т.е. само пътят е 4 часа и малчо за целия ден изял само 240гр. изцедена кърма. В 7 вечерта като му предложил помирисал и се разплакал. По стечение на обстоятелствата се прибрахме след 10 вечерта и го заварихме да спи гушнат в баба си, защото иначе плачел. Докато се съблека да го накърмя и двамата си поплакахме. Това да ми е за урок... уж за да не мъча детето по пътищата го измъчих в пъти повече.  Tired
10. Имат ли гъдел бебетата ви? - Амиии не знам... понякога като го пипам по коремчето се хили, понякога не  Rolling Eyes

11, Имате ли вече зъбки (моля напишете и възрастта на детето). Как се справяте със зъбоникненето - гелчета, гризалки, дентокинд или други прийоми?
- На 6м. без нещо му излязоха през няколко дни. Вече имаме 3 зъбчета отдолу. Давала съм Дентокинд таблетки и Пансорал гел - доволна съм.

1.Как започнахте захранването (моля избройте реда на плодовете/зеленчуците които сте въвели)?- Целенасочено на 6м. му дадох картоф, все още не сме включили друго. Преди това е опитвал и други неща.
2.Кога заместихте цяло хранене и с какво го заместихте?- Нямам намерение да го правя поне  до годинката (освен ако детето не реши друго). Първо се кърмим и след това другата храна.
3.Какво е дневното меню в момента на вашите бебчета?-Кърмене на поискване, през ноща пак минимум 3 пъти (откакто се е родил).
4.Давате ли сокчета и ако да какви,по колко мл. и по кое време на деня?- Не, предпочитам да му давам плодовете.

Засега толкова, че останах без ръце - той ми е в едната, а с другата пиша.

# 171
излезе ли ви на рамото белегът от БЦЖ ваксината до седем месеца на бебока , или ще ходите да ви тестват?
На нас ни излезе, но е доста блед. Педи вече го отчета.

Нещо, което ми стана интересно от една статия:
"Знаете ли, дори и за най-малките бебета ще е удоволствие да гледат отражението си в огледало, но те няма да знаят, че това са те до около петнадесет месеца."
Ние доста се забавляваме пред огледалото и се чудех от кога започват бебетата да се разпознават, но не мислех, че е чак толкова късно  Thinking

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 10:44 от Mur

# 172
  • Варна
Днес при Гала щяха да говорят за никненето на зъбите, пък аз го пропуснах. Казаха ли нещо интересно, което вече да не се е говорило във форума например? Мен ме вълнува, защото и ние имаме проблеми с никненето (като повечето бебенца де), и още няма и следа от поникване на зъбче  ooooh! Горкото бебенце, така се мъчи по някога, слагам му гелче, но ефекта е временен. Знам, че трябва да се въоръжа с търпение, но възникна и друг проблем-вече не зная кога Аслан е гладен и кога го тормозят венците-симптомите му се идентични! Вчера за малко да се разрева, защото го храних през 1.5 часа, мислейки, че е гладен. А той си връщаше храната, защото явно му е дошла много. От друга страна той повръща и като си напъха пръста на дълбоко в гърлото, та вчера вече се отчаях, че бебето ми е на 6 месеца, а аз не мога да разбера сигналите, които ми дава  smile3518

И нещо встрани от обичайните теми: снощи пред блока ни се събраха групичка младежи в подкрепа на протестите напоследак. Уплаших се малко, гледайки ги от терасата (аз живея до 3-та гимназия-тук им беше сборният пункт). Изглеждаха разярени и готови да се бият. Стана ми и мъчно за тях и техните родители-какъв пример им се дава като им се показва, че с агресия всичко се решава... Това са нашите деца след няколко години!

# 173
  • София
Привет, момичета!

VSD за мен беше интересно да чуя какво ще кажат. Нещото, което не сме обсъждали тук е:
1. кога трябва да се посети зъболекар;
2. за флуорната профилактика;
3. бяхме говорили за почистването на зъбите и за четките, но в предаването споменаха и за едни кърпички за почистване;
4. освен това нещо важно, което споделиха е, че кърменето за успокояване и приспиване и успокояването с чайчета може да създаде проблеми на зъбките. Съветват винаги след това да се почиства емайла, като удобен начин посочиха примерно тези кърпички. Но наистина не знам как ще стане това, след като детето се е припсало на гърда и ти като му бръкнеш в устата според мен то ще се събуди Thinking

Не знам защо обаче казаха, че се наблюдава слюноотделяне при никнене главно. Ама Виктор е с едни лиги вече сигурно 2 месеца и повече, ама зъб няма!

Това е общо взето, което ми напрви на мен впечатление. Можеш да си пуснеш предаването в novaplay и да го изгледаш, когато ти е удобно.

За отговарянето И на мен не винаги са ми отговаряли бързо. Ама като не ми отговорят, си повтарям въпроса, какво толкова. Освен това да ви кажа на мен не винаги ми се пише, а има и случай, в които пиша пиша и накрая имам чувството, че все пропускам нещо.

Ето, сега, както си пиша, се сетих, че някой спомена, че днес ще се кръщават, ама не се сещам кой, за което да ме извини. Чакаме после разказ как е минало!

А Г-жа Стихията може да е една от по-острите понякога, ама съм забелязала, че доста от нас й търсят мнението и се радват, когато тя го споделя.

sirence, не пусна ни една морско-гръцка снимка Grinning

Слънчев ден от нас Hug

# 174
mai4eto28 като майка на по голямо момче ще ти споделя моя опит
На баткото не сме му пипали чурката, и всичко си дойде на място към втората година
Така да се каже, той сам си я оправи в банята като се подръпваше
С бебето също нищо не правя, а и лекарктат ми не ми е казала нещо да правя по този въпрос
А и честно да си кажа малко ме е страх аз да му я дърпам

И момичетата са прави, че избърза с коментарите за бързите отговори
Ето аз влизам чак сега и сега ти отговарям
Няма как да стане на момента

# 175
  • Кукуландия
Забелязвали ли сте да има кръв при пробиването на зъбките? Аз на долните 3 не забелязах такова нещо, но след като постоянно си дъвче пръста реших да погледна и видях отгоре встрани две червени точки  Shocked

# 176
Благодаря за отговорите, извинявам се за снощния пост, малко емоционално подходих, явно вчера темата не е била от най-посещаваните. Честно казано обаче не ми допадат както казах и в предния си пост ироничните коментари, и както посъветва една съфорумка просто спирам да чета и пиша и толкова няма смисъл да се ядосвам за излишни неща, свят голям ,хора шарени, мнения различни.

# 177
Ма много чувствителни хора има...и аз съм такава,рева за глупости,ама чак пък за такива неща да се ядосвам,та чак да спирам да чета и пиша...Аз до сега 10 пъти ПОНЕ трябваше да съм го направила  smile3532 Майче , недей така и ти сега...Никой лошо не мисли.....
Божее...токувиж 1 по 1 всички се изнесем  hahaha Лошиииииииииииии,лоши мартенки такива  Mr. Green Трябва да направим списък на по-чувствителните мами и към тях да се обръщат мамите тук мааалко по-внимателно...че много станаха вече:)

Набързo да кажа за нас...Неси е на диета...само на лечебна хумана сме,че има диария и е с зачервено гърло...хванал ни е летния вирус... Отделно за килата...Еми и ние сме от НЕкачващите..... за 1 м и 10 дни е качила близо 250гр. , ама от 4 дни е с диария и отделно докато беше болна от Варицела също беше с диария 1 седмица...та го отдавам на това и не се притеснявам...Ваксината против Хепатит Б трябваше да я бием днес,ама няма да ходя при личния.Педито категорично каза "НЕ"..като се оправи-тогава.Айде от мен д0о,че Неси се размрънка

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 14:19 от veset0

# 178
Забелязвали ли сте да има кръв при пробиването на зъбките? Аз на долните 3 не забелязах такова нещо, но след като постоянно си дъвче пръста реших да погледна и видях отгоре встрани две червени точки  Shocked
Uinen , ако ще те успокои - на едните ни приятели, и двете им деца, при зъбоникнене чаршафите им чак бяха омазани в кръв (сега не си представяйте Баташкото клане, но доста кръв имаше, все едно от разбит нос - понеже няколко пъти съм била свидетел, как майката събира чаршафите за пране). Моите и двете деца - никакви проблеми (да чукна на дърво).
Когато човек няма истински проблеми, измисля си, все с нещо трябва да се занимава...

# 179
  • Кукуландия
Благодаря, katilias, исках да знам дали е нормално.
Само последният ред не разбирам към мен ли е и защо  newsm78  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт