Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 038
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
VSD, Аслан повръща или връща малко мляко? Ако се върти примерно по корем, е нормално да връща. Но ако повръща, мисля, че на тази възраст вече би трябвало да са го израстнали този момент, така че няма да е зле да се консултираш с лекар за твое успокоение.
Понякога като се оригва връща мляко, но в повечето случаи повръща (малко е) дори час-два след ядене. Веднага след хранене го слагам в шезолнга поне за 15 мин, там движението му ограничено. Вярно е, че се върти по корем и е доста активен, но се надявах, че вече няма така да цапа навред.. На мен ми се струва нормално, предвид активността му, но те всички бебенца тук са активни. Аслан пълзи, вече се изправя на крака, макар и да не е стабилен. Та какво да го правя, лигавниците не помагат  ooooh! Знам какво ще кажете, ще го надрастне, търпение  Joy

# 511
само да ви попитам. влезнах във групата във фейсбук и поисках да се присъединя към групата на мартенските мами, ама кой трябва да ми приеме заявката, как става? Сори за може би тъпия въпрос

# 512
Искам да ви питам имате ли представа от кога се дава грис?
В нета намирам само как се приготвя, но не и кога мога да почна да го давам.

# 513
Привет от Софийско,
само да ви попитам. влезнах във групата във фейсбук и поисках да се присъединя към групата на мартенските мами, ама кой трябва да ми приеме заявката, как става? Сори за може би тъпия въпрос
Приета  си Stuck Out Tongue

Весето -слушай сега понеже аз бях по същия начин - почнах да се осигурявам в 6тия месец от бременността, когато родих нямах нужните 12 месеца стаж и не получавах болничен,нито майчинство. Освен социално от 100лв. Направих стажа на 3.август и на първи септември вече ми бяха превели първото майчинство.И така...

По въпросите :
1.не ме питайте как обличам,щото ми е болна тема - аз нося малката по-гола,за да може да не се изнежва,обаче баба като всяка баба я навлича и само си имаме разправии по въпроса
2.Аз казвам,че тя има нужда от това и това и решаваме кога точно да се купи спрямо финансите,но нямаме определена сума пари на месец която да отделяме. Той обикновено като тръгне да я облича и почва да мрънка,че детето няма достатъчно дрехи  hahaha и като ходим до бебешки магазини винаги иска да купуваме дрехи.

За грис- не знам,ама и не си правя труда да знам,т.е. давам каквото ми хрумне когато ми хрумне,примерно днес яде картоф печен с масло,не защото смятам че сега е най-подходящо, а защото това имаше на масата и реших да й дам. Не се тормозя излишно дали сега трябва да се яде това или онова...

# 514
евала marinels  Laughing  и аз така правя . като седнеме на масата й давам от всичко да опита и интересното е , че не отказва никога, лакома, лакома.. хихи  eat   

# 515
Маринелка,значи сега аз какво според теб ще получавам? Неизплатения болничен ли? А колко болнични ще ми изплатят,защото нали 3 болнични листа давахме на работодателите.... newsm78

# 516
Маринелка,значи сега аз какво според теб ще получавам? Неизплатения болничен ли? А колко болнични ще ми изплатят,защото нали 3 болнични листа давахме на работодателите.... newsm78
Аз не разбрах ти дали си си внасяла осигуровки за времето,което не ти стига от стажа.Ако си си внасяла на последната декларация която се подава  води се:декларация за срока от 135дни до 410 от майчинството. се упоменава кога ще набереш 12месеца стаж и те от следващия месец нататък почват да ти изплащат майчинство директно...

# 517
Не съм внасяла осигуровки за времето,което не ми стига за стажа...Стаж започна да ми се води от момента,в който започнах работа...т.е. септември 2010....само здравните,ама те си  ми ги плащаха от унито до момента,в който се прехвърлих задочно...

# 518
  • Варна
Искам да ви питам имате ли представа от кога се дава грис?
В нета намирам само как се приготвя, но не и кога мога да почна да го давам.

Ами пшениченият грис има глутен, а глутенът е ок да се дава след 6 месец (според мен след края на 6 месец). Има и царевичен грис, който не е с глутен.  Peace

# 519
Вие с какво ги забавлявате малките палавници?
И аз това щях да питам. Давайте идеи, че се изчерпах тотално за два дни лошо време, а от тук нататък все по-често ще е такова. Освен занимавка с разни играчки, пълзене и въртене, катерене по мен, пипане на разни неща, които докопа, като телефона и т.н...Ние например гледаме през прозореца, особено сутрин като има повече движение по улицата или в училищния двор като строят учениците в час по физическо. Давайте и други идеи, моля  Praynig

sirence, моят пасатор е на Брун, но е обикновен без допълнителни приставки и купички и т.н. Струва 50-60 лв. и съм много доволна от него. Сега си го купих за бебо.

VSD, има съвсем прилични чувалчета по около 30 лв. В повечето случа са без ръкави.

Обличането за сън - като ви изчетох реших, че ние много леко облечени спим. Днес е 21 градуса, до вчера беше 25, и го сложих да спи само по боди с дълъг ръква и есенно спално чувалче. Мъжът ми беше против, но аз все пак реших да му метна и едно леко одеалце, което не знам дали ще свърши работа, че бебо много се върти и сигурно вече го е намотал нанякъде. Няма чорапи, ританки или долнище на пижамка  Thinking
За пазаруването - нямаме месечен бюдежт за целта. Когато от каквото има нужда се купува. Основно аз решавам какво да купим, защото съм по цял ден с бебо и знам по-добре от какво има нужда. Аз не обичам да вземаме неща предварително, защото сега можеш веднага да си купиш каквото ти е нужно. Верно е, че понякога предварително може да се купят неща на по-добра цена, но пък каква е ползата от тях, ако не ни потрябват или се окажат неподходящи. Преди раждането бях купила съвсем малко неща и въпреки това пак има работи, които не влязоха в употреба.

Освен, че детето си е будно, мисля, че голяма роля за това има и по-голямото й братче с малка разлика - тя има емоционалната мотивация да бъде като него, и той неусетно я води напред.
Точно това си помислих и аз докато гледах клипчето  Grinning

Забравих да спомена, че купих ето това за зъбките
http://www.biberon-bg.com/productv/977/davkalka-za-parvite-zabki … mmee-tippee-.html

Бях го видяла в предаването на Гала "На кафе" и реших, че си струва и това да опитам. При нас действа  Peace Цената е 3.95, защото в кутийка са две за 7.90, а те ги продават по единично. Има и други, за различните зъбки.
Ние имаме такова и много го използваме. В опаковката обаче има 2 броя, които не са еднакви, а са с различна дебелина на тази чст, която се захапва. Започва се е по-тънкото и после се дава по-дебелото.

Bub_, огледай пюретата на Alete (произвеждат се от Нестле). Аз днес купих 2-3 вида плодови и всички са без добавена захар. В момента са на промоция в Кауфланд с 20% отстъпка. Освен това babylove на dm има круша+сливи без добавена захар  Peace

Еееее, тая вечер се улях  Embarassed, а влезнах само да напиша за пюретата на Bub_.
Спокойна вечер на всички мами и бебоци  Hug

# 520
Здравейте, лооооши мами   bouquet
Чета редовно, но нямам никакво време за писане. Взех че се запалих по плетене на една кука и сега всеки свободен момент плета....
Бърз отчет:
-не лази
-не се изправя
-спи с боди с къс ръкав и пижама
-сополива е
-зъби няма

Черпя ви за 7месеца и също днес имаме годишнина (1) от сватбата. Слагам нещата, които нямам търпение да "пробвам" пак като спра да кърмя, не че ще е скоро  Whistling

# 521
Mur, благодаря ти за инфото.   bouquet Ще видя тези Алете какво предлагат. А иначе от ДМ, на Бейби Лав, мъжа ми, точно днес ми донесе пюре от слива и круша, защото и той видял, че са без захар. На Бейби лав има много хубави пюрета, но май няма много избор  newsm78

За пазаруването - и ние нямаме определен бюджет. Просто каквото ни хареса и решим, че ни е необходимо, го взимаме. Общо взето аз взимам това решение, като все пак го объждам и със съпруга ми. Той винаги е ЗА  Laughing

За обличането за спане - сега с боди с къс ръкав и гащеризонче отгоре + чувалче за спане. (на този етап). По-нататък, ако стане много студено, ще метна и завивка отгоре.
За навън - офффф все ме е страх да не настине, а то вече е факт Sad но до сега я обличах с боди с къс ръкав, с блузка с дълъг ръкав, панталонки или клинче и вечерно време и слагах суичър. Сега миу се струва доста студено, та направо ми идва да й метна зимното яке  Simple Smile Тия дни не сме излизали обаче...нали сме хремави, та затова.

redreny2000, дано бързо да оздравеете!  Peace

Сиренце, понеже ти спомена за ампулите с витамин С, пък ако може и другите мами да се включат, по колко и как ги давате?

Освен, че детето си е будно, мисля, че голяма роля за това има и по-голямото й братче с малка разлика - тя има емоционалната мотивация да бъде като него, и той неусетно я води напред.
И аз съм на същото мнение Wink

Хайде оставям ви......лека и спокойна нощ!  smile3524

П.П. Миегйо, къде си? Надявам се, че всичко е наред с вас!  Hug

# 522

sirence, моят пасатор е на Брун, но е обикновен без допълнителни приставки и купички и т.н. Струва 50-60 лв. и съм много доволна от него.
Имам го от 8г.около 60лв. струваше и тогава,перфектен  Peace

Буб тук съм  Stop ама съм се хвърлила в едно чистене,подреждане  Whistling  и съм толкова уморена,че ме мързи да чета,камо ли да пиша  ooooh!

Magica_de_Spell честити 7м. и годишнина,много да се обичате   bouquet

Бобо днес става на 7м,черпя розе,че ми е много любимо  Flutter

# 523
  • София
Честити 7 месеца на Кати и на Бобо!!!
Magica, честита годишнина!

redreny2000, дано бързо да оздравеете!  Peace

Сиренце, понеже ти спомена за ампулите с витамин С, пък ако може и другите мами да се включат, по колко и как ги давате?

Bub, благодаря Hug
За Витамин С Предишните пъти, като ни се е налагало, давахме по половин малка ампула на ден. Сега явно за нашата възраст може 2 пъти на ден по половин ампула. Доколкото съм запозната обаче не бива да се прекалява, т.е. да се дава повече от седмица.

Да ви споделя и че май Виктор не обича много много ябълки. Когато му дам пюре от ябълки с плод, който по принцип обича, ми го отказва. Не съм пробвала още да му дам само ябълки, но май се досещам какъв ще е резултата. Както се досещате повечето от купените пюрета имат яълки, така че с плодовете ще трябва аз да се заемам - домашни или купени от магазина плодове, това е.

Аз отивам да си гушкам малкото зайче!
Спокойна нощ Hug

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 00:23 от redreny2000

# 524
Аз като ви чета колко си обличате децата, това на София са дрехите за 1 седмица - никога, ама никога не е спала с чорапи или дори с гащеризон с чорапи (такова, дето е цяло). моята логика е - аз не спя с чорапи, и децата ми няма да спат с чорапи. София е с цял гащеризон (с чорапки ) през деня (хавлиена материя), а през нощта спи с памучен гащеризон с дълъг ръкав без чорапи или нещо подобно. Завивам я с завивката, с която се завивам аз, като на мен понякога си слагам и допълнително одеало отгоре, но на нея никога- все и е топло и много се върти ако и сложа и одеало. През деня, като излизаме - или с чорапогащник и рокля и боди-потник, или с дънки и блузка и боди -потник. Не ми казвайте, че тук е топло, днес е 3 градуса сутринта, през деня е около 12-14. Предната седмица беше хубаво време - около 17-18, беше по боси крака и памучно гащеризонче с дълъг ръкав и крачоли, но без никакви чорапи. Досега не е боледувала, нито пък брат и, който ама не признава чорапи - ходи си бос като пич и изобщо не иска чорапи или пантофи за вкъщи. Аз съм супер зиморничава и хич не искам и децата ми да са. Пък и тук зима, лято, децата си ходят боси в повечето време.
За пазаруването - каквото ми трябва, купувам. Ако са големи неща, понякога обсъждам, понякога не - зависи. За стола за хранене - исках да купя нов за Александър и казах на мъжа ми. За първи път протестира - къщата ни се била напълнила с боклуци, прескачали сме се от тези детски неща. Хубаво - две вечери го оставих с логистичната задача да храни две деца в едно и също столче и на третата вечер ми каза - абе наистина, такава голяма нужда имаме, купи го веднага, ако може с моментна доставка  Laughing Вече не купувам неща предварително (дрехи), че моят гигант направо ми заби ножа в гърба. Толкова хубави неща и бях купила за лятото (което идва), а те вече са и малки. Сега купувам само ако нещо ми трябва в момента, ако не е на разпродажба, просто изчаквам седмица-две, знам, че ще дойде. Играчки, и по-големи вещи не купувам - заринали сме се. Пък и вече се убедих, че децата не разбират от такива неща - скъпи играчки - на тях им дай внимание, две лъжици, тенджера... такива забавления.
За коластри, лекарства и други - не съм компетентна, защото дори и панадол не знам как се дава. това е и единственото лекарство, което имам. И крем за дупе  Embarassed
Ивелина - тук веднага биха те препратили към специален човек, който се занимава с домашно насилие. Може и смешно да ти звучи, но това е един от начините на "насилника" да те подтиска - да те кара да се чувстваш, че вината е твоя - ядосал се бил, карал бързо. Хайде бе, това, че в момента не работиш и не изкарваш пари ама в никакъв случай не значи, че нямаш право да харчиш изкараните. В края на краищата гледаш вашето дете. Така, че си поговорете и не се оставяй толкова лесно да бъдеш манипулирана - ти си го била ядосала.... Аз не бих позволила никога такова отношение към мен, то и такъв мъж съм си взела.
Лъки, хем ми стана жал за теб като го четох (по-скоро се ядосах на поредния абсурд в родната ми страна), ми ако нямаш баба с теб какво ще стане? Тяхната работа е това - не си длъжна ти да им водиш помощник за това, за което им се плаща. От друга страна ми стана весело, защото и мен скоро ме очаква да се грижа за още едно дете поне 1 ден. Зълва ми ще ражда и ме помоли да гледам племенницата ми, защото тя само мен признава от роднините. Та ако се случи работен ден - познай- аз и три деца под 3.
Хайде, лека ви нощ

Общи условия

Активация на акаунт