Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 37 981
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Добро утро в този намръщен ден. Аз се обърках вчера, имах предвид, че от сряда май времето ще се оправя  Embarassed

Искам да споделя нещо, което може да е от полза: снощи след баня и преди лягане нахраних Аслан, но не го кърмих, а му направих оризова каша с кърма и круша. После го кърмих, но много малко, защото коремчето му се изду доста... Та не знам дали това е причината, но спа непробудно до 7 часа тази сутрин. Обикновено се буди през нощта от глад и го кърмя в леглото, но не и тази вечер. С таткото си говорихме, че не помним от кога не сме имали токова хубав и здрав сън, и днес всички сме доста отпочинали.  Peace Едва ли ще го храня така всяка вечер, защото честно казано ми липсва вечерното кърмене, а и оризовата каша не я давам всеки ден...

Днес ще давам за пръв път жълтък в пюрето на обяд Simple Smile

Хубав ден на всички, и дано да е по-лек!   bouquet

# 556
Привет и от мен!

VSD, много забавна статия!  Peace

Охххх виждам, че не сме само ние така и се успокоявам, но като се почне наново.....просто отново се отчайвам. Преди като ми казваха, че не се става лесно майка и че не се гледа лесно дете, просто ми минаваше през едното ухо и излизаше през другото Simple Smile не ми се вярваше! Ето че сега се убеждавам, че е така!  Peace

Към мамите, които дават вит С, какъв точно дават, защото аз взех един на ампули от 100 mg, но на него пише: инжекционен разтвор 2 ml и аскорбинова киселина  newsm78 Това ли се дава на бебе? Защото ми казаха, че имало някакъв немски за пиене, който се усвоявал по-добре от организма?!

# 557
Буб, точно този витамин С давам. Става за пиена, нищо, че е инжекционен разтвор. Но има и едни други-по-евтини, за пиене.
Коммелина, къде си?
Колко градуса е в стаите , където са бебетата ви?

# 558
  • София
Bub, точно такова давам и аз.

Ena, в момента е 22-23 градуса.

# 559
  • Варна
Ena, в момента е 22-23 градуса.

И при нас е така, максимум 23 градуса. Тази сутрин като се събудих в стаята беше 21 градуса и ушичките и нослето на Аслан бяха студени. Тази рязка промяна във времето едва ли ще се отрази добре на крехките бебенца ooooh!

Мами, вие правите ли някакви физически упражнения у дома за възвръщане на формата? Или пък спорт навън?

# 560
  • Бургас
21 градуса е в момента в стаята. Преслав спи спокойно, топличък е. Разбира се за банята ще затопля до 24-25.
Момичета, нашата педиатърка ни викаше днес на контролен преглед и в дъжд и студ го водихме, а се оказа, че се е объркала. Замаза положението, но аз я усетих, защото първо каза, че той бил болен  Rolling Eyes (а аз не знам  Wink) и ме пита даваме ли му някакви лекарства. разбирам, че има много деца, но не ми беше приятно да се разкарвам до болницата без причина  #2gunfire
Относно това как спи - по боди с дълъг ръкав и ританки. Завивам го с плътно одеалце.
Относно покупките - играчки не купувам, дрехи и други неща поръчвам сама, без особени консултации с таткото. Памперси и други ежемесечни покупки прави той.
Някои разходи за бебето съм ги съкратила.
Пасатор взех от 16 лв. и мисля, че върши същата работа като тези от 100. А и едва ли ще пасирам дълго.
Връщам се да чета.
VSD, аз пък забелязвам, че му става тежко от кашата.
mama_vessy , сменям дрехите, то след храненето е такова мазало, че...
skrech , само с помощ от приятел мога да го изплакна - понеже слагам емулсия за вана, налага се да го държа над водата и таткото или баба му да го изплаква.
Magica de Spell , откъде време и търпение да плетеш на една кука, бе момиче  Grinning
Бедствие, кажи за оризовките - при какви уловия се дават , да е въведен ориз ли? newsm78Няма ли опасност от задавяне?

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 15:43 от catwalk

# 561
У нас в хола, където сме през деня е 23-24 градуса. В спалнята е 21. Ако напече слънчице обаче, ще стане с 3-4-5 градува повече.
mama_vessy, аз го преобличам с нови дрехи всеки ден. Само ако съм облякла някоя блузка за 1-2 часа и сме излезни навън, може на другия ден да я облека пак. Иначе, у нас той търка пода непрекъснато, пък и все нещо се омазваме с пюрета, че аз често храня без лигавче и няма начин да обличам същите дрехи.

# 562
Ей прочетох ви  Hug

Честити годишнини Magica de Spell и Кукуминдрела! Много, много да се обичате!   bouquet

Еna
Цитат
В дневната 20-21 градуса. И е по боди с къс ръкав и блузка + панталон и чорапки и е само на земята. Нямаме кошара, шезлонг  Laughing а на люлката евентуално само спи иначе не ще да седи там Whistling а сутринта в спалнята беше 17 градуса  Mr. Green
И ние сме така с играчките един куп и каката все не си играе с тях  ooooh! и ние така спряхме да купуваме и само по поводи  Peace

VSD и аз го пробвах с кашата една вечер ..... е яде малко и това е, иска си цицата и това е  Whistling  Упражненията ги зарязах, нямам сили и време.  Tired С това носене на ръце..... надявам се по нататък да се пооправят нещата  Whistling днес следваше прахосмукачката  hahaha

skrech

Цитат
на 4 месеца за какво запознаване с кравешко мляко иде реч   . На мен ми е твърде неясно поради що пише, че стават тия каши и пюрета, ама то си е чисто кравешко мляко, с малко или без мазнини.
нямам идея. Това прочетох  Peace И аз за това питах ЛЛЛ, щото ми беше интересно  Peace
За изплакването или имаш помощник, който да ти полее  Peace или под чешмата  Peace поне аз така процедирам  Hug

А за игрите в къщи като започне да нервничи, сядам с него на земята и му показвам книжки с различни животни и ги имитирам или му чета от тях, е кратко де Mr. Green държа го да скача, или се борим и търкаляме на пода  Laughing сега най много харесва да се изправя, ама нали си е будаличка  Mr. Green и като се изправи и се пуска за да хваща разни предмети и аз трябва да внимавам да го хвана преди да се е приземил с плонж на земята. Лошото е че най много харесва камината  Rolling Eyes и все към нея се движи    ooooh!

Бета Браво на Бобо, Виктор не ще да нанизва, аз ги нанизвам а той ги маха  Joy

Чао че трябва да водя каката на модерен балет  Hug

# 563
 Здравейте мами, хайде на по кафенце Coffee Coffee Coffee и топло чайче Wink
Влизам само да кажа и предупредя за една каша на Тьопфер 175 гр., която купих тия дни. Кашата е ябълка и банан, био. На залепения  задължителен етикет, с превод и описание на български е отбелязана, като безмлечна, на самия щендер в магазина също. Но на самата кутия ясно е указано и написано на немски, че е с мляко. Като е нарисувана и капка.
Кашата я купих в бързината, и едва вкъщи, когато започнах да чета видях разминаването.
 Пиша това, за да предупредя мамите, които дават на децата си тази каша да го имат в предвид, и дано да не се получат неприятни изненади. Peace
 Ще пробвам да кача във ФБ снимки на въпросната каша, че тук нещо не се справям с това.
 По- късно ще Ви изчета, че сега вече ме викат

# 564
  • Пловдив
Коммелина, къде си?
Ена, тук съм  Hug Чета ви всеки ден, обикновено след 11 вечерта, но не успявам да пиша. Тъкмо се наканя да питам нещо и гледам, че някой друг ме е изпреварил и даже сте отговорили Simple Smile Викам си, хайде утре ще пиша, после забравям какво сте коментирали и така си остава.
Тошко сега нещо си променя режима. Не ще да спи през деня. Преди правеше по 4 дрямки, сега ги направи 2. Уж по-дълги, само че трябва през 10 мин да ходя да суче или да го друсам за да се унесе пак, че се буди.

Да кажа на кратко по послените теми.
У нас беше станало към 21-22 градуса. Вкоченясаха ми се краката и преди малко пуснах радиатора.
Нощем спи с боди с къс ръкав и пижамка с ританки. Завивам го с каквото и мен, защото спи при мен. Буди се по 100 пъти, през час и половина някъде. Обикновено само суче и заспива, но към 4-5-6 ч се буди да си играе по час и половина - два. 
Разходите за бебето не са много. Мляко и пюрета не купуваме. Памперси доста рядко, защото взех многократни и само нощем е с памперс. И някой път като излизаме за по-дълго и не ми се занимава навън да сменям многократни. С мъжа ми обсъждаме само по-големите неща. И аз не бих му се обадила да питам, да купя ли боди или чесалка за зъбките Wink
И ние нямаме люлки, шезлонги, бънджита. По цял ден или го разнасям, или е на пода. В кошарката не го кефи, оставям го да ида до тоалетна и докато се върна се  е развикал.

Хайде изчезвам, изгря слънце, да се обличаме бързо и да излизаме Simple Smile Това ни е втори опит за днес, на първия тъкмо излезнахме от входа и започна да ръми  Crazy

# 565
Жени, аз сега погледнах същата каша, която и аз давам, ама с банан - има капка, но отдолу пише на английски PREPARE WITH MILK , т. е., че  се приготвя с мляко, а не че има мляко, споко. Но аз я правя с вода и бананово пюре и с нея  вече изцяло заместих втората закуска около 10.30 ч.

# 566
Ena, redreny2000  Hug   bouquet благодаря ви за включването!

Жени, относно кашите на Тьопфер (понеже и аз ги ползвам) е така както е обяснила Сиренце. Когато е с безцветна капка, тогава кашата е млечна  Peace

Относно градусите - в стаята, където седим е 24-25 градуса, а там, където спим е около 23 Simple Smile

# 567
Привет
Температурата - 20градуса
За плакненето - ние се плакнем под душа двете   bath

Отчет след консултацията: +1200гр. (9800сме) Shocked за сантиметрите не разбрах,защото майка ми я е водила,че нали аз съм в София.Ние пак сме с бактерии и то с най-високи стойности. Днес са и взели кръв,урини пак и да видим те какво ще покажат и сигурно пак ще почва с антибиотика. Най-тъпото е че нефроложката й е отпуска и не мога да се консултирам с нея.

Майка ми се плаши,че тва дете не иска да си стъпва на краката и я водила на ортопед (мъжа на личната ни лекарка) той казал,че няма за какво да се тревожи. Аз после я увиках,че не е нужно на 7месеца да е спринтьорка...

# 568
 newsm78,ххххм явно грешката и недоглеждането е мое  Embarassed Ще ме извините за подвеждането.
sirence, Bub_ , благодаря за бързата корекция Hug

# 569

Отчет след консултацията: +1200гр. (9800сме) Shocked
Баба ти да не я е хранила с кюфтенца  hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт