Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 37 967
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
VSD, ние бяхме на ортопед края на миналия месец. Казаха ни, че не е лошо да се иде просто на профилактичен преглед, защото такъв се правел преди детето да проходи. Отидохме и сложиха малката на едно легло, обърнах я на една страна, а от другата беше подпряна на възглавничка и преглеждат бедрената част. първо от едната, после от другата страна. Нямахме проблеми, всичко е на 6.
Просто исках да кажа, че още като влезнахме, той знаеше за какво става на въпрос и че не сме там заради някакъв проблем, явно си е практика на тази възраст да се прави това изследване. Като влезнахме ни попита на колко месеца сме. Като му казах,че сме на 6 и той се учуди ,защо до сега не сме отишли. Каза също, че на 2 години пак се прави преглед, но  повечето родители забравяли, но ние да си запишем, защото било хубаво да се погледне и тогава.
Джипито ни даде талон, безплатен е прегледа.

# 586

Отчет след консултацията: +1200гр. (9800сме) Shocked
Баба ти да не я е хранила с кюфтенца  hahaha hahaha hahaha
Кюфтенца,пържолки и сладки, сладки манджички е папало детето:)  Joy По-добре не питай,че да не се стресираш...Дано скоро се оттървете от тия бактерии...  bouquet
За температурата,незнам...3 термометъра имаме и 3-те показват различно...по мое мнение е около 23 там,където спи...в другите стаи е по-топло...
Да ви питам навързо,че киселка се събуди...Купих едно Пюре с праскови и грис...според вас това замества ли едно хранене? Слеобед и давам каша попринцип,но ако замества,мога да и дам него вместо каша...? newsm78

# 587
Честито на Magica макар и на патерица,много любов и щастие в къщи!  txtloves
За температурата-аз съм доста зиморничава и постоянно ми е студено та в къщи поддържаме доста топло около 24-25 градуса в хола през деня и около 22 в спалнята,но и ние и бебка сме доста завити. luvbed
За покупките за бебето изцяло аз решавам какво и колко мъжът ми знае,че аз най-добре познавам нейните нужди и ми се доверява на 110%.Останалите покупки за в къщи обсъждаме заедно,но не е изключено да купи нещо голямо без да ме пита и това изобщо не ме притеснява не правя от мухата слон трябвало е-купил го е толкоз!
Дрешките сменям всеки ден,дори и по няколко пъти на ден,защото Петя все още повръща понякога след хранене (като я държа да уригне и подкачва малко) та няма как,а и напоследък е все на замята,но не се ограничава в рамките на активната гимнастика и килима.та доста често е по паркета и бърше всичко по пътя си,а най-любимото от два дни и е да достигне до края на килима(не пълзи има си свой начин на предвижване с преобръщане) обръща му края и яде гумираната час отдолу.
Зъби нямаме.Утре сме на консултация ще питам за ортопед и после отчет.На нас БЦЖ-то ни го няма никаквоуска,но питам-мога ли откажа реимунизацията?
Весето аз бих дала това пюре за следобедна закуска но аз съм въвела глутена и не ми пречи мисля че и ти затова мисля че става.

# 588
  • Лондон
О-о-о-о, вие сте започнали да планирате гости вече!
Аз се записвам за Австралия!
Предалагам къща с парно до река Темза. Wink

Бедствие, наистина горко им на снахите ти, няма да им е лесно  Laughing

Аз се опитвам да гледам две деца сама и нямам много време за четене. Не е лесна работа, ей  Rolling Eyes
Голямото тръгна на детска градина по 3 часа на ден от тази седмица и е рай!

Тук с бебетата го караме малко на самотек. Не съм ходила на лекар от месеци. Нямам идея моето хлапе колко тежи, колко е високо, колко му е хемоглобина и т.н. Но изглежда добре, щастливо, спокойно, смее се нон стоп. Даже баща му се усъмни да не било увредено нещо, че само се хилело  Crazy Стои седнало, но не пълзи и не се изправя. Има два зъба. Кърмя го още + зеленчуци на обяд и плодове за следобедна закуска. Другата седмица съм замислила да започна с месото. 

Започна обаче да се буди нощем ревейки, а не го е правил никога. Сигурно е гладен и трябва да му давам каша преди да заспи. А може и жаден да е. Някакви идеи?

Пелени ползвам на Памперс. 4+ сме вече. Дрешките сменям всеки ден по няколко пъти. Ами това засега.

# 589
Магика, то много поводи се събраха. Simple Smile Честит рожден ден, дано празниците да са повече и всеки ден да намираш повод да се усмихваш.  bouquet
Ивка10, и аз се надявам да се завръщат повече мами през есента във форума. Честити ви зъбки!
Еya, добре дошла отново. Звучи добре твоето местенце, ама при Катилиас идва лято-дайте там да идем наистина. Пък и каквато е кулинарка... Wink Кати, запрятай ръкави, мила. Mr. Green Hug Аз предлагам къща в Пловдив с дворче-лятото е много приятно под смокинята на хладничко. Sunglasses
Мигейо, Бобо много сладко спинка. Heart Eyes
За килограмите: аз съм почти във форма, има няма 1-2 килца ми остават, но фигурата ми никога няма да е същата . Кожата на корема ми е ужасно изстрадала, целулитът ми пъпли навсякъде, формата на гърдите е друга, даже и миглите ми поокапаха. Shocked А от къдриците ми и помен няма. Вие с какви "екстри" се сдобихте след  раждането?

# 590
За килограмите: аз съм почти във форма, има няма 1-2 килца ми остават, но фигурата ми никога няма да е същата . Кожата на корема ми е ужасно изстрадала, целулитът ми пъпли навсякъде, формата на гърдите е друга, даже и миглите ми поокапаха. Shocked А от къдриците ми и помен няма. Вие с какви "екстри" се сдобихте след  раждането?

Гърдите - същите. Косата ми се сгъсти след раждането. Целулитът вече започна да се поскрива. Стрии нямам.   bowuu Доволна съм, че се "опазих".

Магика - Честит рожден ден , да си ни живичка и здравичка   bouquet
 newsm59 nbirthday newsm67  Gift  party023  cook newsm38

ИВКА 10
Добре завърнала се  Hug

Надявам се много мами които пишеха още от бременноста  да се завърнат  Hug в този ред на мисли, къде е lilincho  newsm78

# 591
eya, аз бях писала и преди, няколко дни след като започнах да захранвам Марти, той си върна нощното хранене. Давах му на обяд зеленчуково пюре, след обяд плод. След около 2 седмици започнах следобед да му давам каши с плод. Спря да се буди  Party Е, буди се към 5/5,30/6, ама то това си е вече сутрин. Та, смятам, че след като започнеш кашите, ще спите повече  Peace Но пък може и зъби да го мъчат, та затова да проплаква

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 22:58 от lilyrose

# 592
За килата,еми страх ме е да се кача на кантара,щото знам че не съм ослабнала особенно...след като родих свалих 12 кг.,ама пак напълнях...  Cry Това ми е много голяма мъка,но 2 пъти пробвам да спазвам диета и 2-та пъти много ме сряза стомаха... Не се харесвам,имам и целулит и бая едър бедър,корема ми е все едно пак съм бременна,от горе започва,само дето не е така твърд...незнам кво да правя,но определено трябва да се взема в ръце...отделно- косопад...Други екстри нямам,НО тия са ми в повечко даже..

# 593
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Ползвам Пуфис - доволна съм много!
В началото ползвахме Памперс - active baby и sleep and play, но от няколко месеца сме на Пуфис и съм много по-доволна!

# 594
И аз ползвам само ПУФИС  и съм много доволна. В болницата, където раждах ни се искаше един малък пакет памперси и тогава бях взела BABYLOVE, но след това взехме ПУФИС. Пробвали сме и зелените и оранжеви на ПАМПЕРС , но не останах никак доволна, особено от зелените, това алое на мен никак не ми понесе, а за детето не знам, единственият плюс беше, че когато ги взех бяха най-големите жеги и на детето не му беше толкова топло, защото на ПУФИС  са доста по-плътни.

# 595
За памперсите,ползвам Памперс Прима...същите са като Памперс Премиум Кеър,но си ги поръчвам от Турция,където струват 19 лева,а българските струват 28-29лв... В интерес на истината в момента имам 2 пакета...едните Премиум Кеър(в момента ползвам за първи път) и един Прима...Откривам разлика,въпреки че са еднакви...Бодито сега все ми се струва леко влажно на дупето...от Примата не съм имала подобен проблем...Едни и същи памперси,но произведени на различни места...

# 596
Хай  Party

Magica_de_Spell Честит рожден ден! На патерица  Hug Само хубави моменти  ти пожелавам и много любов!   bouquet

Цитат
Вие с какви "екстри" се сдобихте след  раждането?
Whistling Амииии имам си някъде около 8кг. поне отгоре  Crazy Въпреки че кърмя денонощно и разнасям един мрънкащ недоволник... е не става и не става това заветно сваляне на кг  Tired как така все на другите се случва, е не е честно  Crossing Arms  Гърдите са си ок за сега, ама аз още кърмя така че ще видим като спра  hahaha Целулита е по добре, колкото и да ми е странно, стрии от бременността нямам   Hug Но най големия ми проблем е косата    ooooh! капе и това си е, както казва мъжа ми, ако продължаваш така перука ще ти трябва  Shocked Ена и моите къдрица са умряла работа  ooooh! вече не я пускам, а е все вързана и много се чудя дали да не я резна  Thinking

Еуа
Цитат
О-о-о-о, вие сте започнали да планирате гости вече!
[/b] Хи хи хи и аз искам   hahaha където ни приемат  Joy Аз предлагам къща в Банкя с чист въздух и парно, а лятото е много прохладно  Laughing
Цитат
Даже баща му се усъмни да не било увредено нещо, че само се хилело
 hahaha  hahaha  hahaha И Виктор е така и нашия татко пък много му се кефи.

Mur Пия вода, задължително преди кърмене ама полза няма особено  ooooh!

За проблеми с шевовете Аз нямам, не съм имала и след първата бременност. Много зависи кой те е шил  Hug  за съжаление не всички си вършат добре работата.  Whistling

VSD Прегледа е безплатен взимаш направление за ортопед от педи  Peace И се гледа плътността на тазобедрените кости  Peace

Маринелс Олеле 1,200кг.  това дете добре си хапва  hahaha

lilyrose много хитро си го измислила това с кашата  Peace

Ох нещо снощи си мислех да ви питам.....  newsm78 е ако се сетя нявга  ooooh! ще пиша  Hug

# 597
  • България моята родина
За памперсите тук  купувам от LIDL,защото са на най-изгодни цени(9 евро за 50 бройки),а като съм в България взимах и от тези турските на памперс и обикновени на памперс,но не съм доволна и последно пробвах пуфис,по хубави са.Честно казано не знам какво става с тези памперси,за урина никога не изпускат,но акито почти винаги той ли много ака аз ли не ги слагам като хората все сме оцапали дрехите.

Цитат
Вие с какви "екстри" се сдобихте след  раждането?

Преди бременността бях 55 кг преди да родя бях 70кг веднага след това пак спаднах до 55,но сега май съм качила малко.Косата пада по много,стриите са огромни навсякъде уж с кремове се мажа ама файда никаква.Целулита не е толкова даже като се замисля се позаформих,че преди бях плашещо слаба.

Вчера бяхме на лекар с малкия изписаха ни проспан и капки за нослето.Доктора каза,че не е много лошо та ще се оправи бързо.И като нямаме много консултации и ще сме на имунизация чак края на ноември заради часовете си се теглим вкъщи.Купих кантар за него и го тегля редовно вчера го изтеглих 9кг е шишкото.

# 598
Привет и от нас Hug
Magica de spell, да си жива и здрава и много щастлива и обичана  bouquet
Температурата у нас е 24-25 навсякъде. Обожавам зимата да съм по къс ръкав вкъщи Simple Smile. За къпане Т на водата я меря с лакът, но ще я измеря после и с термометъра колко е.
С кг съм горе долу добре - още 2-3 кг ми остават, но сега кърмя и няма как да ги сваля.
Екстри от бременностите като че ли нямам - целулита се поскри, стрии нямам, гърди засега същите Laughing, като смъкна и тия килца ще съм екстра Laughing
Памперси ползваме различни. Сега имам Либеро и Хъджис.
Голям студ стана и от оня ден пуснах парното вкъщи, днеска идваха да почистят и климатика.
За покупките, всичко аз купувам и после уведомявам таткото. Обсъждаме само по-големи неща. Нямаме месечен бюджет за покупки. Имаме - купуваме, нямаме- не купуваме.
migeio, много сладко спинка Бобо Heart Eyes. И Вико така спинка по коремче Heart Eyes

# 599
Видео-писмо за БОБО от КРУМ!
Виж какво направи бе човек, неща да пълзяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя!

Уф добре че спим поне еднакво!

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 22:25 от г-жа Стихийно бедствие

Общи условия

Активация на акаунт