Да сте много здрави, щастливи и обичани 
. Педи каза да почвам вигантола по една капка да му давам до края на март догодина, щото много наддавал на тегло. В проходилка го слагах за по мъничко, но тя ми каза да изчакам го края на 7-мия месец, защото е тежичък и сега ще я скрия.

Както и да е, бебо е добре, няма никакви проблеми. На 1 год. пак ще го заведа. Аз споделих това, което тук се обсъждаше, и го попитах дали от много активност на бебе на 6-7 месеца, изправяне и пълзене може да се получат изкривявания. Той ми каза, че ако го държа цял ден в проходилка тогава твърде е вероятно да се получи някакво увреждане, иначе пълзенето, а и желанието за изправяне е естествения ход на развитието на бебето и няма как да го спрем, освен ако не го ограничаваме, което не е добре за бебо (с уговорката, че бебето няма някакви проблеми с костната система). В началото може да се опитва да стъпва, но само на пръсти, което е нормално. Постепенно теглото на бебето ще го накара да започне да позлва цялото си ходило, а вида на обувките, които се ползват за прохождане са много важни, защото контролират изкривяването на ходилото. Затова препоръча да се ползват
Та в заключение имаше предвид да не го насилвам да прави нещо, за което той сам не е готов, но и да не го спирам когато се опитва да направи нещо, което природата му го стимулира да прави (той не се изрази така духовито, ама това имаше предвид
Много неща научих тук, и за много неща ми се напомня когато забравям (като за вит. Д например, ортопедът ми каза да започна да давам пак
Леле ЦРУ, КГБ, МУСАТ пасти да ядът

Ако детето само си се изправя,седи, лази и т.н. без да го насилвате
то всичко си е наред. Ако го карате насила или го държите за да ходи без той да е готов е тогава наистина е проблемно
от рахит страдат бебета които имат недостиг на вит. Д и това няма нищо общо с изправянето
Даже в повечето случаи деца страдащи от рахит по късно се изправят,но не е задължително
Едното и другото нямат нищо общо
Не можеш да накараш едно дете, което е решило да се изправи да седи
и обратното
Освен ако не го насилваш да се изправи. 
ние сме много далеч от това
Аз вчера изпитах любопитство, колко пъти всъщност яде и какво се получи мислиш
, малко каша и кърма
11 пъти. Определено много повече от вас, и за съжаление половината пъти нощем

Халтави стави и еластични връзки може и да може да наследи от теб,но не и рахита.
А най-лошото е, че сутрин като се събудим и още докато и сменям памперса и махаме пижамата, тя вече си търка оченцата и се прозява, защото не се е наспала след нощния сън.

То бива наглост ние ли трябва да сме ядосани с малко дете,което не може да спи или тя на която сме направили услуга и е нагла.
Има една на Хипп с ябълки, безмлечна. Обаче какво ми беше учудването когато прочетох че е със захар
Моя сладур определено да, но не разбирам каква е логиката
При нас е така, ама той самия неще да спи. Нощем се буди, но поне не иска да играе а само да цока
но само ако е без плод
до сега само сини сливи дето най му допадат
Зеленчуковите по ги харесва 
и да обхващат глезена за да не се кривят крачетата 
,аз го бърша с една кърпа,карам му се,а той се хили.За сега е добре освен,че му е зелено акото ама
вече очите трябва да са ми не на 6 ,а на 18 
Бобо, може ли така да притесняваш мама?!
Обяснение защо го прави нямам.

)) Приятна и спокойна вечер от мен!!!
Банята не съм забелязала да и действа по някакъв начин. Снощи пропуснахме къпането и нямаше промяна-пак се буди често. Със или без баня-диването ме побърква нощем.
Има една на Хипп с ябълки, безмлечна. Обаче какво ми беше учудването когато прочетох че е със захар

Моя сладур определено да, но не разбирам каква е логиката
), но той по-принцип вечер си е по-поспалив, но сутрин е кукуряк между 5 и 6 часа. Случва се да се будят вечер, получават си бибите и заспиват.
Може да пробваш Дормикинд, не зная дали бебка спи на нощна лампа - евентуално да я изключиш, не зная дали спи самостоятелно в кошара - евентуално можеш да я гушнеш при теб. Сигурна съм, че ще се оправят нещата, например редувайте се с таткота, за да можеш ти да поспиш, защото липсата на сън обтяга нервите до краен предел, а децата усещат това и така нещата не вървят в правилната посока. 
Мамите, които приготвяте кашите, казвайте какво да правя, че да сменям тактиката. Пробвах да препека брашното, пробвах да го варя - бляк, бляк и бляк. Сега ще побвам и да го накисна от вечерта, ама се съмнявам, че има някакъв ефект.
Сори, че се хиля като пача, ама си представих картинката.
понякога го чакам с нетърпение и все се сещам за бебешкия форум - Мама защо така се радва на акото ми?! (нещо подобно беше). 
Или аз поне не се чувствам изморена след баня.
В общи линии спи само докато суче, в момента, в който ме изпусне и надава вой и редовно буди и баткото, колкото и бързо да реагирам
На мен ли вече са ми бавни рефлексите, тя ли е много гласовита и аз не знам вече