Нивиана за дизайна и редизайна/4/

• 147 039
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
И аз имах същия проблем и го реших по следния начин: купих шперплат в цвета на плота, изрязохме го по размерите на гърба на кухнята и го залепихме на стената. Ако се наложи след няколко години ще го сменя отново и така.. иначе напоследък се налагат стъклените плочки и можеш да оформиш нещо като витраж на мястото, което се цапа с такива. Не мога да си представя мястото, за което ти говориш, за това, моля, пусни снимка

# 121
И аз имах същия проблем и го реших по следния начин: купих шперплат в цвета на плота, изрязохме го по размерите на гърба на кухнята и го залепихме на стената. Ако се наложи след няколко години ще го сменя отново и така.. иначе напоследък се налагат стъклените плочки и можеш да оформиш нещо като витраж на мястото, което се цапа с такива. Не мога да си представя мястото, за което ти говориш, за това, моля, пусни снимка

Ако коментара ти е за моето питане, пуснах линк със снимки.
Благодаря!

# 122
Да, видях, един вирус ме тресе..., извинявай. А на първата снимка, зад баялото шкафче, на стената това боя ли е или тапет. Хареса ми! Дай малко инфо за това, моля!

# 123
Да, видях, един вирус ме тресе..., извинявай. А на първата снимка, зад баялото шкафче, на стената това боя ли е или тапет. Хареса ми! Дай малко инфо за това, моля!

Това са тапети. Simple Smile

# 124
Blue Blue, изглеждат като венецианска мазилка на снимката  Simple Smile

# 125
Blue Blue, изглеждат като венецианска мазилка на снимката  Simple Smile

Имитират такава.... Wink

# 126
Дай инфо за тапетите, харесаха ми- модел марка, цена

# 127
  • на североизток
Сега се стих, че ако сложиш от малките плочици може да не ги правиш в правилна форма, а да изглеждат като небрежно разпъснати в края или като че ли се изгубват. Не знам дали ще ме рабереш Rolling Eyes

# 128
  • Варна
Може да се сложи стъкло на мястото където се цапа.
Ако не е боядисано трябва да се закрепи с декоративни винтове, или държачи за огледало, по този начин може да го сваляш и миеш в миялна или на ръка. Ако е боядисано (например в цвета на латекса или на фурната), може да се залепи със силикон.
Продават и иноксови гръбчета, но май няма да е удачно с този модел фурна, повече би подхождало на универсалните иноксови фурни.

# 129
Дай инфо за тапетите, харесаха ми- модел марка, цена

Не мога да кажа марка....купувани са от "Домко"....преди години....струваха около 25лв. ролката. Искам да кажа, че във всички останали стаи имаме копринени и вече 4 години не са мръднали!!!
Аз харесвам тапети и ако не намеря друго решение за кухненския бокс...май пак това ще сложа.

# 130
Може да се сложи стъкло на мястото където се цапа.
Ако не е боядисано трябва да се закрепи с декоративни винтове, или държачи за огледало, по този начин може да го сваляш и миеш в миялна или на ръка. Ако е боядисано (например в цвета на латекса или на фурната), може да се залепи със силикон.
Продават и иноксови гръбчета, но май няма да е удачно с този модел фурна, повече би подхождало на универсалните иноксови фурни.

Ще помисля над това....евентуално да в цвета на стената....
Благодаря ти! Hug

# 131
Нивиана,здравейте отново!Ремонтът ни за съжаление доста се проточи,но такива бяха обстоятелствата.Стамаше въпрос за хол,трапезария и кухненски бокс.Тогава имах въпроси за самото разпределение ,а сега съм в чуденка за цвета на стените.http://vemani.snimka.bg/daily/boyadisvane.624312.25182365 Както  се вижда оформиха се две стени с трегери ,,та сега се чудя всичко ли да боядисам в един цвят, или тези стени да бъдат различен цвят от  останалите Страхувам се да не стане шарения Дано да сте добили представа от снимките-оставих и двете врати просто разширих отвора ,от който се влизаше в кухненския бокс.

# 132
С интерес очаквам отговор на въпроса, зададен от veman, че и аз трябва да определя цветовете до понеделник

# 133
gold,  не така ))  отговора за vemani си е за vemani. Най- вероятно не важи за вас )))))

Тогава принципно -  vemani, ако искате да обобщите помещението - то навлезлите греди, колони, стени -  в правоъгълника - друг цвят. Контрастен. Ако е нюанс - няма да си личи. Ако не го правите на точки, няма да стане шарено. Може единия  цвят да е близък до пода. Ако основният цвят е светъл, то направете  таваните  в него, или близък до него.
Радвам се, че така се е отворило помещението.

Смяната на  цвета се прави на вътрешен ръб!  Отсича се на ъгъл, за да се чете  обема!

Ако не го правите на точки, няма да стане шарено.

# 134
Blue Blue,, май и  аз съм за стъкло като Doris. Или плексиглас. Под плексигласа боята прозира, с няколко винта можете да го хванете. Ако не го драскате с нож, би трябвало да ви пази от друите неща.

Преди години в един офис спасявахме така  гърбовете, тоест стените, където се допират офис столовете. Дори мисля , че беше  прозрачен полистирол. Но до фурна може би  ще се стопи.

Като че ли предложението на Barbabeau  за керамика  най-разумно, ако не искате малки плочки, вземете големи - 60/60  , най много 4  ще решат проблема.

Другия вариант  е апликирана десятка  или осмица ламинирано парче, плоскост, в неутрален  цвят.
Всяка  фирма предлага.
Ламинатите понасят доста активни препарати.

10 мм или 8 мм имам предвид. Извинявайте за жаргона.

papi6
, като те видя, се сещам веднага за моите все отлагани курсове ))))
И лак е решение, по скоро грунд за латекс, върху латекса.

iv4i_79, първо тука едни  отдавна замислени семинари ще направя, и тогава ще премина към телевизията  ))))  Благодаря за предложението   smile3501      и доверието!

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 16:18 от Нивиана

Общи условия

Активация на акаунт