Нивиана за дизайна и редизайна/4/

• 147 035
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе
Привет отново и очакваме кратко разказче за преживявания, ако не сме много нахални Wink.

# 406
Добре дошла! newsm68  bouquet

# 407
  • Бургас
Здравейте,  днес  ни монтираха  телевизора на стената  в спалнята  ,но  надстърча с около 12 см напред много ме дразни разтоянието между  стената  и телевизора този проблем се  вижда само  от страни  как да  го елеминирам  .

Peace

# 408
Йеее, супер, Нивиана се завърна!  Grinning

И аз се надявам на разказ (може и в картинки)   Wink

# 409
Здравейте.Какво е мнението ви за "мокетния килим" и какво препоръчвате да се постила върху детска стая, чийто под е теракот? Проблемът ми е, че бюрото на малкия се пада срещу леглото и не мога да мисля за дебел килим, заради въртящият се стол... Някакви съвети, благодаря.

# 410
Здравейте.Какво е мнението ви за "мокетния килим" и какво препоръчвате да се постила върху детска стая, чийто под е теракот? Проблемът ми е, че бюрото на малкия се пада срещу леглото и не мога да мисля за дебел килим, заради въртящият се стол... Някакви съвети, благодаря.

Предполагам  този теракот не е с подово отопление.
Ако не ви харесват  мокетите  - пробвайте с разни черги- текстилни, памучни. Икеа.
Мокетният килим-  е  изрезка  по форма, която ви устройва, от предлагани мокети на пазара.
А те  биват най различни видове - като материи, височина на  влакното, гъстота.
Не помня къде, по интериорните теми се коментираше, как да се закрепи на пода да не се движи - силиконови или други ленти.
Самият  мокет  е лек, и  е нужно да се фиксира.

http://ideendom.com/dev/index.php?option=com_k2&view=item&id=509:30-%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0&Itemid=170&lang=en

Ако под стола няма килим, то и под краката на детето няма да има.

# 411
Йеее, супер, Нивиана се завърна!  Grinning

И аз се надявам на разказ (може и в картинки)   Wink

Благодаря!
Нямам почти  нито една снимка обаче, само няколко витрини на Селфридж в  Лондон.
Иначе - бях в английската провинция- 20 дни..истинска  Англия, зелено, мъх, до океана, влага и  мъгли, исках да отида  до Тинтагел )) на крал Артур, ама не се случи. Слънцето в четвъртък за 4 секунди. Небето  някак си по ниско.

Градовете - като кукленски и от приказка къщи. Английски баби  в автобусите  и по магазините - усмихнати и заговарящи те. Чайки и кораби.
Малко като  от  Алиса :

"Тук Моржа каза бавно: - Време дойде
да поговорим за неща, като:
обуща, червен восък, параходи,
за зеле и царе,
защо морето е горещо-вряло
и имат ли прасетата криле."

# 412
Здравейте,  днес  ни монтираха  телевизора на стената  в спалнята  ,но  надстърча с около 12 см напред много ме дразни разтоянието между  стената  и телевизора този проблем се  вижда само  от страни  как да  го елеминирам  .

Peace

Рамка. Дървена права, мдф, дантелена,..не  ви знам стила.
Дайте  снимка, ще  го измислим.
Обрамчващ детайл, който скрива в дебелина проблема, свързан с останалия стил.
Може да премине и  в нещо друго, много е общо да се говори така.

# 413
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет  Grinning

трябва ми помощ за разпределението на едно помещение  Rolling Eyes
скицата е малко лаишки направена, ама техн. чертане не ми беше силата в училище  Mr. Green

половината помещение е скосено, вижда се на страничния срез. на скоса има прозорец.
в помещението ще се ползва за кабинет (задължително вътре ще стои една маса 180х90см), библиотека (свободно стоящи рафтове, предполагам от Икеа, не искам шкаф  Peace) и трябва да остане пространство за спортни занимания - йога

въпросът ми е как да разделя помещението  newsm78
искам да имам нещо като библиотечен кът и работна стая.

в момента масата с компютъра са на дългата стена, като масата е под скосената част, но прозорецът се пада странично и това затруднява ползването на монитора, защото блести слънцето Rolling Eyes
следващият проблем е, че в стаята има само 2 контакта Rolling Eyes... обозначила съм ги с черно кръгче.

ще съм благодарна за всякакви предложения
ето скицата:

# 414
Много интересна темичка. Записссссссс Mr. Green

# 415
привет  Grinning

трябва ми помощ за разпределението на едно помещение  Rolling Eyes
скицата е малко лаишки направена, ама техн. чертане не ми беше силата в училище  Mr. Green

половината помещение е скосено, вижда се на страничния срез. на скоса има прозорец.
в помещението ще се ползва за кабинет (задължително вътре ще стои една маса 180х90см), библиотека (свободно стоящи рафтове, предполагам от Икеа, не искам шкаф  Peace) и трябва да остане пространство за спортни занимания - йога

въпросът ми е как да разделя помещението  newsm78
искам да имам нещо като библиотечен кът и работна стая.

в момента масата с компютъра са на дългата стена, като масата е под скосената част, но прозорецът се пада странично и това затруднява ползването на монитора, защото блести слънцето Rolling Eyes
следващият проблем е, че в стаята има само 2 контакта Rolling Eyes... обозначила съм ги с черно кръгче.

ще съм благодарна за всякакви предложения
ето скицата:
http://i8.photobucket.com/albums/a13/lowenzahn77/self%20made/grundriss.jpg[/img]

Според мен  ниския ъгъл го запълвате със  шкафове с плъзгащи врати например, за да се изправи малко пространството.
На влизане правите  работната зона, и завземате  цялата стена с  библиотеки.
И каквото остане  - йога под прозореца.

# 416
благодаря за предложението.
и аз в началото исках така да сложа масата, за да разделя помещението, но при излизат следните проблеми:

- седи се с гръб към вратата - не го намирам за уютно Rolling Eyes
- там нямам контакт за компа - да, можем да пуснем разклонител, но чакаме бебе и всичко трябва да е защитено, не искам сума ти кабели да ми преминават през стаята Rolling Eyes
- ползвам компа за йогата да си гледам видеата - при това разпределение не става - дори и да обърна монитора, то не се вижда нищо, заради падащата от прозореца светлина.
- зона йога е неусъществима в този участък, защото височината е около 180см в тази част, ерго не става за йога Peace

вместо йога зона, там мога да си направя зона за четене, така го мислех в началото, защото светлината е добра. въпреки всичко ми остава проблемът с работната зона Rolling Eyes...
не обичам да стоя с гръб към вратата Whistling

# 417
А масата влиза ли в нишата? Тогава седящия ще е странично на вратата и остава кабела, може би да минава по стената от контакта, който е до вратата.

Или масата центрирана с късата си страна под прозореца, седящия е срещу вратата. В нишата - етажерките. Остава проблема с кабела Simple Smile

Нито един от вариантите не си го представям съвсем ясно  Peace

# 418
в коя ниша?  newsm78
ако имаш предвид онази чупка, то там за нищо не става, защото е ниско и тъмно Peace

второто предложение пак не ме устройва, защото като се влезе в помещението и се виждат кабелаците и задната част на компа. отделно ще пада нон стоп прах върху монитора.

последно мислех да сложим масата на стената до вратата Thinking
а там, където Нивиана е предвидила йога зоната, да си направя зоната за четене с етажерките.

обаче ми остава една дълга празна стена newsm78 и помещението ще изглежда още по-дълго и по-тясно  Rolling Eyes

# 419
Не e  с гръб  към вратата, изтеглете масата още назад,  вратата е  отляво.
Преместете я все пак масата  и се опитайте  да го усетите.

Така  ще се освободи и повече  място за йога.
Довода с  разклонителя  и контакта не би трябвало  в днешно време да е  важен, прекарайте  кабел в  перваза, или нещо подобно и разклонете,или разклонител зад  библиотеките.
Аз защитавах предимно монитора от светлината.
Какво изложение  е помещението?

На дългата празна стена слагайте етажерки, не  е необходимо според мен точно да цепите  две зони , не пречи на йогата ако има библиотеки по стените.
Ако завъртите масата срещу вратата, ще се чувствате  ли по комфортно?
Криенето на кабелите  предполагам е  възможно с някакви висящи модули тип завеса.
Можем да  го въртим още де, сега ми станаха ясни всички доводи.
Цитат
и помещението ще изглежда още по-дълго и по-тясно

И от това може да се извлече  ефект.

Общи условия

Активация на акаунт