Нивиана за дизайна и редизайна/4/

• 147 031
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
..............
А когато ми е неохобдима за сервиране я издърпвам пред дивана. Ъгловият диван е в кухнята и също се ползва за спане като се издърпа масата.Добре е масите да са леки или мобилни(с монтирани колелца отдолу.)Гардероба на секцията е препоръчително да е с плъзгащи врати.Доволната,ако смяташ че ще ти е от полза ще снимам да покажа.

Сигурно и аз съм вече с изменения, уж съм против мултифункционалните мебели, но всичко трябва да може да се движи ,мести, и то когато ти хрумне, и  с не повече усилия от едни  женски ръце.
Дори и да искаш да си смениш атмосферата за матинето...и гостите..
Като че ли ни трябват  по леки и неангажиращи мебели..зависи от стила де..да ни  робуват  те.. а не ние..

# 586
  • гр.Варна
Нивиана,радвам се, че отново си при нас.  bouquetАко имаш време ,погледни и моите въпроси. Praynig

# 587
  • хасково
Нивиана, конусчетата много ме заинтригуваха.Какъв ли е въртящия се механизъм вътре-може би са лагери!!!За детската стая мъдря каква максимално флексабилна масичка да измисля и хоп-ето идеята.
А съм се зарекла повече да не слагам маса като "кютук" ,която да се чудя как да мръдна. Има механизми,които допълнително биха могли да се монтират,за да е подвижна.Аз си местя и пианото сама и детското легло,което е двуетажно.И що играчки вадя ,счупени и скрити зад него. ooooh!
В новото жилище съм решила всички тежки мебели да са на колелца,а шкафове и секцийки разни-висящи на стените-минаването с прахосмукачка и палка да не е гигантски слалом.

# 588
Нивиана,радвам се, че отново си при нас.  bouquetАко имаш време ,погледни и моите въпроси. Praynig

pars, дали са ви доста отговори.
Според мен като за начало изчистете ярките цветове от стените.
Могат да  бъдат  и бели.
И заложете на някой пясъчен интериор  - бяло, сиво, светло дърво, тогава оранжа ще се усеща и ще е в тон.

Не разбрах плочки ли искате да сложите на стълбището - може  сив гранитогрес. И топли стени.
Всичките  ви цветове са много ярки и контрастни.
Ако са по-спокойни  - то и настроението няма да е притеснително.
И нормални светлодървесни маса и столове - заложете малко на дизайн, цветовете не са всичко.
Внимателно подбрани текстили, картини.
Потърсете вашия стил,гледайте неща, докато разберете кое  ви харесва, не мога да ви дам решение, само насоки.

# 589
Нивиана,предполагам ,че си заета и затова не влизаш в темата,но когато имаш възможност ще се радвам да получа съвет за моя дом. PraynigБях ти обяснила на стр.36.А сега да попитам и още един въпрос.Как мислиш този тапет дали ще стой добре на стената зад меката мебел?
http://pars.snimka.bg/properties/proekti.648318

Откъде тази любов към зеленото?  Оставете  го в растенията и градината... Сложете  хубави картини...имат повече дух. И любов.
Понякога тези фототапети са на пиксели и качеството не е много добро.
Трябва после  много да внимавате с избора на  мека мебел.
И аз мисля, че ще ви  омръзне картинката на тапета  скоро.

# 590
Удобен диван за ежедневно спане е Дъмбо. Вижте модела в Гугъл. Има различни цветове шалтета, сваляеми. Grinning Отдолу е с голяма ракла, с пружинни матраци е. Има 2 позиции за сядане - полуполегнал гръб и прав гръб.
.............

И аз съм за клик клак механизми -  може да си сложите и два дивана, или единия да е разтегнат, тоест  бързо да изглеждакато дневна, а не като спалня, в която каните гостите.

Относно шкафовете и гардеробите  - заложете на големи скринове - побират  много и не са до тавана. И е подредено.

# 591
Привет на всички! От месеци ви чета и възхищавам! Страхотни сте! Поздравления за хубавите идеи и съвети!  bouquet Реших и аз да се престраша и да помоля за съвет- предстои ми да се местя в гарсониера и се чудя и мая как в една стая да вместя и приста(към това съм се насочила като място за сън) и нещо като холов ъгъл- все пак не мога цял ден да прекарвам в леглото Joy :35. Стаята е с размери 4.50 на 3.80, с един прозорец на юг, единствената даденост е паркет, който смятам да изцикля.Моля за вашите съвети и идеи - какви цветове  са подходящи за такова малко помещение, не само за стени, но и мебели, дали да има някаква секция, не искам да е претрупано с мебели, а да има въздух и простор, до колкото е възможно. Ще съм благодарна за всяка идея!  newsm17

Бяло, светло, дърво, синьо, икейско ))))
,
,

# 592
Каква кухня би подхождала на този интериор?Кухнята ще бъде на стената,която не е боядисана.Мислих да е като шкафовете в хола и трапезарията,но тази фирма не изработва кухни по индивидуални проекти а работи само с готови модули После реших да е нещо различно но се страхувам да не стои като кръпка-светла кухня на фона на шкафовете които са цвят орех.Голяма чуденка,но 2 месеца без кухня направо е убийствено!Ще съм много благодарна за идеи и съвети от страна на Нивиана и всички останали!

vemani, имате прогрес!

Класическа кухня , или много различна - супер модерна.
Зависи какво ви е на сърце.
Или пък такава:

# 593
baibibi, има доста варианти, вярно е.

А нещо такова пробвахте ли -  да няма над вратата модул, долна плътна част,  някакви квадрати - ако искате с рози от  текстил, декупаж, или каквото там ви хрумне, може и чисти, свързани с някой друг цвят в помещението, и вече по- лека горна част  - тип щори.
 А може и  буквално да си купите щори дървени от бриколаж, и да ги накроите по рамката, за повече дишане.
Може и някакви струговани крачета.

Искам да знам резултата, какъвто и да е !  smile3530

# 594
  • гр.Варна
Нивиана,благодаря за насоките и идеите.   bouquet Ще се придържам към тях.Само още един въпрос:ако сложа сив гранитогрес на стълбите ,стените какъв цвят да бъдат и този гранитогрес с какъв ламинат да съчетая? newsm78

# 595
Нивиана, сякаш ми стоиш в мозъка! Точно бях на път да се отказвам вече от горните /над вратата/, а и се бях замислила за допълнителна декорация с дървени щори върху врати с нормален профил.
Много ти благодаря, че визуализира тези неясни идеи, които само се навъртаха в главата ми, но не успяваха да се материализират в ясна концепция.

# 596
Благодаря, Нивиана, за снимките- както винаги са право в целта - подобни съм си отделила в папки и изчаквам да се откроят "тенденциите" в моя ум newsm78. Харесвам икейския стил, но съжаление съм доста далеч от София (от Шумен съм) и след една бърза обиколка из мебелните магазини в града стигнах до извода, че трудно ще успея да реализирам нещо от това, което толкова харесвам, но..... се надявам, че нещата са постижими. Във всеки съвременен дом има доста техника- кабелна телевизия, интернет, модеми, рутери и ОГРОМНО количество разклонители и така необходимите кабели- та въпросът ми е - как да се прикрият те? Не питам за тези кабели, които влизат в скрит улей на новите первази. Ако някой е срещал и знае някакви тънкости и хитринки за прикриване моля да ги сподели photo

# 597
  • Varna
Здравей, Нивиана Simple Smile Отдавна следя съветите, които даваш на мамите, които са в чуденка като мен и изключително много се възхищавам на отзивчивостта ти. Дойде моментът и аз да потърся мнението ти - имам колебания каква декорация да сложа по секцията и бара, които са в дневния тракт. Имам няколко идеи - мисля си да включа резедата като цвят(може би под формата на свещи); мисля си и за редуващи се нарастващи по размер рамки със снимки или пък някакви декоративни кълбета...абе с две думи чудя се Simple Smile)) Най-много ме затрудняват игривите лавички от лявата страна на секцията. Исках повече лавички, сега се чудя какво да редя по тях Grinning Благодаря ти предварително Simple Smile))

http://zarry.snimka.bg/other/home.649479.26187682

http://zarry.snimka.bg/other/home.649479.26187681

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 01:57 от zarrry

# 598
  • у дома с любимите си хора
С риск да стана досадна ще се самоцитирам с надежда за съвет за детската стая

Интересува ме тапети с дребен рисунък какво отражение имат върху стаята-смаляват я,натоварват ли окото....?

Самата стая е с размери 3 на 5 метра като едната стена е с близо 4 метра прозорци,изцяло южно изложение.Подът е естествен дървен дъбов пъркет.Стаята е за две разнополови деца.
Мислех си за тапети в жълто и светло кафяво/бежово. и това  или това с фриз

По принцип харесвам и тъмното кафяво,но не бих искала да прекалявам с него за да не се затвори стаята.Ето за това говоря

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 09:34 от Вилиан

# 599
  • в белята
Здравейте Нивиана,
преди време ви питах ,за разположението на мебелите в една детска стая.................е стаята все още не е готова ,но и сменихме стаята ,старата си остава място за игра ,а нова ще е принцеската стая.Избрахме вече мебелите в рустика стил ,антик бяло ,но проблема е че немога да реша какъв цвят да са стените.Моля за съвет. PraynigСтаята е 3 на 4.5 метра югоизточно изложение с голям прозорец .Проблема ,е че сега е с този ламинат http://bubalanak.snimka.bg/architecture/detska-staq.574119.25950352,а малката иска да е розова стаята ,а аз някак си немога да си я предтавя в този цвят ,по скоро бежово,зелено или лилаво,а пердето и балдахина на леглото да са розови?Мислех си да сменя и первазите с бели ,дали ще е добре?

Общи условия

Активация на акаунт