22-ри септември-новият празник

• 5 139
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
Ти с твоите включвания тук неведнъж си доказала, че много не може да ти се вярва. Прекалено фанатизирано и партийно ангажирано се изказваш. Липсва ти обективността.
Mr. Green
Това съвсем не е така, но на теб така ти се струва. Винаги така ще ти се струва. И проблемът няма да е в мен.  Tired

# 61
То, хубаво сме я обявили Независимостта на 22 септември 1908 година, но Независимото Българско царство е признато от Великите сили през пролетта на 1909 г. /въпросът ми е - Кое трябва да празнуваме?/

# 62
Ти с твоите включвания тук неведнъж си доказала, че много не може да ти се вярва. Прекалено фанатизирано и партийно ангажирано се изказваш. Липсва ти обективността.
Mr. Green
Това съвсем не е така, но на теб така ти се струва. Винаги така ще ти се струва. И проблемът няма да е в мен.  Tired

Хич даже не ми се струва, мога и конкретни примери да дам, ако поразгледам участията ти и си припомня това-онова. И не си само ти. Цяла групичка сте.

# 63
То, хубаво сме я обявили Независимостта на 22 септември 1908 година, но Независимото Българско царство е признато от Великите сили през пролетта на 1909 г. /въпросът ми е - Кое трябва да празнуваме?/

Така е, тогава е призната независимостта. А въпросът ти е за историците. Би трябвало да се сетим как обявиха независимост прибалтийските републики, а също Словения, Хърватска. Но не всички държави по света признаха тази независимост в един и същи ден. Нали така беше? Тогава коя дата трябва да празнуват тези страни? Предполагам, че празнуват. Не зная със сигурност.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2011, 12:45 от vl

Общи условия

Активация на акаунт