Въпроси към Класически хомеопати 17

• 53 485
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Да си яде ушите първият ти хомеопат. Ама казвайте им имената на тези хора, какво ги криете? Вие не ги клеветите, не давате оценки за личността им. Вие само казвате "Драган Петков не си вдигаше телефона, когато детето имаше пневмония" Това са фактите, нали? Трябва да се знае!!!! Що за криворазбрана дискретност? Няма нужда от такава.

# 136
 Ами това беше известния Георги Хаджиев от В. Търново. Също после вечерта като ми се обади към 23 ч. и аз му казах, че съм се притеснила и съм дала АБ-то, господина със спокоен глас ми каза, че повече мога да не го търся и не съм била готова за хомеопатично лечение.

# 137
Благодаря ти, че сподели  Hug така помагаш на всички, които четат да се ориентират.

# 138
 Ами, за това го направих, защото преди да реша към кого да се обърнем из нет-а четях само хубави неща за него....Пък в дълбоката провинция няма кой знае какъв избор...

# 139
  • Пловдив
детето в момента няма хомеопат,и не е давано ХЛ.Но идеята на постовете ми беше че преди последния хомеопат,и даваните от него ХЛ детето е било и по 15 дена със сополи,и не е слизало надолу,тогава детето беше лекувано с боаронски гранулки ,и на база писаното във форума възприех идеята че това не е хомеопатия и се насочих към класическа хомеопатия,но именно тя (т.е. хомеопатите при които сме били-класически)според мен,не твърдя че съм права доведоха детето до това-вече инфекцията да слиза бързо надолу -за половин година 2 бронхита.
Ще намеря друг и как да се доверя,трудно ще е,а и всичко е свързано и с финанси,пробваме един,втори,трети,парите си отиват на вятъра,всеки препоръчва някой,при него помогнал,оказва се обаче че при друг не успява да помогне и така в постоянно търсене
А за АБ почнах го разбира се,нямаше какво да се чудя,детето пи АБ преди 1 година,т.е. не са му много антибиотиците

# 140
 Има ли някъде в нет-а където може да се свалят редакциите на Органон. Ако намеря време да си почета , или са написани сложно и не за простосмъртни  Rolling Eyes

Аз ли полудявам или преди малко имаше пост на Lavander  и сега го няма  Thinking

# 141
Аз споделям за моя първи хомеопат Димитър Пенев - Мики. В началото бях с такъв ентусиазъм от него, но в един момент започнах да си давам сметка, че не чува това което му казвам, не се чувствах разбрана; сякаш си беше изградил някаква представа за мен и толкова. После си дадох сметка, че след година и малко повече лечение аз нямах никакъв напредък. Наистина някой дребни симптоми бяха изчезнали, но не и основното ми оплакване. След това смених хомеопата си, после започнах да уча хомеопатия и след като започнах да чета Органона ми светна. Ама така хубаво ми света, че се изплаших. Димитър Пенев предписваше всичките лекарства в потенция СМ, не само на мен, на всичките си пациенти, защото видиш ли "СМ е най-високата потенция и осъществява запис на най високо енергийно ниво". И аз съм била голяма бяла птица за да не загрея за какво точно става дума. В такъв маниер на предписание няма нищо индивидуализиращо - да раздаваме всичко във СМ потенция, на всички. Всеки път като ходех при него, Мики не пропускаше да вметне нещо за "библията на хомеопата - Органон" и как само той го четял, пък колегите му не. Странно, но точно там в Органон пише, какви са опасностите и последствията от това да се дават несъобразено високи потенции с жизнената сила на пациента. И тогава си обясних коя е истинската причина някои дребни мои симптоми да изчезнат, но да се появат нови - потискането с високи потенции. В хомеопатията всичко се подбира индивидуално - лекарството и потенцията. В това да предписваш на всички една и съща потенция няма нищо индивидуално, т.е това е нарушение на принципите на хомеопатията. Не зная как практикува сега Мики, аз споделям за своя опит с него от преди 5 години. Да не говорим, че кабинетът му представляваше един хол с едно бюро, до него място на което да седне пациентът и още 2 големи канапета, на които стояха и чакаха другите да им дойде реда. Много пъти се е случвало да си разказвам житейската история в присъствието на някакви непознати хора, които ме гледат втренчено, или им звънят телефоните. Напрофесионално е така и така не се прави, но сега го разбирам, тогава съм била патка безподобна. И още има - разбиранията му за реперторизация бяха "да превърнем всяка дума на пациента в симптом и да я вкараме в реперториума". Е да де, ама и така не се прави, защото всеки слчуай има своят център и ядро, не може автоматично всичко да се взема. С тази негова практика винаги излизаха 3-4 поликреста и той ги сменяше и въртеше. С разбиранията които имам сега за хомеопатията, аз никога не бих го препоръчала като хомеопат, никога!

# 142
Има ли някъде в нет-а където може да се свалят редакциите на Органон. Ако намеря време да си почета , или са написани сложно и не за простосмъртни  Rolling Eyes

Аз ли полудявам или преди малко имаше пост на Lavander  и сега го няма  Thinking

Можеш да си го купиш, ето тук, например: http://iztok-zapad.eu/books/book/544
Не е написано чак съвсем сложно, но има значение, когато ти се обяснят някои неща и ако разчиташ само на себе си, защото понякога Органон се разглежда в контекста на другия основен труд на Ханеман "Хроничните болести" и се правят връзки и препратки. Все пак като го прочетеш ще добиеш някаква обща представа за това как стоят нещата в действителност.

Тук има он-лайн вариант, но това са само параграфите, без поясненията в бележки под черта, което специално за Органон е много важно. Често там се казва повече отколкото в конкретния параграф. http://www.homeopathybg.org/members/haneman/Index.html

Не полудяваш, просто изтрих поста и го редактирах.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 11:43 от Lavander

# 143
 Мерси   bouquet

# 144

......и се насочих към класическа хомеопатия,но именно тя (т.е. хомеопатите при които сме били-класически)според мен,не твърдя че съм права доведоха детето до това-вече инфекцията да слиза бързо надолу -за половин година 2 бронхита....

Не си права! До това състояние на детето ти се е стигнало не заради класическата хомеопатия и принципите й, а заради онези които си мислят, че я практикуват и се наричат хомеопати, и са се закичили със сертификати и грамоти от тук и там, сякаш това ще им даде познания и умения   Wink Ако се лекувате при истински хомеопат, нищо от това, което описваш няма да се случи. Просто тези истинските са много малко и трябва да се оглежда и подхожда внимателно. То и добрите зъболекари са малко, и добрите фризьори, и добрите бояджии, така че...

# 145
За пореден път казвам,че не Хомеопатията е грешна, проблема е в хомеоПатите,които си мислят,че разбират.За радост, имаме невероятен хомеопат в Добрич.

# 146
  • в матрицата
mama 123, мисля, че говориш за Румен, нали Wink  
По повод на писанията за Мики - ще кажа само едно, той и само той успя да ме спаси от ужаса който изпитвах.... Нито  Nial, нито Камелия Попова, Кирил Стоянов, нито пък Александър ( тук  писах доста за него, но той се взе  много на сериозно)  ми помогнаха. Та всичко е строго  субективно, знам, че има тук пишещи, които се лекуват при Мики и  могат  да пишат положителни неща за него  . В никой случай не го защитавам, само споделям, че единствено от него видях полза и то на мига, в кабинета му .....

# 147
  • Пловдив
Някой има ли тази книга...http://homeohelp.eu/homeopathybooks/shop.product_details/1/flypa … images.tpl/2.html

И струва ли си или... Rolling Eyes

# 148
tandonova79, не си струва книгата според мен.

Suzza, и аз съм имала облекчение на мига в кабинета на Мики, но цената която платих беше висока и не говоря за парите. Такива хубави разширени вени ми образува след една доза Lach CM, която преди това ми беше облекчила мигрената от раз в кабинета. Споделеното от мен са споделени лични преживявания. Не ми харесва, когато ги наричаш писания.

# 149
Да Suzza и съпругата му,невероятни са !
Има случаи,когато е необходимо да се получи "връзка" м/у лекуващ и пациент,понякога нещо много малко, може да убегне и да не даде резултат интервюто

Общи условия

Активация на акаунт