Въпроси към Класически хомеопати 17

• 53 486
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
  • в матрицата
kremm ,ако  детето е лекувано с правилното лекарство, кашлицата не може да няма промяна за 1 седмица. Дали е време да смените хомеопатичка, това е единствено ваше решение  Peace

# 181
Здравейте, дали можете да ми помогнете със съвет? Синът ми се разболя преди 3 дни – в събота вечер легна със запушен нос, вдигна Т>39гр. и на сутринта след мн. неспокойна нощ беше с лаеща кашлица, без глас и дишаше като Дарт Вейдър.
Дотук му бях дала панадол и веднъж олинт в носа.
През деня (неделя) отново вдигна Т 39,5, имаше и треска. След тел.разговор с педиатърката му дадох нурофен и капки фенистил (антихистамин). Вечерта (след ровене в гугъл) му дадох Апис Мелифика 9СН 3х3 през 10мин. и му сложих  компрес, в 23часа отново нурофен
В понеделник беше вече росна китка с губещ се глас и запушен нос, но активен. Заведоха до педиатърката, изписа му антибиотик “за всеки случай”. Не му го дадох, тъй като очевидно се подобряваше и нямаше Т, но след още хаотично ровене в гугъл купих още “бонбонки” на боарон и му дадох вечерта Спонгиа тоста 9СН 5 гр. и след 15 мин. Поумон хистамине 15СН, тази сутрин отново същото
Днес отидохме за консултация със специалист УНГ, отмени Аб, даде рецепта за капки назекс/олинт и антихистамин(фенистил).

Междувременно прочетох тук повече за хомеопатията и не му дадох нищо сега, ама абсолютно нищо, само една лъжица калциев глюконат. Явно голям бъркоч съм направила.
Въпросът ми е, дали не съм навредила с нещо, и, ако може тук да ми дадете съвет, какво да му давам идните дни?
Той още е със запушен нос, но не много, успява да диша; бистри сополи, малко задна хрема, губещ се глас. По принцип спокоен, наблюдателен (днес бе непривично нервен, дали не съм го фърлила у гъбите с тази спонгиа..?). Трудно понася жеги, обича водата. Едър, но слаб. Яде малко, но като огладнее изпада в истерия.

Нямам личен хомеопат, тази, която съм харесала в момента не е в БГ, след 2 седмици ще ида при нея за интервю, затова не искам сега да търся друг, затова пиша тук. Много ще съм благодарна, ако някой се отзове
 Heart Eyes

# 182
Пропуснах да добавя важен факт - мин. седмица му беше първата на детски ясли. Първият ден го взех с продран от рев глас, следващите три (започна от вторник) изглеждаше по-спокоен, но още плаче. Сега е в къщи, но другата седмица трябва пак да иде, и се притеснявам ако е недоизлекуван да не се повтори или задълбочи проблема. Иначе досега (2г.4м.) не е боледувал, само 2 пъти вдигна Т за по един ден

# 183
  • Пловдив
Пропуснах да добавя важен факт - мин. седмица му беше първата на детски ясли. Първият ден го взех с продран от рев глас, следващите три (започна от вторник) изглеждаше по-спокоен, но още плаче. Сега е в къщи, но другата седмица трябва пак да иде, и се притеснявам ако е недоизлекуван да не се повтори или задълбочи проблема. Иначе досега (2г.4м.) не е боледувал, само 2 пъти вдигна Т за по един ден

Привет! PeaceБраво,много добре и подробно си описала цялата картина,Но...тук никой няма да ти препоръча друго освен да намерих добър хомеопат,да си насрочите среща/интервю и ако си решила да се лекувате по тоя н-н тогава ще имаш отговор на повечето въпроси!

Питай мамите тук да ти препоръчат някой и действайте! PeaceА за това дали си навредила...то вече е късно,дала си от "бонбонките".Хомеопата ще прецени това.

Успех! Peace

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 08:29 от tandonova79

# 184
  • Пловдив
Амаласунта, много се съмнявам ако някой тук ти даде конкретен съвет какво да даваш на детето....защото знаем, че не се прави така Hug. Ти вече си направила най-важната стъпка, избрала си хомеопат(надаваме се класически), изчакай я, проведете интервю, ....и нека тя да реши от какво ХЛ има нужда детето.
Стресът от тръгване на ясла или градина си е нещо сериозно за една голяма част от децата, но и тук правилната намеса на хомеопат може много да помогне.
пп Не давай нищо повече на детето....поне не и ХЛ....

# 185
  • Стара Загора
Здравейте,
Обръщам се към всички, които могат да помогнат с информация и препоръки.
Става въпрос за майка ми, която е на 62 г. Вече повече от половин година е по болници като не може да се установи диагнозата. Правили са й безброй изследвания. Проблемът е, че вдига висока температура почти всеки ден без други симптоми. Съмняваха се за лимфом, левкемия, но изследванията го отрекоха. Съмняваха се за ендокардит - няма. Не знам още за какво се съмняваха, но така и не откриха причината за температурите. Има и уголемен далак, което твърдят, че е в следствие от температурите. От едната болница установиха, че има апластична анемия и почти непрекъснато е с ниски левкоцити (около 1-2). Не знам дали се предполага, че като е със слаба имунна система може би се разболява от всяка една бактерия или вирус, който мине покрай нея, но факт е, че температурите понякога продължават седмици.
Естествено това на дали е достатъчна информация, но като за начало искам да попитам дали хомеопатията би могла да помогне в случая като дори няма поставена диагноза? Тъй като не сме от София, а предполагам, че в София са повечето добри хомеопати, но не можем да пробваме тук и там докато улучим добър хомеопат, затова пиша тук с молба да ми препоръчате или да се включи хомеопат, който би се заел с нашия случай.

# 186
  • Пловдив
Здравейте,
Обръщам се към всички, които могат да помогнат с информация и препоръки.
Става въпрос за майка ми, която е на 62 г. Вече повече от половин година е по болници като не може да се установи диагнозата. Правили са й безброй изследвания. Проблемът е, че вдига висока температура почти всеки ден без други симптоми. Съмняваха се за лимфом, левкемия, но изследванията го отрекоха. Съмняваха се за ендокардит - няма. Не знам още за какво се съмняваха, но така и не откриха причината за температурите. Има и уголемен далак, което твърдят, че е в следствие от температурите. От едната болница установиха, че има апластична анемия и почти непрекъснато е с ниски левкоцити (около 1-2). Не знам дали се предполага, че като е със слаба имунна система може би се разболява от всяка една бактерия или вирус, който мине покрай нея, но факт е, че температурите понякога продължават седмици.
Естествено това на дали е достатъчна информация, но като за начало искам да попитам дали хомеопатията би могла да помогне в случая като дори няма поставена диагноза? Тъй като не сме от София, а предполагам, че в София са повечето добри хомеопати, но не можем да пробваме тук и там докато улучим добър хомеопат, затова пиша тук с молба да ми препоръчате или да се включи хомеопат, който би се заел с нашия случай.

Има добри хом. и в др.градове-във вашия също!Пращам ти...
Успех! Peace

# 187
  • София
Milky way, сами сте видяли, че медицината е безсилна във вашия случай. За хомеопатията обаче не е необходима диагноза, защото диагнозата сама по себе си не дава нужната информация. За хомеопатията са важжни индивидуалните симптоми. За повече информация, може да прочетете темата "Информативно за хомеопатията". За Стара Загора мисля, че някой беше писал, че там има добра хомеопатка... ако някой има пвоече инфо, може да препоръча (tandonova79 - писали сме заедно  Peace)

# 188
Благодаря ви, дами, ще оставя нещата така засега.
Все пак постът ми беше полезен. Масово битува схващането, че хомеопатията е нещо, което може да помогне, може да не помогне, но няма да навреди, и фактът, че боарон се продава без рецепта, го подкрепя. Особено сред "майките" - това си е специална солидна група в обществото, от която бааавно излизам Simple Smile
За хомеопатичката, към която съм се насочила не ъсм търсила мнения, просто бях преди години на нейна лекция и ми стана изключително симпатична. Получих мн.добри препоръки и за друга. Доста ще се почудя  newsm78

Milky way, надявам се да намерите вашият лекар и да ви помогне  Hug

# 189
  • София
амаласунта сподели кои са тези хомеопатички, за които пишеш.....

# 190
д-р Маждракова е тази, към която изпитах симпатии от пръв поглед - като бременна бях на нейна лекция на 9месеца (явно не съм запомнила много Rolling Eyes). Смятах да я посетя заради моя силна алергия (сенна хрема), но се пренебрегвах доста време заради детето предимно, а той беше добре.

д-р Гужгулова е препоръчаната ми, може би все пак ще ида при нея, тъй като е близо до нас, а и лекарската и специалност е УНГ. Не знам това доколко има значение всъщност

ако има някой с лични впечатления, ще се радвам да ги чуя  Heart Eyes

# 191
  • в матрицата
Амаласунта , с риск да те разочарова, но си мисля, че изброените от теб имена са си лекари, нямащи нищо общо с хомеопатията...най-вероятно са преминали курс към боарон...

# 192
# 193
  • София
Suzza, за д-р Гужгулова си права. Както е споменала и амаласунта е УНГ лекар и класически хомеопат. Изпробвана е от мене и е страхотна. Спазва абсолютно всички принципи на хомеопатията, предписва по 1 лекарство, винаги в течна форма или обяснява как да си го разтвориш...
Така че смело напред Амаласунта. И да споделиш после впечатления.

# 194
А защо трябва да е в течна форма?

Общи условия

Активация на акаунт