Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 209
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
То ми е ясно че трябва хомеопат да ми изпише лечение, но въпроса ми е дали има излекувани от стафилокок.Защото досега не съм ходила на хомеопат,четох тук във форума за моя информация и реших да пробваме ,защото които и лекар да попитам за хомеопатията  никои не пи я препоръча.  Някои да ми препоръча хомеопат във Варна.  bouquet

# 226
  • София - Варна - Бургас
То ми е ясно че трябва хомеопат да ми изпише лечение, но въпроса ми е дали има излекувани от стафилокок.Защото досега не съм ходила на хомеопат,четох тук във форума за моя информация и реших да пробваме ,защото които и лекар да попитам за хомеопатията  никои не пи я препоръча.  Някои да ми препоръча хомеопат във Варна.  bouquet

Разбира се има излекувани , включително и от Staphilococus Aureus = Златист Стафилокок - продукт на вътреболнична инфекция, мутант устойчив на всички антибиотици.

Продължава записването за новия 3-годишен курс по класическа хомеопатия: http://www.bghomeopathy.org/bg/news_bg.php

# 227
Има и от свръхразвитие на клебсиела и ешерихия коли. Това по едно и също време в един човек

# 228
Мече,благодаря ти  за споделеното.Аз съм била като дъщеря ти, в последствие съм и със извадени сливици и точно това отчитам като голяма грешка.Наистина след като ми ги извадиха спрях да боледувам от сливици,но всяка втора настинка завършва с бронхит или кашлица,която си влача с месеци.И точно това се надявам да избегна с дъщеря ми.
Съвети за лечение от  вас не търся,а точно ако някой е имал сходен проблем да сподели алтернативите и как са се справили с проблема.И ще се надявам и някой да се престраши да си препоръча хомеопата,защотоявно е доста трудно намирането на свестен лекар.

# 229
Защото действа върху повече рецептори в устната кухина, а и се динамизира, тоест не е в статична форма в една  и съща потенция. Малко по-назад обсъждахме за минималната доза и дали може или не може поне първата доза да е гранула.

В такъв случай по-добре ли е вместо СН 15 да давам LM 1?

# 230
Защото действа върху повече рецептори в устната кухина, а и се динамизира, тоест не е в статична форма в една  и съща потенция. Малко по-назад обсъждахме за минималната доза и дали може или не може поне първата доза да е гранула.

В такъв случай по-добре ли е вместо СН 15 да давам LM 1?

Зависи дали за остро, за хронично или за обострено хронично. Зависи и от лекарството. Зависи от възприемчивост, чувствителност, реактивност на ЖС. Много зависи. ЛМ действа на голяма площ, меко и пак зависи Crazy

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 20:08 от Мечка Малинарка

# 231
 Моето дете е точно с Staphilococus Aureus в гърлото, но пихме само веднъж три дни лекарство за гадините и дотам. Достатъчно ли е ?

# 232
Мече, нищо не вдянах  Laughing, но благодаря за отговора  Hug
Питам, защото нашия хомеопат каза сега да давам на малката едно лекарство 15 СН, купих го, но после видях, че имам от преди течния вариант (който всъщност не сме давали). Та затова ми беше питането. Ще си давам това, което е казал  Peace

# 233
Хомеопатичните лекарства и потенциите не са взаимозаменяеми. Не може да се даде едно лекарство вместо друго или една потенция вместо друга. Всеки човек има специфична чувствителност, възприемчивост и реактивност (характеристика на жизнената му сила) и това ни отличава един от друг. Хомеопатът трябва да се съобрази с тези характеристика на жизнената сила на пациента за да подбере потенцията. Не може да давате LM вместо 15 СН, не може да давате 30 СН вместо 200. Не може!

# 234
Моето дете е точно с Staphilococus Aureus в гърлото, но пихме само веднъж три дни лекарство за гадините и дотам. Достатъчно ли е ?

Ние не знаем дали е достатъчно. Как да познаем? Да хвърлим боб? Това знае хомеопата, който е направил предписанието.

# 235
Мече, нищо не вдянах  Laughing, но благодаря за отговора  Hug
Питам, защото нашия хомеопат каза сега да давам на малката едно лекарство 15 СН, купих го, но после видях, че имам от преди течния вариант (който всъщност не сме давали). Та затова ми беше питането. Ще си давам това, което е казал  Peace

Разтваряйте лекарствата! Не давайте сухи гранули!

# 236
Lavander, благодаря, разбрах   bouquet
Някъде пък (вече не помня къде  Blush) бях чела, че като се разтварят във вода им отслабвали свойствата  Rolling Eyes А как е правилно да се разреждат, в колко вода?

# 237
Това са пълни глупости! Били отслабвали  Shocked тра ла ла
Я да прочетем параграфи 272, 273 на Органон. Кажете и на хомеопата си да ги прочете! И питайте него как да разтваряте! Аз не знам, не ви познавам случая. А ако хомеопатинът каже, че не се разтваря или че няма значение - то да знаете, че не е хомеопат, защото подобна препоръка е в разрез с принципите на хомеопатията.

# 238
Ето ви параграф 272

"Такава гранула, сложена суха на езика, е една от най-малките дози при недълготрайна болест с умерен характер. В този случай от лекарството се засяга само малка част от нервната система. Същата гранула, размачкана с малко млечна захар и разтворена с достатъчно количество вода и разбъркана добре преди приема, ще предизвика много по-мощен лекарствен ефект в течение на няколко дни. Всяка доза, колкото и малка да е, ще действа, обратно, на голяма част от нервната система. "

# 239
А лекарствата не бива да се приемат в суха форма, защото в параграф 276

"Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство(а точно това се случва когато се приема на гранули, защото всеки път се приема една и съща потенция), без изобщо да става дума за честото повтаряне на дозата (и в кратки интервали, с намерението да не се забави лечението). Жизненият принцип не приема такива неизменни дози без съпротива, т.е. без да се проявят други симптоми на лекарството, извън тези, които са подобни на подлежащата на лечение болест, защото първата доза вече е довела до очакваната промяна в жизнения принцип, и втората, динамично напълно подобна, неизменена доза на същото лекарство вече няма да намери същото състояние на жизнената сила. В резултат на получената друга такава неизменна доза, пациентът може наистина да се разболее от друга, дори по-силна болест, понеже сега остават активни само тези симптоми на дадения медикамент, които не са били хомеопатични на изходната болест, следователно не може да се постигне дори една крачка към излекуването, а може да настъпи само реално влошаване състоянието на пациента. Но ако следващите дози всеки път биват леко изменени, а именно потенцирани в малко по-голяма степен (това става чрез разреждане и разбъркване преди всеки прием) същото лекарство (усещането за естествената болест намалява) и така да се приближи излекуването. "

Разбирате ли колко сериозно ви прецакват онези хомеопатини, които не спазват принципите? И вие им плащате от изкараните си с труд пари за да не спазват принципите. И като не спазват принципите децата ви и вие страдате. Честито!

Общи условия

Активация на акаунт