Въпроси към Класически хомеопати 17

• 53 487
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Дали ще са в ресторант или в офиса, или по тел. е все едно според мен.А е хубаво ,че обсъждат и че не си мислят, че всичко знаят,колкото повече глави мислят е по-добре  Laughing

подкрепям мнението.

вижте, въпросната докторна ни спаси от зверска алергия в момент в който бях в задънена улица и ни бяха изписали преднизолон. На 3г дете!!!! Така че каквото и да ми казвате за нея, аз имам прекрасни впечатления от нея и нищо не може да ме разубеди в противното.

Такак както Х помага на един на друг не помага. Така че мнения много и отзиви много. Ходила съм при много хомеопати. И то такива дето са успяли да се справят с моето заболяване и нищо. Само ми взимаха по 100 лв начален прегред, после по 50лв а аз се превивах от болки. Отговорът им беше - ще търпиш..... Единствено последният ми хомеопат успя да ми помогне до някъде.

Така че който каквото иска да  говори аз препоръчвам тази докторка. Досега от приятелите ми никой не се е разочаровал.

Дори разбрах че лекува детенцето на братовчед ми което с тежко заболяване от раждането....

Спирам с тази тема, защото е безчислено да я хваля повече. Ще порзвучи като реклама Mr. Green

# 211
Цитат
Такак както Х помага на един на друг не помага
Само да уточним, че Х-то е хомеопат, а не хомеопатията.

# 212
  • София
Цитат
Такак както Х помага на един на друг не помага
Само да уточним, че Х-то е хомеопат, а не хомеопатията.

тука имах предвид под Х - хомеопата Х  Laughing /т.е някой хомеопат/

# 213
  • Пловдив
Дали ще са в ресторант или в офиса, или по тел. е все едно според мен.А е хубаво ,че обсъждат и че не си мислят, че всичко знаят,колкото повече глави мислят е по-добре  Laughing
Според мен не е така, но тук нещата опират до гледна точка Peace

# 214
На биричка, в кръчма, без да имаш разписано интервюто пред себе си и без реперториум се мисли най-добре  Grinning

# 215
  • в матрицата
И после защо хомеопатията  не действала....  Хем ми е смешно, хем ми е тъжно, като чета за кръчми, седянки, разпивки и лечение....

# 216
Връщам се от супервизия и веднага да ви споделя.
Случаят беше на 6 годишно момченце, което според невролозите има епилепсия. Всичко започнало преди месец от една безобидна хрема, която "хомеопат" Петко лекувал с Rhus tox 15 - 3 пъти дневно по 5 гранули; Аpis 15 - два пъти дневно по 5 гранули; Тuberculinum 15 всеки ден сутрин по 3 гранули и Puls 30 всяка вечер преди лягане по една гранула. Тази схема е прилагана 2 седмици и хремата е успешно излекувана. Детето никога не е правило припадъци и се сдобова с тях след "успешното" лечение. #2gunfire

# 217
  • в матрицата
А кой Петко е? Да не е завършил някой  от вашите курсове? Щото ми се види абсурдно, някой дори и само прочел нещо  за класическа хомеопатия, да лекува по този начин   Crazy

# 218
Суза, не вярвах точно пък ти да не правиш разлика между боаронец и хомеопат.

# 219
  • в матрицата
Мечка, ти мислиш ли , че не правя  Crazy  Но, просто ми е чудно, как такъв човек се представя за хомеопат, но той не е виновен - виновни сме родители, че вярваме на сульо и пульо  :flutter
Вчера с една майка се заговорихме кой как лекува децата си. И като чу, че" мъчим" моето с хомеопатия ми заяви " Аз на не доказани лечения не вярвам"  Какво да обяснявам колко е стара хомеопатията, а да не говорим колко пък е доказана. Но жената си е права, каза, че приятелски деца  от лечение с хомеопатия са стигнали до болницата .. ... .  Е, аз моя урок си го научих ,лошото е, че не от боаронци, а от " класически", но все пак си беше урок  Peace

# 220
Всички си учим уроците.
Хванах се за "вашите курсове", затова. Crazy
Нали съм курсист, приех го лично. Simple Smile

# 221
Здравите, въпросът ми е дали има излекувани от стафилокок в носа със хомеопатия.От година и половина дъщеря ми е със този бактерий и не можем да се утървем от него и сега реших да пробвам с хомеопатия. baby_neutral

# 222
Здравейте на всички!
Никак не се радвам,но и аз се присъединявам към вашите редици.Много ми се иска някой от вас да ми препоръча добър класически хомеопат в София.
Накратко моята дъщеря до сега не е боледувала сериозно,освен няколко хреми прихванати от нас кекавите и родтели и винаги сме гги туширали за два-три дни само с клеева тинктура,сребърна вода и физ,разтвор.За съжаление обаче лятото(август и септември) на два пъти прихванахме от страхотния чревен вирус на морето.То държа милото дете,но накрая и то го изкара.И двата пъти ги туширахме още в началото и го изкара доста леко,но всеки път завършваше с херпангина.С нея съе справяхме само с изварен компрес и някакво си боаронско лекарство предписано от тамошната лекарка.(арсеникум албум 15 СН) През цялото време чинно си пие всяка сутрин и биогая пак ппо предписание на личната ни лекарка.Наскоро тръгна на градина и след известно време се разболя.Лекарката каза трета сливица.Детето няма никакви неразположения,гърло и гърди чисти,но е с една постоянна задна хрема вече цяла седмица.Не може да спи и да яде,а секрети не излзат почъи никакви.Лекарката каза,че ко не и е минало до утре ще и предпише Аб слеед антибиограма,но мен това никак не ми допада.Казва и че няма нужда да пускаме секрет щом сополките са и бистри ,а не зелени.Водихме я и за второ мнение,но докторът каза същото .
Молбата ми към вас е ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели как го е решил и приемам кординати на класически хомеопати  работещи с деца.
Благодаря ви много и се извинявам за километричното писание!!!

# 223
Единствено по въпроса мога да кажа, че имах огромни проблеми с голямото ми дете с третата сливица, която накрая извадихме. След това логично започнаха да боледуват долните две. От антибиограми с посявки, "адекватно" официално лечение стигнахме до диагнозата "Хипертрофия на сливиците и хронични тонзилити". На фона на целия пейзаж - едната срастнала. Бяха огромни, дори здрава, едва дишаше - пълни вечно с гной. Всички искаха да ги вадим. Плашеха ни, че ще увредим други органи от тези постоянни гнойни огнища. Заядох се.
Резултати от заяждането (вече е на 8 детето) - сливиците са намалели, размер нормален, може би малко по-увеличени от нормално. Редките болести, които кара -по пресен спомен последната "болест" от преди 4 дни. Вечерта каза, че й е студено. Носът запушен, без секрети навън. Погледнах сливиците, избила гной на вадички буквално. Температура няма. На другия ден гнойта, поне видимата, я нямаше. Носът започна да се отпушва. Вчера вече й нямаше нищо.

По принцип смятам, че уголемена трета сливица си се води хроничен проблем, който отвреме на време се обостря. Тоест най-добре би се повлияла от конституционално лечение и ако се наложи, се действа при остро състояние.

Мамчето2, лекарството, което е показано на отделния човек като индивид, му помага да спре свръхразвитието на микроорганизмите в себе си или да ги върне там, където им е мястото. Това е дисбаланс. Също трябва да се лекува с конституция според мен, а не симптоматично, защото стреляйки в стафилокока, само временно ще се потуши проблема, а няма да се изкорени първопричината.

# 224

Koй хомеопат е добър хомеопат?

Добрият хомеопат, е такъв, само защото в практиката си се придържа неотлъчно към принципите на хомеопатията, разписани в „Органон на лечебното изкуство” от Самуел Ханеман и утвърдени в годините практика, като истинни.

На прост български език това означава, че:

1/ Добрият хомеопат ще се запознае задълбочено със случая ви, като проведе интервю.
Ще се интересува от това, което ви притеснява и искате да се промени.
Ще се интересува както от физическите ви симптоми, така и от начина по който се чувствате във връзка с конкретните симптоми, които имате. И понеже има казуалност (причино-следствени връзки), хомеопатът ще се интересува от вашата биография, от нещата от живота ви, през които сте преминали и са ви направили това което сте.
Ще се интересува от вашата бременност, от начина по който сте се чувствали по време на бременността, от това как е протекло раждането.
Ще се интересува от заболяванията на вашите близки.
Ще се интересува от страховете ви, от това което ви притеснява в живота, от това което сънувате.
Ще иска да разбере светогледа ви, начина по който възприемате и взаимодействате със света.

2/ Добрият хомеопат ще анализира случая ви и ще го реперторизира (с компютърна програма или на ръка с помощта на справочници), или ще използва друг метод за анализ, например системата на Шанкаран или Шолтън.

3/ Добрият хомеопат няма да предпише ХЛ, защото му „приличате” на  такова. „Прилича ми” е субективно предписание, т.е отразява начина по който „хомеопата” ви е видял, но не и начина по който вие "изглеждате"...
С § 6 на Органон Ханеман забранява всички "трансцедентални спекулации" и отрежда роля на хомеопата, като непредубеден наблюдател. Работата на непредубедения наблюдател е да наблюдава без предубеждение, т.е без субективни оценки и коментари и по никой начин не бива да базира предписанието си въз основа на такива.

4/ Добрият хомеопат не употребява изрази от типа на „да уцелим лекарството”. Това не е игра на дартс, а система която има своята стройна методология. И точно защото той е воден от принципите на хомеопатията, той не се занимава със стрелба, освен като спорт...

5/ Добрият хомеопат ще ви зададе допълнителни въпроси, за да може да направи диференциална диагноза и да определи точно ХЛ от което имате нужда към момента на прегледа. Не съществува начин хомеопатът да знае от какво ХЛ ще имате нужда един месец след прегледа, за това няма да ви даде инструкции да вземете ХЛ след 10, 15, 20, 30 дни.

6/ Добрият хомеопат ще подбере потенцията на ХЛ така щото да не предизвика тежко хомеопатично влошаване (виж § 276 на Органон). Разбира се, съгласно Принципа на Херинг е възможно обостряне на съществуващите симптоми за кратко, или връщане на стари и познати симптоми за кратко, но нито едно от двете не бива да пречи на нормалното протичане на деня и живота. Въпреки хомеопатичната криза, усещането за благополучие, чувството за прилив на енергия са задължителни, ако тези усещания ги няма, на фона на влошаването – значи възстановяването на здравето не се случва в правилна посока.

7/ Добрият хомеопат предписва едно, единствено ХЛ (съгласно § 273 на Органон), в течна форма (съгласно § 247 на Органон). Той няма да ви предпише схеми на прием от типа на 3 пъти днес от лекарство А, утре 5 пъти от лекарство В, а всяка неделя по един път от лекаррство С, или пък 10 дни пиеш едното, после 10 дни от другото.

8/ Добрият хомеопат ще иска да подържа връзка с вас. Той няма начин да знае как се развива динамиката на вашия случай , освен ако вие не го информирате за това. Той ще ви инструктира да вземете една тест доза, или ще ви я даде в кабинета си и ще иска от вас да го информирате за състоянието си след 3 дни. Разбира се съществуват остри състояния, чието менажиране изисква по чест контакт, но в тези състояния не е и нужно да се чака 3 дни за да се отчете динамиката - тя се „случва” пред очите на наблюдателя. Когато се чуете с хомеопата си след тест дозата, той може да свери личната ви динамика с динамиката, която е очаквал от случая когато сте провели интервюто и да адаптира предписанието си към вашата конкретна динамика. Ще ви даде инструкции как да приемате ХЛ и ще иска да се чуете за да проследи динамиката ви след 7 до 10 дни. След вторият „отчет”, той ще адаптира предписанието си, ако това е нужно и в зависимост от динамиката, която е отчел за вашия случай ще насрочи нова дата в която да се чуете за „отчет” или ще насрочи дата за проследяване. Проследяването обикновено се случва 30 до 40 дни след 1ви прием на ХЛ.

9/ Добрият хомеопат е на разположение да ви консултира, когато имате нужда, или ако отсъства и няма възможност да изпълнява задълженията си за известно време, ви информира предварително и ви оставя телефон за връзка със свой колега, който може да бъде търсен в случай на такава нужда.

10/ Добрият хомеопат не критикува и не дава съвети за решенията, който трябва да вземете. Единствените съвети, които може да си позволи да даде са във връзка с §4 и §7 на Органон, т.е ако е идентифицирал възбуждаща или поддържаща причина за разстроеното здраве, или пречки пред излекуването, той е отговорен да ви информира за това, за да бъде отстранено, в противен случай хомеопатичното лечение не може да бъде пълноценно.

И изобщо, добрият хомеопат, освен, че е добър човек е и добър учен, който се отнася към предмета на своята дейност с цялото сърце, ангажираност, внимание и респект, които хомеопатичната наука и пациентите му заслужават.
Благодаря,Лавандер за статията!
Но всичко ми е толкова мъгляво за хомеопатията,колкото и да съм чела,че не знам как със сигурност ще знам помогнал ли ми е даден хомеопат или всичко е субективно за всеки случай,независимо от хомеопата(просто улучва за някого,за друг не може и затова и толкова различни мнения за един и същи хомеопат)!

Общи условия

Активация на акаунт