Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 174
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Здравейте,искам да споделя първото ни интервю при хомеопат .Детето ми от година и половина е със стафилокок  преди беше в носа а сега е във гърлото  тя е на 7 години, та 1 час я разпитва за всичко най подробно,тя е много жизнено и енергично дете.И след интервюто и даде да изсмуче  едно малко хапче и това беше и след месец пак на интервю.Аз очаквах да има хапчета и за вкъщи ,
защото толкова силни антибиотици е пила и без ефект,а той ни даде едно малко хапче  #Crazy
Моля някои да ми сподели нещо защото направо съм изумена.

Защо се учудваш???Явно не си се информирала за хомеопатията и как се практикува тя?Ако се върнеш назад в тая и др.теми ще разбереш защо е така Simple Smile Но принципът е,че е допустим 1 прием на суха гранула/както при вас/,но само веднъж!!!Следващите лекарства трябва да са в течна форма...А дали ще е така-ти ще разбереш!

А не попита ли защо прави така-защо ви даде само гранула??? Rolling EyesИнформирай се,за ваше добро е!И...май ми намирисва,че този хомеопат не е класически-дано бъркам!Само 1час ли ви разпитва?

п.п. Ако ще ти е по-лесно,за да ти помогнем-сподели името и откъде сте! Peace

# 301

Но принципът е,че е допустим 1 прием на суха гранула/както при вас/,но само веднъж!!!Следващите лекарства трябва да са в течна форма...А дали ще е така-ти ще разбереш!

Във Варна  не са ми известни класически хомеопати, които да дават ХЛ в течна форма. И аз до скоро всеки месец си приемах по една гранулка в суха форма и знам, че това не е проблем, т.к. ХЛ всеки път е било различно или ако хомеопата е преценил, че трябва да е същото – то е било с различна потенция. Идеята  е да не се приема едно и също ХЛ в еднаква потенция – та затова други го разреждат....Та следващият път пак може да е гранула в суха форма, но да е по-ралична от предната:)

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 14:49 от valin

# 302
  • Пловдив

Но принципът е,че е допустим 1 прием на суха гранула/както при вас/,но само веднъж!!!Следващите лекарства трябва да са в течна форма...А дали ще е така-ти ще разбереш!

Във Варна  не са ми известни класически хомеопати, които да дават ХЛ в течна форма. И аз до скоро всеки месец си приемах по една гранулка в суха форма и знам, че това не е проблем, т.к. ХЛ всеки път е било различно или ако хомеопата е преценил, че трябва да е същото – то е било с различна потенция. Идеята  е да не се приема едно и също ХЛ в еднаква потенция – та затова други го разреждат....Та следващият път пак може да е гранула в суха форма, но да е по-ралична от предната:)

Не разбрах точно как се потенцира гранула newsm78......Я ми обясни щом си наясно!Тук се изписаха доооста страници за това... Stop

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 15:14 от tandonova79

# 303
Тандонова, не бързай да се палиш, а прочети по-внимателно  Wink - Валин имаше предвид, че няма проблем, когато ХЛ всеки път е различно или в различна потенция.  И тя всъщност направи много добро уточнение - идеята е да не е едно и също ХЛ в една и съща потенция  Peace.

# 304
  • Пловдив
Тандонова, не бързай да се палиш, а прочети по-внимателно  Wink - Валин имаше предвид, че няма проблем, когато ХЛ всеки път е различно или в различна потенция.  И тя всъщност направи много добро уточнение - идеята е да не е едно и също ХЛ в една и съща потенция  Peace.

Та следващият път пак може да е гранула в суха форма, но да е по-ралична от предната:)

Ти тава как го разбираш???

На мен си ми звучи точно така,както съм си го написала....

п.п. И не съм се "запалила"...за какво ми е???

# 305
Това го разбирам, че следващият път гранулата ще е друго ХЛ или същото, но в друга потенция  Peace

# 306
  • Пловдив
Това го разбирам, че следващият път гранулата ще е друго ХЛ или същото, но в друга потенция  Peace

Демек не е проблем дето и изписват всеки път суха гранула???Нали тук коментираха съвсем обратното???

# 307
Сори, но не мога да цитирам съответните параграфи (и нямам време да ги търся сега) и затова ще преразкажа и онагледя в пример нещата, каквито аз ги разбирам.

Идеята да не се изписва всеки път суха гранула е, че сухата гранула не може да се потенцира (както разтвора). А трябва да се потенцира, защото трябва всеки път потенцията да е различна от предишната. Когато ти дадат два поредни пъти суха гранула Калкареа Карбоника 30 СН е грешно, защото и двата пъти потенцията е абсолютно една и съща. Когато обаче ти дадат 2 поредни пъти сухи гранули - първият път Калкареа Карбоника 30 СН, вторият път Калкареа Карбоника 200 С е ок, защото потенцията е различна - което е важното (друг е въпросът за скачането през потенциите, тук вече специалистите могат да си коментират дали е редно, но все пак предполагам, че зависи от чувствителността на пациента и от куп други работи). Ако ти дадат първи път гранула Калк 30 СН и втори път гранула Сулфур 30 СН пак е ок, защото са различни лекарства.

Поне такова е моето разбиране и направо ще си изям ушите, ако не е така, защото съм убедена, след всичкото четене, през което минах.

# 308
Тук се обсъжда, че не е проблем първоначален прием на гранула в суха форма, но не се допуска да се повтори същото ХЛ в същата потенция. Ако примерно се приема ХЛ "Х" 200С в суха форма (един единствен път) и на проследяването хомеопата прецени, че пациента въврви в правилна посока към оздравителен процес, но трябва още малко - тогава може да даде пак ХЛ "Х" и пак в суха форма,но вече с потенция 1М примерно. В случая не се допуска да се приема в суха форма отново ХЛ "Х" с потенция 200С.
Дано така е по-ясно
ПП. Усмихнатото писали сме едновременно Simple Smile

# 309

Защо се учудваш???Явно не си се информирала за хомеопатията и как се практикува тя?Ако се върнеш назад в тая и др.теми ще разбереш защо е така Simple Smile Но принципът е,че е допустим 1 прием на суха гранула/както при вас/,но само веднъж!!!Следващите лекарства трябва да са в течна форма...А дали ще е така-ти ще разбереш!

А не попита ли защо прави така-защо ви даде само гранула??? Rolling EyesИнформирай се,за ваше добро е!И...май ми намирисва,че този хомеопат не е класически-дано бъркам!Само 1час ли ви разпитва?

п.п. Ако ще ти е по-лесно,за да ти помогнем-сподели името и откъде сте! Peace

От споделеното на мен не ми мирише на нищо. Всичко е както трябва, просто хомеопатът е направил предписание съгласно 4-та редакция на Органон тоест дава се една доза и се изчаква за да се проследи динамиката на случая.

Към mamcheto2

....защото толкова силни антибиотици е пила и без ефект,а той ни даде едно малко хапче  #Crazy
Моля някои да ми сподели нещо защото направо съм изумена.

Oт кое си изумена? Че гранулата е малка? Голяма ли трябваше да бъде?  Grinning Или си изумена от факта, че само една гранула и цял месец чакане, а пък вие толкова много хапчета сте изпили без ефект до сега?  Grinning Понякога в хомеопатията точно така стават нещата - една гранула и случаят е решен. Няма нищо чудно в това, но ще можеш да си го обясниш ако се запознаеш с принципите на хомеопатията. Хомеопатичното лекарство е само стимул (ритник в дупето) към жизнената сила на човек и след като е правилно стимулирана с подходящото лекарство, в подходящата потенция дори един единствен прием може да доведе до излекуване.

# 310
Сори, но не мога да цитирам съответните параграфи (и нямам време да ги търся сега) и затова ще преразкажа и онагледя в пример нещата, каквито аз ги разбирам.

Идеята да не се изписва всеки път суха гранула е, че сухата гранула не може да се потенцира (както разтвора). А трябва да се потенцира, защото трябва всеки път потенцията да е различна от предишната. Когато ти дадат два поредни пъти суха гранула Калкареа Карбоника 30 СН е грешно, защото и двата пъти потенцията е абсолютно една и съща. Когато обаче ти дадат 2 поредни пъти сухи гранули - първият път Калкареа Карбоника 30 СН, вторият път Калкареа Карбоника 200 С е ок, защото потенцията е различна - което е важното (друг е въпросът за скачането през потенциите, тук вече специалистите могат да си коментират дали е редно, но все пак предполагам, че зависи от чувствителността на пациента и от куп други работи). Ако ти дадат първи път гранула Калк 30 СН и втори път гранула Сулфур 30 СН пак е ок, защото са различни лекарства.

Поне такова е моето разбиране и направо ще си изям ушите, ако не е така, защото съм убедена, след всичкото четене, през което минах.

Точно така е

# 311
Тук се обсъжда, че не е проблем първоначален прием на гранула в суха форма, но не се допуска да се повтори същото ХЛ в същата потенция. Ако примерно се приема ХЛ "Х" 200С в суха форма (един единствен път) и на проследяването хомеопата прецени, че пациента въврви в правилна посока към оздравителен процес, но трябва още малко - тогава може да даде пак ХЛ "Х" и пак в суха форма,но вече с потенция 1М примерно. В случая не се допуска да се приема в суха форма отново ХЛ "Х" с потенция 200С.
Дано така е по-ясно
ПП. Усмихнатото писали сме едновременно Simple Smile

Ако има развиване на слчуая в положителна посока, т.е към излекуване то тогава не се приемат никакви гранули, никакви течни лекарства дотогава, докато в случая има динамика. Ако хомеопатът прецени, че динамичното развитие на случая е спряло, но подходящото хомеопатично лекарство е все същото, той ще препоръча нов прием. Работата е там, че ако първият прием е бил на лекарство в потенция 200, а следващият прием е в потенция 1М - то се получава огромен "скок". Защото между 200 С и 1М има 800С интервал (800 поредни стотични разреждания тъй като 1М е 1000С). Теоретично това което си написала е вярно, че няма проблем и двата приема да са гранули, стига да са в различна потенция, на практика обаче такива големи "скокове" не се случават. Ако 200 С е подействало добре и има движение в положителна посока, 1М може да бъде твърде силна потенция и да потисне жизнената сила и това се случва много често. Точно това е причината за йо-йо ефектът....уж лекарството действа добре при първи прием, уж все още е най подходящото лекарство за случая, а пък при втори прием не действа или влошава. Тогава се започва едно лутане и една смяна на лекарства в търсене на по подходящото, но не се получава нищо, защото проблемът не е преценен правилно; той не е в лекарството, а в потенцията. Така че е много по разумно, ако първият прием е бил 200 в суха форма, вторият прием когато се наложи да е 200 през 1,2,3 или колкото е нужно чаши вода. Така потенцията се изменя много по  плавно, а не със скок от 800С. Ако продължите нагоре "скоковете" ще станат още по големи. Между 1М и 10М интервалът е 9М (9 000С = девет хиляди последователни стотични разреждания). Интервалът между 10М и 50М е 40М (40 000С = четиридесет хиляди последователни стотични разреждания). Интервалът между 50М и СМ е 50М (50 000С = петдесет хиляди последователни стотични разреждания). Такива "скокове" на жизнената сила са практически невъзможни. Ако жизнената сила можеше след една доза хомеопатично лекарство да направи такъв "скок", това автоматично означава, че човек е здрав и няма нужда от нова доза.  Grinning

Както сама си писала:

на проследяването хомеопата прецени, че пациента въврви в правилна посока към оздравителен процес, но трябва още малко - тогава може да даде пак ХЛ "Х" и пак в суха форма,но вече с потенция 1М примерно.

"Скок" от 800С (от 200С на 1М) никак не е малко. Подобни "скокове" могат да изглеждат оправдани от параграф 247 на Органон, но това е само привидно, тъй като са в разрез с Принципа за минималната доза (§ 276, 277, 278). На практика между 200С и 1М същестуват други алтернативи, които представляват по-малък "скок" и те са за предпочитане, за да се избегне риска от влошаване (може да се дължи на силен първичен ефект на лекарството, или пък на силен вторичен ефект) и риска от потискане на жизнената сила. Една такава алтернатива е методът на плюсиране (последователно допълнително разреждане на сухата гранула хомеопатично лекарство).

Консултирах се с Nial за този отговор, признавам.  Peace

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 16:51 от Lavander

# 312
Трябваше да обознача потенцията с "Y" Simple Smile - идеята на поста беше друга......
Но така и така сме отворили темата, та ще разкажа какво се случи при мен. Първи прием беше 200С и на проследяването след 40дни имах подобрение, но беше частично. Та тогава хомеопата ми заявява, че до тук добре - ще увеличаваме потенцията и така ми дава 1М . След 40дни аз отивам отново на консултация, като състоянието ми беше много задоволително, да кажем с половината от симптомите си бях - и получавам същия отговор, като пак увеличаваме потенцията. Та пак изчакване 40дни и имах толкова много енергия, че решх да се изкача до 9ет пеша (до кабинета му), само един симптом беше останал от общо 20 Simple Smile - и хомеопата доволен от постигнатия резултат.... с усмивка ми натиква 10М под езика.... и аз доволна си тръгвам, като си мисля: ето видиш ли аз си реших проблема с тази гранулка..... Е след 30дни аз не можех да стигна до кабинета му .....добрах се отворих врата и се метнах на диванчето му и казах, че не мога повече и се предавам.., а той стоеше и не вярваше на очите си, че 10М буквално ме събори на дъното... и бях по-зле от всякога Simple Smile . Та това беше и последното ми посещение при него Simple Smile, след като ми даде друга гранулка, която била подобна на предната, но действала на по-дълбоко ниво Simple Smile И пак филма щеше да се повтори като тръгнахме от 200С, но ....някои толкова могат..
Споделям, за да не изпатят и други като мен..
ПП Няма да споменавам имена. Тези, които са от Варна са наясно за кого става въпрос.

# 313
Трябваше да обознача потенцията с "Y" Simple Smile - идеята на поста беше друга......
Но така и така сме отворили темата, та ще разкажа какво се случи при мен. Първи прием беше 200С и на проследяването след 40дни имах подобрение, но беше частично. Та тогава хомеопата ми заявява, че до тук добре - ще увеличаваме потенцията и така ми дава 1М . След 40дни аз отивам отново на консултация, като състоянието ми беше много задоволително, да кажем с половината от симптомите си бях - и получавам същия отговор, като пак увеличаваме потенцията. Та пак изчакване 40дни и имах толкова много енергия, че решх да се изкача до 9ет пеша (до кабинета му), само един симптом беше останал от общо 20 Simple Smile - и хомеопата доволен от постигнатия резултат.... с усмивка ми натиква 10М под езика.... и аз доволна си тръгвам, като си мисля: ето видиш ли аз си реших проблема с тази гранулка..... Е след 30дни аз не можех да стигна до кабинета му .....добрах се отворих врата и се метнах на диванчето му и казах, че не мога повече и се предавам.., а той стоеше и не вярваше на очите си, че 10М буквално ме събори на дъното... и бях по-зле от всякога Simple Smile . Та това беше и последното ми посещение при него Simple Smile, след като ми даде друга гранулка, която била подобна на предната, но действала на по-дълбоко ниво Simple Smile И пак филма щеше да се повтори като тръгнахме от 200С, но ....някои толкова могат..
Споделям, за да не изпатят и други като мен..
ПП Няма да споменавам имена. Тези, които са от Варна са наясно за кого става въпрос.

Точно това, което написах по-горе.
"Скокът" който е искал да те накра да направиш (жизнената ти сила да направи) e бил огромен и непосилен за нея. Тя не е бил толкова възстановена и готова да получи толкова интензивен стимул. Случило се е онова за което предупреждава параграф 276.  Интервалът между 1М и 10 M e много голям. Самият Хенамен се е сблъскал с този проблем и го е описал в 4-та редакция на Органон. Практикувал е, експериментирал е, наблюдавал, сравнявал и анализирал и в годините на своята практика той намира решението и го публикува е 5-та редакция на Органон. Става дума за плюсирането (разтварянето на гранулите във вода). След като цялата тази информация е налична пред нас, написана е черно на бяло в Органон е непонятно за мен, че не се взема предвид от практикуващите хомеопaти. Невероятно е че продължаваме да четем "моят хомеопат е класически, но винаги ми е давал досега гранулки и аз съм добре".

# 314
Хомеопатията може ли да помогне при остра инфекция с Ебщайн бар вирус?
Може ли направо лекарство да ми кажете или по телефона с някой от вас да се свържа? Ние сме в болница, няма как да идем при х-т за интервю. Нашият нещо ни е отписал отдавна. Звънях му сто пъти, не вдига.

Общи условия

Активация на акаунт