Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 175
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Куку руку фафла чудна  Mr. Green Да взема да ви се покажа ли? Или пък да ви извикам вкъщи докато пускам някой пост, че да ме видите? То сигурно и тогава ще има съмнения дали не съм се нагримирала и да замязам на Иван. Обаче, пък това е супер комплимент   bouquet Все пак, ако искате дайте да сме по съдържателни и да си говорим за хомеопатия.
Към Александър - училището не е собственост на Иван, в него преподават и други хомеопати и принципът на организация е като във всяко сдружение - управителен съвет, който взема решения и годишно общо събрание.
Между другото ще стартира нов 4 годишен курс по класическа хомеопатия на 5 ноември 2011 (записването е до 28 октомври). Кандидатства се с мотивационно есе на тема: "Защо искам да уча хомеопатия". Преди време Nial беше писал, че за новата учебна година ще има стипендия за курсистите. Сега мога да ви кажа, че това се отнася за всеки от градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Перник, Хасково, Ямбол, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Троян, Карлово, Видин. По един човек от тези градове ще се обучава при намалена такса и за 4те години от обучението си, ако поддържа успех над 4,50 - което означава яко учене  Grinning

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 11:20 от Lavander

# 286
Мда, съгласна съм с Мечката... А и нали може да му се "полее" малко устата дори и докато спи Wink. Моят син много ги уважава тия лекарства - иска си ги с кеф, особено изначално течните - дето са със спирт  Mr. Green  Laughing.
А това, че детето на Полина не иска да приеме нищо в устата не е ли доста ярък симптом, на който хомеопатът трябва да обърне внимание? Има ли някакво такова ХЛ, което в картината си да има и това?

На мен обаче продължава да ми е чудно защо толкова много хомеопати (такива, които поне само едно ХЛ дават) действат само с гранулите.. То в органона толкова ясно си го пише, че дори и лаици като нас го разбират, не знам те какво са учили точно и как точно са го чели тоя труд. Наистина не мога да си обясня..  Thinking  Rolling Eyes

И аз не мога да си обянся, обаче поне има материал да си направим изводите.

А за това дали не е важен симптом - разбира се, че е важен симптом, даже в реперториума има рубрики за това.

# 287
Не че се заяждам и че съм веща, ама ми се струва че много задълбавате в това разреждане  Rolling Eyes!

Въобще не задълбаваме. Това е важно и трябва да се обсъжда, дори да се набие в главите на хората, защото е един от критериите по които се познава дали наистина хомеопатът спазва принципите или само се нарича хомеопат.

# 288
А конституционното лекарство на един човек едно и също ли остава с течение на времето или се променя според обстоятелствата?

Променя се. Другият вариант е да се родиш една конституция и да пиеш това лекарсто, когато имаш проблем с никненето на зъбите. После като тръгнеш на детска градина и трудно се разделяш с майка си - пиеш пак същото. После през пубертета като се влюбиш за първи път и те изоставят - пиеш пак от същото. После, след като родиш, за следродилно възстановяване - пиеш пак от същото. После като умреш, ти го слагат в ковчега, да си имаш от него и на оня свят  Grinning Grinning Grinning

Кент го нарича конституционален синдром, на нас ни е по-известно като конституция, но това не означава че какъвто се раждаш - такъв умираш. Ако беше така, щеше да озачава също, че живота е изживян напразно и без смисъл. Не са нарботени нови качества, не са развити и приложени нови адаптационни стратегии. За щастие и най-безмислено изживяния живот носи промяна. Под конституция хомеопатите разбират "относително трайни във времето характеристични черти, които се явяват отговор на протичащата адаптация на жизнената сила и се случват на миазмичен терен" - как хубавко съм си го назубкала  Grinning

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 11:13 от Lavander

# 289
Аз си мисля че конституцията на сина ми е променена. Миналата година с една гранулка от конституцията преборвахме кашлица за дни, а сега не можем да се справим вече 2 седмици.

# 290
  • Бургас/Пз
Не е редно, а това "оправяне" може и да означава потискане на симптом, "лекуване" на следствието, а не на причината.

Следващият път ще го попитам задължително, че нещо и на мен много съмнително ми стана, особено след като разбрах от приятелка, че на нейното бебе ги дава в разтворена форма и тя му дава на капки. Тя ми обясни, че защото било бебе и нямало как да му даде гранулките, а моят син вече е на 3г /ходим откакто беше на 9месеца/

Иначе за лекуването на следствието и причината не знам какво да кажа, но факт е че досега винаги сме били излекувани и после с месеци не сме ходили. Има и нещо друго за мое щастие досега ни е лекувал само от хрема и лека кашлица, от друго просто не сме се разболявали! Нсе пак е , ако е било подтискане на симптом, рано или късно щеше да се разбере.

# 291
Добре де,тука голям лаф сте си дръпнали,с кеф да ви чете човек,за да навлезе в материята и интригите,обаче...моят проблем с избор на хомеопат за малката ми дъщеричка остава.Повече от 10 дена ,а третата и сливица си стои все така.Нито се разболява,нито се подобрява. Всяка нощ диша като Дарт Вейдър,вече не помня как звучеше истинският и глас без тази носова нотка...Днес личната и изписа един тон боарончета,които няма да и дам,но нали все пак трябва да се излекува това чудо,много ме е страх да не се влоши след толкова изчакване.

# 292
Споко, моето хлапе си беше Вейдър близо 2 години. Само че вие няма да чакате толкова, а действайте.  bouquet

# 293
  • Пловдив
записах час за сина ми утре при нов хомеопат,силно се надявам този път да случим на подходящия Praynig

# 294
Споко, моето хлапе си беше Вейдър близо 2 години. Само че вие няма да чакате толкова, а действайте.  bouquet
Е ти направо ме успокои  Hug Нищо де,аз си продължавам с търсенето,утре сме на УНГ със заплаха ,че без АБ няма да минем  Confused Не се знаело какво и е,ама един широкоспектърен АБ щял да я оправи  Close Crazy Че така е най-лесно като не можеш да намериш причината.Докато сме си запишели час за УНГ да пие pulsatilla 30 ch ,aviaire 15 ch и някакви немски хомеопатични капки с 15-тина компонента, но името ми убягва в момента.Както се подразбира няма да ги дам,но чуствам ,че съм в задънена улица  Whistling

# 295
,aviaire  това не го разбрах. Thinking
(Вероятно капките са Лимфомиозот Sick)
Нико, успех с хомеопата.  bouquet

# 296
Ами не знам Мече,така пише на рецептата.Не съм ги взимала,за да разбера дали не са грешно написани.А капките са точно тези,коктейл мечта.Може би идеята е поне едно от всичките 100 компонента да и помогне ,знам ли вече и аз...Преди това и изписа цинабсин и тонзилотрен  Sick,защото беше със съмнениш за херпангина.Абе с две думи учи се жената върху нас.И всеки път се чуди защо на моето дете не му помагат тези лекарства.Ами как ще му помагат като аз не и ги давам  ooooh! Laughing Но сега съм в безизходица откакто останахме без хомеопат и май за първи път ще стигнем до АБ

# 297
Aviaire е вид Tuberculinum.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 00:46 от Lavander

# 298
Сори за спама, ама не се стърпях  Hug
"Американски форум: споделяш и те подкрепят. Руски форум: споделяш и на теб ти споделят. Български форум: споделяш и всички ти обясняват колко си тъп..."
Много се радвам като попадна на интересна тема, понякога може би задавам тъпи въпроси, за което се извинявам. Но има хора, които водят истински войни из форумите, с непознати... Моля ви  Peace

# 299
Здравейте,искам да споделя първото ни интервю при хомеопат .Детето ми от година и половина е със стафилокок  преди беше в носа а сега е във гърлото  тя е на 7 години, та 1 час я разпитва за всичко най подробно,тя е много жизнено и енергично дете.И след интервюто и даде да изсмуче  едно малко хапче и това беше и след месец пак на интервю.Аз очаквах да има хапчета и за вкъщи ,
защото толкова силни антибиотици е пила и без ефект,а той ни даде едно малко хапче  #Crazy
Моля някои да ми сподели нещо защото направо съм изумена.

Общи условия

Активация на акаунт