Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 206
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Десислава Тодорова я познавам и мога да кажа, че се придържа към принципите на хомеопатията. Ако трябваше да избирам някой от списъка, който си дала, щях да избера нея.

# 361
Благодаря ти!Вече съм на ръба с това търсене.Днес отидох при една мноооого хвалена от две познати лекарка.След два часа интервю рече и отсече отново онзи "прекрасен" сироп Лимфамизот(не съм сигурна така ли беше точно).Е поне едно правило спази жената,течен е препарата ,но от там нататък ...Мъжа ми постави ултиматум да избера трети последен хомеопат и ако пак нещо не е наред той просто се отказвал да си дава парите на вятъра ,а детето да продължава да се мъчи вече втора седмица.Честно казано и аз съм на предела да се откажа,до сега не съм предполагала,че е толкова трудно намирането на свестен хомеопат.

# 362
Мъжът ти да седне да чете тогава и да избере той. Ама хууууубаво да се информира преди това.
Силно се надявам това да е вашият хомеопат най-сетне.
Лимфомиозот е бълвочът, да.

# 363
Не се отказвай от хомеопатията. Проблемът е, че хомеопатичното обучение в Бг не е добро. Дори тези, които са учили класическа хомеопатия не познават Органона, не умеят да си служат с реперториума. Хомеопатията не е виновна за това. Но има  надежда Simple Smile

# 364
Не се нервирам на хомеопатията,на мен лично много ми е помагала.Бясна съм за това ,че не мога да намеря нов хомеопат на дъщеря си и още с първото и боледуване не успяваме да се преборим две седмици.Мъжлето и той така,просто му писва да търси толкова време и то при положение ,че детето има нужда от лечение в момента,защото няма доктор ,който в момента да се ангажира с адекватно лечение и диагноза. Crazy

# 365
е, колкото и да знаем кои спазват хомеопатичните принципи, няма как да ти кажем тук, нали разбираш?

# 366
  Чак пък забранил, да не би да имаш Диабет?  или да те боли глава или получаваш разстройство от шоколада?  или те възбужда и после не можеш да заспиш?  Joy
      Ако шоколада не те влошава по някакъв начин, няма и как да ти антидотира хомеопатичното лечение. И да, много си права че всичко е индивидуално. [/color] Peace

Ох, блгаодаря много за вниманието. Не ме влошават по никой начин, никое от изброените. Ще си позволявам от време на време нещо шоколадово  Blush

# 367
  • Пловдив
Сироп или по-хард? Защото майка ми прави едно, дето се дава по 1 ч.лъжичка само дневно за "засилване"

Ей такова,да,сироп.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 08:18 от tandonova79

# 368
§ 273.

В никакъв случай при лечението не е потребно и затова е недопустимо, да се назначава на пациента повече от едно единствено, просто лекарствено вещество по едно и също време. Необяснимо е, как може да съществува и най-малкото съмнение относно това, дали е по-съобразно с природата и по-разумно да се предписва единично, просто лекарствено вещество в определен период на болестта, или е по-добре да се изпише смес от няколко различно действащи медикамента. В хомеопатията - единственото истинно, просто и естествено лечебно изкуство - е абсолютно недопустимо да се дават на пациента по едно и също време две лекарствени вещества едновременно.

Това означава без сиропи от бъз, без водорасли, без коластри, без пробиотици и всякакви подобни гюрлюци по време на хомеопатично лечение!

# 369
Това означава без сиропи от бъз, без водорасли, без коластри, без пробиотици и всякакви подобни гюрлюци по време на хомеопатично лечение!

А фолиева киселина по време на бременност?  Rolling Eyes

# 370
§ 273.

А може би изобщо без храна и вода..?  Rolling Eyes

# 371

А фолиева киселина по време на бременност?  Rolling Eyes

Кое точно от параграф 273 не е ясно ?
B9 има в марулите, спанака, грах, магданоз, броколи, хляб, има и в черния дроб, меките сирена, цитрусовите плодове, овесените ядки, пшеничните зародиши. Организмът сам си ги извлича, при правилна диета. Пиенето на 0,4 мг дневна доза фолиева киселина е пиене на лекарство. Може да си я пиете колкото искате, но ако в този момент сте на хомеопатично лечение, тогава две лекарства по едно и също време...

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 10:43 от Lavander

# 372
§ 273.

А може би изобщо без храна и вода..?  Rolling Eyes

И да пулиш очи и да не ги пулиш има разлика между това да изядеш 1-2-3 скилитки чесън и да пиеш 3 пъти на ден хранителната добвака чесън. Едното е естествено и организмът си извлича всичкият Германий от който има нужда, другото е неестествено - 1 кило чесън в 1 капсула.

Случайно да съм писала нещо за храненето и пиенето на вода?
Иди си набери водорасли и яж като ти се яде; иди си вземи мляко и пий...

Ханеман препоръчва (§§ 260, 261) диетата по време на лечение да е максимално близка до обичайната диета, като се избягват по силни подправки, които биха могли да действат стимулиращо. Точно неяденето (както някой правят - забраняват месото на пациентите си по време на лечение) се явява стрес за организма и изменя жизнената сила; хомеопатичното лекарство е предписано при едно разстройство на жс, а след това когато човек започне да го приема и си приложи диетата без месо жс е в стрес и състоянието е друго, т.е подобието межу лекарството и тоталността симптоми на болестта на пациента намалява.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 10:57 от Lavander

# 373
Кое точно от параграф 273 не е ясно ?

Това, че 273 говори за "болест", а бременността не е болест, а просто по-особено състояние на организма, мисля. И фактът, че ни се набива в главите колко е важно да се приема допълнително фолиева киселина. Нали знаеш, че няма как да се обърне виждането изведнъж?

А приемът на подобни добавки (не питам само за бременни) изцяло ли компрометира хом.лечението? Защото 273 пише, че е недопустимо, но какво се случва, когато се приемат такива неща? ЖС се обърква и стимулацията не се оказва правилна? Или пък се оказва, но хом. не може да прецени реално?

# 374
  • Пловдив
Всяко правило си има и изключения,т.е. вратичка... Grinning Така,че разбирам спазването им,но все пак не може всичко да е по книга,нали?И-да,аз мога да изям 2-3 скилидки чесън,но на детето как ще го дам,за да си набави каквото и да било от него?Та въпросът ми е за дете,не за мен,аз нямам нужда.Но децата/някои/ са злояди и имат нужда от полезни билки.То тогава дай да не пие и чай???

п.п.Имах предвид в питането да не е като джоджена,т.е. да подтиска.

Общи условия

Активация на акаунт