Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 187
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
И кой е казал, че бременността е болест?
Ако си бременна и в същия момент, поради някаква причина, си на активно хомеопатично лечение, и в същият момент пиеш фолиева - това по 273 са две лекарства.
Какво става като са две, три и повече лекарства? Става това, че динамичните ефекти на другите субстанции не са изучени по начина по който са изучени динамичните ефекти на хомеопатичните лекарства (доказването им). Въз основа на доказването симптомите на всеко едно лекарство са вкарани в ММ и в Реперториуми. След като свали случая и разбере неговата уникална и индивидуализираща динамика, хомеопатът прави реперторизация и предписание. това предписание което е направил (в идеалният случай) е симилимум, т.е открил е лекарството с най-голяма степен на подобие на тоталността от симптоми на болестта на пациента. При това положение хомеопатичното лекарство ще действа. Когато се включи друга субстанция, тя изменя динамичната картина на пациента (викат му замазване) и предписаното хомеопатично лекарство вече не е в такава степен на подобие, което компроментира или прекъсва лечението.

Когато се приемат две или повече хомеопатични лекарства едновременно (всички симптоми са израз на разстройство в жизнената сила; жизнена сила, която не е разстроена не произвежда болестни симптоми) на жс се подават противоречиви стимули. Тя има нужда само от един стимул, само от едно лекарство, което да я провокира да възстанови динамичното равновесие и оттам здравето. Повече от едно хомеопатично лекарство автоматично означава, че се създават пречки пред излекуването. Човек си живее с мисълта, че се лекува, пие по 5 гранули от едното, три пъти на ден; пие по 3 гранули от другото, 2 пъти на ден....а болестта прогресира...и после стигате до антибиотици; разбира се, че стигате и до извода, че хомеопатията не работи...

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 11:23 от Lavander

# 376
Всяко правило си има и изключения,т.е. вратичка... Grinning Така,че разбирам спазването им,но все пак не може всичко да е по книга,нали?И-да,аз мога да изям 2-3 скилидки чесън,но на детето как ще го дам,за да си набави каквото и да било от него?Та въпросът ми е за дете,не за мен,аз нямам нужда.Но децата/някои/ са злояди и имат нужда от полезни билки.То тогава дай да не пие и чай???

п.п.Имах предвид в питането да не е като джоджена,т.е. да подтиска.

Добре, че примерно Германий, няма само в чесъна.  Grinning И понеже всяко правило си има изключения - дай да даваме сухи гранули и по повече от едно лекарство едновременно. Направо ми се повръща   Sick #Crazy #2gunfire

Когато си пиеш правилното хомеопатично лекарство, то така омагьосва жизнената ти сила, че да можеш да си извлечеш всичко което ти е нужно от това с което се храниш. Просто решаваш дали искаш да се лекуваш с хомеопатия или с фитотерапия. На хомеопатията й викат комплиментарна терапия, сиреч алтернатива, т.е съществува и ти предлага алтернатива на алопатията (фитотерапията е форма на алопатия).

# 377
  • Пловдив
Можеше и само последното изречение да напишеш... LaughingБлагодаря! Peace

# 378
Ще пиша каквото искам и каквото чувствам, и мисля.
Не се ли усещаш? Точно по твоята логика (че всяко правило си имало изключения, и че не може само по книга, и че Ханеман е живял преди 1500 години и сега времената са други) се раздават само сухи гранули; точно по същата логика се раздават да се пият повече от едно хомеопатично лекарство едновременно; точно по същата логика се смесват няколко монопрепарата в полипрепарат.
Имам право да ми се повръща колкото си искам и имам право да го споделям с когото си искам !

# 379
  • Пловдив
Аз да прекъсна спора с въпрос /не е свързан с хомеопатията, но да попитам тук  Wink:
Надявам се Ниал да се включи... Flutter

Какво мислите за силанизация на първите постоянни зъби ?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=616796.0

# 380
  • Пловдив
Добре де, след като Ханеман препоръчва диетата по време на лечение да е максимално близка до обичайната...защо, когато е болно едно дете, да не може да даваме хр.добавка, която то в ежедневието си приема? А ако детето иска и си настоява за хр.добавка, когато е болно, ако му откажем, не нарушаваме ли параграф 263?

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 12:09 от mamaden

# 381
  • Пловдив
Не се ли усещаш? Точно по твоята логика (че всяко правило си имало изключения, и че не може само по книга, и че Ханеман е живял преди 1500 години и сега времената са други) се раздават само сухи гранули; точно по същата логика се раздават да се пият повече от едно хомеопатично лекарство едновременно; точно по същата логика се смесват няколко монопрепарата в полипрепарат.
Имам право да ми се повръща колкото си искам и имам право да го споделям с когото си искам !

Нали сме тук,за да си помагаме...или???

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 13:21 от tandonova79

# 382
  • Бургас
Хем искате да пише ,хем пък се засягате.Отсявайте полезното и .....напред!

# 383
Уууу, Бенджи, как ме подсети и аз да го питам. Нашата стоматоложка го предложи. Не съм чела линка, но предполагам, че става въпрос за едно и също нещо - покритие с цел да не стават кариеси. Според мен лично е доста рисково не само заради това, че ако се мъти нещо вътре, няма да се види овреме.  Някак и ми звучи като "дай да си гипсираме ръцете, да не вземем да ги счупим" Embarassed

# 384

Не ти ли помагам, като ти казвам какви са правилата и че те трябва да се спазват, а пък ти ми разправяш че всяко правило си било имало изключение, и че не можело всичко по книга.
Аз пък ти казвам, какви са последствията от този тип мислене - опорочаване и извращаване на хомеопатията...и от това страдате вие и децата ви! Защо ми се обиждаш на селска чест и ми казваш кое е трябвало да кажа и кое да не кажа?

# 385
Добре де, след като Ханеман препоръчва диетата по време на лечение да е максимално близка до обичайната...защо, когато е болно едно дете, да не може да даваме хр.добавка, която то в ежедневието си приема? А ако детето иска и си настоява за хр.добавка, когато е болно, ако му откажем, не нарушаваме ли параграф 263?

На първо място откъде на къде в ежедневието си ще приема хранителна добавка  #Crazy. Ако е в здраве, човек извлича, всичко което е нужно от храната си. Ако не е в здраве - пие хомеопатия и хомеопатичното лекарство прави така, щото човек да мине във здраве и да започне да извлича всичко необходимо от храната си. Когато си в здраве жизнената сила така те омагьосва, че да изьявиш желание за конкретно нещо, а това пък конкретно нещо в себе си съдържа онова което ти е нужно. Никъде тук, няма място за добавки. То и името си показва за какво става дума, за добавяне. това е алопатичен прицнип. Принцип според който болестта се дължи на недостиг на вещество или на излишество на вещество. И като добавим нещо, ще провокираме динамика. Хубаво, само че къде остана причината за недостига и излишеството. Алопатичният подход се занимава с ефектите, но не се интересува от причините или пък ги разглежда твърде повърхностно.
В 263 пише че желанията на болния трябва да се удовлетворяват в разумни граници, защото тези желания произтичат от самата жизнена сила и са желания чието удовлетворение носи временно облекчение. Детето като е болно какво разправя? Мамо, дай ми 1 коластра, 1 зелена енергия и нам си к'во друго? Защо детето настоява за хранителната добавка? Дали защото действително има нужда или защото така е сугестирано от ежедневните си приеми?
263 е параграф който третира острите състояние. Желанията в остро състояние са изменени и рядко отразяват конституционални предпочитания. И дай сега щото детето всеки ден яде лимони, като е в остро да го наливаме с цитросепт?
Ако човекът не консумира много месо, дай сега като е в остро да му даваме повече месо, че да го засилим. Това ви казва Ханеман, това означава придържане към обичайната диета. Моля, като четете, не си съчинявайте!
262 е още по-категоричен:

При остри болести, от друга страна - с изключение случаите на психично разстройство - острото безпогрешно вътрешно чувство на пробудения инстинкт за съхранение на живота определя ясно и точно потребностите на болния, така че лекарят просто трябва да посъветва близките и обслужващи болния лица да не поставят препятствия на пътя на този глас на природата като отказват нещо което пациентът много иска от храната, или като го съветват да опита нещо вредно.

Не правите ли разлика между хомеопатия и алопатия? Тези двете почиват на диаметрално противоположни принципи. Вашите опити да засилвате, дали с добавка, дали с алопатичен медикамент или билкова тинктура е все едно и също - АЛОПАТИЯ. Вие защо сте избрали да се лекувате с хомеопатия? За да се лекувате паралелно и с алопатия ли? Ако ще се лекувате чрез храната си в естествен или гранулиран вид - на това му се вика натуропатия и няма общо с хомеопатията, освен това, че и двете завършват на "патия".
Просто трябва да изберете с хомеопатия или с алопатия ще се лекувате. И когато изберете - да следвате принципите или да спазвате това което ви е казал хомеопата (допускаме, че той си познава принципите и практикува съгласно тях). Само тогава ще постигнете резултатите, за които сте слушали, че се постигат с хомеопатия!

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 14:49 от Lavander

# 386
Имам следния въпрос. От скоро се лекуваме с хомеопатия и още не ми е ясно как да постъпя. Дъщеря ми  /3 год./ тръгна на градина и започна често да боледува. За да не попаднем в омагьосания кръг на болести и антибиотици, посетихме класически хомеопат с идеята да продължим да се лекуваме с хомеопатия. Изписаха ни конституционно лекарство от което детето започна да се повлиява добре, според мен. За жалост 3-4 дни след приема му, се наложи да дадем друго лекарство, заради остро състояние /някакъв вирус с много висока температура и разстройство/.
 Въпросът ми е - трябва ли след отзвучаването на острото състояние, да дам пак от коституцията, еднократно, за да си продължим действието й?

# 387
Имам следния въпрос. От скоро се лекуваме с хомеопатия и още не ми е ясно как да постъпя. Дъщеря ми  /3 год./ тръгна на градина и започна често да боледува. За да не попаднем в омагьосания кръг на болести и антибиотици, посетихме класически хомеопат с идеята да продължим да се лекуваме с хомеопатия. Изписаха ни конституционно лекарство от което детето започна да се повлиява добре, според мен. За жалост 3-4 дни след приема му, се наложи да дадем друго лекарство, заради остро състояние /някакъв вирус с много висока температура и разстройство/.
 Въпросът ми е - трябва ли след отзвучаването на острото състояние, да дам пак от коституцията, еднократно, за да си продължим действието й?

Този въпрос се задава на хомеопата, който лекува детето. Ние не знаем, не сме запознати със случая.
Не ви ли каза, че ако имате въпроси и притеснения можете и трябва да му се обадите?
Четящите във форума ли ще менажират случая на детето, или хомеопатът му?

# 388
  • Пловдив

Не ти ли помагам, като ти казвам какви са правилата и че те трябва да се спазват, а пък ти ми разправяш че всяко правило си било имало изключение, и че не можело всичко по книга.
Аз пък ти казвам, какви са последствията от този тип мислене - опорочаване и извращаване на хомеопатията...и от това страдате вие и децата ви! Защо ми се обиждаш на селска чест и ми казваш кое е трябвало да кажа и кое да не кажа?

Виж,спирам,не съм се обидила,но ми е неприятно някой да ми се кара...Тук винаги тона е бил приятелски.Всички/аз/се учим,питаме,любопитстваме и...т.н.

Ох,що ли се оправдавам...Извинете за спама!

# 389
Аз не ти се карам, но ти реагирам твърдо и категорично на онази глупост, която изцепи.
Ако го приемаш като каране, значи правиш пренос и имаш нещо в биографията си с което правиш връзка, т.е случва се хомеопатия, но на друго ниво, т.е аз ти се явявам хомеопатично лекарство, което пък означава, че имаш домашна работа  Grinning Всеки ден, във всяка ситуация, със всичко което ни се случва в живота ние получаваме дози хомеопатично лекарство. 
Винаги ли мислиш, че ти се карат, когато някой е категоричен и категорично и недвусмислено посочи несъстоятелността на някое твое твърдение или действие?

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 14:37 от Lavander

Общи условия

Активация на акаунт