Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 159
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
Lavander , кефиш  Grinning

Кажи ми, че не си от София, а някъде от Северна Бг и бих ти станала пациент веднага.

Ама сега да не кажеш, че е защото обичам някой да се държи твърдо с мен . Хахахахах, което може и да е вярно. Хахахахха. Сори за спама  Blush

# 391
Lavander , кефиш  Grinning

Кажи ми, че не си от София, а някъде от Северна Бг и бих ти станала пациент веднага.

Ама сега да не кажеш, че е защото обичам някой да се държи твърдо с мен . Хахахахах, което може и да е вярно. Хахахахха. Сори за спама  Blush

В София съм.

# 392
 Ами жалко, далеч си ми  Simple Smile

# 393
[quote
Идеята да не се изписва всеки път суха гранула е, че сухата гранула не може да се потенцира (както разтвора). А трябва да се потенцира, защото трябва всеки път потенцията да е различна от предишната.
[/quote]

Това го разбрах, само не разбрах какви са последствията, ако потенцията не се променя всеки път. Във Варна наистина няма хомеопат, който да препоръчва разтварянето на гранулките във вода /този, който посещавам в момента е третият поред/ или поне аз не съм попадала на такъв. При остро състояние ми е препоръчвано на давам по 3 гранулки на всеки няколко часа от едно и също лекарство.
И как е правилно - просто разтварям гранулката в няколко лъжички вода и се изпива? Така ли е? И означава ли това, че следващия път трябва да го разтворя в друг брой лъжички вода, за да е различна потенцията? Не знам дали си формулирах въпроса правилно newsm78.
И трябва ли, след разтварянето да разклащам допълнително разтвора? Простете невежеството ми!

# 394
Наистина ли не разбра? Ей сега ще го изровя в предишните 2-3 страници.

# 395
Ето ти го. С червенко е написано какво лошо ще стане, ако не се променя потенцията.

параграф 247.  

Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство, без изобщо да става дума за честото повтаряне на дозата (и в кратки интервали, с намерението да не се забави лечението). Жизненият принцип не приема такива неизменни дози без съпротива, т.е. без да се проявят други симптоми на лекарството, извън тези, които са подобни на подлежащата на лечение болест, защото първата доза вече е довела до очакваната промяна в жизнения принцип, и втората, динамично напълно подобна, неизменена доза на същото лекарство вече няма да намери същото състояние на жизнената сила. В резултат на получената друга такава неизменна доза, пациентът може наистина да се разболее от друга, дори по-силна болест, понеже сега остават активни само тези симптоми на дадения медикамент, които не са били хомеопатични на изходната болест, следователно не може да се постигне дори една крачка към излекуването, а може да настъпи само реално влошаване състоянието на пациента. Но ако следващите дози всеки път биват леко изменени, а именно потенцирани в малко по-голяма степен (§§  269-270), то жизненият принцип може без усилие да бъде изменен от същото лекарство (усещането за естествената болест намалява) и така да се приближи излекуването.

Сега да не ме питаш какво означава влошаване на състоянието.  Grinning Означава, че съществуващите симптоми ще се засилят, или че ще се появат нови.

И за ваша информация и във Варна и в Добрич има хомеопати, които практикуват както трябва.

# 396
Благодаря! Прегледах предните постове но на този не попаднах.
Дай координати на хомеопат във Варна, който практикува, както трябва. Може и на лични

[/quote]

И как е правилно - просто разтварям гранулката в няколко лъжички вода и се изпива? Така ли е? И означава ли това, че следващия път трябва да го разтворя в друг брой лъжички вода, за да е различна потенцията? Не знам дали си формулирах въпроса правилно newsm78.
И трябва ли, след разтварянето да разклащам допълнително разтвора? Простете невежеството ми!
[/quote]
Може ли да получа отговор и на това!

# 397
Цитат

Идеята да не се изписва всеки път суха гранула е, че сухата гранула не може да се потенцира (както разтвора). А трябва да се потенцира, защото трябва всеки път потенцията да е различна от предишната.

То невежеството ти идва от това, че си попадала все на...да не казвам на какво.

По просто казано потенцията е динамична величина с две главни променливи - пространство и енергия. Пространството е количеството вода в която се разтваря, енергията се определя от броя сукусии (удари) или разбъркването на разтворите. Цитирам по памет от наша лекция: "Кинетичната енергия на движението (сукусиите или разбъркването) се превръща в потенциална енергия на разтвора". Така, че всеки път преди прием потенцията може плавно да се изменя като се променя една от двете променливи или и двете. Тоест може да се разтвори в повече вода, може да се сукусира повече и т.н. Не е все едно какво ще се направи. Коя от променливите ще варира определя хомеопата, като приложи принципите които се предполага, че трябва да знае и да спазва. Така че никой не може да ти каже как да разтваряш за твоя конкретен случай, защото няма обща препоръка и тези които твърдят, че просто слагаш в чаша вода и гранула и разбъркваш всеки път преди прием са в сериозна заблуда и грешат. Така че, по-добре да си смениш за 4ти път хомеопата, вмсто да питаш по форумите как се прави, нали?  Grinning

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 15:20 от Lavander

# 398
  • Пловдив
Аз до скоро/докато Ниал не ми каза/ не знаех,че и броят на сикусиите е индивидуален.Но досега никой хом.не ми е казвал ето лек."Х" прием "Х" пъти и сикусии еди колко си... Rolling EyesА като съм питала ми отговарят-около 10-тина пъти???Тогава?

# 399
Тогава им го блъскаш около десетина пъти в челото.
Въобще не се шегувам. Броят на сукусиите е важен, особено за хората с повишена чувствителност и рективност. При тях разликата от 3 сукусии може да е разликата между това да има или да няма влошаване. Повечето хора наистина не са толкова патологично чувствителни и плюс - минус една сукусия не е от значение и все пак е важно. Сукусията е удар, ударът е кинетична енергия, повече удари = повече енергия.

# 400
  • Пловдив
Тогава им го блъскаш около десетина пъти в челото.
Въобще не се шегувам. Броят на сукусиите е важен, особено за хората с повишена чувствителност и рективност. При тях разликата от 3 сукусии може да е разликата между това да има или да няма влошаване. Повечето хора наистина не са толкова патологично чувствителни и плюс - минус една сукусия не е от значение и все пак е важно. Сукусията е удар, ударът е кинетична енергия, повече удари = повече енергия.

Мерси,но...изрично съм питала и...отговора е все еднакъв. ooooh!

Айде сега всички тук да си кажат доброволно-на тях споменали ли са им изрично колко пъти да сикусират???Моля!!!И да направим статистика...ей така за нас!Какво ще кажете???Нали не съм само аз???

# 401
На мен пък ми казват колко пъти да сукусирам, през колко чаши да разредя, колко да взема 2 капки или 1 лъжичка. Карат ме да се обаждам през ден, през 3, през 7 или там колкото му е любимото число за деня на моя хомеопат  Grinning

# 402
  • Пловдив
"На първо място откъде на къде в ежедневието си ще приема хранителна добавка   . Ако е в здраве, човек извлича, всичко което е нужно от храната си."
Ммммм може и да си права, ако има какво полезно да се извлича от храната. А ние какво им предлагаме....плодове, които са зрели на изкуствена светлина в складове, че и с оцветители в допълнение ooooh!, зеленчуци пълни с пестициди и нитрати, месо наблъскано с хормони и антибиотици Sick Sick Sick, да не продължавам с гадостите като полуфабрикати, зрънчовци, подсладители и т.н
" Мамо, дай ми 1 коластра, 1 зелена енергия и нам си к'во друго? Защо детето настоява за хранителната добавка? "
Защо реши, че става въпрос за тези неща newsm78....
А иначе конкретно на въпроса защо настоява.....ами ако му харесва на вкус? Щото и аз настоявам за неща, които харесвам Mr. Green
"263 е параграф който третира острите състояние. Желанията в остро състояние са изменени и рядко отразяват конституционални предпочитания. "
Да сигурно е така, но нали ХЛ се предписва на база подобие...т.е трябва да се съобразим с моментните модалности, или греша? Също така Ханеман пише, че на болният пациент не трябва да се отказва нещо което много иска (към тази част именно беше насочен предишния ми пост).
"И дай сега щото детето всеки ден яде лимони, като е в остро да го наливаме с цитросепт?
Ако човекът не консумира много месо, дай сега като е в остро да му даваме повече месо, че да го засилим. Това ви казва Ханеман, това означава придържане към обичайната диета. "

Писах точно за обратното, аименно за придържане към ежедневното меню. Какви са тези неуместни сравнения с наливане с цитросепт и преяждане с  меса.... ooooh!
Да, категоричен е параграф 262 - "При остри болести, от друга страна - с изключение случаите на психично разстройство - изтънченото безпогрешно вътрешно чувство на пробудения инстинкт за съхранение на живота определя толкова ясно и точно потребностите на болния..." - аз се водя от това и вярвам, че желанията на детето ми са водещи към излекуване.
"Само тогава ще постигнете резултатите, за които сте слушали, че се постигат с хомеопатия!"- Всъщност...пожелавам на всички лекуващи се с хомеопатия, да "видят" това, което ние видяхме, че хомеопатията направи с нашето дете. За по-малко от два месеца, само с един единствен прием на ХЛ...и друг път съм писала, че едно вълшебство се случи пред очите ни Peace.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 16:08 от mamaden

# 403
Съгласна съм, че трябва да питам за разреждането хомеопата си, но тъй като детето ми е болно последните дни се чуваме често и не ми е казано за доп. разреждане. Затова моля за вашето мнение, казано ми е при нужда да повторя лекарството след няколко часа. Не мога да звъня пак да питам /ще го направя, разбира се, при първа възможност/ - мисля да разтворя гранулките в малко водичка и да ги дам така. Ще сгреша ли много? С разстройство сме и ни е предписан Арсеникум. Не съм съгласна, че не мога да питам във форума, тъй като именно ровейки се тук, намерих толкова полезна ин-я и научих много неща.
От едва 10-тина дни ходим при този хомеопат и ми се ще все пак да му дам шанс, преди да го сменям за 4-ти път.

# 404
  • Пловдив
Съгласна съм, че трябва да питам за разреждането хомеопата си, но тъй като детето ми е болно последните дни се чуваме често и не ми е казано за доп. разреждане. Затова моля за вашето мнение, казано ми е при нужда да повторя лекарството след няколко часа. Не мога да звъня пак да питам /ще го направя, разбира се, при първа възможност/ - мисля да разтворя гранулките в малко водичка и да ги дам така. Ще сгреша ли много? С разстройство сме и ни е предписан Арсеникум. Не съм съгласна, че не мога да питам във форума, тъй като именно ровейки се тук, намерих толкова полезна ин-я и научих много неща.
От едва 10-тина дни ходим при този хомеопат и ми се ще все пак да му дам шанс, преди да го сменям за 4-ти път.
Ще питаш разбира се Peace, все пак темата е "Въпроси към класически хомеопати" Peace. От заглавието се подразбира, че е точно за това Hug. Ако на някой не му харесва, да подминава постовете ти... Peace
пп За съжаление..аз не съм компетентна да дам съвет по въпроса ти...

Общи условия

Активация на акаунт