Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 162
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Да може да помогне, категорично.
Може да се направи остро предписание по телефон, но все пак трябва да се проведе кратко интервю, за да се подбере най подходящото лекарство. Никой не може да изстреля просто ей така - давай Phos-ac, например. Така не се прави!

Изпратих ти лично съобщение с телефони.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 17:58 от Lavander

# 316
Точно това, което написах по-горе.
"Скокът" който е искал да те накра да направиш (жизнената ти сила да направи) e бил огромен и непосилен за нея. Тя не е бил толкова възстановена и готова да получи толкова интензивен стимул.

Точно това щеше да се случи и на моя син. Приемаше потенции 1М - всеки път разтворени в чаша, така че поне това правило беше спазено. В началото се влияеше добре, обаче "кризите", заради които тръгнахме на хомеопат, взеха да зачестяват от един момент нататък. "Хомеопатът" реши, че 1М се е изчерпала и трябва да даде 10М. А мен ме хвана шубе - не мога да обясня от какво и защо - да го наречем интуиция. И се запънах. Резултатът - новата потенция (при друг вече хом.) беше ЛМ1 - прекалено силно сме блъскали ЖС с 1М; тези въпросните кризи изчезнаха доста стабилно - просто вече забравихме за тях. И съм сигурна, че няма да се появят, само още малко ни трябва Simple Smile.
И все пак да спомена - първият "хомеопат" беше Енчо Николов от Хирон. Отидох при него в момент на умопомрачение и страшна изнервеност от въпросните кризи на синчето и вече не ми пукаше къде, какво, що. Ама явно е трябвало.

# 317
За случая със стафилокока, ние сме от Варна и ходихме при доктор Джеджев.Прочетох добри коментари за него и за това отидох при него .Малко ме поуспокоихте и сега ще чакаме  другото интервю  ще следя дискусията.  bouquet

# 318
Моля ви к ажете ми phosphoricum acidum  същото ли е като kalium phosphoricum  на боарн. търс спешно ми е.
лавендер благодаря много.

# 319
Изобщо не са едно и също нещо.

# 320
Ох, думи нямам. обиколих сто аптеки и накрая са ми продали грешното.

едит: намерихме го в кварталната аптека. Мече, мерси за бързото включване Grinning

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 23:04 от Soleil*

# 321
  • И аз не знам къде...
Добре де, чета ви доста редовно и следя дискусията за разреждане, но не мога да разбера какво толкова страшно може да се случи ако гранулите са в суха форма и всеки път са в една и съща потенция и еднакво ХЛ?
Това го питам съвсем сериозно без да се заяждам!
Нашия хомеопат изписва течни само на малкия. За мен никога не го е споменавал. Не разбирам защо така реагирате срещу подобни хомеопати?
"Невероятно е че продължаваме да четем "моят хомеопат е класически, но винаги ми е давал досега гранулки и аз съм добре". " - защо това е невероятно?
Моя хомеопат ми е препоръчан от Александър. Предполагам, че все пак той различава кой е класически хомеопат............
Пак повтарям, че не се заяждам! Само искам да получа отговори, ако може!

# 322
Кой ти го е препоръчал няма никакво значение. От значение е какво пише в Органон и дали този който практикува го прави съгласно Органон или не. А какво пише в Органон е цитирано сто хиляди пъти.
Как пък не стана един път ясно?  Shocked  #Crazy Shocked

Хайде за неразбралите още веднъж параграф 247.  

За да ти е по-лесно Дариии, съм маркирала в цвят какво страшно ще стане.

Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство, без изобщо да става дума за честото повтаряне на дозата (и в кратки интервали, с намерението да не се забави лечението). Жизненият принцип не приема такива неизменни дози без съпротива, т.е. без да се проявят други симптоми на лекарството, извън тези, които са подобни на подлежащата на лечение болест, защото първата доза вече е довела до очакваната промяна в жизнения принцип, и втората, динамично напълно подобна, неизменена доза на същото лекарство вече няма да намери същото състояние на жизнената сила. В резултат на получената друга такава неизменна доза, пациентът може наистина да се разболее от друга, дори по-силна болест, понеже сега остават активни само тези симптоми на дадения медикамент, които не са били хомеопатични на изходната болест, следователно не може да се постигне дори една крачка към излекуването, а може да настъпи само реално влошаване състоянието на пациента. Но ако следващите дози всеки път биват леко изменени, а именно потенцирани в малко по-голяма степен (§§  269-270), то жизненият принцип може без усилие да бъде изменен от същото лекарство (усещането за естествената болест намалява) и така да се приближи излекуването.

# 323
  • И аз не знам къде...
В петък ще се видя с хомеопата по друг повод и ще го попитам относно разреждането!
Ще ви пиша какво точно е казал!

И пак да попитам! Когато са течни ХЛ в шише как увеличавате потенцията? Помните колко разклащания сте направили предния път и увеличавате броя ли?

# 324
Няма никакво значение какво ще каже. Казано е много преди да е бил плануван твоят хомеопат Hug Не само е доказана необходимостта от разреждане, ами е и изключително логично.

# 325
Не ме интересува какво ще каже. Каквото и да каже няма оправдание за подобен маниер на практикуване. Интересува ме какво пише в Органон и очаквам моят хомеопат да практикува така (за щастие го прави). Теб би трябвало да те интересува защо твоят се нарича хомеопат, защо ти взема парите за уж хомеопатично лечение, а не практикува според принципите на хомеопатията? И защо го позволяваш да се слчува?

Нашия хомеопат изписва течни само на малкия. За мен никога не го е споменавал. Не разбирам защо така реагирате срещу подобни хомеопати?

Така реагирам, защото подобни хора не са хомеопати и не практикуват хомеопатия.
Как може да е хомеопат някой, който не спазва принципите на хомеопатията? А неспазването на принципите води до опасност за здравето и живота на човек. Ако личният ти гинеколог не спазва принципите на своята професия? Тогава? Ако твоят зъболекар не си миеше ръцете между пациентите и така ти бъркаше в устата, или пък с изпръскана с кръв машинка? Тогава? Същото е! Абсолютно същото е! Има стандарти и принципи и те трябва да се спазват!
Аз съм тук една на никой неизвестна тетка и се паля и ви отварям очите да си знаете правата и защитавам вашите интерес да сте информирани и да получавате качествена хомеопатична помощ, а не да си правят експерименти със здарвето ви и това на децата ви. Не стига ли, че здравната система никаква я няма и там са само пътеки и парички? Не стига ли, че там си правят експерименти и гледат на хората като на портфейл? Не ви ли стига това и вместо да се информирате, да се замислите над това което ви пиша (и не само аз) и да не допускате да се случва повторно (само че с този път с хомеопатията ? Ето за това се пали Маргарита, щото е една никаква и се опитва да ви светне, а пък вие упорито отказвате да се светнете. Защото обичам хомеопатията и страдам, когато се извращава. Само че аз не ви бъркам в червата, аз ви пазя интереса. Това не може ли да го разберете? или е трудно да си представите, че някой може да действа само от убеждение? Вземете да си отворете очите, ако обичате и се информирайте кое как се прави. Какво сте седнали да защитавате порочните практики на онези, които ги вършат?

Принципите в хомеопатията не подлежат на дискусии. Те са се доказали във времето. Ако ще практикуваме и ще се лекуваме с хомеопатия, от нас се изисква да ги разбираме и спазваме, не да задаваме въпроси какво толкова би станало, ако пък не ги спазваме и да защитаваме и по този начин утвърждаваме порочни практики.  #Crazy #Crazy #Crazy

Хомеопатията не е нежната медицина. Нежна е само когато се практикува както трябва, по стандартите, в противен слчуай е опасна за здарвето и живота. Точно толкова опасно за здравето и живота е да ви правят гинекологичен преглед със измърсен спекулум и да ви човъркат кариесите с мръсна машинка.

Тук е мястото за думите на Паисии "О НЕРАЗУМНИ ЮРУДЕ... и няма да ми се сърдите за тях, защото нямате право

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 23:01 от Lavander

# 326
Маргото яхна метлата Joy

# 327
А ти не я ли яхаш? Честно ми кажи? Когато знаеш, че имаш отговорът. Отговор, който другите нямат. Споделяш го с тях, за да са и те на светло, за да им е по-лесно, за да не грешат и да не страдат, а те....продължават да циклят и даже да защитават помията която се изсипва върху тях и за която даже плащат. Не ти ли е болно? На мен ми е много болно!

# 328
Ми болно ми е, но се уморявам вече... Hug Имах период, в който изключително много се палех и се изживявах като апостол (с това изречение да не ти вляза в хомеопатично подобие само, че кофти Crazy, а въобще нямам това предвид. Напротив, евала ти за нервите). Та това беше, когато проумях за ваксините. Обяснявах, виках, хвърлях плюнки.... и за какво.... Tired

# 329
Много се пазя от апостолически мисли, обаче понякога точно така се чувствам. Как може да виждам и разбирам неща, които са толкова очевадни? Защо не ги виждат другите? После си казвам Спри се Марго, не полудявай, без делюзии за величие, как ти ще си толкова специална и ще го виждаш, а пък другите няма да го виждат? Проблемът е в твоя телевизор! Много често съм си го мислила, напоследък по рядко, но от време на време ми се включва това гласче.
Да, ама не. Не е в моя телевизор! И не само аз виждам това, което виждам. Знам че и други го виждат. Ето учим заедно, не сме един и двама. Значи не съм сама. То пък и не е чак толкова сложно написано. Който иска да види, ще го види. С български букви е написано в тоя Органон и всеки може да го прочете.
Проблемът, както Айнщайн е казал, е че светът ще свърши не защото има хора които правят лоши неща, а заради онези добри хора които гледат как другите правят лоши неща. Нямаме право да се уморяваме! Я се виж каква си мечка, каква е тази умора?!  Hug Стига толкова за моите мелодрами, но да знаете, че лесно се паля

Общи условия

Активация на акаунт