Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 021
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Айде пак с въпрос за сулфур Grinning. Пишете, че е много характерно, че е зиморничев и свръхчувствителен със свръх реакция. Е ли възможно, да липсват тези основни черти на лекарството, и той пак да е показан?

За сулфур или за хепар сулфур? Защото са 2 различни лекарства. По-горе писахме за хепар сулфур.

Не е възможно да липсват тези черти и той пак да е показан. Лекарството ще бъде друго.
Картината на хомеопатичните лекарства не е механичен сбор на определено количество симптоми. Всяко лекарство има уникална динамика. Динамиката на хепар е такава, че човек е свръхчувствителен и свръхреактивен (това ще го видите изявено под някаква форма в картината); зиморничев, гневен и т.н.
Моя грешка, аз мислих, че става въпрос за едно и също ХЛ Embarassed. С това уточнение, намирам и отговор на въпросите си Peace

# 511

Оставете тези карми, сребърни води и т.н. За всяко нещо си има причина. Ами ако симптома който се появява е връщане на стар и познат симптом вследствие на предписаното ХЛ? Тогава кърмата, сребърната вода може да попречи на процеса на излекуване, защото е симптоматично "предписание".

е мисля че вече се вманиачаваш.......

Aко разбираш от хомеопатия, няма така да мислиш.

Локалното приложение на какъвто и да е препарат е симптоматично лечение. "Лечение на периферията". Хомеопатичните принципи са съвсем различни. Това което е видимо на периферията е само израз на това което се случва в ядрото. А ядрото е ЖЗ. С подходящото ХЛ, което е насочено към ядрото - перфиерията се лекува и няма нужда от подпомагане. Такова подпомагане в периферията само пречи. Не съм го измислила аз. Белким, като ще се лекувате с хомеопатия - запознайте се какво е хомеопатия и какво не е. Ама то пък как да се запознаете, като пвоечето хомеопати са само сънували истинска хомеопатия. Кой да ви запознае? Няма кой. Купете си поне Органони и четете, вместо да лепите етикети кой се бил вманиачил.

Принципа на Херинг за посоката на излекуване ясно казва, че възстановяването на здравето се случва от вътре навън, отгоре надолу, от по важни органи и системи към по малко важни органи и и системи и симптомите изчезват в ред обратен на появяването им. Подчертавам отвътре навън. Това означава, че излекуването започва отвътре и това се случва чрез ХЛ, което стимулира ЖС. Ако в същото време третирате и периферията, вие просто се противопоставяте на естествения процес на възстановяване на здарвето. А това в някои случай може да означава потискане. Така, че определено не се вманиачавам! Когато знаеш за хомеопатията толкова, колкото зная аз - заповядай да ми докажеш как точно съм се вманиачила.

# 512
Леле леле мале, супер сложна тази хомеопатия, бетер от висшата математика..

Lavander благодаря за последното обяснение, мн. ми бе полезно, тъй като май и при нас ситуацията е подобна. Преди две седмици след първи 4 дни на ясла и разболяване на сина ми определиха Пулсатила за конституция, давах му го 3 поредни дни. Възстанови се напълно, тръгна отново на ясла значително по-спокоен в началото. Началото на тази седмица се сдоби със сополи, които не лекувах, но вчера отново го заведох при хомеопатичката, тъй като започна и леко да кашля, а и втора сутрин беше със разстройство, което пренебрегнах. За лекарката обаче това явно бе по съществения проблем и предписа Арсеникум, вчера беше първия прием (4пъти по една лъжичка през час). Сега интересното е, че тази нощ между 1 и 2 (той по принцип тогава е най-зле) детето имаше същата лаеща кашлица и пресипнал глас, с които се започна цялата епопея при предишното боледуване. Сега не кашля, гласът му е променен само от запушения нос. Още има разстройство, но пие доста повече вода, до вчера едва близваше.
Интересно ми е това връщане на симптом ли е, реакция на новото лекарство ли  newsm78 Четох вчера на юруш разни картини на лекарства, принципи на действие и тотално се омотах  Confused

# 513
Периферията трябва да е свободна и чиста, за да може ЖС да изявява симптомите на своето разстройство. Повечето "лечения" на периферията потискат изявата на симптома там и по този начин пречат на ЖС в нейния опит да възстанови динамичното равновесие, защото тя е провокирана да прави точно това от ХЛ.

Ха дано да стане ясно и това. Ако аз съм се вманиачила, значи цялата хомеопатична философия е маниакална и фанатична. Но хомеопатията така разбира здравето и болестта и така разбира възстановяването на здравето. Ако не ви харесва -тогава просто не се лекувайте с хомеопатия. Ако ще се лекувате с хомеопатия - спазвайте принципите й и препоръките на хомеопата. Ако хомеопатът пък ви е казал, че може да прилагате и "лечение" в периферията, значи и той не си познава принципите и значи не е хомеопат.

# 514

И кой е казал, че е проста? Рекламата по телевизора ли? При първи симптоми на грип - осцилококцинум  #Crazy #2gunfire #Crazy Пълна лудница. 

# 515
  • Пловдив
Локалното приложение на какъвто и да е препарат е симптоматично лечение...................

Но майчината кърма не е никакъв препарат,физ./солена вода/ разтвор- също!Както и това дето аз ползвам,Ако имаме секрет по очите-вода от лоза.

# 516

И кой е казал, че е проста? Рекламата по телевизора ли? При първи симптоми на грип - осцилококцинум  #Crazy #2gunfire #Crazy Пълна лудница. 

Не знам кой казва, че е проста, аз само казвам, че ми е сложна Embarassed

Какво мислиш за нашия случай, дали кашлицата от тази нощ е връщане на симптом?

# 517
  • София
Lavander да се изразя по друг начин. Доста крайно ми прозвуча с последното.
Разбирам че знаеш супер много и си в помощ на всички нас но чак пък да не може да се дава ВитС или да се ползва сребърна вода или кърма, за да не се разпростре инфекцията....е това не мога да приема.
Между другото на мене поне ми звучиш супер ядосана докато пишеш и все едно се караш на всички които се осмеляват да си зададат въпросите тука. Страхотно е че пишеш тука и даваш супер изчерпателна инфо, но поне смегчи тона!

# 518
Lavander, мноооого си нападателна!
Пърият ти отговор беше конструктивен - добре е, но на каква цена? Алопатичните лекарства подтискат така, както и неправилно предписаните хомеопатични ... това е добре.
После, обаче се оплеска - много разочароващо.

# 519
Аз така работя в моята област - не карам хората, които ме питат да си сменят консултанта, а всеки случай, който ми описват приемам като предизвикателство и давам съвети за решаването му, защото ми е интересно от професионална гледна точка. Е, така не печеля много нови клиенти, но пък ми доставя удоволствие да си чешам профедионално езика. Peace
В тази връзка, мого благодаря на Мечка Малинарака за коментарите, които ми бяха много полезни.

Ти в твоята област си работи както искаш и както намериш за правилно или както ти носи удоволствие.

А аз като виждам, че твоята хомеопатка прави глупости и допуска сериозни грешки, които носят опасност за здравето....какво да ти кажа? Браво, стойте там, всичко е много добре.  #Crazy Така ли?

Не, миличка, не да ми даваш оценки като в училище, а да ДОКАЖЕШ  тезата си и да оставиш на мен да реша доколко да им вярвам, как да ги интерпретирамда си сменя хом. или не. Не искам да определяш ти "да, много добре, дори отлично! Седни си" Конструктивните отговори предполагат друго отношение към питащите.
Както и да е. Сега няма да те уча. Не и тук. Ела в блога ми. Simple Smile (шегувам се)

Аз така работя в моята област - не карам хората, които ме питат да си сменят консултанта, а всеки случай, който ми описват приемам като предизвикателство и давам съвети за решаването му, защото ми е интересно от професионална гледна точка. Е, така не печеля много нови клиенти, но пък ми доставя удоволствие да си чешам профедионално езика. Peace
В тази връзка, мого благодаря на Мечка Малинарака за коментарите, които ми бяха много полезни.

Има ситуации които изискват да си смениш консултанта, доктора, хомеопата, адвоката и т.н. и това е единственото правилно нещо да се направи. Твоят случай е такъв и затова получи такъв съвет и ще продължаваш да го получаваш от всеки, който разбира от хомеопатия.

Да ти дам съвет за решаването на проблема ли? Ами аз ти го дадох много пъти, но ти явно не го харесваш този съвет. Сега ми даваш пример от своята практика как ти правиш. Да взема и аз като теб, да го приема като предизвикателство и ....ето ти съвета - заведи хомеопатката си да се обучава допълнително, ама много още да се обучава. И като се научи сигурно ще бъде прекрасен хомеопат. А пък понеже ти вземаш решенията, ще трябва да решиш докато тя се обучава и се превръща в прекрасен хомеопат ти какво да правиш. Ти и детето ти да й служите за опитно зайче, или пък да си намериш друг...

Разбира се, че има ситуации, при които се сменя консултанта. НО РЕШЕНИЕТО ЗА ТОВА Е НА КЛИЕНТА/ПАЦИЕНТА Не е етично, най-малкото, да се дават такива препоръки. Опиши лекарствата, дай противоречията, преположи последствията, дай линкове към статии, описващи подобни проблеми - дай цялата информация за доказване на тезата си, а не съди. Това искам да ти кажа. Остави изборът на мен - пък аз да си троша главата. Разбираш ли?

По повод другите ти нападки и злободневни изблици - няма да се произнасям.
Съвети за добри практики в професионалната етика можеш да прочетеш на много места. Аз също мога да ти помогна с информация. Има и семинари на тази тема. Изобщо - решение на твоят проблем има също.

# 520
Вижте, когато се изучава хомеопатия, е много по-лесно да разберем държанието на другите около нас. На мен лично понякога ми е забавно, понякога тъжно, но винаги разбирам нечие държание.
Лавандър явно е от хората, които каквото им на ум, това на езика. Ние сме "по-шлифовани" примерно. Това само показва колко сме невротизирани и омачкани ...."Дръжте се така...дръжте се онака...Това не е редно....Онова би било грубо..." И какво? Кой мислите, че е по-близо до себе си? Ние, шлифованите, или тя, по-острата, която следва импулсите си? Hug Ние се потискаме много повече от нея в стремежа си да ошлайфаме това, което пишем, за да не засегнем някого. Това си е живо потискане. Потискането води понякога до рак, да не кажа често... (който го е страх от рак, да не си потиска желанията и импулсите демек Joy)
Гледайте малко по-отгоре на нещата, като ви дразни някой, теглете му една  и толкова. И той на вас и така. Ще ви олекне на всички Joy Hug Hug Hug

(новият ми шеф е ликоподиум. Категоричен. Приемам всякакви съвети как да се държа с него. Шефката е гарантирана калкареа карбоника, за нея ясно как да се държа Laughing)

# 521
  • Пловдив
Ха- хаааааа, това за шефовете ми хареса и искренно ме разсмя Laughing Laughing. Имала ли си желание да им кажеш ...."държиш се като типична к.карбоника"... Laughing. И аз така открих едно лекарство в бившият ми шеф Mr. Green

# 522
  • в матрицата
Мече, по-добре шеф ликоподиум, пред шеф - сулфур  Wink

# 523
  • И аз не знам къде...
А къде мога да намеря картините на хомеопатичните лекарства? Интересно ми е, а и искам да знам когато давам нещо на малкия или го вземам аз.

И още един въпрос - за синтетични витамини ясно, но естествените продукти като клеева тинктура, пчелен прашец, ацерола, сребърна вода и т.н. и те ли не бива да се дават при лечение?

# 524
Мече, по-добре шеф ликоподиум, пред шеф - сулфур  Wink

Joy Joy Joy  Що, бре? Мъжът ми е сулфур (почти 80 процентна вероятност, някой ден ще го реперторизирам и него, все не му остава ред Joy).

Дариии, сребърната вода не е естествен продукт. Ацерола не знам какво е.
http://www.anhira.com/homeopathy/essences/opisani_lek.php  тук има малко картини на български, но предупреждавам, че по-трудно се отсяват основните характеристики на лекарствата. Някои не са и добре обяснени.

Общи условия

Активация на акаунт