Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 149
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз нямам спомен да са ми казвали точно колко пъти да си сукусирам ХЛ .

# 406
  • София
Да си кажа болката.
Детенцето ми на 3,5 г. от 16 септември е болна. На 16 септември я заболя гърло на прибиране от ДГ и буквално за минути се влошаваше. На следващия ден - 17 и изписаха антибиотик Зинат и сироп за кашлица Амброксол. Антибиотика пи 5 дни, а сиропа 7. Пиенето на АБ беше свързано с мого насилване от моя страна да го пие -  молби, подаръци, скандали. А то на детето просто му се повръщаше от АБ и съответно повръщаше щом го сложи в устата и се опита да го глътне, абе трагедия. Подобри се, но след два дни каза, че я боли ухото, и хайде пак на док., който ни изписа капки за уши, нос и АБ, който се разбрахме ако не вдига температура да не и давам и след три дни да я заведа да я прегледа. НОоооо след два дни тя започна да кашля непрекъснато и я заведох на док. Диагнозата беше пневмония и съответно АБ - Аугументин (не зная как се пише) за 7 дни и сироп Вентолин. Започнахме АБ.
Междувременно съпругът ми ми предложи да я заведем на хомеопат препоръчан му от негова колежка.
Заведохме я и там. Мина интервюто, на което й казах освен всичко друго и какво пие в момента. Тя (хом.) й даде едни капки още там да изпие разтворени във вода и каза, че детето ще се оправи и да спра АБ. Разбира се мен ме беше страх и казах, че този път (докъто си изградим доверие) не мога да спра АБ и попитах дали това ще пречи. Отговорими, че няма значение. Разбрахме се да се чуем след 2 дни. Детето имаше подобрение, но не можех да преценя от капките ли или от АБ. Чухме се след 2 дни казах, че сме по-добре, но не съм спирала АБ.
Един ден след спиране на АБ започна да й хърка нослето и леко да покашля. Веднага се обадих на хом. да й кажа. Каза ми да не давам нищо. След още два дни, през ноща започна стичане на задни секрети и детето буквално започна да се дави и да кашля - до повръщане. Дадох на малката от капките, които ни беше дала хом (каза давайте й ако отново се разболее). Като стана по- нормално време й се обадих по тел. да я информирам какво е станало. Хом ми каза, че не е трябвало да и давам #Cussing out и каза, че няма страшно ще се оправите Shocked
След обед вече детето беше мн. зле и пак и се обадих и се разбрахме да се чуем на другия ден. Когато пак се чухме ми каза да й дам отново от капките и че детето ще се оправи. Е да ама не!
От тогава минаха вече 7 дни и нищо - детето си кашля. Обаждам й се казвам и че детето не е добре, а тя нищо ще се оправи.... Направо съм пред побъркване.
Капките, които и даде се казва мед.
нещо ме кара да и нямам доверие още от самото начало, незная защо...Може и аз да бъркам.
Другата седмица имам час при др хом. на който въпреки, че не го познавам му имам доверие - просто шесто чувство.
А да не ви разказвам как я водих от болница в болница да я прегледат и никой, ама никой не постави адекватна диагноза - само изписват лекарства без предварителни изследвания.
Та така, май стана  много дълго.

# 407
  • София
Lavander, огромни и искрени благодарности още веднъж за отделеното време и помощта!  Hug
Мече, Усмихнатото, няма да се отказвам да търся хомеопат, просто е много обезверяващо, като се качиш на въртележката на разочарованието и неуспешните опити.
Благодарение на вас и темата всеки ден научавам нещо ново и полезно!   bouquet

# 408
  • София
Да добавя, че преди малко говорих с хом. и каза да и пусна носен и гърлен секрет и да й кажа за резултата от него за да знае какво да прави.
Дали не обърках детето с тия лекарства и капки.... Просто след като я заведох на хом. прочетох повече за хомеопатията и си мисля дали не навредих повече на детето Embarassed

# 409
Наистина в последните страници се изписа доста, пак се повториха стари неща /за което нямам нищо против   bouquet/, прочетох и нова, полезна за мен информация.
Благодаря на Мече и на Lavander, че са неуморни и отговарят на въпросите тук, както и на останалите, че се включват с въпроси.

По въпроса за броя на сукусиите: при първия ми хомеопат получавах инструкции за количеството вода и броя гранулки за разтваряне, както и за броя на ударите, но беше винаги 10-на пъти. Сега от два месеца съм при друг хомеопат, нямам още дългосрочни наблюдения, но ми се наложи един път при остро състояние да разтворя лекарството си - пак получих инструкции, но ми беше казано да сукусирам 4-5 пъти.

# 410
Съгласна съм, че трябва да питам за разреждането хомеопата си, но тъй като детето ми е болно последните дни се чуваме често и не ми е казано за доп. разреждане. Затова моля за вашето мнение, казано ми е при нужда да повторя лекарството след няколко часа. Не мога да звъня пак да питам /ще го направя, разбира се, при първа възможност/ - мисля да разтворя гранулките в малко водичка и да ги дам така. Ще сгреша ли много? С разстройство сме и ни е предписан Арсеникум. Не съм съгласна, че не мога да питам във форума, тъй като именно ровейки се тук, намерих толкова полезна ин-я и научих много неща.
От едва 10-тина дни ходим при този хомеопат и ми се ще все пак да му дам шанс, преди да го сменям за 4-ти път.

Питай, никой не ти е забранил, но не очаквай да получиш конкретна препоръка за състояние, което никой от нас не познава. На какво основание да ти кажем как да разтваряш?
Чувате се често, но не ти е казал за разреждане. Ами как да ти каже като не знае. А след като не знае и практикува в нарушение на добрата хомеопатична практика, ти на кое точно  ще дадеш шанс? На предписание което е в разрез с принципите на хомеопатията ли? Вече започва да ми става забавно.  Laughing

# 411
Мразя риба и млечни продукти като цяло. От време на време ме избиват едни неистови желания точно за този вид продукти, натъпквам се почти с половин кг сирене примерно, и после край. Със седмици не се сещам. Обикновено слушам тялото си.

Lavander, тези капки мед за медорин ли става въпрос? Thinking

# 412
Най-вероятно за Medorhinum става дума.

# 413
Здравейте, за първи път пиша в темичката. Искам да попитам може ли чрез хомеопатия да се лекуват хламидии? Много живо ме интересува, тъй като съпругът ми след няколкократни антибиотични курсове има положителни кръвни тестове за хламидия и не знаем вече какво да правим. Благодаря ви предварително.

# 414
Да, успешно се лекува, но само при положение, че със случая се заеме класически хомеопат.

# 415
  • София
От толкова писане сега виждам ,че не съм си задала въпроса - след колко време, или по-скоро колко след приема на хомеопатичният препарат следва да се очаква подобрение?
Забравих да пиша, че детето получи тикове по преме на приема на първия АБ. Започна да си чопли и яде ноктите. Хом. ми каза, че това ще се оправи веднага, но детето и до сега ги чопли игризе.

# 416
  • И аз не знам къде...
tandonova79 , както виждаш не отговарят много хора  Rolling Eyes!
Аз ще си кажа, т.к. както казах давам разтвор на малкия. Казано ми е: една гранула в 7 чаени лъжици вода. Разбърква се преди всяко даване около 10 пъти. На следващия ден се оставя само една лъжичка от разтвора и се добавят отново 6. Разтвора сменям напълно когато хомеопата каже.
Най-вероятно и това няма да е правилния начин, но то явно и повечето хомеопати са неуки!
Само ми е чудно какво е това Хомеопатично Дружество или както му е точното име, от което всички класически хомеопати  имат дипломи,преподава на всеки курс различно и все пак дава диплом! Прилага ли еднакви стандарти или в зависимост от лектора се променя и тълкуването на основните закони? Може ли един да лекува по един начин, а повечето по различен при положение че са чели, учили и прилагат едни и същи закони?
Извинявам се за спама, но аз работя в област в която тълкуването на основни закони и стандарти е основно, където всичко написано е трудна за четене и разбиране материя, и въпреки това ви уверявам, че нито на ниво нашата държава, нито на международно ниво има толкова различни тълкования и практики!
Не ми се вярва толкова много дипломирани хомеопати да практикуват против основни правила и закони! Навярно има причина и тя надали е незнание!

Не очаквам адекватен отговор! Просто си споделих мислите, т.к. почти бях обвинена в неграмотност, а имам самочувствие, че не съм толкова елементарна да не разбирам прости текстове!
И последно - смятам, че форума е да си споделяме, да питаме и да получаваме отговори! Ако всички можехме да изчетем всичко написано по всички теми и сфери на живота, то тогава нямаше да има нужда да питаме  Peace! Аз лично нямам време да изчета всичко което бих искала и нямам време всеки ден или вечер да чета из форумите! Правя го когато имам нужда от съвет и помощ и се надявам да я получа!

# 417
Хм,аз не че съм много на ти с хомеопатията,ама нали всъщност идеята е след първия прием да се следи какви са реакциите и тогава ако има нужда да се сменя лекарството или да се вземе същото,но с различна потенция.
Дано по-запознатите да се включат,защото аз съм лаик в областта,но това разбрах от Мечката и Lavander.

# 418
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, за първи път пиша в темичката. Искам да попитам може ли чрез хомеопатия да се лекуват хламидии? Много живо ме интересува, тъй като съпругът ми след няколкократни антибиотични курсове има положителни кръвни тестове за хламидия и не знаем вече какво да правим. Благодаря ви предварително.

Жълтъ роза, добре дошла!  Hug

Хламидиите са виден представител на т.н. "вътреклетъчни вампири" и следователно АВ много трудно може да ги "нахрани"  Laughing А положителни тестове ще си има и след години, тъй като тези тестова са косвени, отчитат специфичните антитела на организма а не самата бактерия.
  Така че остава кое? - точно така, подходящото хомеопатично лечение, което окончателно решава проблема.

# 419
  • София - Варна - Бургас
От толкова писане сега виждам ,че не съм си задала въпроса - след колко време, или по-скоро колко след приема на хомеопатичният препарат следва да се очаква подобрение?
Забравих да пиша, че детето получи тикове по преме на приема на първия АБ. Започна да си чопли и яде ноктите. Хом. ми каза, че това ще се оправи веднага, но детето и до сега ги чопли игризе.

Според мен, това е влошаване, много неприятен развой на нещата, вследствие потискащото действие на АВ-тик!

Общи условия

Активация на акаунт