Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 072
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Аз да се отчета-след приема на даденото ХЛ на сина ми,доколкото разбрах му е конституция ,приема беше в 10М потенция,3 дни след приема няма видима промяна ,лошо съвпадение беше -че приема на ХЛ съвпадна с пръвите признаци на разболяване,но пък може да помогне да не се влоши-засега детето вече3 дена е само с запушен нос,много рядка суха кашлица и с променен глас.
Единствено очите му секретират,което досега не се е случвало и си мисля че може да е от ХЛ.
Хомеопата каза да изчакаме 10 дни след приема

# 466
Здравейте, благодаря на всички, че споделяте мненията си с нас   bouquet
Моля да споделите мнението си и по следния въпрос :
Дъщеря ми е почти на 3 години, от един месец е с хрема от сополките кашля , първо беше влажна кашлица, после премина в суха. Сополките не винаги са били течащи, но дишането през носа ставаше трудно. Нощем хърка, има и проблемна трета сливица. Гърлото не е червено. На 9.10 посетихме хомеопата си по време на прегледа и даде една гранулка от нейните, незнам каква  Embarassed Промяна не настъпи. След 4 дена получи пръстъп ужасна суха кашлица, кашля половин един час почти постоянно. Обадихме се на хом. предписа spongia tosta 15 потенция. След ден вече нямаше тази кашлица, но остана прокашлянето, особено след ставане, запушения нос и от време на време прозрачни сополки. Хом каза да не даваме вече нищо само вит Ц. Но аз вече почвам да се притеснявам колко време , че я влачи тази хрема съпроводена с кашлица???
Вие какво мислите?

# 467
Не знам какво точно да ти кажа, Сиянна. Моето дете е със сополи(които не излизат навън - мисля, че си се стичат назад докато спи или и аз не знам точно..) и кашлица вече месеци, но някак хич, ама хич не ме притеснява - просто не му се отразява на нормалния начин на живот и не го мисля въобще. А и доколкото кашлицата е действително за прочистване - не виждам причина за притеснение. Но това съм си аз. След като теб те тормози това - говори с хомеопата отново и отново - докато ти обясни защо, какво се случва и те успокои или пък те разколебае до там, че да го смениш.

Предписанието му на вит. Ц малко ми "намирисва", предвид изписаните тук неща, че две лекарства в едно и също време е недопустимо да се дават, а вит. Ц, освен ако не е чрез храната, си е лекарство...

# 468
Искам да попитам лекува ли се с класическа хомеопатия т.нар. задна хрема.
От 1 месец детето ми е с постоянни суполи, които се стичат назад и през ноща предизвикват кашлица и повръщане.
Също така искам да питам , ако се установи, че има бактерии в секрета нужно ли е да се дава първо антибиотик или по добре направо да се отиде на класически хомеопат. newsm78

# 469
Усмихнато, благодаря за отговора   bouquet
ПО принцип съм доволна от хом. много. Надявам се да не се налага да я сменям.
И при нас проблема сигурно е както при вас със стичане на сополите на долу, но ми се иска да намерим решение на проблема по скоро. И аз си мислих да поизчакам още малко и пак да притеснявам хом.
Благодаря още веднъж.....

# 470
Досега четох отново картините на хепар и беладона.... newsm78 Ми....много са различни.
Както и да е.
Касии, в поста ти има доста въпроси, така че не знаем на кой точно търсиш отговор. Но като цяло също мисля, че това е потискане. (допускам процент грешка, защото не познавам детето)
Възможно е и да е някакво доказване от беладоната, макар че беладона в остро е бясна, гледа диво... Thinking . Всичко при беладона се развива бързо и бурно. Това са ключови думички.
Аконит и беладона например се дават в началото. Когато болестта се развие, се дава хепар (разбира се ако има картина на лекарствата). Заедно е грешно или напълно безсмислено в най-добрия случай. Просто "бързото" лекарство няма да подейства. От друга страна ако един хепар не се държи зле когато е болен, значи наистина е много болен. И още милион неща гледам Rolling Eyes, няма как да ги напиша просто.
Въобще поне за мен картинката ви е добре замазана. Дано поне бързо оздравеете.  bouquet

# 471
Искам да попитам лекува ли се с класическа хомеопатия т.нар. задна хрема.
От 1 месец детето ми е с постоянни суполи, които се стичат назад и през ноща предизвикват кашлица и повръщане.
Също така искам да питам , ако се установи, че има бактерии в секрета нужно ли е да се дава първо антибиотик или по добре направо да се отиде на класически хомеопат. newsm78

Направо на хомеопат  Peace

# 472
Досега четох отново картините на хепар и беладона.... newsm78 Ми....много са различни.
Както и да е.
Касии, в поста ти има доста въпроси, така че не знаем на кой точно търсиш отговор. Но като цяло също мисля, че това е потискане. (допускам процент грешка, защото не познавам детето)
Възможно е и да е някакво доказване от беладоната, макар че беладона в остро е бясна, гледа диво... Thinking . Всичко при беладона се развива бързо и бурно. Това са ключови думички.
Аконит и беладона например се дават в началото. Когато болестта се развие, се дава хепар (разбира се ако има картина на лекарствата). Заедно е грешно или напълно безсмислено в най-добрия случай. Просто "бързото" лекарство няма да подейства. От друга страна ако един хепар не се държи зле когато е болен, значи наистина е много болен. И още милион неща гледам Rolling Eyes, няма как да ги напиша просто.
Въобще поне за мен картинката ви е добре замазана. Дано поне бързо оздравеете.  bouquet

Точно за това говоря. Картините на двете лекарства са толкова различни, че не може да има състояние, което да изисква тяхното редуване. Предписанието им вероятно е абсолютно симптоматично, което пък е абсолютно недопустимо за добрата хомеопатичната практика.

# 473
  • Пловдив
Възможно ли е морето да подтиска АД?

Щерка ми на морето се подобрява много...след това се влошава, а и винаги след морето се разболява: хреми, кашлици, болки в ушите...
Според хом. /днес бяхме на проследяване/ точно това се случва на морето - не е подобрение, а е подтискане...Не става въпрос изобщо за прием на някакви алопатични лекарства, нито ХЛ, нито козметика някаква /слънцезащитна дори/ в този период...А за самата морска вода като такава.

Просто ми стана интересно...досега не съм срещала такава идея...

# 474
Хм... не знам със сигурност. Но смятам, че морето или подобрява, или влошава. В най-добрия случай системата човек просто няма отношение към него, тоест нито едно от двете. Но чак да потиска....
Не знам точно какво е имал предвид твоят хомеопат. Thinking
Звучи ми сякаш  дъждът да потиска, или гръмотевична буря да потиска....Или влошава, или подобрява.

# 475
Както и да е.

Точно за това говоря. Картините на двете лекарства са толкова различни, че не може да има състояние, което да изисква тяхното редуване. Предписанието им вероятно е абсолютно симптоматично, което пък е абсолютно недопустимо за добрата хомеопатичната практика.
Толкова много ви благодаря за коментарите, че нямам думи.
Днес бяхме на преглед и хом. каза да наблегнем на хепар и от време на време - беладона.
Между другото детето днес сутринта беше абсолютно добре. През целия ден -0 също, сега - също. Искам да кажа, че ако няма втора вълан в петък - събота - значи сме се оправили за една нощ.

Въпросът ми - основния: тази спокойна нощ, която изкарахме е много нетипична за нас - Т 38,4, но нямаше втрисания, бълнувания, неспокойно спане и будене през 20-30 мин., проплаквания, които неща са се случвали винаги до сега и с двамата докато сме се лекували. На следвашата сутрин - обикновено са по-добре, до следобеда вдигат пак Т - но по-ниска от предходната нощ и т.н. После има втори епизод - едно по-леко повторение на болестта след един ден абсолютно здраво дете (на външен вид), след което идва и оздравяването. То ва е типичната картина, а този път - съвсем различно. и затова се питам - има ли описани такива случаи в историята на хом?
Не че не се радвам на лекото преболедуване - напротив, ако отсега нататък е все така - ехееееей.

# 476
Siqnna,така както описваш всичко да не се окаже,че си от морето,а?!Че и хомеопатът ми звучи като една бургаска разбирачка.Аз съм от София но дъщеря ми се роди в Бургас и първите си две години прекара там.За двете си години всяка пролет и есен имаше ужасна кашлица и много рядко сополи (ако сме близо до морето в ранните часове или привечер),които така и не се установиха от къде са.Ние обаче пътуваме много и всеки път щом подминехме табелата Бургас и всичко спираше от раз.С нищо не съм я лекувала,защото просто нямаше какво да лекуваме,щом минеше сезона и край на всичко.Тогавашният ни хомеопат взе да я нарича бургаска или кроношпанска кашлица.

# 477

Толкова много ви благодаря за коментарите, че нямам думи.
Днес бяхме на преглед и хом. каза да наблегнем на хепар и от време на време - беладона.

За кое благодариш, kassii, след като нищо от написаното не си разбрала? И аз ти го написах и Мечка Малинарка ти го написа. Сега за трети път ти казвам, че така както прави вашата докторка в хомеопатията не се прави и е забранено. Що за лудости прави тази жена, какви са тези глупости? "Наблегнете на хепар и по рядко беладона". Това е изключително непрофесионално и некоректно. Опасно е

....има ли описани такива случаи в историята на хом?

Има, много такива случаи на потискане, вследствие на неправлно предписание има.

Това познато ли ти е?

Сега ще се опитам най-точно да опиша въпроса си!
Имам проблеми, провеждаме интервю: Игнация. Временно подобрение, после пак същите проблеми.
Друг тип проблеми, интервю: Фосфор ацид. Временно подобрение, пак същите проблеми
Трети тип проблеми, интервю: Геосемиум. Да не пиша пак същото ...
Вече си знам: затварят ли ми се очите: геосемиум, имам ли тежест в гърдите: Фосфор и т.н.
Типични, повтарящи се проблеми, лекувани с различни лекарства.
Сега въпросът: След като приема геисемиум - веднага се подобрявам, НО се появяват симптомите за Фосфора. Пия си Фосфора: появява се типичната картина на Игнацията и т.н.
Убедена съм в правилното има изписване, защото след прием се подобрявам. След време пак се появяват същите проблеми, но това вероятно е повтаряща се ... (как се казваше не помня).
Какъв е коментара Ви?
Сега да пия ли фосфор ацид, защото имам "картина", а вчера пих геосемиум и се отървах от кръвното НО започна тежестта в гърдите и буцата в гърлото ... - което си е фосфор ацид?

За същата хомеопатка ли става дума? Попитала си това на 28 август 2011. Още тогава Nial и Mечка Малинарка са ти отговорили  да си смениш хомеопата. Почеркът на предписанието при теб и при детето ти си приличат много. Ако искаш препрочети написаното към теб отново тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=593465.480

Дано успееш да разбереш този път, защото не виждам никаква еволюция да се е случила при теб от август до сега.

Не разбирам какъв е смисъла да питате, след като когато ви отговорят и се мотивират, и ви обяснят как стоят нещата, все едно нищо...и след време пак питаме същото. Просто не разбирам.

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 23:14 от Lavander

# 478
Симптомите са израз на разстроената жизнена сила и сигнализират за това. Жизнената сила е една и разстройството е едно, следователно има нужда от едно лекарство (параграф 273). Възможно е в хода на развитието на заболяването картината да се промени и това да изисква нова предписание, но такива ситуации в които да се редуват две лекарства - даваме едното после друго, после се връщаме на първото, посла пак другото - показват, че хомеопата не знае какво прави.
Чета, чета и "не вярвам на ушите си".
Вие, г-жо, сигурно сте с многогодишен опит като хомеопат и сигурно ей-сега ще оборите клиничните резултати на маса международни величия в областта на хомеопатията. И вероятно защото, според вас, никой никога не е изучавал подробно всички издания на Органона или останалите трудове на Хнеман и неговите ученици.
Съжалявам, че се намесвам - рядко го правя. Но освен глуспостите на някои псевдохомеопати в тази тема, за пръв път чета тотално консерватвни изказвния като това, че не може да се повтарят лекарства, които имат по-малка степен на подобие и се допълват.

# 479

Величията нека да се величаят, но не са мой тип  Wink

Общи условия

Активация на акаунт