Отговори
# 285
  • Русе
момичета дайте някоя програма с която мога да си направя покана за рождения ден на бебо

# 286
Честит рожден ден на Раян! nbirthday
Честити месечинки на Алекса и Преслава! newsm51
Да бъдат винаги щастливи и игриви!

Софиянки, страхотни снимки от срещата! Дечицата вече са си приятелчета  Heart Eyes Не е лошо да помислите сериозно да сформирате детска градина  smile3521

Светлозар става все по- умел в придвижването - лази, изправя се, ходи -хванат за мебели или за хора, отваря шкафове, опитва се да докопа всичко което влиза в полезрението му - голяма лудница - като се развихри имам чувството, че съм в цирка  smile3503

# 287
Всеки път когато нещо върви хубава и ми се случва после гадното.
Ники е болен,разтройство и висока температура и то един ден преди рожденния му ден Cry
Толкова се вълнувах,подготвих всичко с такава любов,а сега детенцето ми е болничко Cry Cry Cry

# 288
Ей, пиша, пиша и после гледам всичко се загубило Crossing Arms

Ех, бобинкааааа, по-добре от мен никой няма да те разбере Sad Hug Предполагам колко си се старала, пък да се случи така... Важното е малчо да се оправи! Нищо, само да е здравичък, ще имате още толкова много и луди рождени дни!
Момичета, не мога да се нагледам на засмените октомврийчета и чаровните им майки! Много сте готини всички!
Цвеклото, варим и на салата... Не съм, каква е тази супа дето си правила с цвекло?Simple Smile
Марис, вечеря вкарах още месец преди да почнем кухнята, та ще рече - преди 5 месеца!
Режим:  около 8.00 - кус-кус, попара, филия с масло и сирене, баница
             около 12.00 - обядва манджичката от кухнята
             около 16.00 - кремче - десертът от кухнята
             около 19.00 - вечеря супичката от кухнята
             в 21.00 цока за заспиване. Кърма поема още 3-4 пъти през деня. От манджите - по около 100 гр.
Уф, октомври и аз се връщам на работа, на плаващо раб. време ще съм като начало...
И да си похваля паленцето - вече не ползва памперси, освен през нощта 1 бр.

# 289
  • София
Ноел, Ева, не мога да помогна за вашите питанки. Пишете на лични на Зарат.

Не съм, и аз си падам по цвеклото, ама мноооогооооо.... Сварено и неовкусено го хапвам, а докато смачкам чесънчето и другите неща и хоп - то свършило  Wink Толкова ми е любимооо!!! Трябва да си направим „цвекло-парти“, че у нас никой не го харесва и си го ям сама.

Ееее, Бобинка, жалко  Cry Нищо де, ще има и други РД, макар че никой вече няма да е първи. Но по-важно е да се оправи детенцето.

Mamam-am, вчера коментирахме детската градина  Mr. Green

Марис, манджичка вече за вечеря, че ни пораснаха слънчицата  Hug

Люлинки, ако се чудите кой умириса маАлата на печени чушки - аз съм  Embarassed Ева се обърка нещо и заспа у нас вместо навън и аз се метнах тутакси да готвя. Много ми се готви и имам разни мечти, но няма време......

# 290

И да ви питам един въпрос: Майчинството ми /1-та година/ приключва на 16.10. Тогава изтичат тези 410 дни. Има огромна вероятност, обаче, преди това да запишат Ева на ясла. Да речем от 2-ри-3-ти октомври. Губя ли остатъка от майчинството, трябва ли да го прекъснам и ако да какви документи и къде се подават? Zarat? Или някой ако може да ми помогне?
Да , обр 12. за промяна на обстоятелствата в тридневен срок трябва да е в НОЙ така ,че за да не затормозяваш колежките  Heart Eyes им я дай по-рано. Задължително пиши обстоятелство  - приемане в  ясла  - допиши го.
Когато се върнеш на работа подай декларация за  50% майчинство

Ноел, след като запишат Еве на ясла в рамките на 3 работни дни трябва да подадеш информация към работодател, който подава някаква декларация в НОИ. Това май е в общи линии, дано Зарат се включи и ти каже по-точно. На теб майчинството ти пада на 50 %, ако не се лъжа.

Wink тези  50 % са само върху малката сума, т.е. след 410.  До 410 дни просто губиш всякакви пари, когато се върнеш на работа или отпадне правото ти за получаване на обещетение. Има вариант за прехвърляне на таткото, т.е в остатъка до 410 дни  той да излезе в бащинство / това не е за НОЕЛ, тя просто губи паричките до 410 дена/ .

А това за Варненските мами http://www.varnautre.bg/zhivotut/detsata/25925-s_bebeshki_burkan … MyOtJR9R.facebook

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 17:22 от zarat

# 291
Буболече, честито! Ама много хубаво! Издавай веднага как го постигна стъпка по стъпка Hug

Бебз, Hug

Бобинка, Орхи, Cry Cry просто ужасно! Но не знам какво да ви кажа! Освен да отложите малко РД докато се оправите! Дано да е бързо Praynig

Марис, Наде, Не съм, Joy . Наде, къде пък си дебела?! Сега изглеждаш страхотно! Не съм , на вас верно само куче ви липсва, но може и коте да си вземете - толкова са сладки снимкте на лабрадори, със сгушени в тях котета Heart Eyes .

Смехи, лабрадор в тоя апартамент... Няма как да стане... Ако бяхме в голямо жилище или в къща нямаше и да се замисля. Кокера е компромисен вариант, защото мъжа ми не обича малки кучета, а за голямо няма място. Но пък аз обожавам всички кучета, та нямам претенции Party .
Да са им здрави бебетата на вашите приятели Heart Eyes . И дано си намерят свестни стопани! Praynig

Оле,  Hug Ти към Сф няма ли да идваш? Ще можеш ли да дойдеш за общия РД? Party

Отивам да готвя ooooh! Sick

# 292
Зарат,  Hug
То не е точно губене на паричките, щото все пак получаваш заплата, но не ми се иска да изгубя тия 2 седмици да прекарам с малката, а пък да работя, но ако се наложи...
Всичко зависи от това, кога ще запишат Ева на ясла.

# 293
Зарат, виж какво намерих:

В заявление-декларация, приложение № 2, за отпускане на парично обезщетение
при бременност и раждане за остатъка до 410 календарни дни, са посочени
условията, които лицето декларира, за да му бъде изплатено паричното
обезщетение. В т. 6 лицето декларира, че “детето не е настанено в детско
заведение на пълна държавна издръжка”, което е различно от настаняването в
детско заведение т. е. детска ясла. Няма проблем да получавате парично
обезщетение по чл. 50 от КСО и детето Ви да посещава ОДЗ. Не е необходимо да
подавате декларация за промяна на обстоятелствата.

Когато обаче Ви бъде разрешен отпуск по чл. 164 от КТ и подадете заявление
декларация за получаване на обезщетение за гледане на дете до 2 год.
възраст, приложение № 3, Вие задължително декларирате в т. 5 , че “детето не
е настанено в детско заведение, включително детска ясла”. В случая, не може
да получавате обезщетение за отглеждане на дете до 2-год. възраст и детето
Ви да посещава детска градина.

Да разбирам ли, че отпускът от 410 дни, който е отпуск поради БРЕМЕННОСТ и РАЖДАНЕ може да се ползва, независимо от това дали детето посещава детски ясли?  newsm78
Другият отпуск до 2 г. е ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕ. Rolling Eyes

# 294
Буболеченце, кой ще гледа Алтай?
Малее, на 1 година без пампперс!! Страшна си значи. Аз дори не пробвам още.
А може би трябва да купя едно гърне. newsm78

Ева, не мога да ти помогна със съвет.

Ох, и Мила иска много куче, ама засега не ми се занимава.
Още повече, че тук нямаме никой на който да го оставим като пътуваме.

# 295
Ноел - поне при запитването ми на този въпрос не го тълкуват така, изрично съм питала юрист в НОИ. Ако искаш опитай, принципно е така , но НОИ си имат едни свои тълкования по въпроса дето...........нямам думи и винаги със задна дата. После "една жена каза" е толкова ненадежна информация,  може и мен да са ме метнали в оркестъра, затова ако искаш си направи писменно запитване на мейла им от сайта , досега са ми отговаряли, така ще го имаш написано. Изобщо не им вярвам аз вече на гише какво казват тамошните служители.

# 296
Така и ще направя! Благодаря много!

# 297
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Арим, най-сетне още един човек, който да обича цвекло, повечето хора изобщо не го оценяват.  Hug

Буболече, много е проста супата - сварявам една глава цвекло, отделно сварявам 1-2 моркова, глава лук и 1-2 картофа (зависи от големината), пасирам всичко, само картофа пасирам отделно да не стане на лепило, добавям от бульона на зеленчуците  и допасирам докато стане гъсто колкото искам, после слагам на котлона да заври, добавям сол и накрая прясно мляко (Стоян яде мляко в манджа, ама ако не яде предполагам става и с кърма и адапте) и като сваля от котлона наръсвам с наситнен магданоз. Накрая сервирам в купа като поливам отгоре с течна сметана (това за нас), става много яко, понеже супата е ярко розова, а сметаната бяла и е много красиво и отделно крутони. На мен ми е мн вкусно, ама мъж ми опита и каза "бляк", Стоян обаче яде и вчера и днес.  Mr. Green
 Цвеклото може да се яде и на сурова салата, настъргано с ряпа, също така се слага и в борш (задължително), както и го правим на каша, абе цвекло ми дай!

# 298
Честит рожден ден на Раян Теодор!
Ох, момичета благодаря ви, че сте се сетили за последната месечинка на Преси  bouquetМного ме зарадвахте. Честно да си призная бях забравила newsm03, ами нали вече мислим за рождени дни и съвсем забравих месечинката.
Абе каква е тази тенденция децата да се разболяват точно преди рождените им дни, много гадно, някой ни е урочасал хубавата дружинка.  Да оздравявате ви пожелавам.
Аз днес купих огромен фотоалбум за Преси. Събира 500 снимки и сега сортирам снимките от компа от раждането и до сега. Мисля да събера щастливите ни миговете  от раждането на Преси до навършване на 1 година  в него. От кога се каня, не съм много фен на снимки в компа, щото веднъж ми се случи да си прецакам един компютър, пък и друго си е да са подредени в албумче.
Софиянки видях ви снимчиците - страхотни сте и вие и децата.
Още щях да пиша, но ми започна сериала "листопад", така че изчезвам. Лека вечер на всички!

# 299
  • София
Аз днес купих огромен фотоалбум за Преси. Събира 500 снимки и сега сортирам снимките от компа от раждането и до сега. Мисля да събера щастливите ни миговете  от раждането на Преси до навършване на 1 година  в него.

Това правя и аз от една седмица, тайно  Sunglasses, за да го покажа на домашните ми на рождения й ден - голяяма емоция е, страхотна!  Heart Eyes

Буболеченце, направо шапка ти свалям за памперса, как успя?? Не мога да задържа Мая на гърнето и за 2 секунди, умирам от яд! Иво си седеше от рано-рано, а тоя скакалец  ooooh! Сподели, ако ти се разказва, как успя?

Общи условия

Активация на акаунт