2880 лв накуп за майки студентки- 6

• 52 106
  • 769
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
Има много, на които са удържали, жената преди теб говори за същото. Някои си търсиха правата и спечелиха, други оставиха на държавата полагащото им се. Аз подадох документи, когато бебето ми беше на 8 месеца, и взех цялата сума.

# 31
  • София, Люлин-8
Аз подадох документи, когато бебето ми беше на 8 месеца, и взех цялата сума.

Съди ли ги или те ти ги преведоха?

# 32
  • Mediterraneo
Аз подадох документи, когато бебето ми беше на 8 месеца, и взех цялата сума.

Съди ли ги или те ти ги преведоха?

Никога не съм имала проблеми, подадох- преведоха ми сумата следващия месец и толкова.

# 33
  • София
Здравейте,
ще си позволя да копирам инфото, което ни даде goldi81, на нея също й бяха превели по-малка сума, но тя обжалва и си получи всичко, което се полага.

Помощтта не се изчислява пропорционално. На мен така я bяха изчислили, оbжалвах пред регионалтата дирекция и отмениха заповедта. Днес ходих в нашето ДСП и подписах новата заповед за цялата 2880 лв. Ако в заповедта ви пише сума по-малка от 2880 лв, в 7 - дневен сроко подавате жалbа пред Регионална дирекция по местоживеене. Там или ще отменят или ще потвърдят заповедта. Ако я отменят доbре, но ако я потвърдят се оbжалва пред Административен съд.

Та по същество. Днес в 10 часа сутринта ми звънят от нашето ДСП и ми казават да отида, защото заповедта им е отменена и да ми напишат за цялата сума. Отивам, подписвам новата заповед и служителката ми каза - "И все пак си мисля, че ние bяхме прави и не ти се полага цялата сума и можем да оbжалваме" - при което аз и казах - "Идеално оbжалвайте, ще се видим в Административния съд, все пак съм юрист и долу-горе мога да чета законите " и тази казав – "ааа няма да оbжалваме към 20-ти очаквай паричките". Значи тези служителки, хем виновни, хем нагли, все едно си вадят парите от техния джоb

Предвид характера на помощта законодателят е определил 6-месечен срок, считано от края на месеца, през който е родено детето, в който срок правоимащото лице следва да подаде молба-декларация в съответната ДСП за отпускане на исканата помощ. Срокът е преклузивен и изтичането му води до погасяване на вземането /арг. по чл.12, т.7 от ЗСПД/. Този преклузивен срок обаче касае само първата хипотеза, а именно раждането на дете. Двете хипотези в Правилника могат да съществуват както кумулативно, така и алтернативно, както е в настоящия случай. Неуреден е останал въпроса за погасяване на правото, ако за начало на възникването му се приеме датата на записване на майката в редовно обучение. И след като липсва законова разпоредба, която да установява в какъв срок се преклудира правото на майката – студентка, съдът счита, че незаконосъобразно административния орган не е уважил заявлението на същата.

Сега говорих с Регионална дирекция отменят заповедта и ми се полага цялата сума от 2880 лв, не се изчислява пропорционално и те го потвърдиха. Така, че на който му откажат или не му изплятят цялата сума, веднага жалbа в 7-дневен срок пред Регионална дирекция по местоживеене

# 34
  • София, Люлин-8
Сега говорих с Регионална дирекция отменят заповедта и ми се полага цялата сума от 2880 лв, не се изчислява пропорционално и те го потвърдиха. Така, че на който му откажат или не му изплятят цялата сума, веднага жалbа в 7-дневен срок пред Регионална дирекция по местоживеене[/i]

Много ти благодаря за информацията, утре ще ходя да си подавам документите и ще се разправям  Hug  Heart Eyes   bouquet

# 35
Здравейте  Hug Hug Hug
  Тази тема (6) признавам не съм я чела, изобщо не ми остава време  Thinking

Влизам само да се похваля, че ми преведоха помощта точно, ама точно след 1 месец от подаването на документите. Еднократната ми я забавихА  2 месеца и изобщо не очаквах да стане толкова бързо, та сега съм много доволна.  Успех на всички, които още я чакат и не се отказвайте!   newsm18

# 36
Влизам с надеждата, тези които взеха евростипендии да надничат в тази тема, и да ми драснат едно ЛС, че нещо не ми е ясно и да  питам... Praynig

# 37
MTV, какво не ти е ясно относно евростипендите. Аз съм получавала такава.  Simple Smile

# 38
Здравейте:)Не съм много в темата,но не можах да намеря по-подходящо място да се допитам.Въпросът ми е за стипендиите за майки.Термина ми е в края на март,а държавните ми са май и юни.Мога ли да получа някаква стипендия за въпросните около 3 месеца?И другото нещо-тъй като държавните ми са 6 на брой през седмица,силно ме съмнява да се справя с всички,а поправките са септември.Дотогава си имам студентски права,но имам ли право на стипендия за тези месеци?
Някой ако има опит да казва:)Ще попитам в учебен отдел,но по-нататък,отлагам го този момент,че там са зверове,не са много усложливи:)
Лека бременност:)

# 39
Иули? Честно, като прочета студент така да пише, оплаквам висшето образование в България!
            Мила,незнам ти как се справяш и имаш ли помощ от някого,но аз си гледам и двете дечица сама и успявам да седна пред компа за 10-15 минути с малкия на ръцете .... и т.н.Мислех,че темата тук е друга,а не е относно правописа на една дума,на която не намирам буквичката от бързане и говорене с каката.....но какво да ти обяснявам пък аз-всеки с проблемите си......така,че моля те не оплаквай висшето образование в България,че има многооооо по-зле от мен

# 40
  • Mediterraneo
Иули? Честно, като прочета студент така да пише, оплаквам висшето образование в България!
            Мила,незнам ти как се справяш и имаш ли помощ от някого,но аз си гледам и двете дечица сама и успявам да седна пред компа за 10-15 минути с малкия на ръцете .... и т.н.Мислех,че темата тук е друга,а не е относно правописа на една дума,на която не намирам буквичката от бързане и говорене с каката.....но какво да ти обяснявам пък аз-всеки с проблемите си......така,че моля те не оплаквай висшето образование в България,че има многооооо по-зле от мен

О, моля те! Няма нужда от никакви оправдания. То се вижда всичко  Laughing

# 41
Да ви питам, не ви ли писна да се заяждате? Това женската злоба край няма!!! Много е грозно...

# 42
  • София
Да.
А също така грозно и неприемливо е тема, касаеща висшето образование, в която се предполага, че пишат "висшистки", държали най-малко кандидатстудентски изпит, да бъка от елементарни правописни грешки.
Не визирам никого конкретно, примери бол на всяка страница.

# 43
  • София
Да.
А също така грозно и неприемливо е тема, касаеща висшето образование, в която се предполага, че пишат "висшистки", държали най-малко кандидатстудентски изпит, да бъка от елементарни правописни грешки.
Не визирам никого конкретно, примери бол на всяка страница.

Айде сега... Аз уча за художник.... била съм на изпити по рисуване, не по български език/литература. Това се отнася и за гимназията (изпитите преди нея). В цялата тая схема никой не ми е гледал правописа. Не казвам, че не е важен - напротив.... Ама не е за това темата, нали така Wink

А как се взима висше образование в България е друг въпрос. Отдавна "вишист" не е синоним на "интелигентен" (поне за мен).

# 44

О, моля те! Няма нужда от никакви оправдания. То се вижда всичко  Laughing    -И какво се вижда,че не разбрах-може би си по-начетена от всички,олеее много оправдания станаха-да спра по-напред аз,че темата ще обърне предназначението си Embarassed
Да ви питам, не ви ли писна да се заяждате? Това женската злоба край няма!!! Много е грозно...
не започнах аз с тази злоба,а хора,на които времето им е в повече и тъй като гледам има доста зад мен ,който са продължили с мненията си........изглежда темата се променя и не е за информация на заинтересованите,а повече за убиване на време  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт