Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 21

• 76 348
  • 668
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Обаждах се за сцинтиграфията ва Иван Рилски- нямат китове тази година изобщо/сигурно това е изотопа, Министерството не ги е договорило и вероятно изобщо няма да имат!!!! ooooh!
А това изследване се прави само там, поне аз така знам. ...Чудя се какво да правя, май единстветия оставащ  вариант е да се направи в чужбина... ooooh!

# 511
в александровска също правят.
а токуда преди 1год.очакваха да започнат да правят.попитай и там.

# 512
в александровска също правят.
а токуда преди 1год.очакваха да започнат да правят.попитай и там.

Така ли?  Thinking
Ох, дано до пролетта наистина да започнат  Praynig

# 513
каниха се.но трябва да проверите.дано са се обзавели.

# 514
  • София
Не , в Токуда не правят, питах доц Лилова. Ина, благодаря ,  коя клиника в Александровска да търся?

# 515
обади се на централа.те ще те свържат.иначе идея си нямам..
и в раковата болница би трябвало да имат изотопи..и съответно да правят това изследване.

# 516
Да violina.d сцинтиграфията след всичко което сте преживяли ще ви се стори песен. Не е болезнено, но трябва и да не мърда въобще детето. На нас абоката ни го сложиха в св. Иван Рилски, но все пак преди доста години ние сме го правили. Явно нещата са се поменили с времето.

# 517
Не , в Токуда не правят, питах доц Лилова. Ина, благодаря ,  коя клиника в Александровска да търся?

Енита, разбирам, че си притеснена, но една страница по-напред съм ти дала повече инфо: написала съм ти за Александровска болница, т.е. че там се прави сциентиграфия, поставянето на абокат и упойка. Хора, моля ви, четете!
Не ми е омръзнало от почти 4г. да повтарям едно и също, за да помогна на хората, но една страница по-назад да не прочетеш, при условие, че си питал.................Моля ви!

# 518
  • София
Ани27, извинявай, права си, възприела съм написаното от теб като отнасящото се до Иван Рилски. Благодаря ти, исках да питам и следното-  Анадолийска не ни е преглеждала, смяташ ли,че в този случай мога да я моля за поставяне на абоката, или е по-добре да заведа детето и при нея newsm78. Някак ми е неудобно, това е работа за  нетолкова квалифициран, но, от друга страна е страшно травмиращо за детето...Още веднъж - съжалявам, много глупаво се получи...

# 519
Бяхме днес при Такова - направихме пак уродинамика - добре е, но мехура според нея е много голям - 285 мл., за тази възраст било нормално към 150 мл., каза, че може и заради наливането с вода и стискането да се е поразтегнал, но едва ли чак толкова, явно си е голям мехура. Има и остатъчна урина - към 25 мл. след изпишкване. Бъбреците са добре.
Предписа 1/4 таблетка Калимин, и да продължим с Фуролина, след 1 м. на контролен преглед да видим как е мехура след изпишкване /без уродинамика, каза, че няма смисъл повече да правим, защото е хубава/.

Как ви действа Калимина? Има ли някаква нежелана реакция?
А оплакванията ви какви са? Аз имам 13мл. остатъчна урина и пише, че е в нормите, но проф.Кънчев каза, че това е причината за честия ми позив за уриниране. Обаче от както го пия имам чувството, че стана постоянен.. Започнах го в четвъртък, мислих, че е временно това, но продължи постоянно да ми се пишка и се му се обадихме - каза да го спрем за 2-3 дни и от днес отново го пия, но май пак стана така..

# 520
13 мл. остатъчна урина е напълно в нормата. При нас за норма приемаха 28 мл.

# 521
Ани27, извинявай, права си, възприела съм написаното от теб като отнасящото се до Иван Рилски. Благодаря ти, исках да питам и следното-  Анадолийска не ни е преглеждала, смяташ ли,че в този случай мога да я моля за поставяне на абоката, или е по-добре да заведа детето и при нея newsm78. Някак ми е неудобно, това е работа за  нетолкова квалифициран, но, от друга страна е страшно травмиращо за детето...Още веднъж - съжалявам, много глупаво се получи...
Няма проблем.
Не мисля, че ще имаш проблем,  помоли я, подходи с комплимент и похвала Wink кажи, че са ти я препоръчали и т.н. ако искаш може и тя да ви прегледа.

# 522
  • София
...Предписа 1/4 таблетка Калимин...

Как ви действа Калимина? Има ли някаква нежелана реакция?
А оплакванията ви какви са? ...
Детето ми е с около 25-30 мл. след изпишкване, тя е на почти 5 г., и предполагам, че за нейната възраст това е много. Не съм го започнала още, имаше кашлица и се притеснявах заради написаното като противопоказания, до 2-3 дни я чакам да се изчисти съвсем и започваме, тогава ще пиша.

# 523
Eто какво е писала Сусалинда за сцинтиграфията на детенцето й в Александровска:

Изследването мина добре, намерих прословутото направление 3А от уролог и код на процедурата 9203 ooooh!, бях запазила предварително час в Александровска - голям ужас е там правят ремонт сега, но иначе залата за изследването е ОК. Там ми дадоха и телефон на анестезиоложка - Киселкова от Пирогов, много е точна доволна съм, имам й телефона ако ви трябва. Тя ни даде напътствие кога да яде и пие и какво,извика ни в Пирогов да ни сложи абоката и капките в нослето- те я унасят доста. Процедурата е около 30 мин, упоиха я в залата и ни накараха да излезем. След това тя беше вече будна и кисела, не и дадохме да яде веднага, като поиска след 2 часа чак, поспа после и забрави всичко. Резултатите си ги взехме след около 2 часа, дават и снимка ако искаш срещу 10 лева. За изследването не платих заради направлението, но на анестезиолога сеплаща 100 лева на ръка. Ако пропускам нещо питай ще се радвам да помогна  bouquet

# 524
Какво говорите, момичета, това да няма изотоп в БГ да се направи такова изследване  ooooh! #2gunfire , това е ужас, цялата ни държава накъде отива, как лекувате децата си там?! #Crazy
Тук мен ме караха насила да направя това изследване на по-голямаото си дете (нали казват че ВУР бил наследствен) и аз им отказах! А вие казвате, че няма да има изобщо изотоп в БГ за цяла година!
Много е тежко, ей затова ме е страх да се прибера с болно дете в БГ, щото не зная какво ме очаква  Close

Момичета, бях питала преди няколко дена, но понеже никой не отговори, пак искам да попитам , ако някой знае нещо, всяка информация ще ми е полезна!

Знаете ли дали може чрез ендоскопия да се отстрани ВУР? Дали проф. Маркбергер прави такава безкръвна операция и дколко са успешни? Писахме му, той отговори на мейла ни, но понеже имахме други въпроси, явно не е обърнал внимание на този въпрос.
 Разбрах, че и някъде във Франция имало доктор/клиника, където водите децата си, но къде е това точно? Там правят ли ендоскопия за отстраняване на ВУР? Ако знаете, от каква степен нагоре се правят тия безкъвни операции и от каква възраст?
Моят педиатър тук ни каза, че тоя тип операции не били успешни и затова тук не ги правели  Confused

Общи условия

Активация на акаунт