Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 21

• 74 474
  • 668
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Момичета, безцветната урина показател ли е за нещо?
И друго, да тегле ли напишаните памперси на детето, това с каква цел се прави?

Мога ли да заведа малката на нефролог за възрастни?

# 601
безцветната урина обикновено е показател са изпити повече течности.
даже най-новите изследвания не изчисляват нуждата от поети течности според възраст,тегло и разни други показатали,а именно в/у цвета на урината.ако е безцветна,значи сме ок с течностите.иначе е концентрирана,което е нормално само за 1-та сутришна.
теглото на памперсите ти е показател колко течности отделя.добре е да знаеш и колко поема.

# 602
  • Варна
Благодаря ти Ина Simple Smile, аз от вчера почнах да ги тегля, ако случайно ме попитат да имам информация.

# 603
светле
доколкото знам колкото по светла е урината толкова по добре.
да това е показател за поетите течности както и за нивото на креатинин в кръвта.
а колкото до тегленето на памперсите отчита отделените течности но ако не следиш приетите течности няма смисъл изследването.
това се нарича диуреза и обикновенно се засича на 24 часа.
трябва да следиш не само приетите течности а и млякото и храната.
нас така ни караха да ги описваме в болницата.
и след това се съпоставят приетите и отделените течности.
какво е точно съотношението не мога да ти кажа но не е и важно за теб а за лекарите.
това изследване показва дали има дехидратация или задръжки на урина.

# 604
  • Варна
Виолина, благодаря за инфото   bouquet. Инъче знам точно колко поема, защото е само на АМ, давам и водичка, която също засичам.

# 605
  • МИНДЕРА
Благодарение на тази много полезна тема,намерихме един много трудно откриваем антибиотик ''Фуринал''.Започнахме лечението,но се оказа че повръща от него,сега се разплаках като видях че и кръв има в урината?Някой знае ли ,дали това е някакъв страничен ефект или се влошава положението.Оказва се че тази бактерия,причиняваща това възпаление е много упорита.Възможно ли е след продължителен прием,да е намалило действието си и в момента или да действа частично или вообще да не действа?
Фуролин ли имаш в предвид? Ако е той - да, възможно е от него да повръща, най-добре го давай вечер след последното хранене.
Кръв в урината не е от фуролина, каква ви е бактерията, фуролина обикновено не става за лечение, той е химиотерапевтик /нещо подобно на антибиотик, но не точно/, а само след лечение с антибиотик се изписва за профилактика, за да попречи на образуването на бактерии. Знам от собствен опит - опитах се с лечебна доза Фуролин да излекувам детето си - не става, сега го ползвам в ниска профилактична доза след силни венозни антибиотици.
Най-добре пусни стерилна урина, не обикновена. Каква е бактерията?
Стерилна урина е взета и реагира на Фуролин,бактерията е E-falcium,казаха ми че е много упорита.Преди месеци отново имахме този проблем ,тогава решихме проблема явно частично с Ванкомицин,който много трудно открих.Тази кръв в урината ме безпокои и си мисля че това лечение не е най-подходящото.

# 606
  • София
А кой ви го назначи фуролина - уролог, нефролог?

# 607
  • МИНДЕРА
А кой ви го назначи фуролина - уролог, нефролог?
На изследванията пишеше на какво реагира,оказа се че е резистентен .От микробиологията,бяха написали този лекарствен препарат

# 608
  • София
sisipisito, добре, но само лекар може да ви назначи лечение, на база антибиограмата, вие сами ли решихте да лекувате с фуролин, без консултация с уролог или нефролог?
Да допълня - отново казвам, фуролина обикновено е за профилактика СЛЕД антибиотик, независимо, че бактериите в повечето случаи не са резистентни към него, повечето лекари не го изписват за основно лечение, а само за евентуална опашка след антибиотика. Е, на мен са ми го изписвали от Пирогов, но по мое настояване, в лечебна доза, защото не исках да давам антибиотик, но не подейства. Докато го пиеше детето - всичко беше ок, след като го спряхме - отново бактерии.
Най-добре е да направиш консултация с добър нефролог и уролог, в зависимост от това какъв е проблема.

# 609
  • МИНДЕРА
sisipisito, добре, но само лекар може да ви назначи лечение, на база антибиограмата, вие сами ли решихте да лекувате с фуролин, без консултация с уролог или нефролог?

Уролог ни е назначил,но какво трябва да бъде лечението,по точно на какво реагира ,го пишеше на антибиограмата,при първото изследване показа повишени левкоцити и после на стерилната урина това пишеше.За мен тази кръв в урината е лош показател.

# 610
  • София
Да, не е добре, пусни пак стерилна урина, за да видиш дали въобще действа Фуролина, и пак иди при уролога.
Кръв в урината е само от обикновена урина, нали, не си пускала стерилна сега?

# 611
  • МИНДЕРА
Да обикновенна урина с кръв,ще пуснем нова стерилна - само дано не изпишат венозно Ванкомицин,няма от къде да се снабдя с него а и не знам до колко е ефикасен.Каква е тази бактерия и защо не реагира на друга антибиотик ,не знам.От Фуролина и това повръщане се притеснявам.

# 612
  • София
Извинявай, може и да си писала преди, но би ли написала какъв е при вас проблема, и колко е голямо детето? При кой лекар ходите?
Повръщането би могла евентуално да избегнеш, ако даваш Фуролина веднага след вечерята.
Всъщност, ако детето го повръща Фуролина веднага след приема, нищо не правите, може би затова и не действа.

# 613
  • МИНДЕРА
Извинявай, може и да си писала преди, но би ли написала какъв е при вас проблема, и колко е голямо детето? При кой лекар ходите?
Повръщането би могла евентуално да избегнеш, ако даваш Фуролина веднага след вечерята.
Всъщност, ако детето го повръща Фуролина веднага след приема, нищо не правите, може би затова и не действа.
Ние сме от провинцията, тук имаме по един специалист ,проблема е възпаление на уринарните пътища,Фуролина  го повръща някой път след 10 мин някой път след един час,но винаги повръща ,независимо от интервала от време.Има го като противопоказания,но евентуално частично действие нас не ни устройва.

# 614
  • София
Според мен трябва да провериш по-задълбочено какво е провокирало това възпаление на уринарния тракт - то не може да се появи от въздуха, трябва да има причина за него, и едва когато отстраниш причината, ще решиш проблема.
Щом повръща Фуролина и след храната, няма смисъл да го взима, той не действа в такъв случай, търсете друг вариант.

Общи условия

Активация на акаунт