Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 21

• 74 498
  • 668
  •   1
Отговори
# 645
и при мен калимина беше 1 път дневно,както и другите му производни.само за баклофена май ми беше 2 пъти дневно.

# 646
mi6lenceto88 аз го искам триметоприна, който ви е останал. Много се радвам, че при вас всичко вече е минало и  детенцето ти е здраво  Hug

Благодаря и пожелавам на всички ви същият успех,като при нас,няма проблеми да ви дам,на нас не ни трябва повече,за мое огромно щастие  newsm44,така че бих била щастлива,ако може да помогнем на някой,понеже знам как трудно съм го намирала 2 години подред и се се зареждахме и последният път е бил излишен.  Grinning

# 647
Здравеийте! На сина ми,на 2години е, от един месец му откриха ешерихия коли в урината- до 10 на 4 в 1мл. пихме Зиннат250  10 дни,  ( доза за възрастни )към който бактерията е чувствителна ( по антибиограма ) -  а концентрацията  на еколите  беше  се увеличила  - на втората стерилна урина  излезе над 10 на 5 в 1 мл. Казах ми , че не нормалнно това да се увеличава след лечение с Зиннат. Ходихме на ехограф при педиатар и не откри вродени аномалии,само каза че има уретит- възпалени пикучни пътища! Сега пием пробиотици и чай от лайка и червена боровинка, без антибиотик. Към 25.01. ще пуснем пак  стерилна урина, но не вярвам да е чиста само от това лечение...Споменаха ми  и нещо за болница за да му правят  някакви изследвания. Но детето е жизнено, само с малко намален апетит, има и лека температура 37.2- 37.3 на 1-2 дни я вдига веднъж! Сега лекарката ни накара да  следим какво количество урина отделя и какво количество течности поема в рамките за денонощие, това в продължения на 10 дни- това за какво е???

Прави ми впечатление, че всеки ден различно- оня ден пиша 15 пъти ( това много ли е ?? ) до като си легне вечерта , а вчера 10 тина пъти ( което  сякъш си е нормално )- и в повечето от  случеите пиша 10- 20 - 30- мах до 70-80 мл. Днес е пишъл само 2 пъти до този час и то по 10мл. само  Thinking
Ааа и друго- той е без памперс от както е на 1.4 мес и си казва когато има пиш и от отгава много рядко се  напишва на  следобеден сън- а сега от както има бактерията се напишва на всеки следобеден сън, а често вече и  като е буден... , изпуска се .
  И друго - Полседните 2 дни 2 минутки след като се е изпишъл и казва ,че има пак да пиша и  като почна да му събувам панталонките да се изпиша и вика, о не неее, охх.., решавам че се глезоти и го оставям и той пак "пиш,пиш" и пак същото -пищи  и реве , а не иска да сяда на гърнето, а вика пиш -  като седне и нищо няма-- та се чудя гевизи ли се или му пари или боли при пишкането ( ама това нее при всяко пишкане, та си мисля е по вероятно е да се гевизи, ама чак пък толкова - и двата дни така по един и същи начин.. .  , възможно ли е само  някой път да го боли Thinking Thinking )

# 648
Здравейте, пристигам притеснена, защото пак се влоших от вчера.. с няколко въпроса:
Първо - по уродинамиката може ли да се разбере дали има съмнение за стеноза или само с калибрирането? А стенозата само оперативно ли се оправя?
Микционната снимка се прави, за да се установи дали има наличие на връщане на урина към бъбреците, нали? То само с нея ли се установява, т.е не може ли да се забележи по някакъв начин на ехографа и при съмнение да се наложи да се направи и снимката?
И венозната урография какво установява?

Olive - при вас Калимина предизвиква ли запек?

# 649
  • София
Letter, и с уродинамика, и с калибриране може да се установи стеноза, но колко е точно се вижда с калибрирането, с уродинамиката според мен само ще се види, че има проблем.
МЦГ установява точно рефлукс - връщане на урина към бъбреците.

Не, не е предизвиквало запек, но Такова предупреи за такъв ефект.

# 650
  • Пловдив
Дани,честито и от мен.Много се пази,ама много. Hug

# 651
Letter, и с уродинамика, и с калибриране може да се установи стеноза, но колко е точно се вижда с калибрирането, с уродинамиката според мен само ще се види, че има проблем.
МЦГ установява точно рефлукс - връщане на урина към бъбреците.

Не, не е предизвиквало запек, но Такова предупреи за такъв ефект.
Peace да калибрирането най-точно ще установи има или не стеноза. При уродинамиката се виждат отклоненията и се предполага - проблем. Още на ехограф може да се види има ли някакво връщане на урина към бъбреците, с МЦК  се установява с точност колко, и в каква степен. Ето и хубава статия за венозната урография..http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=%D0%B2%D0%B5%D0%BD … jqxqQ&cad=rja
Lightning здравей. Успех с лечението и да май вероятно ще трябва да си направите и допълнителни изследвания.

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 19:07 от marychery

# 652
  • Живее на Луната
Здравейте момичета, извинявайте че така нахлувам в темета, но искам да попитам дали знаете кога приема доктор Такова от Токуда. Искам да отида при нея за консултация, защото чувам добри отзиви. Ходих при Роглев (пак в Токуда), но не останах с впечатление че знае точно какво ми  е, нито ми постави ясна диагноза.

# 653
Lightning нормално е колкото повече течности поема,толкова и да отделя,за това се прави това изследване и попринцип загубата на апетит е симптом и трябва и теглото да му се следи понеже при такива проблеми децата не качват,а това разиграване при пишкане е защото го боли,примерно ако си страдала от цистит-това е същото,бактерията го дразни и иска постоянно да пишка,като няма какво да изпиша,но и като тръгне да пишка го пари-консултирай се с лекар,защото е много неприятно и щом не ви влияе лекарството сменете го, не е възможно да ви се увеличава  стойността на развитие на бактерията,на нас примерно ни е помагал Цек, Аугоментин и другите не ги помня,но  с тези двете за 10 дена сме се изчиствали.

# 654
  • София
Бела, Такова е утре на работа. Обади се в Токуда и питай за графика й.

# 655
endira, кога пак ще пробвате да направите микционната?
На сина ми също много трудно му сложиха кактетър, направо с часове го мъчиха, като я правихме  Tired

danaeka, честито и от мен! Наистина, пази се много!

Ние трябва да се стягаме за сцинтиграфия  Rolling Eyes

# 656
Някой може ли да ми помогне с точни координати на отделението в Александровска, където правят сцинтиграфия?  Praynig
Звънях на 5 телефона, прехвърлят ме една на друга и накрая ми дадоха един номер, на който не отоговаря никой  ooooh!

# 657
тема 22   е вече налична.

# 658
Моля ако имате забележка с номерата на лекарите, моля да кажете актуален номер за да бъде коригирано в новата тема.  Моля пишете на office@delyanvasilev.org

# 659
Преди 2 месеца питах за сциентиграфия на бъбреци в Александровска и ми дадоха телефон 02/9230582.

Общи условия

Активация на акаунт